Tak v tomhle bych Asgardy v Pegasu opravdu nepodceňoval, oddálili svoji genetickou degeneraci spíše významně, a místo 10k umřou za 100k roků. Pokud se nepletu, tak k Atteru jim chyběl pouze klíč, jestli sis toho náhodou nevšiml, tak na té "hyperblokovací" základně, měli všechny systémy on-line, a jakpak je spustili bez ATA (a nepiš, že to jím nebylo chráněno, to by jim Wraithi dali), i na ten Atlantis subprostorový signál čučeli na Antickou konzoly a jak ji zapnuli bez ATA? Já si spíš myslím, že to je důkaz toho, že o Atlantis nevěděli, a proto se na něj nemohli dostat dříve, a kdyby znali pozici, tak se tam dostanou kdykoli i pod hladinou. Psal si, že sice mají jen ty obleky a žádný Asgard transport (a taky, že ty jejich obleky umí oblbnout kontrolu města o jejich přítomnosti, což bez ATA asi těžko půjde), ale umí se spustit pod hladinu, stejně jako letět i s tím štítem chráněným výtahem zpět na loď, tak jak se vraceli s Danielem a Rodneym. Vzhledem k tomu Atteru, jsem přesvědčenej, že ATA gen měli na háku, toť můj názor.