Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo, na obrázku je křižník :) Patas naráží na model letadlové lodi, který už viděl před nějakou dobou. Pomáhal jsem mu se základy inventoru a ukázat model je nejjednodušší způsob (ne, že by to bylo jednoduché, jen je to jednodušší :) )

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Už se nemůžu dočkat na další díl, budu tu čekat a mačkat F5 dokud neschodim tohle forum :-D. Ne ale ted vážně mohl by si další díl dát dřív, protože ja tu pak celý týden nebudu :-(. Nebo mi aspon pošli díl bez korekce do zpárv to mi stačí, podepíšu ti NDA :-)
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D :D Ale tak dobře, to máš pravdu :D
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dámy a pánové,
pro jednou se nechám ukecat a aby si Rigix užil než odjede, dám vám další díl :D

Průzkum

F-303 vystoupila z hyperprostoru ve stínu Marsu, okamžitě se zamaskovala a vyrazila k Zemi na průzkum. Její podvěšené systémy pořizovaly fotky, skenovaly okolí a zaznamenávaly hlídkovací vzorce nepřítele. Ze Země se stala jedna z nejlépe střežených planet Anubisova impéria. Díky obrovské industriální síti vybudované lidmi, z ní byla hlavní loděnice. Nad planetou se vznášelo přes čtyřicet nově postavených ha’taků, v loděnicích na oběžné dráze stálo dalších deset rozestavěných, na povrchu se v továrnách stavěly stíhače a bombardéry a nad severním pólem stála Anubisova mateřská loď.
Pilot sledoval záznam pohybu nepřátelských plavidel a stále se přibližoval k Zemi. Díky malým rozměrům jeho stroje byl prakticky nezachytitelný a šance, že by do něj někdo narazil byla mizivá. K planetě neustále přilétaly konvoje se surovinami na stavbu nových lodí, prázdné odlétaly a celou soustavu křižovaly ha’taky. Stíhač byl zrovna nad Pacifikem a jeho optické systémy fotily prostor, kde původně stála Atlantis, aby ověřil zprávy od generála Landryho, který si nebyl jistý. Optika konečně zaostřila a začala z oběžné dráhy pořizovat snímky pobřeží, na kterém ležely vyplavené obrovské kusy trosek, na první pohled se jednalo o část mola Atlantis.
F-303 pokračovala v obíhání planety, otočená čumákem k ní a její kamery pořizovaly snímky jako zběsilé. Většina metropolí byla zničena bombardováním z orbity a lidé žili na venkově, v menších městech, nebo táborech. Anubis je využíval jako otroky a jaffové na ně dohlíželi. Během necelých tří měsíců byla Země zlomena, její obyvatelé utlačováni za pomoci násilí a strachu. Trest za jakýkoliv zločin byla poprava.
V kabině zapípala kontrolka hned vedle odpočtu času. Jeden budík ukazoval minutu do konce odpočtu a druhý šest hodin, než bude generátor natolik vybitý, že ho nedostane na místo srazu s Diem. Přesunul se na souřadnice kdesi nad vnitrozemím severní Ameriky a čekal. Přesně dle domluvy se v okamžiku, kdy vypršel čas na prvním z budíků, ozvalo příchozí volání. Jednalo se o směrovaný signál, naprosto nezachytitelný mimo paprsek, kterým byl přenášen. Pilot zmáčkl několik čudlíků a ozval se:
„Tady kapitán Johnson, s kým mluvím?“
Přes nekvalitní zvukové spojení se z druhé strany ozval mužský hlas.
„Kapitáne, ani nevíte jak jsme rádi, že vás slyšíme... Volací znak Černý...“
„...Rytíř.“ doplnil heslo Johnson.
„Když už jsme si ověřili, že si můžeme věřit kapitáne, jak to u vás vypadá?“
„Nemůžu prozradit žádné přesné informace, ale během tří měsíců by mělo dojít k prolomení. Tedy pokud se vám povede nachystat Anubisovu mateřskou loď...“
„Tři měsíce jsou dlouhá doba kapitáne... A co se příprav týče, s těmi jsme již začali. Naši jaffští spojenci po malých částech nosí na palubu dárečky.“
„Výborně, pokud máte plány a počty lidí, kteří se připojí k útoku tak je pošlete, musíme vědět kam vysadit naše lidi a kam přenést zásoby zbraní.“
Kapitán přijal datové soubory a z rádia se ozvalo.
„Ještě než půjdete, vyřiďte Černé Spáse, že mu naši lidé děkují za záchranu...“
„Vyřídím, byl to admirál Da...“
Pilot byl přerušen uprostřed věty, právě prolétajícími stíhačkami, které ho velice těsně minuly. Když chtěl pokračovat ve větě, tak se otevřelo obrovské hyperprostorové okno a z něj vyletělo dalších devadesát nových ha’taků a v jejich středu se nacházela, dle vzhledu, nová Anubisova mateřská loď. Pilot vytáhl svůj stroj z oběžné dráhy a proletěl středem flotily, přímo kolem nové lodi, aby si pořídil snímky a pořádně ji proskenoval. Podle gigantických rozměrů a jejího stíhacího doprovodu musela nést několik stovek stíhačů.
Johnson s tím, že už dokončil svou misi, stočil třistatrojku do prázdna vesmíru a vyrazil pryč. Jedna ze stíhaček, která hlídkovala kolem obrovské lodi se vychýlila ze své trasy a křídlem narazila do maskovaného stroje. Kapitán věděl, že teď půjde do tuhého, jeho maskování sice ještě fungovalo, ale nepřítel věděl, že je tady.
Obranné baterie ha’taků spustily křížovou palbu do prázdna a snažily se jej trefit. Johnson se asi půl minuty úspěšně proplétal střelami, ale jedna ho nakonec částečně zasáhla a maskování vypadlo. V kokpitu začaly blikat snad všechny kontrolky a pilot neváhal ani vteřinu. Odklopil krytku na jednom z panelů a zmáčkl čudlík pod ní. Přídavné zařízení se odpojilo a vyrazilo pryč. Kapitán otočil svůj stroj přímo proti pronásledujícím kluzákům a vypálil dvě “sršní hnízda“, aby koupil čas. Rakety vletěly do tří desítek stíhaček, kde se rozpadly na množství menších náloží a jejich exploze potrhala na kusy více než dvacet strojů. Hned na to dostala F-303 přímý zásah z baterií blízkého ha’taku, který ji prakticky vypařil a přídavné zařízení na poslední chvíli skočilo do hyperprostoru.
Mezitím u planety Serakkinů Davis uzavíral smlouvu s jejich vládou. V podstatě se jednalo o vzájemné vojenské pomoci. Davis jim dal k dispozici zařízení, kterým budou moci kontaktovat lodě Aliance a Serakkini na oplátku slíbili pomoc při osvobození Země všemi dostupnými prostředky. Zeus zažehnul své motory, proletěl kolem několika Serakkinských lodí, které nebyly ani čtvrtinové a zmizel v hyperprostoru směrem k bodu srazu.
Když se po třiceti minutách zase vynořili do normálního prostoru, tak už na ně F-303 čekala, tedy alespoň to co z ní zbylo. Přídavný modul se vznášel prázdnem a na svých datových krystalech nesl záznamy mise i černou skříňku s nahrávkou hrdinského činu kapitána Johnsona. Davis ji nechal přenést do jednoho ze skladů a hned na to se Zeus vydal k Babylonu.
Jack si v průběhu cesty prohlížel data, která byla získána u Země a přemýšlel nad strategickými body a výhodami. Pokud nevyjde sabotáž, tak je Země ztracena... S hnutím odporu celé osvobození stojí, nebo padá.
Na můstku měl zobrazenou 3D projekci okolí Země, postavení všech lodí, vyznačené hlídkovací vzorce a zaznamenány časy příletů a odletů dalších lodí. Přímo před ním byl v prostoru promítán pás fotek, které si různými gesty posouval, přibližoval a podrobněji zkoumal.
Dvě hodiny cesty k Babylonu mu při téhle práci utekly jako voda, sem tam kolem něj prošel McKay, který stále do něčeho vrtal a snažil se vylepšit již tak silnou loď. Dyjovo hyperprostorové okno se sotva zavřelo a Davis už volal velení Babylonu.
„Poručíku, sežeňte majora Thompsona, generála Shepparda a Thora. Ať jsou připraveni k transportu během třiceti minut, je čas na taktickou poradu.“
Poručík odpověděl, že rozumí a ukončil spojení. Davis ještě zavolal Adrii, že bude do dvou hodin volný a sedl si do svého křesla. Na obrazovce byly záběry ze spodních kamer Dia. Letadlová loď ještě ověšená lešením a mohutnými lany připoutaná k molu Babylonu právě prováděla svůj první testovací start a vznášela se necelých sto metrů nad zemí. Jack se díval, jak zase klesá zpátky k molu a pomyslel si:
„Zatím se to vyvíjí dobře...“

Obrázek

A tady pár obrázku pro představu, jak je velká :)

Obrázek

Obrázek

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no tak toto sa vyvíja veľmi zaujímavo :smile:
(aj keď mam pravdu povediac.... viac ma zaujímajú časti kde je aj Adria :D ,niektore mi pripadaju trochu komicky :D )

čo najskôr dalši diel, a dúfam že ich bude ešte velmi vela

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Veleben budiž storm :yes: :cheers:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

S.: Vše už jsem ti říkal na ICQ, takže jen zopakuju - díl moc dobře napsaný.

ALL: K obrázkům:
Toto je spoiler!!!:
Tohle vůbec nic není. Počkejte si na St0rmovo mistrovské dílo. :DMyslím samozřejmě Babylon. Z toho, co jsem viděl je to něco užasného.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podpořuji Jakopa, viděl jsem jenom jeden obrázek a musím říct, jestli půjde do detailů jako obvykle tak se máme na co těšit. Ale zase na druhou stranu pokud mu to zvládne PC, já třeba jsem dělal loď a když sem se chtěl podívat z druhé strany musel jsem čekat tak 2-3 minuty, a to nemluvím o té manipulaci stím.

Jinak Storme, já jedu ve čtvrtek na dovču na dva týdny.. neposlal bys mi několik dílů, že bych si to vytiskl a četl tam?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dnes sem píšu naposled. K tomu babylonu, jestli ma st0rm pomalý PC a mohl mu nikdo usnadnit praci na výkonějšim PC, tak rád pomůžu ale s programem zatim neumim, ale začínám si ho ošahavat. Jinak PC mam . Win 7 64bit. AMD Athlon II X4 3,5 GHz 4 Gb ram a HD5850, tak myslim že by to mohlo výkonově stačit, kdyby jste nikdo potřeboval a vědět jak využít můj výkon rád ho poskytnu, klidně i přes vzdálenou plochu. Mam rychlý net včetně uplaudu takže přes např. VNC se necha sdílet plocha v perfektní kvalitě a díky mému uplaudu i ve velké rychlosti, tak nejni problém se domluvit, rád pomůžu. V pátek zdar.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

S Babylonem není problém ve výkonu počítače, ale ve mně :D Mám ho ve stavu, kdy jsou budovy jenom základni tvary a nemám sílu to dodělat (jsou to hodiny a hodiny práce)

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkný díl, a pěkné obrázky lodí, jen tak dál :bravo:
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Odpovědět s citací

A proto já mám rád simetrické modely. Tam uděláš jenom pár věcí a poté už jen kruhové a obdelníkové pole, nebo zrcadlení. Hej storme, nenapadlo tě udělat si třeba 10 věží samostatně a poté to v sestavě vkládat? Nikomu by nevadilo kdyby se tam tyy věže občas opakovali.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

tech budov tam bude odhadem tak 400, to se mi tam opravdu nechce skladat jako lego :) By tu práci spíše udělalo složitější, než jednodušší.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:bravo: Po prečítaní časti súhlas s ostatnými predomnou. Vydarená časť. :yes: A samozrejme aj obrázky. :ok:
Snáď už len:
:write: :arrow: :yahoo:
:bye:

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

není co dodat...jen mě docela pobavil McKay, který je očividně nespokojen se svou už tak dost silnou lodí, možná by se dalo i říct je silnější jak Phoenix ale to bych možná přestřelil

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Výzbroj má vynikajúcu, ale ak sa nemýlim, nemá drony. :scratchanym:
A ešte niečo: -nevidel som spodnú časť. (Aj tam by mali byť zbrane v približnom počte a sile ako na vrchnej strane.) :?:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dam dohromady obrazky vsech lodi ze vsech stran ;) A ano, na spodni casti jsou taky dela

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:ok: už sa na to :yahoo: .
:wink: :bye:

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No to je vlastně pravda že nemá drony...ale co není může být že?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Fanoušky Phoenixe ( myslím lodi samotné) asi zklamu, protože když se nepočítají drony, nemůže se silou Abyssu rovnat. Jedna věž na těžkém křižníku je +- čtyřikrát větší než Phoenixovy.

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To je síce pravda, ale drony sú účinnejšie ako akýsi :jako: laser :jako: . Aj voči neskutočným štítom. :scratchanym:
:sorry: za :offtopic:

Odpovědět s citací

Tedka odbočím od tématu.. Pomozte mi překecat Storma, at sem dá speciální obrázek. Chci vidět vaše reakce, než odjedu. Ale řeknu, že sem se doslova válel na zemi.

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Patas25 píše:
Tedka odbočím od tématu.. Pomozte mi překecat Storma, at sem dá speciální obrázek. Chci vidět vaše reakce, než odjedu. Ale řeknu, že sem se doslova válel na zemi.

no tak ten chcem videt :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale řeknu, že sem se doslova válel na zemi.

Som za každú srandu :pst: , ale neviem o čo ide. :?:
:ok: Hoď to sem. :hmmm:

Odpovědět s citací

No storm mi slíbil, že to sem dá zítra, nebo resp. dneska... ale fakt stojí to za to.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky