dlouho jsem odolával, ale už fakt musím reagovat...předem upozorňuji že jsem nečetl vše.
Já osobě se za "věřícího" považuji. uvozovky, protože nejsem věřící typu: šup do kostela a pomodlit se. Dle mě je jedno kde se člověk modlí (když už) docela se mi líbil i moment z filmu "království nebeské" kde (bohužel si nevzpomenu na jméno) říká: "Co je víc svaté? kostel, mešita, zeď..." bohužel si to už nepamatuji přesně a celé...

ale na konci je: "Nic není svaté. Všechno je svaté."
Zároveň plně akceptuji vědu a vůbec vše co nám pokrok říká o vesmíru, o našem stvoření atd... Nevidím totiž důvod proč zahodit pro lidstvo tolik revoluční myšlenky a objevy jako naší evoluci, lety do vesmíru, vesmírné pozorování, medicínu...
Ale přesto v tu vyšší bytost či sílu, nebo jak to/ho/ji/... chcete nazývat, věřím. můžete mi dát milion a jeden důkaz o tom že se pletu, já si s vámi o tom klidně i pokecám, dokonce se nechám i přesvědčit argumenty, ale bude mi stačit jen malinká naděje, pochybnost, či něco a já stále věřit budu...
Je velmi možné že pravdu máte vy a já se pletu, ale když už nic jiného, tak mě stačí prostě jen ta myšlenka... nevím jak to popsat/napsat, ale prostě to tak je a já jsem v tomhle ohledu spokojen.
A ať si každý věří, či nevěří v co chce, já nikomu nic z toho neberu...
zvíře vs. člověk:Lidi nezapomínejte že i my jsme zvířata...z největší pravděpodobností jsme vznikli z opic a to že chodíme do škol, práce, parků a já nevím kam všude, to je jen zpestření našeho života... Pořád jsme zvířata, i když lidstvo od nich dává rádo ruce pryč, ale uvědomte si že zvíře je taky živý tvor, ať už v naších očích škůdce, nebo ne....furt je to živý tvor, má své myšlení i když mi mu třeba nerozumíme a třeba i nikdy neporozumíme...
Nehledě na to že "zvíře" je lidský pojem... v širším pohledu je to živí tvor, stejně jako mi a to že náš zákon (a ne jen náš) pojednává o zvířatech jako o věci neznamená že to tak je, a že jsme nadřazeni všemu živému na této planetě...