Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

tominocz Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak já v tom mám už takovej guláš se mi to plete pátý přes devátý :oops:
Obrázek

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Bouřko: To víš, trochu jsem si máknul a udělal to pro tebe.

Puk:
Adria se opět probudila z noční můry. Už se ji zdála měsíc pořád dokola, ale vždy o malý kousíček více.

Toto je spoiler!!!:
Však počkej, bude to ještě moc a moc zajímavé :rflmao: .

Pokud bude někdo tipovat, co to je, tak do Spoileru.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jáááááá tipuju, že
Toto je spoiler!!!:
jí moc těžká jídla před spaním

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

zajímavý říkáš jo?
Toto je spoiler!!!:
něco ju tlačí v břiše - buďto vetřelec nebo má zaražený větry

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Daedalos304 :
Toto je spoiler!!!:
To víš, démoni jsou svině.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Skôr sa ozývajú Ori. :wink:

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nauviknul jsem si že po dvouch dnech když přijdu z hospody tak je tu večer vždy nový díl a dneska nic :heat:
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zítra vám ho tu hodím. Pardon, byl jsem zabrán do jiných záležitostí :)

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Doufáš, že tím zítra vlastně myslíš dneska.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ano, zítra myslím dneska :D

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

S.: Co bylo tak důležitého, že si nevydal díl?
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no ja si myslim ze to urcite nemohlo byt dvolezitejsie ako vydat svojim nedockavym citatelom dalcsi diel :bounce: :palka: :bounce:

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kdyby jste mi tady taky občas napsali pod díl, a já věděl, že vás je tolik, tak na to třeba nezapomenu :D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Test

Poznámka: Zelenka mluví česky.

Nad Babylonem se otevřelo jasně bíle hyperprostorové okno a z něj vyletěl první exemplář těžkého křižníku třídy Abyss. I přes svou velikost se ladným obloukem stočil kolem města a zastavil u jednoho z mol. Po rozlehlém můstku pobíhal od jedné obrazovky ke druhé McKay a neustále kontroloval všechny údaje. Zapnul vysílačku a zavolal Radka, který ve strojovně také kontroloval údaje.
[img][./images/thumbs/abyss14_1278837902.jpg]http://img203.imageshack.us/img203/2621/abyss14.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/abyss17_1278837911.jpg]http://img705.imageshack.us/img705/1825/abyss17.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/abyss18_1278837917.jpg]http://img694.imageshack.us/img694/1604/abyss18.jpg[/img]

„Jak to u tebe vypadá? Na můstku je vše jak má, jen v pár obvodech je přepětí.“
„Všechny generátory jedou na plný výkon, ze ZPM loď nemusela odčerpat ani watt, vypadá to, že funguje jak má...“
„Proč to říkáš tak překvapeně?! Jako by to snad nebylo jasné.“
„Ehmm...“
Mezitím, co se tihle dva zase pustili do sebe, odehrával se na Babylonu ceremoniál, jehož středem byl Davis. Nechtěl z toho dělat parádu, ale Asgardé trvali na řádném ceremoniálu provázejícím povýšení. Přece jenom byl první admirál Aliance za posledních deset tisíc let, takže ve velkém sále bylo přítomno několik desítek lidí, jaffů a Asgardů.
Jack klečel na jednom koleni, ani ne tak proto, že to bylo částí ceremoniálu, ale spíše aby Asgardé dosáhli k jeho ramenům a mohly mu být připnuty insignie. V podstatě celý obřad už proběhl, chyběla pouze závěrečná pasáž, samotné povýšení. Thor s Ódinem přistoupili k Jackovi, Vrchní velitel dle kodexu z pravé a vládce Asgardů z levé strany. Každý mu na jedno rameno připnul stříbřité insignie admirála. Jednalo se o meč na jehož čepeli ležely tři štíty, které interpretovaly zaměření Aliance.
Jack se postavil a s levicí na hrudi, pravicí zdviženou a čelem otočený ve směru k hlavnímu městu Aliance, Heliosu.
„Přísahám, že budu vždy bránit zájmy Aliance a reprezentovat její politiku nejlepším možným způsobem. Využiji síly mě svěřené k ochraně Aliance, jejích spojenců a bezbranných a nikdy nezneužiji moci mě svěřené proti civilnímu obyvatelstvu nebo pro vlastní užitek.“
Sálem se nesl jemný potlesk. Jack zasalutoval Thorovi a Ódinovi, otočil se a prošel uličkou mezi sedadly až k východu. Hned za ním vyklusala z místnosti Adria a na chodbě doběhla Jacka, který mířil do své kajuty. Postavila se před něj, zasalutovala, chytila ho za klopy uniformy, přitáhla k sobě a s úsměvem na rtech políbila.
„Jakpak se cítíš jako jeden z nejmocnější mužů známého vesmíru?“
„No moc mocný se necítím... Zatím velím jen Phoenixu, který bude stát u Babylonu ještě měsíc a prvnímu modelu Abyss class.“
„Až bude flotila hotová, tak se konečně budeš moct postavit Ori, Goa’uldům a osvobodit Zemi. Jestli se potom nebudeš cítit mocný, tak je s tebou něco špatně.“ Poznamenala pobaveně Adria, Jack se také usmál a dostal další pusu.
„Tak co pane admirále? Oslavíme vaše povýšení?“
„Tak proti tomuhle návrhu nic nemám, kam...“ byl přerušen zapípáním vysílačky, ze které se hned v zápětí ozvalo.
„Pane, průzkumná F-303 je připravena a loď čeká na vás.“
„Děkuji, jsem na cestě.“ Odpověděl do vysílačky a zvedl oči k Adrii.
„Bohužel to budeme muset odložit...“
„To nevadí, já to snad vydržím...“ Znovu ho políbila na rozloučenou a každý vyrazil na jednu stranu.
Jack došel do své kajuty, převlékl se do normální uniformy a nechal se přenést na palubu jeho nové lodi, kde po můstku stále chodil McKay, který si všimnul, že se někdo zhmotnil těsně vedle něj.
„Á majore...“ oči mu sjely na výložky „... tedy admirále... Copak vy tady děláte?“
„Co by mohl admirál dělat na své vlajkové lodi? Můj odhad je, že ji hodlá velet. Máme pro ni první misi.“
„Cože?! První misi? Tak brzy? Vždyť má za sebou teprve první test...“
„A pokud vím tak dopadl dobře doktore. Musíme dostat na vzdálenost pár světelných let od Země F-303, zbytek cesty už doletí sama, ale potřebuje taxíka.“
„Vždyť tahle loď ještě nemá ani jméno...“
Za jedním z panelů se ozvalo.
„SAKRA!“, Zelenka vyskočil ze země a z jednoho z větších vodičů na stropě vystřelil elektrický výboj, připomínající blesk, až k podlaze. Radek začal klepat do jedné z obrazovek a po chvíli zvolal:
„Už to mám! Už to mám.“ Davis ho ještě chvíli pozoroval.
„No doktore, jak to vypadá, tak se loď právě pojmenovala sama...“ otočil se na Petrova, který byl jeho zástupce velitele a nechal se spojit s řídící místností Babylonu.
„Tady Admirál Davis, Zeus připraven ke startu.“
McKay otočil oči v sloup. Po chvíli ticha se z druhé strany ozval Tommyho hlas.
„Je admirál pět minut a už honí machry... Povolení ke startu uděleno, hodně štěstí.“
Jack se otočil na McKaye a Zelenku.
„Vydáte se s námi na projížďku, nebo zůstáváte ve městě?“ Zelenka se nechal přenést do prostoru, kde se stavěla letadlová loď a McKay, i když nečekaně, zůstal na palubě s tím, že nespustí své dítko z dohledu, dokud nebude plně otestováno.
Davis vydal povel a Zeus se vydal ven ze štítu města s F-303 “zaparkovanou“ na trupu. V bezpečné vzdálenosti se otevřelo bílé okno a loď v něm zmizela. Jack si začal prohlížet svou novou loď, tedy její můstek. Za zády se mu ještě ozvalo.
„Admirále, odhadovaná délka cesty dvě hodiny.“
Jack přikývnul, prošel kolem velitelského křesla a pilota, podél stěny plné obrazovek a došel na vyvýšenou část paluby v zadní části můstku. Nacházel se zde velký kruhový prostor obklopený počítači, u kterých stáli členové posádky. McKay ho došel a spustil:
„Tohle je holografická projekce, projekční prostor má průměr šest metrů a dává 3D přehled nad bitvou, u každého objektu se dá zobrazit jeho stav jako štíty, rychlost, směr...“
„Je to zvětšenina Phoenixova hologramu? Protože vypadá mnohem vyspěleji...“
„Tohle jsem si vypůjčil z Atlantis, je velice přesný a zobrazovací kvalita je vynikající. Přirovnal bych to k high definition v 3D projekci. Je jím vybavena pouze vlajková loď, ostatní křižníky ji nemají.“ Hned jak domluvil došel do kruhu a pár gesty vyvolal 3D plány Abyss class. Pár větami Jackovi vysvětlil, jak se s rozhraním pracuje a nechal ho, ať si prohlédne plány celé lodi.
Systém Alfa Centauri
Ve vesmírném prázdnu se z hyperprostoru vynořil Zeus a pár vteřin na to se z jeho trupu oddělila F-303. Její přídavný reaktor se rozzářil a zmizela ve svém vlastním hyperprostorovém okně směr Země.

[img][./images/thumbs/031iu_1278837923.jpg]http://img228.imageshack.us/img228/7476/031iu.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/030sn_1278837933.jpg]http://img339.imageshack.us/img339/2633/030sn.jpg[/img]

Davis si mezitím prohlížel zbytek lodi. Strávil pár minut ve své kajutě, zařízené s ohledem na jeho postavení, a poté se vydal na procházku po chodbách. Vzhledem k rozměrům lodi by mohl chodit tam a zpátky celý den a neviděl by vše, vzal to tedy systematicky od generátorů, přes manuální řízení zbraní až po okno, které vedlo do středu lodi a bylo skrz něj vidět na vedení asgardského paprsku. V uchu se mu ozvala vysílačka.
„Admirále, zachytáváme volání o pomoc, jsou to Serakkini. Podle databáze Země se jedná o spojence. Hlásí, že jsou pod útokem Ori.“
„Kolik času než se vrátí průzkum?“
„Nejméně deset hodin, cesta ke zdroji signálu třicet dva minut.“
„Vezměte nás do hyperprostoru a vyhlaste poplach.“
Jack vyrazil zpět na můstek a všude potkával členy posádky, jak se přesouvají na svá místa. Deset minut před výstupem z hyperprostoru již byli všichni dávno na místech a byla dokončena několikanásobná kontrola systémů. Přece jenom loď nebyla v bitvě a střílelo se z ní maximálně na asteroidy. McKay stál v rohu můstku u obrovské obrazovky a byl připraven na případné opravy.
Zeus vystoupil z hyperprostoru mezi dvěmi měsíci planety Serakkinů a s jasným zábleskem, který přejel po délce celé lodi, se aktivoval štít.
„Doktore, vy si hodně potrpíte na efekt, že?“
Zeptal se ještě Davis McKaye, než vydal rozkaz a osvětlení na můstku potemnělo. Na obrazovce bylo vidět několik lodí neznámého designu, pravděpodobně patřících Serakkinům, osm křižníků Ori a jak to tak vypadá, jejich nového typu lodi. Byl podobný křižníkům, ale protáhlejší a nahoře a dole měl další oblouky, které vedly až na záď, čímž se mu zvětšil objem trupu minimálně trojnásobně.
Na vzdálenost necelých tří světelných vteřin vypálil asgardský kanón svůj první bojový výstřel. Ori křižníky měly čas reagovat, než paprsek dorazí. Jeden uhnul, ale druhý už to nestihl, dostal plný zásah a jeho štíty pod tak obrovským náporem zablikaly.
Zeus se mezitím dostal na dostřel svých baterií a začal kropit vše na dosah modrými pulzy a jeho obranné věže trhaly na kusy stíhače Ori. Nepřátelské lodě však nezůstaly pozadu a opětovaly palbu. Dyjovy štíty zastavily všechny výstřely a ani se neobtěžovaly zviditelňovat. Nepřítel začal naprosto ignorovat Serakkiny a vší silou se soustředil na jim neznámé plavidlo.
Loď, kterou načal hlavním paprsek, právě dorážely dvě normální asgardské věže a její trup vzplál. „Třicet vteřin do nabití hlavní zbraně!“ zvolal střelec na můstku.
„Nepřátelské lodě nás obkličují.“
„Otočte nás proti dalšímu křižníku, držte pozici.“
Rozkázal sebevědomě Davis a Zeus se zastavil uprostřed kruhu nepřátelských lodí. Dostal zásah od Ori superkřižníku a loď se lehce zachvěla, ale její štíty držely jako skála. Dyjovy baterie na pravoboku právě zničily druhý křižník a jeho explodující vrak pokračoval díky kinetické energii v před. Srazil se s dalším plavidlem a v okamžiku, kdy byl jeho štít zatížen nárazem dostal zásah ze zadních asgardských baterií a explodoval také.
Pár vteřin na to se hlaveň na čele Zeuse rozzářila a vyšlehl z ní další paprsek. Díky malé vzdálenosti od cíle neměl čas se rozptýlit a zasáhl cíl plnou silou, štít to nevydržel a třetina trupu se pod náporem paprsku vypařila.
Zeus se dal zase do pohybu a jeho baterie na levoboku podpořily Serakkinské lodě, které právě otravovaly jeden z křižníků. Z raketových sil levé části trupu se vyhrnulo dvacet raket Mk XI. Doprovázené jen oblakem dýmu.
Pár sekund po výstřelu dopadly na štít křižníku a vyřadily jeho obranu na dostatečně dlouhou dobu, aby ho Serakkini dorazili. Poslední tři křižníky se daly na ústup do hyperprostoru, ale jejich velký bratříček zůstal a kryl ústup. Zeus se k němu blížil od zadu.
Vypálil další paprsek z hlavní baterie a přímý zásah s lodí Ori viditelně škubnul. Zeus ho dohnal, srovnal rychlost a na vzdálenost necelých sta kilometrů. Zeus začal pálit ze všech hlavní na pravoboku, které byly podpořeny salvou raket ze sil a Ori palbu opětovali. Scéna připomínala spíše námořní bitvu ze 17.století, než souboj dvou vesmírných plavidel. Palba z Dia začala tlačit nepřátelský křižník do atmosféry, jeho štít se nadměrně přetěžoval. Z jedné strany do něj pálilo dvě stě věží z Dia, na druhé hořel třením o atmosféru a na záď právě nalétaly lodě Serakkinů. Štít tohle zatížení vydržel necelých pět vteřin, zkolaboval a loď byla roztrhána na kousky několika salvami.
Pilot Dia zaparkoval na oběžnou dráhu a podal hlášení.
„Štíty na devadesáti procentech, hlavní dělo se právě chladí a až na tři věže, kterým se porouchalo nabíjení vše funguje admirále.“ Jack jen přikývnul a rozkázal, ať mu najdou spojení s vládou Serakkinů. Mezitím si McKay prohlížel energetické tabulky a různé grafy.
„Hmmm, nic moc... mám ještě na čem makat.“
A vyrazil pryč z můstku nechávajíce za sebou Davise s pusou dokořán.

A tady se můžete podívat, jak vypadá speciální pilotní verze F-303 bez přídavných systémů.

[img][./images/thumbs/wallpaperz_1278837939.jpg]http://img202.imageshack.us/img202/9196/wallpaperz.jpg[/img]

během následujících dvou dílů se objeví všechny její verze a samozřejmě letadlová loď. Abyss se mi moc nepovedl, ale na letadlovku jsem pyšný :)
(Omlouvám se, že křižník nemá textury, ale všechyn mi ho kazily ještě víc, než je :( )

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: :hmmm: Tak asi predsa zareagujem. :lol:
Teraz nemám proti obsahu žiadne námietky :rflmao: . Mohol by som napísať, že toto bola perfektná časť, ale to by som ukrivdil niektorým predchádzajúcim, tak ju zaradím na veľmi dobrú úroveň predošlých :bravo: , samozrejme až na jednu. :palka: :twisted:
Silou lode aj jej štítov som bol milo prekvapený. :yeah: Trošku ma zarazila dosť "dlhá" doba nabíjania hlavnej zbrane, ale to sa dá obhájiť jej veľkou účinnosťou. :yes:
Okrem iného, najskôr máme ďalšieho spojenca v boji o Zem. :scratchanym:
:write: :arrow: :yahoo: :book:
:pivo: :bye:
P.S.: Samozrejme, že som zvedavý aj na Lietadlovú loď. :shock:
P.P.S.: Obrázky boli veľmi dobré. :yes: :bravo:

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ako vzdy super diel ale to uz asi ani nebudem pisat.
no a ked sa ti nepodaril kriznik (ktory bol velmi podareny podla mna) tak som zvedavy na tu lietadlovu lod. inak v akom programe kreslis?

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud to uspíší další díl, tak sem taky napíšu :-D. Díl je fajn, mam rád velké silné zbraně co likvidují na první výstřel... to je prostě něco pro mě :-D. Mimochodem co jsou ty velke dvě "turbíny" na zadí lodi ? Bude technický manual ?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Manuál bych rád udělal, záleží jestli to stihnu :) Ty "turbíny" jsou Asgardské neutrinové generátory. Má to myslím kolem 250m průměr :D

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jinak to ja bych byl větší extrémista nechal bych tam všechny 3 děla a abych nemusel řešit problém s tim že to energetické rozvody nezvládnou tak bych každýmu paprsku integroval přímo ZPM nebo spíš MEM by stačilo a odpadlo by rovnou i to nabijení :D, no ale třeba to ještě uděláš až ori vylepší štíty :-D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

ZPM máme málo, nemůžou s nima plýtvat :) Ty dva generátory dohromady dokáží nahradit to ZPM (Okamžitým výkonem, ne celkovou silou) :)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No jo ale generátory nenacpeš přímo do supra vodičů tý zbraně :-D

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To ne no :D ale takhle slabá loď ti bohužel bude muset stačit :D
EDIT: Ten prográmek je Inventor 2009 :)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ten soft ma 15 gb ? maras.

Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No díl celkově super, konečně si mi ukázal křižník a dobrá práce. Jinak letadlovka se ti opravdu povedla, já bych si sice s motory kapku ještě pohrál, ale i tak je to dobrá bojeschopná loď.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tušim že na obrázku je bitevní křižník ne letadlovka.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky