Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Václavovy krátké povídky

Václavovy krátké povídky

Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Povídka nemá stanovený rozsah, pouze formu. Existuje rozlišení na krátké/dlouhé povídky. Dokonce existuje i kategorie mikropovídek většinou o jedné až dvou stranách. To rozlišení podle rozsahu je různé.
Samozřejmě nad určitý počet stran už se nejedná o povídku, ale novelu nebo román. To už je ale záležitost desítek a desítek stran. Když napíšeš něco do čtyřiceti či padesáti normostran, myslím, že bys neměl mít problém zařadit to mezi povídky :wink:

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

mikey píše:
Pokud to není vyloženě loď pro šest miliard lidí (jestli to tu čteš Dragone, tak nemyslím tu tvojí loď na šest miliard lidí a jinou (oba víme kterou))

jak jsem to četl hned jsem věděl o co jde :D i když potom mě napadlo TA, ale jak jsi sám psal jde o to jak to vysvětlíš...

suma sumárum, lze mít "loď" která pojme miliardy lidí, ale autor musí vše vysvětlit a objasnit. například můžeš přijít s novou stíhačkou co bude mít ty nej technologie, ale musíš jí malinko objasnit (dříve, nebo později...jako všude i tady platí všeho moc škodí ;))
tak hodně zdaru
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

neberte ma zle. su aj mikro poviedky vid komedialna poviedka hviezdna branka. ale tam je ten dej o niecom inom. tu ukazes velmi silneho nepriatela, das s nim jednu bitku a zrazu uz koncis. dej tvojej poviedky sa odohrava strasne rychlo asi tak ako ten druhy poheb. ak neviete o co sa jedna tu je :
http://www.youtube.com/watch?v=dtlBbsgbPxo

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to mě dostalo toto video :D :D
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zdravím vás a přináším vám tentokrát dokonce dvě povídky, tady jsou:

Konec Marcianske aliance (část první)

P3X-776, 2096, Někde v mléčné dráze.
Na základně, kde byla umístěna hvězdná brána, se najedenou rozezněl poplach a brána se aktivovala. Posádka se okamžitě rozmístila kolem brány a vyčkávala. Z komunikátoru stále nepřicházely žádné kódy, a proto byla okamžitě uzavřena IRIS, velitel základny rozkázal vojákům držet se dál od brány, poněvadž se ukázalo, že brána na planetě odkud byla aktivována je v rukách Marciánské aliance, té která válčila se zemí už asi dvacet let. Na té planetě měli ukrytou zbraň na rychlé ničení bran, podobné tomu co měl Anubis, ale toto bylo mnohokrát silnější. Zbraň okamžitě spustila a na IRIS bylo zřetelné, že se zahřívá a dlouho nevydrží. Velitel základny nařídil evakuaci základny, za pár minut zde nikdo nezůstal, všichni byli daleko od základny, která byla pod zemí. Kousek od stanoviště, kde byly umístěny kruhy, se začali shromažďovat muži a běželi ke kruhům, naštěstí to nebylo daleko a vojáci začali pomocí kruhů vstupovat na svůj bitevník X-310 který byl od posledního typu X-309 mnohonásobně vylepšen. Nakonec byli všichni přepraveni, ale velitel pořád dobíhal, stačilo pět minut a byl tam, nakonec vstoupil do kruhů, ale právě včas protože skála s bránou explodovala a tlaková vlna se blížila ke kruhům, bylo to opravdu těsné, ale velitel unikl. Tlaková vlna byla silná a zasáhla cca. 600 km povrchu planety. Z řídící místnosti se do vysílačky ozvalo:
„Kapitáne, zachytili jsme několik nepřátelských kontaktů, rychle se přibližují!“
Kapitán okamžitě dorazil na můstek a sednul si do svého křesla.
„Počet nepřátel?“
Důstojník se podíval na data.
„Je jich kolem padesáti, ale tohle vypadá jako…“
Kapitán se podíval na data a dořekl větu.
„Jako mateřská loď Héraklesese“
Což byl velitel Marciánské aliance, jeho loď byla věrně podobná Anubisově lodi, té kterou zničili replikátoři, ale byla větší a měla několik vylepšení.
„Poručíku okamžitě uveďte naši flotilu do stavu 1, připravte stíhače k vypuštění a zvednout štíty.
Poručík bez váhání šáhl po červeném tlačítku ohlašujícím poplach, a všechny lodě byly během dvou minut připraveny k boji. Venku se nacházelo kolem 200 F-302, dvě X-304, sedm X-307, a hlavně dvě X-310.
„Kapitáne, loď je připravena k boji a flotila ve stavu 1, jsme připraveni!“
Kapitán se lehce pousmál a jen řekl:
„Velmi dobře poručíku, teď jim konečně ukážeme, zač jsou toho loket, připravit se a do pohotovosti!“
Celá posádka jen vyčkávala, až se lodě přiblíží, a potom se mělo rozpoutat peklo.

Konec Marciánské aliance (část druhá)

O minutu zpět na oběžné dráze.
„Kapitáne, kontakty se právě vynořily z hyperprostoru, vaše rozkazy?“
Kapitán se podíval skrz sklo na můstku své lodi.
„Sakra, je jich hodně, připravit a odjistit všechny naše jaderné zbraně!“
Poručík se jen pousmál a prohlásil.
„Teď nadešel čas kdy vy parchanti zaplatíte za vše, co jste udělali.“
Kapitán nařídil rozkaz, který mohl všechno změnit.
„Odpalte D-220“
Což bylo něco, jako použil Apollo na replikátorskou planetu – vak, kde byly atomovky.
Vak se blížil k flotile Hataků, která již měla venku velké množství stíhačů, najednou se vak roztrh a atomovky vyletěly.
Chvíle ticha a pak oslepující záblesk skvětla, těch záblesků bylo několik.
Najednou záblesky ustali a ze čtyřiceti Hataků a cca pětistovky stíhačů toho moc nezůstalo.
„Skvělá práce poručíku, a teď plnou parou vpřed“
Poručík pohleděl na senzory a zbylo tam patnáct Hataků a žádný stíhač.
„Rozkaz pane!“
A flotila se pohnula vpřed, to samé po chvilce udělali i Hataky, které měly poškozené štíty a zbraňové platformy.
Pozemská flotila mohla pálit z velké vzdálenosti díky mnoha novým zbraním.
„Poručíku, nařizuji vám, abychom zničili všechny Hataky až na dva, kterým zničte zbraně a štíty“
Poručík se udiveně zeptal.
„Pane, smím vědět, proč máme nechat dva naživu?“
Kapitán se pousmál a jenom řekl:
„Nyní zaplatí za všechno, připravte kontejner s chlorem pro přepravu a dívejte se“
Bitva trvala asi deset minut, než byly skoro všechny Hataky na kusy.
A teď zůstali jen dva.
„Přeneste na první Hatak kontejner s chlorem, ať se ti šmejdi udusí!“
Hotovo, pár minut se čekalo a potom nebyla jediná známka života.
Druhý Hatak bezvládně čekal na poslední ránu ale pořád nic.
„Pane? Co s druhou lodí?“
Kapitán dal rozkaz, který všechny překvapil.
„Napalte do lodi zásahy tak abyste ji nezničili, ale aby z lodi unikala atmosféra“
Stalo se, za pád minut byla loď bez atmosféry a bez posádky.
Teď se kapitán rozhodl obě lodi zničit a sám zmáčkl tlačítko na beamy, které lodě zničili jedním výstřelem.
Poté se flotila přeskupila a vydala se zpět k Zemi, kde měli oslavovat své vítězství nad nepřáteli.

Za korekci a převod textů do PDF děkuji Danu Duškovi (D.Dušek).

Pokud by kdokoliv z vás měl zájem si mé povídky stáhnout, dávám vám k dispozici adresu do veřejné složky na Ulož.to, kde všechny mé povídky jsou a budou.
http://ulozto.cz/m/m4tt/VaclavovyPovidky/
Obrázek
Albert Einstein

D.Dušek

Odpovědět s citací

Toho důstojníka tipuji na nějakého Rusáka, takhle brutální... teda teda, i když mimozemštany, kteří mě chtějí zabít zrovna nemusím, rozhodně bych je za to nenechal se udusit. Ten velitel jim nedovolil zemřít důstojnou smrtí...

Ale jinak docela dobrý ;).

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jako byl to příběh kdy s lidmy zacházeli ještě hůř.
Obrázek
Albert Einstein

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

dobrý...lepší než předešlá povídka..:) jen tak dál..:)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Deadalos má pravdu, že je to lepší jak předešlá povídka. Mnohem, mnohem lepší. Jenom tomu pořád něco chybí. Věty jsou buď moc chaotické, nebo naopak moc jednoduché.
Potom taky to, co vyčítali mě... Odstavce, víc odstavců. Hlavně když se přesuneš dějem, nebo na jiné místo, je to zapotřebí. Potom opakující se slova, ale to je jen slovní zásobou a tu si rozšíříš dalším psaním a čtením, je to drobnost. Jako jsem psal dřív, čísla piš slovy.
Teď faktické chyby:
1. Z komunikátoru nepřicházel kód a tak se Iris zavřela? Nemá to být naopak? Iris zavřená a když kódy přijdou ,tak se otevře? ;)
Takhle toho moc nezastaví, když ji mají otevřenou a čekají, jestli se někdo z druhé strany ozve. (Z toho, jak to máš napsáno, to tak zní )
2. Anubisovu loď nikdy žádní Replikátoři nezničili.
3. Tvůj kapitán se baví se svým kormidelníkem, jako dva chlapi někde na pivě.
4. D-220 -> mohl jsi si ušetřit krkolomný popis, kdyby jsi prostě napsal Horizont.
5.Tohle není rozkaz: „Poručíku, nařizuji vám, abychom zničili všechny Hataky až na dva, kterým zničte zbraně a štíty“
Kdyby to bylo: "Poručíku, palte ze všech hlavní! Poslední dvě lodě jen zneškodněte." (Nebo něco v tomto stylu...)
6. S tím se dostáváme k tomu, co s nimi dělal... Když do krátké (opravdu kraťoučké) povídky, vložíš zcela novou "rasu" o které nikdo nic neví, nepředstavíš ji a jediný popis jejich činů je ve větě: "Teď zaplatíte za všechno co jste udělali." Tak nemáš logické opodstatnění pro kapitánovo chování. Použil chemické zbraně a úmyslně mučil vojáky nepřítele za pomoci udušení -> Soud, propuštění z armády s hanbou a dvacet let vězení.
7. Poslední dvě věty si ukradl ze scénáře z Pirátů z Karibiku, viď?
8. X v označení lodi se používá pro pokusné stroje, v sériové výrobě jsou BC, DSC, F... (Ale to je drobnůstka, která se dá okecat :) )

P.S. : Když se na to teď dívám, vyznívá to docela útočně, ale nenech se prosím tě odradit. Nevím proč, ale mám tě rád a byla by škoda, kdyby jsi s tím seknul. To se poddá ;)

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

teda když už storm napíše že má někoho rád...tak to stojí zato paečku..:) pokračuj třeba ti pak bude pomáhat.. :P :rflmao:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díky, dobře něco s tim zase udělám.
Tak zase někdy nějakou napíšu, co se vám líbí víc-boej na planetách nebo ve vesmíru?
Obrázek
Albert Einstein

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

X je opravdu označení prototypu nebo experimentu (nejsem si jist).

Celé to na mě působí dost divně...nějak chaoticky, a připadá mi to jako by to někdo vzrušeně a velmi kvapně vyprávěl, či snad dokonce diktoval někomu na zápis.

pak když se to lepší, tak je to pořád nějaké divné... samozřejmě se chyba stane (jako nedokončení přímé řeči) ale pořád mi tam něco nesedí...ale to se spraví asi jedině psaním...

nevím jaký je tvůj systém označování planet, ale čárka v seriálu není (pokud vím)
X-310 který byl od posledního typu X-309...

změna třídy obvykle nese sebou dost kruté vylepšení (i když to není pravidlem)

Což byl velitel Marciánské aliance, jeho loď byla věrně podobná Anubisově lodi, té kterou zničili replikátoři, ale byla větší a měla několik vylepšení.

replici poslali do patřičných míst Apofise anuba poslali vládci soustavy...konkrétně "Ti" (tedy tu jeho loď...samozřejmě s lidskou pomocí)

tolik k první části..teď na tu druhou...

O minutu zpět na oběžné dráze...

toto je dost zajímavý obrat...co třeba o minutu později? .)
Kapitán nařídil rozkaz, který mohl všechno změnit.

když nějak pominu to nad tím, tak tohle musím zdůraznit...dost neohrabaný výraz... zkus místo nařídil rozkaz vydal rozkaz...chce to jen myslet a rozšiřovat slovní zásobu...zlepší se opět psaním a čtením

„Odpalte D-220“

odpalte hlavice horizont (popřípadě hlavici) a máš o několik řádků zbytečného popisování méně
Chvíle ticha a pak oslepující záblesk skvětla, těch záblesků bylo několik.

Do chvíle ticha vstoupila oslňující záře, která byla tvořena výbuchy nukleárními výbuchy... ;)

nyní se malinko vrátím
během dvou minut připraveny k boji. Venku se nacházelo kolem 200 F-302, dvě X-304, sedm X-307, a hlavně dvě X-310.

to vše na 40 hataků a pak je odbouchne jeden horizont? (vypadá to jako jeden horizont) nehledě na to že jich je mnoho jak sám píšeš?

po horizontu zbylo 15 lodí..no nevím myslím že jejich štít podceňuješ...

„Poručíku, nařizuji vám, abychom zničili všechny Hataky až na dva, kterým zničte zbraně a štíty“

mě to spíše zní jako neohrabaný návrh než-li rozkaz...

„Přeneste na první Hatak kontejner s chlorem, ať se ti šmejdi udusí!“

1) proč chlór? je tolik plynů a tolik jedů a tolik možností...ano je to bolestivé, ale...
2) proč mají na palubě zrovna chlór :D

a finální zničení? sakra chlape... takto se to nedělá...ano může to být cokoliv ale pokud bych vyřadil loď chlórem tak jí potom obsadím... pokud bych z druhé udělal ementál, tak už do ní nestřílím... nehledě na to že je to celé krapet zbytečné?

jinak celkově na mě obě části přijdou dost divně... a myslím že je to tou formou, kterou píšeš... nevím jak to popsat, ale blízko k tomu má označení holá věta... zkus to rozvinout piš barvitěji nemusí to být strohé jak nepovedený obsah knížky...

PS: doufám že tě tímto neodradím od další tvorby... :)

EDIT: zapomněl jsem na tu novou rasu o které jsi nic neřekl...na takto krátkou povídku nevyhovující zápletka ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tohle je třetí povídka ze tří, které mi byly řečeny, abych si přečetl - a jsem upřímně rád, že jsem ji nechal na konec, protože z těch tří je určitě nejlepší a co víc, zaujala mě. K výtkám - téměř všechno už sepsal St0rm a já se nechci opakovat.
Jenom
Sakra, je jich hodně, připravit a odjistit všechny naše jaderné zbraně!“

To že jich je hodně mu hlásily už senzory....
A ted k těm chemikáliím - s tím se plně ztotožňuji se St0rmem - toto není válka, to je genocida. I vedení války má svá pravidla (nehledě na to, že chlór se používal za První světové a od té doby jsou mnohem mnohem lepší bojové plyny, které by ale (stejně jako ten chlor) měl filtrační systém lodi eliminovat)

To je asi vše, co jsem chtěl.

EDIT: add Dragon
anuba poslali vládci soustavy...konkrétně "Ti" (tedy tu jeho loď...samozřejmě s lidskou pomocí)

Anubisovu mateřskou loď zničily 3 Baalovy Hataky když vystupoval z atmosféry Kelowny pokud si dobře pamatuju
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dobře díky. No já si na jiný plyn nemohl vzpomenout :D
Obrázek
Albert Einstein

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Musím sa priznať, ale táto poviedka (narozdiel od predošlých), sa mi najviac páčila. Boli tam veci ktoré skritizovali predomnou, ale naozaj si sa zlepšil. :bravo: Ide tu predovšetkým o medzere za čiarkami a botkami (tečkami), ale aj o viac menej celkové podanie deja.
Určite sú tam chyby, ale tie sa dajú časom vypilovať. :yes:
:thumright: :bye:

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky