Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Verite v boha?

Verite v boha?

diskutujte o všem a o ničem

Verite v boha?

Ano
29
32%
Nie
63
68%

Celkem hlasů : 92

Příspěvek 13.6.2010 02:59:56
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ralen píše:
Vzhledem k tomu jak formuluješ začátek předpokládám, že nepopíráš současný vědecký vysvětlení původu člověka, můžeš mi pak tedy vysvětlit, jak jsi přišel k tomu, že člověk nepochází z opice?

Lebo to tak proste je. Máme s opicami spoločných predkov, opice aj my pochádzame z toho istého prapredka, ale nie je pravda, že človek pochádza z opice.
Kris píše:
Pokud tedy tvůj bůh stvořil lidstvo k obrazu svému proč vytvářel v minulosti předky Homo sapiens jako je je Homo habilis apod.
To čekal dokud se nevyvineme nebo vypadá bůh jako opice a my jsme jeho vývin?

Obraznosť starého zákona som tu už raz vysvetľoval, čítaj čo píšem...
St0rm píše:
...

Na to som v podstate reagoval už vyššie v tomto príspevku. Na urážky reagovať nebudem...
Raynor píše:
Zvrhává se to tu v gaychat.

Jop, preto v tomto topiku končím, už nebude do koho kopať. (To nie je myslené na teba.) :bye:

EDIT:
http://www.lamer.cz/quote/47500#comment_164690
Túto tému nakúsli aj na lamerovi, tento koment je pekne napísaný.
Naposledy upravil Foo Fighter dne 14.6.2010 01:10:01, celkově upraveno 1

Příspěvek 13.6.2010 09:08:59
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.dnejlepší byla ta Korea,co je to poslední?
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Příspěvek 13.6.2010 10:53:50
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Foo Fighter píše:
Lebo to tak proste je. Máme s opicami spoločných predkov, opice aj my pochádzame z toho istého prapredka, ale nie je pravda, že človek pochádza z opice.

Uh? Prostě to tak je? A všim sis někdy, že člověk spadá do skupiny Hominoidea?
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 11:10:48
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nejsem zběhlý v biologii, ale Foo Fighter má pravdu, ne? Člověk má s opicemi společné předky (to ještě nebyly ani opice ani lidi). Až z nich se vyvinuly zvlášť opice a zvlášť lidi. Je to tak? Budu rád poučen.

Příspěvek 13.6.2010 11:29:13
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak by to bylo za předpokladu, že skupina nadřazené člověku (např. lidoopi) by byla sesterskou skupinou ke skupině opice, což tak ale neni. Skupina opice (Hominoidea) je nadřazená skupině lidoopi (Hominidae), což znamená, že lidoopi jsou dceřinou skupinou ke skupině opice. Jinými slovy lidoopi vyvinuli se z opic.
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 11:43:44
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je to mimo můj obor, ale uznávaný názor je, že naši předci se odštěpili od předků šimpanze učenlivého a potom se ještě od něho odštěpili šimpanzi bonobo. Shoda DNA s oběma druhy je 95%. Asi by se dalo napsat, že s nimi máme shodné skoro všechno, až na vzhled, velikost a kapacitu mozku a určitě jinou imunitu, neboť jsme prošli jinými nemocemi, na které se utvořila odolnost. Jestli se nepletu tak, se předpokládá že k tomuto oddělení lidských předků došlo někdy před 5M lety. Důvod není zřejmý, ale mohlo dojít k přemnožení a v tom důsledku k nedostatku potravy, nebo přírodní katastrofě. Proč jsme se my takto vyvinuli, a ostatní šimpanzi zůstali tak daleko za námi, je pravděpodobně právě v těch tvrdých podmínkách. Na zemi bez podpory stromů, byl náš předek extrémě zranitelný, podle studia DNA, dosahoval náš druh v jednu chvíli je asi 2k jedinců, všichni lidé jsou tedy poměrně blízcí příbuzní. Tyto těžké časy stimulovali myšlení, museli se hodně snažit aby přežili, zatímco šimpanzi, kteří zůstali ve svém prostředí se takto přízpůsobovat a tedy vyvíjet nemuseli a zaostali. Je to podobné jako u žraloka, stará paryba, velmi efektivní k lovu v moři, je tak výkonná, že už se po miliony let nemusela přizpůsobovat, a i když je obdivuhodná, je proti lidem daleko vzadu.
:ok:

Příspěvek 13.6.2010 17:04:50
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Po přečtení si této diskuze se musím chtě nechtě usmívat.
Já osobně sice v Boha nevěřím, ale některý názory zde jsou opravdu velice úsměvné. Někteří zde zmiňují, že se jim nelíbí vnucování náboženství a Boha, ale zároveň to na mě působí jako by tu sami vnucovali to, že v Boha by nikdo neměl věřit. Když v něj někdo věřit chce, tak ať věří. Jako malí jsme taky věřili v Ježíška, nebo alespoň většina z nás, a rodiče nám to nevyvraceli. A proč by měli? Fantazii se meze nekladou. :)

Ještě bych se rád vyjádřil k tomu, jak tu někdo nazval chození do kostela jako "ztrátu času" (není to doslovná citace ;-) ). Proč by to měla být ztráta času? Tak jako my jezdíme na různé Cony na Festival Fantazie, popřípadě Scon apod., kde chodíme na přednášky a na promítání epizod našich oblíbených seriálů, tak v kostelech se předčítá z jejich oblíbené knihy a dělají se tam o ní přednášky... :lol:

Samozřejmě je to vše myšleno s drobnou nadsázkou, ale takhle na to nahlížím já. :)
Obrázek

Příspěvek 13.6.2010 17:35:48
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Faktem je, že paradoxně tu z neutrálního pohledu arogantněji působili zapřísáhlí ateisti než věřící Foo Fighter a spol.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 13.6.2010 17:45:16
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

z "náboženské stránky":
Bůh stvořil člověka:
sice je "dáno" jak ale jeho ruku můžeš vidět i v evoluci (pokud tedy chceš)
Ale člověk dostal od boha ruce, nohy a mozek, nebo-li rozum s tím že ho má používat...

stránku evoluce rozebírat nebudu ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 02.7.2010 09:02:37
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

K té evoluci se musím vyjádřit. Nadřazená skupina k opicím, lidoopům a poloopicím jsou primáti, tam tyhle skupiny patří. V době druhohor ale už i v prvohorách se začali pomalu objevovat savci. Prvně to byli hmyzožravci, poté všežravci a v druhohorách spíše mrchožrouti. Byli pod menším útlakem dinosaurů, ale dařilo se jim přežívat. Poté co dinosauři vyhynuli a savci díky přizpůsobivosti přežili, začali se vyvíjet a větvit do mnoha skupin, Jednou s těchto skupin byli předchůdce primátů. Byli podobní poloopicím. Příkladem je Godinie či Apidium. Ale to už je spíše ta poloopice. Někdy během Oligocénu (pozdní paleogén) se vyvinuli opice a nahradili v potravním žebříčku poloopice. Příkladem je takoví Mesopithecus (střední opice).No a na začátku eogénu (někdy v Miocénu) se objevili první lidoopi jako Dendropithecus, Prokunsul (předchůdce konsula) atd. Zde se odvětvily Lidoopi a Hominidae. Během pozdního Pliocénu se objevil náš známý Australopithecus (jižní opice). A dál to většina zná. Začal se zvětšovat mozek díky tomu, že začali jíst i maso a vrátili se k lepšímu všežravému způsobu žvota. Poté byli druhy Homo Habillis (člověk zručný), Homo Ergaster (člověk dělný), Homo Erectus a Homo Sapiens. Lidoopi měli rozvoj postupný ale přesto vznikli takoví obludy jako Gigantopithecus :D . Postupně se tento názor vyvracuje objevy jako například hobiti atd. Evoluce je naprosto logická a je to jediné vysvětlení našeho vzniku.

A abych nebyl OT. Já věřím v něco nadpřirozenýho co řídí naší dimenzi. Ale jestli je to bůh to teda neví. Ale úplně chápu ty co jo. Za mně dávám ano.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 03.7.2010 21:07:21
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ja verím sám sebe. :rflmao:
Samozrejme v triezvom stave. :yes:

Příspěvek 04.7.2010 08:00:46
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:D :D To jo, jako věřit v něco není špatné ale záleží v co no.
Obrázek
Albert Einstein

Příspěvek 04.7.2010 12:01:26
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Na druhou stranu; dokažte mi, že nic jako bůh není…
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 06.7.2010 09:12:30
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To néééé, ať si každý věří v co chce, já ničí víru nechci zpochybňovat.
Obrázek
Albert Einstein

Příspěvek 08.7.2010 20:07:23
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

impaled_shadow
Na druhou stranu; dokažte mi, že nic jako bůh není…
:shock:
:hmmm: Na prvú stranu, dokážte mi, že niečo ako boh existuje. :rflmao:
P.S.: Tieto témy nikdy nikam neviedli. :(
:sorry: :bye:

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo