Něco je špatně
Davisův obličej začínal rudnout a on zkoušel, která část těla by se mohla pohnout. Nakonec zjistil, že pravá noha je relativně mimo vliv telekineze a i když nechtěl, kopnul vší silou proti Adriinu břichu.
Jeho nohu zastavila mocná telekinetická vlna centimetr od břicha a místností se rozlehl hlasitý Adriin výkřik.
„NE!“
Hned poté její oči zhasly, ruka klesnula a Davis dopadl na zem. Adria se sesunula k podlaze a celé její tělo se klepalo. Jack se k ní po čtyřech doplazil, sedl si na podlahu vedle ní, rukou zvedl její hlavu a odhrnul vlasy, aby viděl do obličeje. V jejich očích bylo vidět smutek, radost, nenávist i strach zároveň a pořád jenom dokola šeptem opakovala.
„Chtěla pryč... Chtěla tělo... Nechtěla ti ublížit... Chtěla pryč... pryč...“ Jack ji objal a začal ji hladit po vlasech.
„Už to bude dobré. To nic Adri... to nic...“ a začal se s ní mírně pohupovat, jako by ji kolébal.
Síla, která držela dveře polevila a vojáci se konečně dostali dovnitř. Nevěřili vlastním očím, když viděli na zemi Jacka, jak objímá Adriu a po tváři mu stékají slzy. Tohle, že byl ten samý Davis, který ještě včera porcoval lidi aniž by hnul brvou? Velitel jednotky diskrétně gestem zavelel k odchodu a vojáci ponechali dvojici o samotě.
Adria únavou usnula v jeho náruči a Jack naprosto zapomněl, kde vlastně jsou. Nemohl ani popsat, jak moc mu chyběla, teď když ji držel v náručí. Nos mu plnila její vůně, cítil příjemné teplo, které se šířilo z jejího unaveného těla, v uších mu znělo spokojené oddechování a vnímal její klidně a rytmicky tlukoucí srdce.
Ze zasnění ho vytrhnul otřes lodi a následné hlášení ve vysílačce: „Pane, připevnili jsme křižník Ori na Excaliber, dorazili další nepřátelé... Jaké jsou rozkazy?“ Jack se podíval na Adriu spící v jeho klíně, nechtělo se mu z té snové země, ale neměl na výběr.
„Vybombardujte chrám na Celestu, hoďte na něj, co nám zbylo... a vezměte nás k superbráně. Než skočíme do HP, tak přeneste mě a Adriu na ošetřovnu a jednotku ke zbrojnici.“
Z rádia se ozval překvapený Petrovův hlas.
„Adria?!“ , ale dále se nevyptával a po chvíli se Jack s Adrií v náručí objevil na ošetřovně, kde k nim okamžitě přiskočili doktoři. Alianční flotila pod palbou několika lodí Ori vystřelila z hlavních zbraní na Celestus, odpálila všechny konvenční rakety které zbývaly a jako třešnička na dortu k chrámu doletěla F-303, na které přetížili generátor a honosná budova se konečně zřítila do propasti pod ní. Hned poté zmizely lodě v hyperprostoru směrem k superbráně.
Doktoři zkontrolovali Adriin zdravotní stav a poté, co zjistili, že je v pořádku, ji Jack nechal přenést do jeho kajuty. Uložil ji na postel, přikryl dekou a nechalv klidu, ať si odpočine. Mezi tím ze sebe sundal brnění, osprchoval se a na tabletu začal zpracovávat dlouhodobý strategický plán. Od stolu se s prací přesunul do jídelny, poté zase zpátky do své kajuty a nakonec si také lehl na postel a po chvíli usnul.
Flotila mezitím vystoupila u superbrány, seřadila se a začala procházet skrz. Na můstku Dia se z ničeho nic objevil Daniel a Petrov překvapením vyjeknul.
„Doktore Jacksone! Co tady děláte?“
Daniel se k němu otočil a poté máchnul rukou ke zbrani proti povzneseným.
„Mohli by jste ji prosím zničit? Já se k ní jaksi nemůžu přiblížit.“ Petrov přikývnul a s tím, že už ji stejně nebude potřeba, ji nechal přenést ven z lodi, kde dostala zásah od jedné z obraných věží. Daniel lehkou úklonou poděkoval.
„Abych odpověděl na vaši otázku... Byl jsem na průzkumu u Ori a musím říct, že Merlinova zbraň s nimi udělala krátký proces... Teď, pokud vám to nebude vadit, bych se rád svezl do mléčné dráhy plukovníku.“ Petrov přikývnul na znamení souhlasu.
Než se Excaliber vnořil do horizontu, vypustil neviditelnou sondu, aby měla Aliance přehled nad okolím brány a systém včasného varování. Na druhé straně brány byla vypuštěna druhá a hned na to skočila flotila do hyperprostoru směrem k Zemi, aby doplnila munici a prošla opravami. Zeus však zůstal kousek pozadu. Hned po průchodu bránou se Daniel zadíval kamsi do dáli, jakoby přes strop můstku, a poznamenal:
„Tohle není dobré, tohle vůbec není dobré!“ a bez vysvětlení se rozplynul.
