Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Oblíbené televizní postavy

Oblíbené televizní postavy

Příspěvek 28.12.2009 18:17:30
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Všichni se pravděpodobně shodneme, že jedním z nejdůležitějších faktorů, který stojí za úspěchem seriálů jsou postavy. Z tohoto důvodu by mně zajímalo, jaký je Váš osobní žebříček nejoblíbenějších seriálových postav. Mělo by se jednat o 10 postav napříč všemi televizními žánry, bez jakéhokoliv omezení. Atributy na jejichž základě definujete (získaná ocenění, herecký výkon, charisma apod.) svou desítku jsou na vás. Zároveň není nutné uvádět pořadí. Stačí seřadit chronologicky dle abecedy. Pro ilustraci předkládám svůj osobní žebříček Top 10, který nutno dodat, bylo velmi náročné vytvořit. Doufám, že zde přispěje mnoho uživatelů. Každého příspěvku si cením :) .

Lex Luthor (Smallville) Primární důvod proč jsem sledoval Smallville. Geniální charakter, jehož historické paralely a dialogy s otcem jsem miloval. RIP :( .
Dr. Gauis Baltar (Battlestar Galactica) Člověk nepřímo zodpovědný za masovou genocidu. Přesto se stal nejvýraznější osobností politického i společenského životu po pádu kolonií.
Jack O´Neill (Stargate SG-1) Charizmatický sympaťák se slabostí pro aforismus.
Cole Turner (Charmed) Hodně kontroverzní postava. Nápaditý a strhující životní příběh.
John Lock (Lost) Nikdy mě nenapadlo, že by mi mohl nějaký charakter tak přirůst k srdci.
Gabriel Gray/Sylar (Heroes) Nejlepší záporák současnosti.
Sheldon Cooper, Ph.D. (The Big Bang Theory) Zástupce sitcomu nesmí chybět. Jeho hlášky jsou episodu od episody lepší.
Buffy Summers (Buffy, the vampire slayer) Skutečně kultovní postava a jako jedna z mála se pravidelně umisťuje na vrcholu různých žebříčků o nejlepší seriálové či filmové postavy. Právem. Jedná z nejviditelnějších ženských ikon 90. let. :bravo:
Fox Mulder (X-Files) jeho popularita přesáhla žánr televizní tvorby. V podání fenomenálního Davida Duchovny nezapomenutelný zážitek. Stejně jako Hank Moody :).
Veronica Mars společenský vyděděnec se smyslem pro humor a vlastním žebříčkem morálních hodnot.
Naposledy upravil Fancipal dne 10.3.2011 10:22:15, celkově upraveno 2
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 28.12.2009 19:39:07
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je opravdu velmi těžké vybrat 10 nejlepších postav. Hlavně je těžké srovnávat postavy třeba ze sit-comů a dramat. Snad jsem to vybral dobře...

1. Dr. Sheldon Cooper MSc, PhD (The Big Bang Theory)
2. The Doctor (Star Trek: Voyager)
3. Dexter Morgan (Dexter)
4. Dr. Preston Burke, M.D. (Grey's Anatomy)
5. Colonel John Casey (Chuck)
6. Charles Bartowski (Chuck)
7. Seven of Nine (Star Trek: Voyager)
8. Dr. Gregory House, M.D. (House M.D.)
9. Benjamin Linus (Lost)
10. Dr. George O'Malley, M.D. (Grey's Anatomy)

Příspěvek 28.12.2009 19:54:44
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Richard Castle (Castle) - Spisovatel, který řeší vraždy a ještě si z toho dělá legraci, co víc si přát :D
Malcolm Reynolds (Firefly) - Kapitán, který má smysl pro humor, i když je na pokraji smrti :D
Toto je spoiler!!!:
Nemohl jsem se ubránit, Nathan Fillion je krutej borec!!

