Jsem se domníval, že v SGA s05e01 už Daedalus ZPMko proti Michaelově křižníku má, ale když mu klesl štít po pár výstřelech na 80% tak asi ne. Nevadí to, ale uváděl jsem to jako příměr, že Wraitský křižník by nejspíš cestoloď vyřadil, ale 304ku s Asgard beamem by pochopitelně nedal.
Když jsem na to mrknul, tak koukám ve verzi SciFi 720p asi 28:18 tam stíhačka z Daedala pálí dvouma raketama po křižníku, a když se otočí má zavěšeny stále čtyři, to je asi nějaká CGI chyba, ne? Neboť před útokem je taky pod ně občas vidět a mají tam jen čtyři, a žádné místo pro další.
Jak byla diskuze, jestli Asurané měli na všech lodích ZPM, tak wikina píše, že Aurora je napájena ZPMkem, tzn. že Orion měl jen nějakej zbastlenej naquadah generátor (což je jasný), ale naniti neměli potřebu hledat jiný energo zdroj, protože o ZPMka neměli nouzi. Logika věci říká, že když je likvidovali tak na orbitě měla každá Asuranská Aurora ZPM, oni vždy používali Antickou technologii a nic moc nového přeci nevyvíjeli, tady byla shoda, když jsme to probírali.