Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tenhle název jsem teda nikde neviděl... říká mi jenom: Rychle a zběsile, což je překlad...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Má. Počátek(zrození, vnuknutí) té myšlenky :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Tenhle název jsem teda nikde neviděl... říká mi jenom: Rychle a zběsile, což je překlad...

[img][./images/thumbs/ba893fa0d4_22211993_o2_1280493805.jpg]http://www.phonies.cz/images/screens/ba893fa0d4_22211993_o2.jpg[/img]

Anyway, zkoukl jsem pilotní díl Spartakususe, a musím uznat, že sice evidentně nemají dost peněz, aby to vypadalo tak dobře jako Třístovka, ale sakra - ti lidi se snažej a snaha se cení. Doporučuju každému, kdo neviděl!
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Heh, tak tenhle obal jsem nikdy neviděl, je to docela LOL... :D

Bohužel, ale i tak to vypadá líp než některý ty válečný/historický filmy, kdy bodnutí mečem není vidět nebo občas jde a ten meč je vedle těla a podobně... Každopádně je to parádní seriál a v HD je ještě lepší :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak prozatím je to z prvních dílů ve stylu oblíbeného filmověseriálového subžánru krev-a-kozy, takže bych to nesrovnával nutně s třebas Posledním Mohykánem (kde, pravda, ta krev hodně chyběla), a bez 300 by to evidentně nevzniklo. Ten narativ, sledující neustále dokola běžící smyčku "souboj->soulož->spiknutí", taky není nikterak objevný. Rozhodně mi to nepříjde jako nějaký echt zázrak á la Rome, ale je to něco, co mi na seriálové scéně chybělo minimálně od konce Xeny.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Xeny? Tak zrovna takový věci by klidně mohli nebejt, ne? :lol:

Jinak k tématu... Cop Out (Poldové)
Policejní sranda - trochu jako Bad Guys, ale přišlo mi to výrazně lepší (možná díky nepřítomnosti Norrisovsky akčních hovězin).
8/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Xena bavila. Sice mám rád současnou vlnu dramanaturalistických seriálů, ale všeho moc škodí - nezávazné vyblbnutí u dílů, kdy se Xena přesune do současnosti nebo kdy provede s Amazonkama vylodění v Normandii (fakt!) mám v paměti dodnes a rozhodně podobné crazy úlety oceňuju.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, Spartacuse jsem si před nedávnem taky dal, ze začátku jsem to dost odsuzoval. Prakticky to je založený pouze na dvou tématech: sex a krev, to mi na tom vadilo. Příběh to chytlo až s dalšími díly a teď už se těším na pokračování. Každopádně na můj oblíbený Rome to nemá a podle mě ani mít v budoucnu nemůže. A když už jste u té Xeny, tak její představitelka (Lucy Lawless) tu hraje jednu z důležitých rolí.

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ray píše:
...kdy se Xena přesune do současnosti nebo kdy provede s Amazonkama vylodění v Normandii...

Tak takový díly bych si dal taky :lol:
Všechny, který jsem měl tu smůlu vidět se ale snažili hrát si na opravdický fantasy a zoufale jim to nešlo.

Jinak jsem zkouknul Bartletta a můžu jen odkejvat, co jsi tu psal, snad až na ten konec, kterej se mi taky páčil. Říkal jsem si "teď teprv máš právo někomu něco říkat" (míněn ředitel).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

rampage 50%
" IMMORTALITY "

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

StargateObrázekObrázekObrázek
Ani za ta léta jsem si cestičku k tomuhle filmu prostě nenašel. Nezdál se mi kdysi a nezdál se mi ani teď. Prkenné herecké výkony (jediný Spader aspoň něco předvádí, Russela moc nemusím a vůbec se celý film tváří, jakoby měl zácpu), prkenný příběh, nelogické chyby v ději. Naproti tomu se tu objevuje výborný soundtrack, který dostal ještě brilantnější podobu v seriálu. Tak co na to říct? Je to béčko, které dalo vzniknout výbornému seriálu, na kterém jsem vyrůstal. Po celou dobu jsem si ale říkal, že kdyby se předělalo todle a tamto, byl by to výborný film. Určitě by nebyl špatný nějaký ten remake, který by bral v úvahu i mytologii seriálu.

The PlanObrázekObrázekObrázek
Razor se mi hodně líbil a na Plan už jsem slyšel nějakou tu kritiku, takže jsem nic moc nečekal. Nakonec to ale nebylo zas tak hrozné. Jasně, cylonský plán byl akorát ten, že žádný plán nebyl, ale i tak se na to (hlavně ke konci) dalo dívat. Bohužel, film je poskládaný hodně chaoticky. Nevíte, ve které části seriálu se zrovna dějově nacházíte. Rozhodně tedy není určený pro seriálem nedotčené diváky (ba co víc, scénaristé asi předpokládali perfektní znalost děje prvních dvou sérií, které někteří viděli už přecijen hodně, hodně dávno).

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

1) Ne tak úplně film ... Útěk k legiím (Escape to the Legion)
Jakási reality show s Bearem Gryllsem (Ultimate Survival), kde si pod vedením bývalých instruktorů Francouzské cizinecké legie 12 lidí dostane příležitost vyzkoušet, jaký to asi je projít jejím příjmačem (zkrácenym a zjednodušenym, zato v ubíjejcim vedru Marocký pouště).
Silně doporučuju.

EDIT: Asi bych měl ještě zmínit, že to má čtyři díly po cca 50-ti minutách.

2) Dával jsem si anime víkend, takže pár filmečků z tohoto žánru :-)
Cesta do fantazie (Spirited Away)
Skvěle hodnocenej a údajně velice úspěšnej filmeček. Dokonce jsem zahlídl přirovnání k Princess Mononoke. Pro mě to přes zajímavý zpracování bylo naprostý zklamání, hlavně po dějový stránce.
3/10

Summer Wars
Skoro jako předchozí případ: vysoký hodnocení a zajímavý zpracování, ale celkově mě to moc nevtahlo.
Příběh je založenej na apokalypse ve světě jakýsi soc. sítě (něco mezi FCB a MMO).
4/10

The Girl Who Lept Through Time
Konečně něco :-) Zajímavej děj o studence, která se nedopatřením naučí skákat v čase. Film jak pro pobavení, tak pro zamyšlení.
8/10

Sword Of The Stranger
Podle mě jeden z nejlepších filmů z období meče (původně jsem chtěl říct nejlepší, ale Kingdom of Heaven to asi přecejen nepřekoná). Detailní kresba nesmrdící počítačem skvěle dokresluje atmosféru.
10/10

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society (To je jméno :-D )
Kdo zná něco ze série Ghost in the Shell, měl by tušit. Kdo viděl seriál Stand Alone Complex, neměl by si tenhle film v žádnym případě nechat ujít.
Kvalitativně svoje předchůdce dalece překonává po stránce grafický (masivní 3D CGI vzhledem k žánru neocenitelný), dějový i smyslem pro detail (imo hravě překoná většinu hranejch filmů).
10/10

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se Cesta do fantazie docela líbila. Přišlo mě to takový zajímavý a ten autor má asi hodně velkou fantazii. Taková šílená pohádka. :yes: Já bych ji viděl na hezkých 8/10. A to pohádky nesnáším.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Knight and Day- Velká škoda, že tenhle film nedostal pořádnou reklamní masáž. Je to neuvěřitelně pohodová akční komedie a duo Diaz/ Cruise je vynikající :) nesčetně zábavných pasáží, prostě oddechovka na letní večer.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Deja vu - 82%
" IMMORTALITY "

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Předevčírem jsem byl na Zatím spolu, zatím živí a docela mě to pobavilo. Taková akční komedie, ale líbilo se mi, jak to bylo natočené s velkým nadhledem a na nic si to nehrálo. Naschvál tam zdůrazňovali klasické klišé scény akčních filmů, jeden příklad za všechny. Padouch v kuchyňském voze jedoucího vlaku dostane 15cm nožem do hrudi. Místo okamžité smrti si nůž ve stylu ala Terminátor vytáhne, zaútočí s ním na naše hrdiny aby byl následně vykopnut u okýnka onoho vlaku a zůstal z něj viset jen na takovém tom provazu buřtů. A celé to končí tím, jak ho rozšmelcuje protijedoucí vlak. :rflmao:

Pdobných věcí je tam dost. Triky jsou celkem levné a jdou vidět, mě to ale nijak nevadilo a spíš jsou dělané v takovém duchu klasických starých akčních filmů, takže spíš zase přispívají k úsměvu. Takže dobrá oddychovka, a sledovat to se skupinou geeků, by tomu mohlo navíc zase ještě trochu pomoct. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Poslední vládce větru
Pokud se vám námět líbí - sežeňte si anime předlohu.
Pokud se vám anime předloha líbí - nekažte si proboha dojem hranou verzí!
A pokud byste rádi epickou hranou fantasy trilogii - sjeďte si znovu Pána prstenů.
4/10
V rámci férovosti si dám ještě Ženu ve vodě a Stalo se.

Jo a kromě toho jsem po očku viděl ještě Tenkou červenou linii (pomalé a přesto fajn; Pacifik ať jde do prdele) a L.A. Přísně tajné, ale u toho mi utekl konec. Do čerta s televizí! Naproti tomu Wall Street jsem viděl celý a supr. Těším se na pokračování, Michael Douglas je přece jenom v awesome kategorii Jacka Nicolsona. A chtěl jsem ještě jít na Salt, ale zaspal jsem novinářskou projekci, takže si na film běžte sami.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem si dal po dlooouhé době Forest Gump a těch Oscarů dostal ještě málo... Když jsem byl mladší a film byl novinka ( v naší televizi a ještě s dabingem...) byla to jen komedie o paku. Nevím proč, ale čím starší jsem, tím větší má film dopad a ve výsledku jsem z něj spíše smutný, než pobavený. Ten způsob, jakým prochází dějinami, jak je třeba jen na pozadí, zmíněna nějaká událost, herecké výkony, režije, hudba,efekty... Prostě Film. Tom Hanks je mistr a tohle byla jeho životní role... Na bodové ohodnocení nemám dostatečnou stupnici.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Inception ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Nolan je bůh!

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Requiem For a Dream
Brutální, až je mi z toho blbě, tohle bych pouštěl v rámci protidrogové kampaně na školách a ne ta připitomělá instruktážní videa ve formě: drogy jsou špatný, neberte je. Stačí tohle vidět a člověk si obrázek udělá sám. Výborné herecké výkony (hlavně Marlon Wayans), výborná režie, kamera, hudba (soundtrack stojí za to). Možná je to divný a blbý, ale z toho, jak mi to zkazilo náladu se mi ani nechci dávat vysoké číselné ohodnocení. 7,5/10

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Po filmovém maratornu a uceleném, deset hodin trvajícím zážitku, jsou mé pocity z pána prstenů jen :ok: :bravo: :shock:
Společenstvo prstenu naprosto úžasným způsobem vykreslilo idylku Hobitína a její následné rozbití a konfrontaci s "realitou". Dvě věže nás připravily svou gradací na finále ( i když rozložení děje do několika rovin to trošku kazilo, ale je potřeba dále...) a třetí díl mě opět jen nechal zírat s ústy dokořán. Tolik mrazení v zádech, smutku a pobavení jsem nezažil velice dlouho...

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já sem si chtěl udělat maraton rozšířenejch edicí (mám je dokonce i stažené), což je 12 hodin, ale nechce se mi na to koukat sám, taže čekám až budu mít s kym se na to podívám :)
Jinak naposledy jsem viděl
The Men Who Stares At Goats
film teda nic moc, vtipy nic moc

The Hurt Locker
Celkem dobrej film, byl jsem celkem napnutej.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Since Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pravdivé lži - 8/10
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Striking Distance 69%

Trailer
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hard Candy
Setkat se s někým, koho znáte jen z internetu, je nebezpečné. Zvláště, pokud jste pedofil a čeká na vás psychopatická čtrnáctka, která to o vás ví.
Co by mohlo být slušný slasher je překvapivě dobrým drama-thrillerem, ve kterém si 100 minut povídají dvě postavy (po většinu času, pravda, pedofil spíše volá o pomoc) a pak to nějak skončí. Slušné dialogy, méně slušný scénář (ale tak kdyby tam občas postavy nedělaly blbosti, neměli bysme film), perfektní kamera, zakázaně pěkná Ellen Page. Povedené.
8/10

PředchozíDalší

Zpět na Filmy