Dexter Morgan (Dexter) - neskutečně výborný vrah s jeho temným pasažérem...
Sheldon Cooper (The Big Bang Theory) - Soft Kitty, jeho všeznalost a místo v zimě u topení, v létě, tak aby byl trocha průvan, jsou geniální...
Barney Stinson (How I Met Your Mother) - Legen... wait for it... dary chlápek s jeho nekonečnými nápady, jak sbalit holky...
Dr. Gregory House (House M.D.) - nej doktor, kterého jsem poznal...
Vic Mackey (The Shield) - ostřílený detektiv, který je tak trochu zkorumpovaný, ničeho se nebojí a jde si tvrdě za svým a kdokoliv se mu postaví do cesty, toho smete, zastřelí...
Greg Parker (Flashpoint) - co on předvádí při vyjednávání se zločinci je dechberoucí...
Dr. Rodney McKay (Stargate Atlantis, hlavně za epizodu The Shrine) - snad netřeba představovat jeho louskání, netrpělivost a snad nejlepší výkon v The Shrine...
Adm. William Adama (Battlestar Galactica) - běz něho by se Galactica nikam nedostala, rázný velitel, který si nebere servítky...

Ještě by tam mohl patřit Trinity z Dextera za jeho skvělou vedlejší roli...
Naposledy upravil Wanted dne 28.12.2009 20:04:16, celkově upraveno 2
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 28.12.2009 20:00:01
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Do užšího výběru se dostlo 18 postav a vybrat z nich deset nebyla sranda.

Samantha Carterová [Hvězdná brána] - moje nejoblíbenější herečka vůbec, to kvůli ní jsem se začal dívat na Sanctuary
Michael Westen [Burn Notice]
Quinn Mallory [Cesta do neznáma]
Georgia Lassová [Dead Like Me]
Hawkey Pierce [MASH]
Walter H. White [Breaking Bad]
Mike Flaherty [Všichni starostovi muži]
Cameron [Terminator: The Sarah Connor Chronicles]
Curtis Lemansky [The Shield]
Charlie Crews [Life] - Damiana bych chtěl jednou zase vidět hrát v nějakém seriálu, jeho styl hraní doslova žeru
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 28.12.2009 20:03:18
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Chandler Bing (Friends)
Barney Stinson (How I Met Your Mother)
Jayne Cobb (Firefly)
František "Ozzák" Pacovský (Comeback)
Leonard Hofstader (The Big Bang Theory)
Gregory House (House M.D.)
Arnold Jidáš Rimmer (Red Dwarf)
Roman Fila (Letiště)
Radek Zelenka (Stargate Atlantis)
Daniel Jackson (Stargate SG-1)

Příspěvek 28.12.2009 20:13:32
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ivory píše:
Curtis Lemansky [The Shield]

Jo, toho mi bylo líto... i když se mi víc líbil Ronnie...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 28.12.2009 20:18:04
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

:scratch: Tak tohle bude těžké

Dr Perry Cox (Scrubs) - u mě překonává nějakého Doctora House na plné čáře
John Sheridan (Babylon 5) - morální kompas galaxie... Ale v podstatě si na druhý místo můžete dosadit celej cast seriálu.
Arnold Rimmer (Red Dward) - označit ho za záporáka by asi bylo moc
Jack Donaghy (30 Rock) - byznysmen každým coulem
Markus Antonius (Rome) - ač se to zdá u historické postavy zvláštní, tak tahle její verze s tváří Jamese Purefoye mi opravdu sedla
Humphrey Appleby (Yes (prime) minister) - nenápadný byrokrat
Kapitán Jack Harkness (Doctor Who, Torchwood) - bisexuální časový agent z 51. století, ztvárněný zpěvákem. To nejde nemít ho rád
Chandler Bing (Friends) - Můj dětský vzor
V podstatě celej cast z The Shield
Parker (Leverage) - bezejmená asociální zlodějka. Takhle by měl vypadat Sheldon Cooper

A berte to s velkou rezervou :D
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 28.12.2009 23:52:19
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak tohle bude docela oříšek...

Bosco (Třetí Hlídka) - Toho nejde nemilovat :D
MacGyver (MacGyver) - Vzor mých dětských let :)
The Doctor (Doctor Who) - "Úžasnej chlápek - všichni z nich"
The Master (Doctor Who) - Nejlepší záporák (hlavně Delgadovo ztvárněný) :twisted:
Victoria (How i met your mother) - Taková "vysněná" žena :D
Cappie (GRΣΣK) - Za jeho šílené nápady, filmové odkazy a jeho nešťastné lásce :lol:
Russell (Survivor) - Naprosto bombastickej stratég a nejlepší hráč Survivora vůbec [vím, že to zrovna není seriálová postava, ale ten chlap je prostě bombastickej]
T-Bag (Prison Break) - Jedinej důvod proč jsem na PB nepřestal koukat
Charlie Crews (Life) - Naprosto super filozofie a super hlášky
Richard Castle (Castle) - Jde snad nemít rád nějakou Fillionovu postavu? :lol:

Tak plus mínus nějak tak - ale počítám, že tohle bych mohl měnit skoro furt :)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 29.12.2009 00:18:00
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Bernard Black - Black Books
Dexter Morgan - Dexter
Tiel'c - SG - 1
Captain Benjamin Franklin "Hawkeye" Pierce - MASH 4077
Lister - Red dwarf
Rimmer - Red dwarf
Charlie - Two and a Half Men
Tamara Johansen - Stargate universe
Barney Stinson - How I met your mother
Dr. Bob Kelso - Scrubs

Příspěvek 29.12.2009 13:07:46
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jean-Luc Picard (Star Trek TNG)
Londo Mollari (Babylon 5)
Dexter Morgan (Dexter)
Maxmillian Arturo (Sliders)
The Doctor - EMH (Star Trek VOY)
Bernard Black (Black Books)
Arnold J. Rimmer (Red Dwarf)
Sheldon Cooper (The Big Bang Theory)
Baldrick (The Black Adder)
Maurice Moss (The IT Crowd)

Deset je hrozně málo. Ještě bych si vzpomněl na mnoho postav, které stojí za zmínku.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

http://popwatch.ew.com/2010/06/01/100-greatest-characters-of-last-20-years-full-list/?ew%5FpackageID=20389040

Právě jsem narazil na docela zajímavý žebříček.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tyhle žebříky se vůbec nedají brát vážně. A tenhle už vůbec ne. Buffy na 3. místě :smile:. Spousta postav tam chybí úplně, navíc nepředpokládám, že autoři viděl všechny filmy a seriály.

RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ty snad ano?
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ne, a právě proto jsou ty žebříčky hodně nepřesné. Nehledě na to, že má každý jiné oblíbené postavy. Nelze říct, která je všeobecně ta nejlepší.

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Michael Westen
Sheldon Cooper
Arnold J. Rimmer
Barney Stinson
Humphrey Appleby
Rodney McKay
Janus (SGA)
" IMMORTALITY "

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Žebříček jsem bral jako názor renomovaných a erudovaných odborníků, kteří se sledováním seriálů živí. Věřím, že jejich záběr a rejstřík sledovaných seriálů je objemný. Každopádně souhlasím s tím, že tvůrci nemají patent na pravdu a v některých bodech lze polemizovat.
Buffy na 3. místě

Jednoznačně :) . Jedna z nejvýznamějších a nejstylovějších ženských ikon 90. let. Každopádně mě neber příliš vážně. Mám ji totiž ve své topce :wink:
Sherlock Holmes

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Neni tam nikdo z Firefly :arrow: je to hloupej a naprosto nedůvěryhodnej seznam setavensej totálníma amatérama, kteří vědí o seriálech a filmech tak akorát velký kulový :D
Obrázek

Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

No hlavně Homer Simpson - charakter běžný Američan.... to je "The Greatest Characters of the Last 20 Years" ? :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Musím to aktualizovat, skoro vše se změnilo...

1. Dr. Preston Burke (Grey's Anatomy)
2. David Fisher (Six Feet Under)
3. Nathaniel Fisher (Six Feet Under)
4. Dexter Morgan (Dexter)
5. Dr. George O´Malley (Grey's Anatomy)
6. Dr. Sheldon Cooper (The Big Bang Theory)
7. Federico Diaz (Six Feet Under)
8. Claire Fisher (Six Feet Under)
9. Charles Bartowski (Chuck)
10. Dr. Richard Webber (Grey's Anatomy)

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Teď koukám, že jsem si tady toho dřív nevšimla :) Ten sestavený žebříček jsem radši jen tak zběžně projela očima, protože nikdy nebudou spokojení všichni. Ale pro mě je to teda taky oříšek. Nerada bych to řadila vyloženě podle míst, ale spíš kdo mě jak napadne.

1.John Sheridan - Babylon 5. Vynikající postava - charismatický kapitán a výborný velitel. Za ním by v podstatě mohlo následovat celé osazenstvo B5 :)
2.Sam Tyler - Life on Mars - v jiném vesmíru by možná byl nesympatický, v tomhle bylo všechno jedno, jen nepřijít o rozum. John Simm jako představitel hodně pomohl.
3.Gene Hunt - Life on Mars - Gene genie. Nuff´ said.
4.Doktor Julian Bashir - Deep Space Nine - pro mě jeden z nejlépe napsaných charakterů ve Star treku - z naivního a idealistického mladého doktora se během sedmi sezón změnil ve válkou otlučeného veterána.
5.B.J. Hunnicut - M*A*SH - nevím, proč jsem z celého osazenstva měla nejradši právě jeho, ale narozdíl třeba od Hawkeyho se jeho postava vyvinula i jinam než jen k většímu cvokaření.
6.Dr. Simon Tam - Firefly - asi je to mou slabostí pro doktory v seriálech, ale tenhle nenápadný doktor se mi líbil nejvíc - ten jeho úžasný vztah "love/hate" s Jaynem, i to, jak obětoval celý svůj život k záchraně sestry, se mi hrozně líbilo. Je škoda, že nedostali víc dílů pro dořešení všech postav. (a ne, film do toho nepočítám)
7.Charlie Crews - Life - výborně napsaný a zahraný detektiv, s filozofickým srovnáním snad pro všechno. :)
8.Kapitán Jonathan Archer - Enterprise - Můj neoblíbenější kapitán ve ST. Snad je to dané i tím, že mám ráda Scotta Bakulu, ale udělat během čtyř sezón z kapitána idealisty člověka, který se nezdráhá vyhladit celý druh kvůli pomstě za smrt miliónů lidí na Zemi, to už chtělo ve světě ST hodně velkou kuráž.
9.John Casey - Chuck - zpočátku se zdál být jen "Jayne 2.0", ale díky většímu počtu dílů seriálu a herectvím Adama Baldwina dostal Casey rozměr, kdy jeho "polidštění" není násilné, a kdy se jeho "vrčení" ani po třech sériích neoposlouchalo.
10.Jadzia Dax - Další Star Trek a opět DS9. Tak trochu Mary Sue, ale měla jsem ji hrozně ráda proto, že se z klasického "sci-fi babe" dokázala vypracovat ve schopnou velitelku, skvělou přítelkyni a rádkyni, a ještě k tomu taky ve věrnou a milující manželku.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sheldon Cooper(TBBT) - geniální postava. Scény s ním jsou ve většině případů super. Je dobře propracovaná atd. Jim Parsonos na tom má ale největší podíl.
Meredith Rodney McKay a Radek Zelenka(SGA) - taky dobré postavy. Vtipní, chytří atd. Zkrátka super. Opět na tom mají podíl herci.
Daniel Jackson (SG-1) - nejpropracovanější a nejsmutnější postava SG-1. Je to svým způsobem chudák. Rodiče a jeho manželka jsou mrtví, Jack si z něj utahuje, veřejnost se mu akorát vysmála a on si furt zachovává ten svůj optimismus.
Kara "Starbuck" Thrace (BSG) - Vtipná a upřímná. Co jiného říct. Navíc je fakt dobrý pilot.
Malcolm Reynolds a Janey Kobb (Firefly) - Taky geniální postavy. Malův smysl pro humor je suprovej. Janey je taky borec. Nathan Fillion na tom má značný podíl.
John Locke (Lost) - zase takovej chudák. Blázen, nikdo mu nevěří a nakonec ho zabije ten od kterýho to nejvíc nečekal.
Kdo ještě?
Ááá! Dr. John Zoidberg (Futurama) - to se jen tak nevidí. Nejlepší je jak v prvním filmu přilepí Hermesovi hlavu obráceně:
"Ty jeden smradlavé korýši" (nebo co řekl)
"Co je? Myslel jsem že máš radost. Máváš ocasem" To mě rozseká pokaždý :rflmao: :rflmao: :rflmao:
No to je asi všechno. Zuří tu bouřka tak radši PC vypojím ze zásuvky. :bye:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Zpět na Další seriály