Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Letters From Iwo Jima
Protiválečný snímek Clinta Eastwooda z druhé strany bojiště, než kterou běžně zabírají válečné filmy. Věřím, že takhle nějak to skutečně bylo. Člověka to opravdu donutí se zamyslet, k čemu ta válka vlastně byla. Asi nejvíc mě zaujala scéna hromadné sebevraždy pomocí granátů. Přesto to mohlo být klidně o 45 minut kratší, přišlo mi to místy dost zbytečně natahovaný.
75%

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Z cyklu "protagonistova manželka se udusila při požáru":
Shutter Island
Geniální námět, geniální režie, geniální Di Caprio. Slušný rozbor paranoidní atmosféry 50. let. A navíc parádní vizuál.
9/10

Knowing
Velmi dementní námět, mírně naprůměrná režie, snesitelný Cage. A příliš pro-křesťanské. Přesto většinou příjemná atmosféra a vcelku odvážný konec.
6/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

http://www.csfd.cz/film/230063-harry-potter-a-relikvie-smrti-1/videa/

Úžasný trailer, který nepotřebuje komentář. Nemůžu se dočkat podzimu. Letošní prázdniny budou hodně dlouhé ... :) Nemluvě o nových spoilerových střípcích 2. sezóny SGU.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Road
Nuda, nuda, nuda. Viggo Mortensen a jeho filmový syn chodí Amerikou, kterou postihla globální katastrofa - lidstvo je až na pár jedinců mrtvé, stejně jako fauna a flora, takže panuje HLAD s velkým H, L, A i D. Jídlo je dnešní ropou - omezený zdroj, pro který se zabíjí ve velkém (i to, co zbylo) a vy nemůžete věřit nikomu, že to není kanibal. Bohužel, ve filmu se prakticky nic neděje. Není to ani něco jako Stalker, protože to hold nerežíruje Tarkovskij, a není to ani něco jako Věc, protože to hold nerežíruje Carpenter.
Navzdory tomu, knížka, podle které se to natočilo, bude zřejmě velmi zajímavá a skrze její námět do filmu prosakují některé atmosférické okamžiky.
5/10

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Mně se to v celku líbilo, hned další den jsem si pustil The Book of Eli... zdá se, že tyhle firmy asi konkurovali koncem roku 2009 s utopickým Avatarem :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

5 z 10 znamená, že to je průměr, který neuškodí, ale ani nic nepřinese.

The Plan
BSG direct-to-rapidshare film jsem shlédl až dneska a bylo to věru... zvláštní. Na jednu stranu oceňuju snahu ukázat, že "Cyloni jsou taky lidi" a celý jejich plán byl, že nebyl žádný plán. Na druhou stranu tu drasticky chyběl nějaký koherentní děj (něco jako kdyby Razoru chyběla Kendra Shaw) a ač je Cavil rozkošně zlý a vyšinutý, jeho story to IMO nezachránila. Přesto, bez Cavila by film nefungoval vůbec. Zpětně fungující destrukci mystické atmosféry z 1. řady pominu (to bych mohl odsoudit třeba i Šestý smysl), protože tu zrušila už 4. řada BSG. Téma "příběhu z pohledu teroristů" mi ve srovnání s třeba The Cell příjde podvyužité. Navíc je dost smutné, že film nelze sledovat bez detailní znalosti seriálu. Takhle IMO filmy, ani ty vycházející ze seriálů, fungovat nemají.
Na třetí stranu bylo fajn zase vidět staré známé postavy a fakt je, že režie opět pracovala dobře a z některých okamžiků mi klesla čelist (chlapec s jablkem). Ukázalo se tu, jak dobře štěstí/improvizace/intuice scénáristů pracovala pro BSG, viz. Cavilův pokec u Anderse nebo viz. Cavil zpovídající Tyrola, který zpětně dostává zcela jiné konotace.
Nějakého avizovaného šíleného zhoršení v CGI jsem si taky nevšiml. Původní BSG byla co se týče CGI velmi cool spíše kvůli inovaci v kameře a střídmých efektech a kvůli tomu, že souboje stíhaček na černém pozadí snad moc pokazit nejdou. Jakmile ale chcete naanimovat destrukci měst, tak se bez milionových rozpočtů nějakého toho videoherního drhnutí IMO nevyvarujete.
7/10 vrámci BSG/televize
4/10 vrámci filmů

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Princezna Mononoke ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Dobrých fantasy filmů se najde poskromnu, tenhle ale opravdu stojí za to. Dvě hodiny krásných animací (a to nejsem nějakým skalním příznivcem anime a mangy!), příběhu, atp. z toho dělají druhé nejlepší fantasy, jaké jsem zatím viděl (chvíli jsem i uvažoval, jestli náhodou nepřekoná i LOTRa). Chtělo by to více takových. :-)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Poslední Mohykán (1992)
Ačkoliv Michaela Manna za jeho Heat miluju, Poslední Mohykán je co do narativu výrazně slabší než jiné jeho filmy, navíc (snad kvůli přístupnosti) řada jeho bitevních scén vypadá poněkud přespříliš hraně (není nic nudnějšího než souboj muže na muže, který vypadá kvůli absenci krve spíše jako fackovaná; Daniel Day-Lewis by po Gangech New Yorku určitě taky souhlasil). Postavy jsou málo vykreslené a některé dějové zvraty mi kvůli absenci vysvětlujících dialogů nebyly jasné ani za mák. A mastodontně epická hudba je sice taky fajn, nicméně v některých komornějších scénách by se hodilo spíše ubrat (pokud vám megalomansky burácí orchestr ve scéně pomalu se ploužících kajaků, vypadá to spíše jako parodie). Celkově fajn, ale třeba takový Cold Mountain mě vzal mnohem, mnohem více a příjde mi i lepší co do výpravy a vyprávění.
7/10

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

"U konce s dechem" (1959)
Film, který výrazným způsobem ovlivnil a nasměroval kariéru Belmonda i Godarda.
Režisér (Godard) předvádí novou, inovativní a na svou dobu neotřelou režii. Herecké výkony jsou, především u Belmonda, na nejvyšší možné úrovni. Problém mám se scénářem, u kterého se očekává, zvláště u tohoto typu filmu, určitá úroveň. Některé scény se ovšem neskutečně táhnou a korunku tomu všemu dává, snad 20-minutový dialog, nadrženého hlavního hrdiny v hotelu s hlavní hrdinkou.
Nechápejte mě špatně, význam a vliv "Francouzské Nové vlny" je nezpochybnitelný. Pokud má někdo chuť na Francii 60. let doporučuji
např. 100 000 dolarů na slunci.
U konce s dechem je jenom lehce nadprůměrný film, jehož jedinečnost tkví v jeho neokoukanosti a novotě, nic víc.
Hodnocení: 6/10

One Week (2008)
Doby, kdy po televizních obrazovkách bloudil jako Pacey Witter jsou nenávratně pryč. Z Joshe Jacksona se vyprofiloval výborný herec, což jenom potvrzuje v tomto existencionálně a chmurně laděném dramatu o člověku, kterému diagnostikovaly smrtelnou chorobu ...
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lekce neslusneho chovani 87%

Afterwards 55%

viz me hodnoceni na csfd profil rossi001 ;-)
" IMMORTALITY "

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Predátoři
Nimrod Antal dokázal nemožné a pod dohledem Roberta Rodrigueze udělat cool film, který rozvíjí nápad jedničky (a dvojky) a cituje ji, ale přitom nevykrádá. A když už máte pocit, že ji vykrádá, tak najednou příjde s nečekaným zvratem a dovede překvapit. Uvažoval jsem o nižším hodnocení, ale po katastrofách AvP a vzhledem k absenci podobně krvavých filmů v našich kinech nemůžu než být nadšen! Ačkoliv nejde o podobný zlom jako při porovnání Vetřelce a Vetřelců, o což se Rodriguez snažil, Predátoři rozhodně přinášejí důstojné pokračování lovecké ságy.
8/10

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A-TEAM

skvela akcni humorna podivana 87%
" IMMORTALITY "

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

the A-team: Naprosto vynikající remake šíleného seriálu osmdesátých let, 9/10 "You fool!" :D
Potom přišly hned za sebou filmy

Twilight: Eclipse- Těžko popsat co si o tom myslet. Takové ty pasáže "lhal jsi mi" , "Mám ráda vlkodlaka" atd... (bez kterých se bohužel tahle emařina neobejde) filmu ubíraly na zajímavosti, nehledě na "herecké" výkony poloviny hlavních postav. A kvůli dvou akčních scén bez jediné kapky krve, nebo nějakého překvapení to nejde ohodnotit jinak nez 3/10 (+1, bylo to lepší jak dvojka)

Vampires Sucks- Parodie prvních dvou dílu Twilight, která na nich nenechá nitku suchou a tluče do každé nelogičnosti, kterou film předvedl. A jak pobaví scény, které jsou v tomhle dílku jako vtip, když je prakticky bez jediné změny vidíte chvíli na to v Eclipse? :D Jediný problém je, že je to parodie tak věrná, že se na ni nalepila i várka trapnosti Twilightu 8/10.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

2012
Čekal jsem od toho víc. Akci a efektům se nedá nic vytknout, ale příběhově se to řadí do podprůměrných filmů. Po vědecké a realistické stránce film taky moc nevyniká. Obsazení bylo docela dobrý.
6/10
PS: scéna s autem ale stála za to. :D
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Charlie Bartlett
Oficiální text distributora, "Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery", vystihuje poměrně věrně kostru filmu (byť opomíjí zásadní fakt, že psychická poradna je ve skutečnosti prodávání antidepresiv a jiných drog), ale především nezmiňuje, že Charlie Bartlett je inteligentní teenagerskou komedií. Bez většího přenánění se jedná o antipól Requiem za sen.
Takže: famózně letargický Robert Downey jr. (navíc hrající sám sebe jako alkoholika), famózně roztomilý Anton Yelchin, famózně zábavné scény, famózní téma rebelie v dospívání s kapku hlubším smyslem, famózní režie u které se nenudíte. Kromě smířlivého závěru jsem celý film zvažoval desítku (takovou tu, kterou dávám povedeným dílům, u kterých jsem se bavil od začátku do konce; ne takovou, kterou někteří dávají jednomu filmu za dekádu). Doporučuju všem vrstvám.
9/10

A jelikož jsem evidentně jediný, kdo se v těchto krematózních teplotách nepovaluje sebevražedně u vody, navazuju po EDITu dalším cajdákem.

Amélie z Montmartru
Je t'aime, Amelia!
A Jean-Pierre Jeunet je génius.
9/10 (bo chvílema jsem se ztrácel v "ději")
EDIT: ...ale jebat, tak fantastická práce si nezaslouží rýpání v druhotné složce snímku založeného především na atmosféře. To už bych mohl kritizovat i primitivní děj Avatara, že?
10/10

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Razor
Tohle mělo být BSG?! :shock: To byla spíš jenom bezduchá hovadina. Příběh byl naprosto o ničem. Akce ještě ušla, ale efekty nic moc. Tohle si BSG nezasloužilo. Skoro nic novýho jsme se nedověděli, děj se nepohnul ani o píď dál a celej film na mě působil divně. Flashbacky: To snad byl jenom vtip. Tři Flashbacky byly nový a zbytek byly záběry z filmu. Velmi mě to zklamalo.
Z ohledu filmů 4/10.
Z ohledu BSG 6/10.
PS: Jak tak vidím Rayovu recenzi na The Plan, tak už se asi nemám na co těšit. :cry:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zodiac
Po neuvěřitelně dechberoucím traileru na Social Network, prosím pěkně film o založení Facebooku (!!!!!!!), si konečně doplňuju Finchera. Jeho Zodiac je věrné převyprávění vyšetřování známého sériového vraha vyžívajícího se v šifrách. Rozhodně ale nejde o žádné Se7en, naopak. Je to mnoho hlavních postav, protože prostě při vyšetřování se ho účastnilo mnoho lidí. Není tu žádný definitivní konec, a vše je dělané s maximálním ohledem na historickou věrnost. V Hollywoodu věc nevídaná. I přes skoro tříhodinovou stopáž doporučuju fajnšmejrům. Takhle dokonalá režie se jen tak nevidí.
8/10

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Obdržen další paklík levných DVD.

Stůj, nebo maminka vystřelí - eh, těm, kteří nakukají akčním hercům, že se uplatní v komediích, bych trhala smlouvy...a ruce. Tohle není tak úplně pitomé jako komedie s Arnoldem, ale byla to docela nuda. Naštěstí tu Stallone působí docela normálně, bez pitvoření a nevypadne z role ušmudlaného policajta. Jeho matku bych asi po dvou minutách prohodila oknem. Jinak k tomu není moc co říct. :dontknow:

Zákon přitažlivosti - pokus o komedii, která měla zahrát na staromódní notu, kdy se dva hlavní hrdinové špičkovali a nakonec si padli do náruče. Mám hrozně ráda jak Julianne Moore, tak Pierce Brosnana, a oba do filmu sedli dobře. Jen by to chtělo zkrátit film tak o dvacet minut, a odpustit si ten natahovaný konec. Jako romantika na nedělní odpoledne působí jako dobrý film na zabití času, když čas od času na romantiku dostanete chuť. Pro ty případy bych ale zase spíš doporučila Snídani u Tiffanyho nebo Lásku nebeskou. 8)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souboj titánů 2010 - 72%
" IMMORTALITY "

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Gone With the Wind (aka Sever proti Jihu a vice versa)
Nejslavnější film USA? To jsem si zase dal. 240 minut trvající červená knihovna za a po americké občanské válce, ve které se o sebe rve ufňukaná slepice a upocený alkoholik. Moje pocity po celou neskutečně dlouhou stopáž kolidovaly mezi "To je strašná sračka" a "Dokonalý film!", a zvláště první půlhodina a poslední hodina jsou skoro k nepřežití. Nejprve neskutečně dementním naivismem, naštěstí později vykoupeným destrukcí Jihu, a později neuvěřitelným natahováním plným bizardního přehrávání a umírajících postav. Nesmím taky zapomenout na opravdu nekošér vykreslení negrů jako neschopných budižkničemů a retardů, kteří ochotně kopou zákopy pro vojáky Jihu. No ale aspoň to není Zrození národa...
Na druhou stranu je fakt, že útrpné momentky byly bohatě vynahrazeny MNOHA vynikajícími labužnickými scénami, které byly prostě geniální. Mix naivity a jejího následného potrestání taky stojí za hřích. A Butler je perfektní hajzl. Problém je tedy spíše v natahované předloze, než ve filmu samotném. Navzdory tomu - jsem rád, že jsem si to dal. Propříště už budu vědět, které scény mám proklikat a které přeskočit.
7/10 i z dnešního pohledu, ale prostě frankly, I don't give a damn about this movie...

PS. Doufám, že někdo zfilmuje variaci na tuto story z pohledu černochů, jak vyšla před pár lety pod názvem The Wind Done Gone. Mohlo by jít o příjemně nastavené zrcadlo!

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

The Wrestler (2008)
Kritikou velebený, cenami ověnčený a na dvě ceny Americké filmové akademie nominovaný snímek, se celou dobu utápí v šedi filmového a narativního průměru. Všechny ty každodenní starosti a lapálie, o nichž snímek pojednává, nejsou natočeny takovým způsobem, který by mě dokázal zaujmout.
Aspoň, že se Mickey Rourke vrátil tam, kam patří. Zpět do záře reflektorů :bravo: .
Hodnocení: 6/10
No nic, vracím se v čase o několik dekád zpět. Jsem si jistý, že Zlata éra Hollywoodu a Billy Wilder mi zvednou náladu :)
Sherlock Holmes

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Včera jsem byla na novém Shrekovi . Když pominu zástup mrňavých příšerek chroustajících popcorn, tak to zas až tak špatný zážitek nebyl. Pokud máte tohoto zeleného svalovce rádi, tak na čtvrtý díl rozhodně zajděte. Přišel mi mnohem lepší než díl třetí, který jsem viděla ne zas tak dávno a už si příliš nepamatuju, o čem byl. Čtvrtý díl se kvalitou vrací když ne na úroveň prvního, tak alespoň druhého dílu. Je to milé zakončení příběhů rodiny Zelených. Taková rekapitulace všech předchozích shrekovin. A pokud jste zvědaví na další zlobry a no to, co ještě umí a my to nevěděli, a pokud vás zajímá Fionina nová image, tak rozhodně do kina zajděte.
Mimochodem, je to docela pěkný zážitek, i když nejdete na 3D provedení.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sejmi Eso 2 - 72%
" IMMORTALITY "

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Damage 66%
Je to sice jen další ''arénovka'', za příběhovou linii by autoři rozhodně nevyhráli cenu, ale dobře se na to kouká a herci také ujdou. Steve Austin je ten správný typ pro tuto roli [takové přesouvající skále byste se do cesty postavit nechtěli], i když on sám hraje jaksi mdle, ale je tam ještě Laura Vandervoort a Walton Goggins [fanoušci Shieldu se zaradují] a ti se aspoň trochu snaží. Je to nízkorozpočtový film, to je z něho ostatně dost vidět, ale bitky v arénách ujdou, takže ten zašedlý zbytek ani moc nevadí. Někoho mohou nudit scény, kde se více mluví a nikdo se nebije, ale to se dá vydržet.
http://www.youtube.com/watch?v=MyQ-eZSbwWc
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

The tournament - souboj zabijáků 75%
" IMMORTALITY "

PředchozíDalší

Zpět na Filmy