Lex Luthor (Smallville) Primární důvod proč jsem sledoval Smallville. Geniální charakter, jehož historické paralely a dialogy s otcem jsem miloval. RIP

Dr. Gauis Baltar (Battlestar Galactica) Člověk nepřímo zodpovědný za masovou genocidu. Přesto se stal nejvýraznější osobností politického i společenského životu po pádu kolonií.
Jack O´Neill (Stargate SG-1) Charizmatický sympaťák se slabostí pro aforismus.
Cole Turner (Charmed) Hodně kontroverzní postava. Nápaditý a strhující životní příběh.
John Lock (Lost) Nikdy mě nenapadlo, že by mi mohl nějaký charakter tak přirůst k srdci.
Gabriel Gray/Sylar (Heroes) Nejlepší záporák současnosti.
Sheldon Cooper, Ph.D. (The Big Bang Theory) Zástupce sitcomu nesmí chybět. Jeho hlášky jsou episodu od episody lepší.
Buffy Summers (Buffy, the vampire slayer) Skutečně kultovní postava a jako jedna z mála se pravidelně umisťuje na vrcholu různých žebříčků o nejlepší seriálové či filmové postavy. Právem. Jedná z nejviditelnějších ženských ikon 90. let.

Fox Mulder (X-Files) jeho popularita přesáhla žánr televizní tvorby. V podání fenomenálního Davida Duchovny nezapomenutelný zážitek. Stejně jako Hank Moody

Veronica Mars společenský vyděděnec se smyslem pro humor a vlastním žebříčkem morálních hodnot.