Jack spokojeně spal převalený na boku a jeho tablet se povaloval vedle postele, kam mu spadnul, když usnul. Probudilo ho tiché.
„Jacku?“
Otevřel oči a když se posadil zjistil, že Adria už je vzhůru, dívá se na něj a tváří se velice nejistě. Usmál se a dotkl se její tváře, aby ji uklidnil.
„Už je ti lépe?“
Na jejích rtech se objevil nervózní pokus o úsměv.
„Byla jsem jenom unavená...“
„Fajn... poslyš Ad...“ Adria mu položila prst na rty, aby byl tiše.
„Jacku promiň, že jsem ti to neřekla.“
„Nemáš se za co omlouvat, to já bych se měl omluvit tobě. Přehnal jsem to... jenom jsi se snažila mě chránit.“
„Ano, ale...“
„Žádné ale...“
„Jacku, já...“
„Nemusíš mi nic vysvětlovat.“
„Jacku, nech mě dom...“ Jack ji k sobě přitáhl a políbil. Adria cítila, jak se ji rozbušilo srdce a do žil se vléval adrenalin, měla pocit, jako by to byl její první polibek a poddala se tomu úžasnému pocitu. Po chvíli se lehce odtáhla a podívala se Jackovi do očí. Doslova se topil v jejích hlubokých hnědých očích, až do chvíle, než Adria promluvila.
„Jsem těhotná, znovu...“
Jack pootevřel ústa úžasem. Už z prvního dítěte měl radost, i když spolu byli chvíli, teď po roce se však jeho nadšení nedalo vyjádřit slovy. Po tváři se mu rozlil široký úsměv a Adria nepotřebovala další odpověď, opět ji políbil a klesli v objetí zpět na postel. Po pár vteřinách se však ozvalo z vysílačky „Admirále?“
Jack rezignovaně sklonil hlavu.
„Co se děje plukovníku?“
„Dorazili jsme k Zemi, je tady tak trošičku rušno... Adria očividně odešla se vší parádou. A Thor by si s vámi přál mluvit.“
„Řekněte mu, že za tři minuty jsem u něj na lodi... Davis konec.“
Omluvně se podíval na Adriu, která ležela pod ním, zvedl se z postele a urovnal si rozcuchané vlasy. Když už byl u dveří, otočil se zpět.
„Vydržíš to tady chvíli sama? Obávám se, že po palubě se bez bezpečnostních kódů moct pohybovat nebudeš...“ Adria jen přikývla a Jack, tentokrát opatrněji pokračoval.
„A co ta druhá... cvaklá, Adria? Určitě tě můžu nechat samotnou?“
„Neboj se Jacku, hned jak jsem získala kontrolu nad tělem, dokázala jsem ji smazat.“ Davis pokýval hlavou, vyšel z kajuty a dveře se za ním zavřely. Adria chvíli pozorovala místo, kde Jack zmizel za dveřmi a poté se vedle ní ozvalo.
„Ts, ts, ts... Takhle mu lhát, zrovna když jste měli tak srdceryvnou chvilku...“
Adria se s nechutí podívala na své druhé já a s odporem pronesla:
„My dvě jsme spolu skončily!“
Chvíli poté, Thorova loď
„Ale no tak Thore!“ zvolal pobaveně Davis a pokračoval:
„Vždyť zachránila Alianční flotilu...“
„Ano, ale jakým způsobem... Je bezpečnostní riziko admirále.“
„Její druhé já je vymazané, už nemá žádné nebezpečné schopnosti...“
„A jak víte, že je druhé já pryč, smím-li se zeptat?“
„Protože mi to řekla Thore... Já ji věřím, to by vám mělo stačit. Zaručím se za ni klidně svou hodností...“
„Dobrá, jak myslíte... Ale pořád to neospravedlňuje útok na Asgardský křižník.“
V Davisových očích se objevily pobavené plamínky.
„Tak o to vám jde... Vám vadí, že vás převezla a potom s vámi ještě zametala na vlastní lodi!“ Nemohl se přestat usmívat Jack.
„Musím uznat, že jsem nic takového nečekal... Na tom ovšem nesete částečnou vinu i vy, admirále. Věděl jste o jejím stavu a nikomu jste nic neřekl.“
„A vy by jste to snad někomu řekl, v mé kůži?“
„Pravděpodobně ne... Nechápejte mě špatně Jacku, mám Adriu rád. Asi proto, že mi připomíná doby, kdy byli Asgardé ještě jako vy...“
Jack byl sice překvapený, že Asgard dokáže ocenit lidskou krásu, ale jen spokojeně pokýval hlavou „Takže všechno vyřešeno?“
„Asi ano. Plány satelitů dáme k dispozici doktoru McKayovi a jeho týmu během hodiny.“
„Díky...“ Odpověděl Jack a Thor ho přenesl zpět na Dia, který už ležel na molu Babylonu.