Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x19, 1x20 - Incursion

1x19, 1x20 - Incursion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.6.2010 14:17:41
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

hlavní důvod byl ten, že tvůrci chtěli zkusit něco jinýho. Tudíž to bylo kvůli SGU. Sledovanost v tom neměla skoro žádnou roli. SYFY chtělo pokračovat s SGA, MGM ne. O tom jak měli tvůrci SGA "rádi" svědčí i to, že pokud bude film, tak má SG-1 přednost. Ale co, já na jejich místě bych se za SGA taky styděl. :D
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 17.6.2010 15:19:08
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak SG1 je přeci jen známější a je starší. U nás SGA vysílalo snad jen AXN sci-fi a to nemá každej, kdežto SG1 vysílala Nova, Prima, Nova Cinema (to nechápu, proč to vysílaj takhle debilně) atd.
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 17.6.2010 16:53:36
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ted to zas bezi pro změnu na normalní Nově....to je neskutečný jak to dávaj už 10 let pořád dokola, a lidi se na to asi porad divaj, takze nemaj potrebu neco menit...(koupit novejsi atlantidu)

ale ted neco k dilu porad mi vrta hlavou kde berou ti borci z LA zbraně ze Země...když to ma bejt realny scifi tak je to dost solidni chyba, když maj borci z jinyho konce galaxie zbraně z číny...geniiove meli aspon trochu odlisnejsi, stejne jako Ronon.....dobre jsem ochoten prehlidnout vec, ze vymysleli zbrane, ktery pracujou na stlacovani kysliku a strili kovové kulky...no i když......ale že maj ůplně stejný typy jako ty na Zemi....hmm nevim nevim, leda ze by naci smejdi u nas nakupovali.....ale kdo by na zemi prodaval zbrane za naquadach, že? :rflmao:
ObrázekObrázek

Příspěvek 17.6.2010 17:10:02
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a, že ty zbraně jednoduše ukradli to tě nenapadlo? :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.6.2010 17:17:19
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Možná je to proto, protože drtivá většina populace nepozná rozdíl mezi M4 a MP5... Takže když tam dají tuhle čínskou "hračku", tak to pro ně bude vypadat futuristicky ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 17.6.2010 17:31:33
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to je ovšem pro nás příliš přemýšlející čechy problém :rflmao:
ObrázekObrázek

Příspěvek 17.6.2010 18:27:54
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

koko9: Jak už psal Wanted, je to prostě proto, že je jednodušší a levnější dát jim do ruky pár futuristicky vypadajících kvéru než vymejšlet nějaký rekvizity ala "Ronnon's gun" případně jim dát Zaty a tyčovky - u kterejch by se stejně museli dodělávat veškerý výstřely efektama (a bedna slepý munice stojí o hodně míň než práce grafiků). Normální divák to stejně nepozná nebo je mu to jedno.

Co se samotnejch pušek týče, tak nemyslim, že by je Luciáni získali tady na Zemi. Jsou to prostě zbraně "vlastní konstrukce", jako používali například Geni. To, že se je v seriálu nesnažili nějakým způsobem vizuálně upravit souvisí s tím, co jsem psal v předchozím odstavci. Samotný pušky vypadají dostatečně "exoticky" a výrabět na ně nějakej bakelitovej dekl by stálo prachy.

O tom, proč mají Luciáni vlastně lidský kvéry jsem se bavil na ICQ s Twomblym. Dospěli jsme zhruba k tomu, že tyčovky a Zaty nejspíš byly už "okoukaný" a Luciáni prostě potřebovali něco do rukou aby vypadali řádně "gangzta". Tak jim do ruky nacpali různý samopaly nebo německou Parabellu (jako zbraň "záporáků). Důvod, proč tyhle zbraně používaj mi jasnej není. Veškerou technologii mají od Goa'uldů, takže i kdyby měli nějaký zbraně vlastní konstrukce, není žádnej důvod se vracet k tak "primitivní" technologii, jako jsou palný zbraně. To je jako kdyby jsme se my, najednou vrátili k lukům a šípům. Případně pokud mám brát to, že Luciáni jsou de facto zločinecká banda poskládaná ze všech možnejch a nemožnejch zločineckejch skupin celý galaxie, tak jim alespoň mohli dát nějakej mix - ten tyčovku, ten brokovnici ale opět, jak jsem už psal stálo by to prachy a nikdo, krom pár geeků nebo militaristů, by si toho stejně nevšimnul.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 19.6.2010 12:54:28
zofo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím na ještě jeden důvod útočných palných pušek u Luciánské Aliance (mimochodem mě to hluboce zklamalo). Omlouvám se za to, ale asi bduu muset znovu použít srovnání s Battlestar - v BSG všichni používají palné zbraně - a jelikož mi dosavadní vývoj SGU napovídá, že se chtělí Galactice co nejvíc přiblížit, jsem si jist, že i proto mají luciáni útočné pušky. K tomu, že by to stálo mnoho peněz mohu jen podotkout, že výstřely z tyčí stáli za dob vysílání 1. série staré dobré SG-1 mnohem více, než by museli tvůrci vysolit dnes.
Just GET Ubuntu!!! And listen to metal!!!
Geek - web a týdenní pořad o IT! http://www.geek.mzf.cz/

Příspěvek 19.6.2010 13:34:47
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

zofo: Pořád ale míň než krabička slepejch.

Podobnost mezi SGU a BSG by se dala najít - obě lodě jsou rezavé, na obou se dovádí v postelích, atd., ale neřekl bych že se chtějí BSG přibližovat (nota bene zrovna tímhle). Kdyby chtěli, tak by lucianům dali ty rychlopalné srandy na zápěstí (co mají kullové) a stříbrnej hrudní štít (a rázem by vypadali jak "moderní" centurioni).

Navíc by se našlo i velmi mnoho výrazných rozdílů mezi BSG a SGU.
- Brána (nejlépe znázorněné v díle Incursion 1 a 2)
- letí "sami" ne ve flotile.
- nemají ani mizivou šanci že doletí na místo na které se chtějí dostat
- počet stíhačů schopných boje a zároveň z toho vyplývající rozdíly v taktice boje
- porozumění technice se kterou operují (v BSG alespoň tuší co v jejich lodi je)
atd. Nebudu to ale už rozvádět, protože to jde do OT.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 19.6.2010 22:23:13
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Nebudu to ale už rozvádět, protože to jde do OT.
Teď jsem se ultra zasmál, nejdřív vyjmenuješ skoro všechny rozdíly, a pak že budeš rychle končit, protože je to OT, fakt bomba. :rflmao: V čem se, ale snaží SGU kopírovat od BSG je práce s kamerou a to je fakt. To, že SGU má vlastní dějovou linku, je snad jasné.

Příspěvek 20.6.2010 00:10:58
Major
Major

Odpovědět s citací

"skoro všechny"? Vždyť jich nebylo ani dvacet a já osobně tam vidím těch rozdílů VÍC než 20.

Jestli Ty opravdu věříš, že těch 5 bodíků co jsem vypsal jsou "skoro všechny" rozdíly, tak bez urážky, ale bomba je Tvoje pozorovací schopnost. :rflmao:

Příspěvek 20.6.2010 01:26:08
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Líbilo se mi to, ale chtělo by to invenčnějšího režiséra. Posledních 20 minut part 2 bylo dost... nudně natočených (a ozvučených) vzhledem k tomu, že to mělo být vyvrcholení celé řady. Sprint z Air pt.3 nebo "Destiny is powered by stars themselves" z Light pt.2 to ani zdaleka nepřekonalo. Škoda.

Mimoto, nepříjde mi, že by se ta práce kamery v BSG a SGU moc podobala.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 20.6.2010 09:33:13
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

dolph1888: a že dokumentární kameru před BSG používala Firefly (a mimochodem mnohem, mnohem lépe), to tě nezajímá? :roll:

Příspěvek 20.6.2010 10:13:48
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jestli to někdo nepochopil, tak jsem psal, že jsem se zasmál ne že to kritizuju. A kamera v SGU rozhodně není to co v SG-1, tam mi to prostě sedělo víc.

Příspěvek 20.6.2010 21:07:29
D.Dušek

Odpovědět s citací

Je jasné, že to schytý TJ, to dětsko tam podle mého nebude...

Příspěvek 20.6.2010 21:40:17
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je jasný to se už vědělo.
Ona to dostala do břicha a kulku dostalo to dítě, a tak TJ skoro nic nebude. Taková neprůstřelná vesta uvnitř :rflmao:.
Naposledy upravil koko9 dne 26.6.2010 00:12:44, celkově upraveno 1
ObrázekObrázek

Příspěvek 21.6.2010 00:07:07
Major
Major

Odpovědět s citací

Sorry, ale i když je to "jenom film", něják se mi tomu nechce smát. Zabíjení nenarozených dětí (i jen "jako") není něco, co bych viděl rád.

Příspěvek 21.6.2010 01:03:18
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Snad chápeš jak je to v souvislosti s SG myšleno. Mě ta záchranná vesta pobavila.
:rflmao: :rflmao:

Příspěvek 21.6.2010 11:53:23
Major
Major

Odpovědět s citací

No, asi jsem koukal na jiné večerníčky než Vy, dokud to ještě mělo vliv na moje povědomí o "dobru a zlu". Takové ty kde porcování masa a cákance krve nejsou vtipné.

Navíc je ten vtípek evidentně postaven na propastné neznalosti lidské anatomie. Průstřel (prázdné) dělohy je mnohem méně fyzicky nebezpečný, než to co jsme viděli. Méně krve, žádné kritické orgány v blízkosti, ačkoliv výsledkem je doživotní sterilita (nemožnost mít děti). To TJ ale zjevně taky čeká, takže netuším jak si tím osobně polepšila (samozřejmě až na psychycké trauma). Jestli jste slyšeli o mamince která by se otřepala z toho jak jí zastřelili dítě, tak vám ten vypravěč lhal do očí. Takové věci ženám které nejsou přikurtované řetězy v blázinci většinou poněkud vadí.

Příspěvek 21.6.2010 12:24:53
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Panebože, já nejsem žádný sadista, ale viděli jsme jak má od krve břicho, takže je to reálný. A jedna věc k tomu - Je to jen seriál, oni si vymyslí co chtějí. Jestli bude seriálová postava sterilní, zas takový noční můry z toho mít nebudu.
ObrázekObrázek

Příspěvek 21.6.2010 12:27:45
Major
Major

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: Snad ne.

Koko: Nemyslím že jsi sadista. Jen že reakce s "válením se smíchy na podlaze" byla poněkud :shock:

Příspěvek 21.6.2010 12:34:46
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

TAK :P
Naposledy upravil koko9 dne 26.6.2010 00:12:03, celkově upraveno 1
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.6.2010 22:03:48