Opět vás všechny zdravím a jsem tu s další povídkou, navazuje na ty dvě předchozí:
Konec Marciánské aliance (část třetí): Totální zničení
2097, Mléčná dráha
Po poslední úspěšné akci proti Marciánům, se lidé rozhodli, že je na čase s nimi kompletně skoncovat.
V hlavním stanu EF-Earth Fleet:
„Dobrá tedy, mluvil jsem se všemi prezidenty zemí zapojených do programu SG. Všichni souhlasili se závěrečným útokem na poslední síly Marciánské aliance.“
„Pane, tady je generál Milson, víme už, kde se poslední síly nepřátel schovávají?“
Velitel se podíval na správu, která mu právě přišla faxem, a prohlásil:
„Pánové, zaútočíme přímo na okraji Mléčné dráhy, na Saix“
Všichni se najednou mezi sebou začali udiveně a docela nahlas bavit.
„Ticho, máte-li s tím někdo problém, zvedněte ruku“
Bylo ticho, nikdo už ani nepromluvil.
„Dobrá tedy, generále Milsone, vypracujte náš plán pro útok“
O pět týdnů později
„Pane, tady Milson, konečně máme hotový plán pro útok!“
„To rád slyším, generále, zasloužím se o vaše povýšení“
Za další týden na palubě USS-Beatles, bojová loď typu BC-310.
„Dámy a pánové, teď k vám promluví prezident EF, přímo ze svého sídla v Bruselu.
Hluk přerušil tento komentář a následný pískot prezidentova mikrofonu.
„Dámy a pánové, vojáci a důstojníci. Nadešel tento den všech dnů, konečně máme šanci rozdrtit naše nepřátele. Máte poslední šanci rozloučit se, se svými rodinami. Budiž k vám je bůh milostiv. A po bitvě se sejdeme na shromaždišti a budeme oslavovat. Hodně štěstí!“
Loučení trvalo deset minut, když se všichni uklidnili, lodě se začaly formovat.
„Kormidlo? Vemte nás do hyperprostoru, směr – Saix!“
Všechny lodě byly zformované ve formaci Delta, a konečně se začali otevírat Hyperprostorová okna.
Cesta hyperprostorem trvala ssi deset minut a lodě se zatím plně připravovali na střetnutí.
„Kapitáne? Do minuty vystoupíme z FTL.“
Kapitán se pousmál a řekl:
„Dobrá, všechny lodě připravit se!“
A skutečně, do minuty lodě z FTL vystoupily.
Když se konečně všechny lodě shromáždily což činilo - deset BC-309, sedm-BC-310 a patnáct BC-305.
Tyto lodě byly vybaveny jak Beamy tak i novými typy zbraní - Winterguns.
Tyto zbraně vypálily střelu, která narazila do nepřátelského štítu a rychlostí světla se vrátila zpět do lodi, znamenalo to, že tím vybyla nepřátelské štíty a jejich energii vrátila na svoji loď.
„Kapitáne, lodě jsou připraveny a rozmístěny!“
Kapitán se podíval na senzory a vydal jednoznačný rozkaz.
„Vypusťte všechny naše F-302 a F-305!“ - Což byly nové letouny s rušičkami štítů.
Pět minut a všechny stroje byly venku.
„Pane, tady první důstojník, nějak se mi to nelíbí. Lodě ani nejsou ve formaci, ani nevypouští žádné stíhače, jenom zvedly štíty, to je vše.“
K tomu ještě na jejich planetě nebyla brána, takže mohli uniknout jenom hyperprostorem.
„Vypadá to, že jsou pevně rozhodnuti se nám postavit, ale tak co to dělají“
Pět minut čekání a ze strojovny se ozvalo:
Korekce a převod do PDF – Dan Dušek.
„Kapitáne, jaké jsou vaše roz–“
Důstojník to ani nedořekl a na senzorech se objevilo něco velice velkého a zajímavého.
„Pane, vidíte to co já, to vypadá jako–“
„Ano poručíku, nepochybně je to to, co si myslíme.“
Za korekci a převod do PDF děkuji Danu Duškovi (
D.Dušek).
Pokud vás moje povídky zaujaly, veřejná složka na uložto.cz, kde si je můžete stáhnout je tady:
http://ulozto.cz/m/m4tt/VaclavovyPovidky/
Přeji příjemnou četbu.