Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nejhnusnější scifi loď

Nejhnusnější scifi loď

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 18.7.2010 16:51:47
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No konstrukce lodi bude z oceli a části z titanu taková kostra je pak "polepená" keramickými tepluodolnými destičkami jenže i kdybys vzal to nejlepší z dnešní technologie tak se dostaneš tak k marsu možná o trochu dál jinak scifi lodě nepotřebují nic z toho mají všechno vyrobené z nějakého superpevného materiálu nebo klidně z čehokoliv protože ovládají gravitaci a antigravitaci takže pomalu přistávají kdežto ty bys potřeboval padáky a navíc by ses asi při tý cestě zbláznil přeci jenom 3 roky ve vesmíru (při letu na mars) sám v malý kopuli no nevím budeš potřebovat hodně zásob takže moc místa bys tam neměl leda bys tu loď postavil na oběžný dráze z několika částí myslím že rusové chtěli něco takovýho postavit jinak by ti pár milionů čehokoliv nestačilo spíš by to chtělo pár miliard a pár set konstruktérů,inženýrů,testovací středisko... rozhodně by to tak jednoduchý nebylo.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 18.7.2010 16:57:30
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Yuri.cz: A technologie na meziplanetární lety je tak stovky let před náma. Jestli se Chceš podívat na Zemi z orbity, můžeš použít i satelit. Je to levnější, bezpečnější a uvidíš to stejné, co by ti nejlepšího byla schopná "dát" loď.

"Miliony liber" (libry jsou anglická měna, takže těžko - angláni nemají žádnou vlastní vesmírnou pilotovanou loď) spíš ne. I s vývojem by to byly miliardy a pořád by ses dostal zhruba na technologickou úroveň dnešních raketoplánů, které k "průzkumu vesmíru" rozhodně nejsou.

St0rm,david.p41: Naivita a neznalost češtiny jsou "dary" mládí. Až za pár (desítek) let přestane věřit že vesmírné lodě jsou ze žvejkaček, daj se stlouct doma v garáži za bůra na kilo materiálu a "prozkoumávaj vesmír", tak třeba změní názor. Zatím jdou ale znalosti natvrdo proti jeho fantazii a to nemůžou ty znalosti vyhrát.

Až časem selskej rozum tu fantazii překřičí, třeba se Jury svejm názorům zasměje.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 18.7.2010 17:13:18
Yuri.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale slo by to??? Sestavit takovou lod ???
Merlin

Příspěvek 18.7.2010 17:59:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Janě, že šlo! Kostra lodi ze slitiny titanu a hliníku. Plátování z ochuzeného uranu pokryté tethahydrochlorátem zlata a jako pohon iontový motor a pro nabrání rychlosti "Orion propulsion system" a můžeš letět hledat Asgardy!

Příspěvek 18.7.2010 18:31:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Prolítl jsem si to tu celý, ale ošklivější loď než třída Valenn jsem tu prostě nenašel :D
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 18.7.2010 20:18:47
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

a co se ti na té cihle s motory nelíbí? :rflmao: :rflmao:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 18.7.2010 22:10:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nj, ale tak špatný film, špatná loď. Alespoň v tomhle drželi notu :D

Příspěvek 19.7.2010 09:27:46
david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Taky pyramida Raa z prvního filmu vypadala docela blbě ještě ty blesky co tam lítaly a všude samý světla a navíc se tak divně otevírala.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 19.7.2010 10:24:00
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Nj, ale tak špatný film, špatná loď. Alespoň v tomhle drželi notu :D

Tak teď jsi mě naštval chlapče :D Neříkám, že se mi Valenn extra líbí (nebudu vám tady lhát), ale..... jako uznávám, že legenda o Rangerech je mnoha fanoušky označována za nejslabší z B5 filmů, mně osobně se ale líbila asi nejvíc. Nevím, filmy jako Thirdspace, In the beginning, River of souls...mě osobně přišly mnohem slabší než Legenda, ale evidentně je to věc názoru.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 19.7.2010 10:32:12
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Legend of the Ranger nejlepší B5 film? I první díl B5 na mě udělal větší dojem... Kdyby v legendě nebyl G'Kar, tak se na to nedodívám :wall: Ti herci byli neuvěřitelně trapní, efekty jak by smet a když "střílela" z toho ultramega systému na zaměřování, tak jsem málem zajel smíchy pod stůl, WTF? :D
Nehledě na to, že kdyby z toho nedejbože byl seriál, tak to najíždělo na kopii Vorlons vs Shadows akorát ve větším měřítku. Bohužel tu není zvracející smailik :X

Abych nebyl OT, tak toto
Obrázek
Není vyloženě ošklivá, ale je prostě divná x)

Příspěvek 19.7.2010 10:42:10
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Odkdy je DS9 loď? :shock:

Příspěvek 19.7.2010 10:48:41
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Bohužel tady není nejhnusnější scifi stanice... Spadá do rozšířeného pojmu.. Je ve vesmíru a je scifi :D

Příspěvek 19.7.2010 12:55:50
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

LotR ( :lol: ) mi taky nepřišel tolik špatný, narozdíl třeba od naprosto zbytečné Řeky duší, kde to zachraňovaly jenom slavný guest stars. Ale je fakt, že to evokovalo dojem SG (supersilný nový nepřítel hned v Pilotu), systém řízení palby uzpůsoben tak, aby v něm mohla hekat zrzka v tílku... 8)

Ale tak vůbec nejhnusnější loďky obecně imho mají v Treku. Někomu možná ten desing ála frisbee a tři ruličky hajzlpapíru přijde hezkej, ale mně ne. Nebo klingonský D7, Birds of Prey... Jediný co se mi tam zamlouvá je Defiant, a trošinku i JJprise.

Ano, můžeme se opět začít dohadovat, že nejhnusnější loďky má Honorverse. Ale dokud se neudělá nějaký 'kánonický' CGI pro srovnávání, je to myslím bezpředmětné.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 19.7.2010 15:50:19
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Legend of the Ranger nejlepší B5 film? I první díl B5 na mě udělal větší dojem... Kdyby v legendě nebyl G'Kar, tak se na to nedodívám :wall: (...) a když "střílela" z toho ultramega systému na zaměřování, tak jsem málem zajel smíchy pod stůl,

Tak při srovnání se seriálem (nepočítám-li 5.sérii) neobstojí snad žádný film, nevím, filmy mi oproti seriálu přišly slabé vesměs všechny - jako samozřejmě, měly dobré momenty, ale pro mě to byly "jen" filmy, ale ne něco, co by mě tak vtáhlo jako seriál.

Ohledně zaměřování, to musim plně souhlasit. To bylo šílený a s tím stolem jsme na tom byli obdobně.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 20.7.2010 09:17:57
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to sice neuvěřitelné, ale souhlasím s Geserem. Obecně tam jsou nejhnusnější lodě. Z těch frisbee lodí se mi líbí jen Intrepid class, Enterprise E a J, Pak taky Defiant.
Kligonský vypadají všechny stejně, akorát jsou různě velký a Romulanský taky nějak nemusím. Vyjímkou je Narada.
Borgský lodě. To je jiná. Konečně něco originálníího.
Pak Cardassiani jsou na tom stejně jako Klingoni a Dominion taky v kráse nijak neobstojí. Pak jsou tam ty okolní lodě jako Breen frigate :scared: atd.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 20.7.2010 14:45:05
Major
Major

Odpovědět s citací

Slůvky jako "originální" bych moc neplýtval (tedy v prostředí Sci-fi, kde každej nápad byl už alespoň jednou předtím převařený). Krychlovité lodě používali pro ufony už před víc než 30ti lety v různých sci-fi časácích, atd. Je ale pravdou, že ve "všeobecně" známé televizní šou to předtím nebylo.

Příspěvek 20.7.2010 20:28:36
STYX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Trekový lodě jsou náhodou pěkný :-) Třeba taková klingonská vor'cha..

Obrázek

pokud chete pravdu hnusnou lod z treku tak třeba tato (deadalos class) :lol:

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 20.7.2010 20:34:03
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já miluje Trek lodě, hlavně teda ty Federační...

Příspěvek 20.7.2010 20:39:14
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Borgská krychle a koule, stejně jako unimatice 01 jsou bezva věci ze ST, a hlavně proto, že někoho konečně napadlo, že loď ve vesmíru nepotřebuje aerodynamiku a nebál se to hodit do seriálu. Budete asimilováni odpor je marný.
:rflmao:

Příspěvek 20.7.2010 20:45:21
STYX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To s tou aerodynamikou je to pravda no. Ale zase jde argumentovat s tím, že některý lodě musí být stavěný i pro přistání v atmosféře...
Obrázek

Příspěvek 21.7.2010 16:11:15
Major
Major

Odpovědět s citací

Z těch známějších federačních ale není na tohle dělaná skoro žádná. Voyager, runboat, detlaplán a tím to tak hasne. Zbytek má buď malé lodě pro spojení s povrchem, nebo transportéry. Navíc "diskovitý" tvar sice aerodinamicky VYPADÁ, ale není to o moc lepší než třeba ta koule.

Příspěvek 15.11.2010 19:57:03
Ronaldus7 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

hezké lodě jsou ve všech seriálech, ve ST jich je asi nejvíc hnusnejch, to je ale zhledem k jejich počtu jasný, a trochu mimo, kdyš máš štíty tak ti je termoizolace na plášti na prd
Naposledy upravil Ronaldus7 dne 16.11.2010 19:52:46, celkově upraveno 1
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Příspěvek 15.11.2010 21:01:49
Major
Major

Odpovědět s citací

Dokud nevypadnou.

Navíc v některých případech nemůže být (kvůli aerodynamice) o přistávání se zapnutými štíty (tvar disku, koule, nebo přesně kopírující tval lodě) ani řeč a to i v případech, že by ty lodě měly štíty jen cenťák nad trupem (což v ST mají MNOHEM "dál" od trupu lodě).

PROTO je lepší, když je trup dělaný tak, aby to přinejhorším vydržel a štíty jsou tam jako vítaný a silný bonus. Svůj tip na "Breenský křižník" jako nejhnusnější loď (taky byla shodou náhod v ST) jsem už poslal...

Předchozí

Zpět na Technologie