Proč je pravděpodobnější, že emzák bude zloun než dobrák? Já si myslím, a nejsem sám, že rasa, která se dostala do vesmíru si už prošla mnohým, a naučila se využívat všech zdrojů a prostředků, které ji pomohou rozšiřovat jejich civilizaci. Určitě je pravděpodobnější, že si ze světů, na které přiletí spíše berou a na místní domorodce moc nehledí, lidé to dělají stejně, jen si to představte ve větším. Opravdu je tu někdo, kdo si myslí, že pokud by např. na Marsu byl nám podobný život a my bychom byli rozvinutější (rozuměj silnější), budeme se marťanů ptát jestli tam můžeme těžit, stavět města apod. To určitě, pěkně by jsme si je omotali kolem prstu, a pak je nenápadně vyhladili. Už vidím, jak je chráníme jako nějací Asgardi, zrovna my lidé. Pokud civilizace dosáhne nadsvětelného pohonu, hledá přednostně slabší světy, aby doplnila svoje zásoby surovin, které musela předtím vynaložit na svůj technický rozvoj, určitě se nebude měřit se silnějšími. V našem případě ti slabší jsme my, neboť oni přiletí za námi. A podle mě, by to nebyla zdvořilostní návštěva, to mi věřte.