X je opravdu označení prototypu nebo experimentu (nejsem si jist).
Celé to na mě působí dost divně...nějak chaoticky, a připadá mi to jako by to někdo vzrušeně a velmi kvapně vyprávěl, či snad dokonce diktoval někomu na zápis.
pak když se to lepší, tak je to pořád nějaké divné... samozřejmě se chyba stane (jako nedokončení přímé řeči) ale pořád mi tam něco nesedí...ale to se spraví asi jedině psaním...
P3X-776, 2096, Někde v mléčné dráze.
nevím jaký je tvůj systém označování planet, ale čárka v seriálu není (pokud vím)
X-310 který byl od posledního typu X-309...
změna třídy obvykle nese sebou dost kruté vylepšení (i když to není pravidlem)
Což byl velitel Marciánské aliance, jeho loď byla věrně podobná Anubisově lodi, té kterou zničili replikátoři, ale byla větší a měla několik vylepšení.
replici poslali do patřičných míst Apofise anuba poslali vládci soustavy...konkrétně "Ti" (tedy tu jeho loď...samozřejmě s lidskou pomocí)
tolik k první části..teď na tu druhou...
O minutu zpět na oběžné dráze...
toto je dost zajímavý obrat...co třeba o minutu později? .)
Kapitán nařídil rozkaz, který mohl všechno změnit.
když nějak pominu to nad tím, tak tohle musím zdůraznit...dost neohrabaný výraz... zkus místo nařídil rozkaz vydal rozkaz...chce to jen myslet a rozšiřovat slovní zásobu...zlepší se opět psaním a čtením
odpalte hlavice horizont (popřípadě hlavici) a máš o několik řádků zbytečného popisování méně
Chvíle ticha a pak oslepující záblesk skvětla, těch záblesků bylo několik.
Do chvíle ticha vstoupila oslňující záře, která byla tvořena výbuchy nukleárními výbuchy...

nyní se malinko vrátím
během dvou minut připraveny k boji. Venku se nacházelo kolem 200 F-302, dvě X-304, sedm X-307, a hlavně dvě X-310.
to vše na 40 hataků a pak je odbouchne jeden horizont? (vypadá to jako jeden horizont) nehledě na to že jich je mnoho jak sám píšeš?
po horizontu zbylo 15 lodí..no nevím myslím že jejich štít podceňuješ...
„Poručíku, nařizuji vám, abychom zničili všechny Hataky až na dva, kterým zničte zbraně a štíty“
mě to spíše zní jako neohrabaný návrh než-li rozkaz...
„Přeneste na první Hatak kontejner s chlorem, ať se ti šmejdi udusí!“
1) proč chlór? je tolik plynů a tolik jedů a tolik možností...ano je to bolestivé, ale...
2) proč mají na palubě zrovna chlór

a finální zničení? sakra chlape... takto se to nedělá...ano může to být cokoliv ale pokud bych vyřadil loď chlórem tak jí potom obsadím... pokud bych z druhé udělal ementál, tak už do ní nestřílím... nehledě na to že je to celé krapet zbytečné?
jinak celkově na mě obě části přijdou dost divně... a myslím že je to tou formou, kterou píšeš... nevím jak to popsat, ale blízko k tomu má označení holá věta... zkus to rozvinout piš barvitěji nemusí to být strohé jak nepovedený obsah knížky...
PS: doufám že tě tímto neodradím od další tvorby...

EDIT: zapomněl jsem na tu novou rasu o které jsi nic neřekl...na takto krátkou povídku nevyhovující zápletka