Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály 50 nejlepších seriálů všech dob?

50 nejlepších seriálů všech dob?

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Malinko jsem brouzdal po netu a našel následující žebříček...nutno ještě podotknout, že NEVÍM jak je starý
http://www.empireonline.com/50greatesttv/

50 nejlepších seriálů všech dob

Server Empireonline.com dal nedávno dohromady 50 nejlepších seriálů všech dob.

Vzhledem k tomu, že EMPIRE je britský časopis, se naopak podařilo zabránit americké sebestřednosti - kterou nahradila sebestřednost britská, která je všek mnohem příjemnější. Nechybí tudíž seriály jako Červený trpaslík, Monty Python, Černá zmije.

Podrobnější rozbor všech 50 seriálů včetně jejich údajných nejlepších epizod najdete na
http://www.empireonline.com/50greatesttv/

jaké máte na tento žebříček názory vy?

edit:
dle csfd:
http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsich-200-serialu/?limit=200&zanr=0&rok=0&rok2=0&puvod=0
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ou... Heroes hned za BSG a Firefly a před Dr. Who... ten žebříček (ten anglickej) je totální sranec...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Když už tak vysoko zařazujou chuťovky typu Firefly a Spaced, absence takového Middlemana je neomluvitelná. :)

Ale když odmyslím pořadí, tak bych s vybranými kousky vcelku souhlasil.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a kde je jako SGA? Podle některých nejlepší seriál na zeměkouli.
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Podle kterých prosím tě? :?: :shock:
Obrázek

LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ta ironie v tom vůbec nejde poznat... :lol:
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Major
Major

Odpovědět s citací

Já čekal, že mě opravdu odkáže na nějaký "lidi" tu na fóře :D :D
Obrázek

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tady nevím, ale co čtu z komentářů na jiných stránkách. A jinak pššt jinak se to tady zvrhne v SGU vs SGA flame.
Obrázek

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Podobný žebříčky nechápu, jsou samozřejmě sestaveny podle vkusu autora(ů), ale sto lidí, sto chutí. Některé seriály mi tam přijdou jako velký výsměch, třeba Buffy na druhém místě. Nebo Heroes tak vysoko? Leda, že by brali v potaz jen první sérii.

Major
Major

Odpovědět s citací

Myslím, že ty 3 další řady tu první totálně pohřbily :D
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak Buffy bych bral, ve své době to byl megahit. ;-)

Jinak s výběrem vcelku souhlasím (seřazení je už na delší debatu), jen mi tam chybí HIMYM. :(

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Chybí Torchwood, Extras, House, Californication a Xena, z věcí vzniklých asi až po žebříčku potom třeba Breaking Bad. HIMYM a TBBT jsou fajn, ale IMO hrozně devalvovaly (ostatně, první dvě řady Earla jsou taky velmi cool). Pořadí ignoruju. Ale zajimavý je velké zastoupení scifi v žebříčku.

Buffy je považována za jeden z nejlepších seriálů a slyšel jsem to už od spousty inteligentních lidí. Moc jsem z ní neviděl, ale třeba by mě zajímalo, jestli Deadalus.cz viděl větší počet episod, když se tomu podivuje.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Viděl jsem před lety, když to běželo v TV spoustu dílů. Byl jsem o dost mladší a koukal na to pravidelně. S odstupem to hodnotím negativně. Je to vlastně teenagerovský seriál s fantasy motivem.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Firefly je taky western ve vesmíru, žánr neurčuje automaticky kvalitu. OK, někdy to každopádně budu muset dokoukat.

Mimochodem, když už jsme u těch seriálů, dal jsem si Entourage, prý jeden z nejlepších HBO seriálů (no vida, Rome v žebříčku taky zoufale chybí), a po pár dílech mě to moc nevzalo. Je to podobné jako Extras, ale americké. A když tak vystupuje James Cameron, tak to asi nebude nejhorší. Přesto, seriál s bandou šulinů dělajících kreténské kousky před kamerou možná dobře reflektuje Hollywood, ale špatně se na něho kouká...

EDIT: A vůbec, ten žebříček je stejně úplně o hovnu. Best Of All Times? Kde je sakra Dallas? Kde je Beverly Hills? Kde je I Love Lucy nebo Batman z šedesátek?? Když už tam je Star Trek, tak by se hodilo narvat tam i jiné bezesporu významené, koukatelné a ve své době inovativní kusy...

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Buffy se neuvěřitelně zlepší.

Jo, Řím vlastně. Mno House... Scrubs tam jsou :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No a samozřejmě to ZCELA ignoruje anime... což je fakt na ránu.
Takže je to vlastně takový The 50 Greatest TV Western Shows Made From 1990s Till Now (Except For One Or Two Oldes Things) And Made In Bizzare Succession.
Naposledy upravil Ray dne 02.8.2010 16:53:54, celkově upraveno 1

Major
Major

Odpovědět s citací

Ray: ano, u Earla ty první dvě řady byly cool, protože to bylo (alespoň pro mě) něco nového, ale když jsem v půlce čtvrté, tak se na to koukám zpětně jako na řady, kde každý díl byl ten samý, pořád se opakující pointa a podobně...
Obrázek

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DAVE!: Vím na koho narážíš. Ta osoba neřekla že je to nejlepší seriál na světě a do takového žebříčku by nepatřila. Ale tyhle žebříčky jsou naprosto o ničem, protože se nedá srovnávat BSG a Monthy Python. :stupid: A Heroes asi na 10 místě. :shock: Kdo to vymýšlí?
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Heroes bych na to desáté klidně dal, kdybych bral v potaz jen první sérii, která byla (IMHO) awesome.

Buffy jsem svého času sledoval, výborná věc. Taková příjemná odreagovačka, snad se mi někdy poštěstí jí sjet celou. :-)

Jak správně podotkl Ray, bez toho aniž bychom do něj zahrnuli seriály jako Beverly Hills, Dallas, či dokonce (!!) Pokémon, nemůžeme tenhle žebříček brát příliš vážně. Je to hrozně individuální.

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Buffy nebyla ve zdejších končinách nikdy doceněna a zahrnuta respektem, který si bezpochyby zaslouží. Snad pomůže tento článek.
http://www.blisty.cz/art/14249.html

K žebříčku. Souhlasím s drtivou většinou vybraných děl. Očividně nebyla jediným kritériem kvalita. Je to trochu pošetilé, ale dokázal bych si tam představit i SG-1. Bohužel zůstane jenom u mého zbožného přání :) .

Edit: Vanguard - Silně doporučuji Buffy dosledovat. V pozdějších seriích, jak již bylo řečeno, jde kvalita rapidně nahoru, až do naprosto úchvatného a epického finále. Vynikající je také spin - off Angel, který se v žebříčku, ne náhodou, umístil ve třetí desítce.
Naposledy upravil Fancipal dne 02.8.2010 17:59:21, celkově upraveno 3
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

za 1, Heroes je na 15. místě a za 2, ten žebříček je minimálně několik měsíců starý (bo vím, že jsem to už kdysi viděl), tak by mě nepřekvapilo, kdyby se tam počítala třeba aji jenom první série(maximálně druhá). :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Fancipal: cením si tvého doporučení, hned co dostahuju Farscape, vrhnu se na Buffy. :)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak, to že ignoruje anime, se ani nedivím :) jsou jich milióny a někteří lidé (řadím se k nim) ho prostě nemají rádi. Nikomu to neberu, jen mi prostě nepasují. A Torchwood bych do necpal ani do top 1000, natož top 50. Ale zase když se ti líbí Rome, tak se nedivím, že by jsi tam měl rád i Torchwood, je to na stejné bázi.
Jinak na Buffy jsem slyšel taky spoustu kladných ohlasů a už delší dobu zvažuju, že to sosnu...
edit? Teď se dívám, že na prvním místě jsou Simpsonovi a na 12. Family Guy. WTF? :D Tohle není pořadí kvality, pochybuju, že se kdy někoho ptali x) napsal to pravděpodobně jeden člověk jen ze svého pohledu.
Naposledy upravil St0rm dne 02.8.2010 18:07:36, celkově upraveno 1

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Co se týče anime... mě nevadí. Jen nemám rád ten "dětinský" japonský dabing (proto jsem třeba nevydržel u Helsinga). V angličtině nebo češtině, prosím, ale v japonštině je to pro mě nesnesitelné.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Tak, to že ignoruje anime, se ani nedivím :) jsou jich milióny a někteří lidé (řadím se k nim) ho prostě nemají rádi.

Ano, někteří lidé zase nemají rádi televizní seriály obecně - to ale není argument pro to je v přehledu "Padesát nejlepších seriálu" ignorovat a mluvit tam třeba o talkshow ;-) Mimoto ani kvantita není argumentem - obyčejných seriálu jsou se všemi Růžovými ordinacemi na kraji města taky milióny.
Nejsem žádný velký vyznavač anime a rozhodně nemám žádnou úchylku na kreslené postavičky, ale co se děje, podání a stylu týče, jsou seriály jako NGE nebo Samurai Champoo o tolik vepředu před většinovou televizní produkcí, že se celá Stargate může jít zahrabat a vzít sebou všechny ty Sanctuary, Krajní meze a podobná céčka.
Nikomu ho násilím necpu, někomu vadí animace, jinému zase blondýny, ale tebou podané argumenty proti zařazení do objektivního TOP50 jsou prostě mimo.

Torchwood je na stejné bázi jako Rome asi jako Akta X jsou na stejné bázi jako Bratrstvo neohrožených...

Další

Zpět na Další seriály