Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Asgardi v SGA

Asgardi v SGA

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 08.6.2010 16:51:23
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak trochu jsem tě nepochopil. Pochopil jsem to takto: Ultramarinus si myslí že ten klíč od Attera nastražili do Janusovy laborky Asgardi a tys mu to vyvrátil. Je to správně? Pokud ano tak s tebou souhlasím.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 08.6.2010 17:00:40
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Přesně tak jsem to myslel.

Příspěvek 08.6.2010 19:12:43
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ok, tak to byla součást zařízení attero (řekněme klíč) a zpátky na Atlantis ho přines Janus.

Je to (Janus) blbeček, protože vsadil bezpečnost celého města (vsaď trenky že wraiti by si toho vysílání časem všimli) na to, že se k tomu klíči nikdo z antiků včetně jeho nepřiblíží.

Co se vanirské techniky týká, teď jsem se dočetl, že měli lodi:
"equipped with an electromagnetic field which allowed them to pass through Atlantis' shield without resistance by mimicking the field generated by Ancient ships, although the shield has since been reconfigured to prevent this."
což znamená zhruba: "Vybavené elektromagnetickým polem, které jim dovoluje projít atlantisskými štíty bez odporu napodobením pole generovaného antickými loděmi, ačkoliv štít (Atlantis) byl od té doby rekonfigurován, aby se tomu zabránilo.

Jinými slovy, už s tím mají utrum. Kde k tomu přišli se ale nikdo nikde nezmínil.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 08.6.2010 20:08:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenomže to začlo vysílat až když do laboratoře přišel Rodney!
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 08.6.2010 21:21:14
Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, a Rodney má od Dr Becketa aplikovanou jakou genovou terapii???

ATA.

Z hlediska antických zařízení je Rodney, Sheppard a kdokoliv jiný s přirozeným nebo umělým ATA "antikem".

Příspěvek 09.6.2010 11:38:42
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Janus byl tedy vyřešen. Ale nejlepší Asgard u mě stejně vždycky zůstane ten, jak na Atteru Jacksonovi odpověděl, že ostatní lidi v galaxii jsou mu šumák. A ten Danielův pohled. Prostě skutečnej temnej Asgard co se s tím nepáře.
:bravo:

Příspěvek 09.6.2010 17:20:58
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Ano, a Rodney má od Dr Becketa aplikovanou jakou genovou terapii???
ATA.
Z hlediska antických zařízení je Rodney, Sheppard a kdokoliv jiný s přirozeným nebo umělým ATA "antikem".

Však na to jsem narážel. Když tam Rodney přišel tak se to zapnulo protože měl ATA. :stupid:
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 10.6.2010 04:07:31
Major
Major

Odpovědět s citací

Ano, na to jsem narážel tou větou:
Je to (Janus) blbeček, protože vsadil bezpečnost celého města (vsaď trenky že wraiti by si toho vysílání časem všimli) na to, že se k tomu klíči nikdo z antiků včetně jeho nepřiblíží.

Pokud by to aktivovala pouhá blízkost jakéhokoliv "antika", bylo by to trochu divné.

Navíc mi přijde divné, že klíč k supertajné zbrani antici slepili do jednoho balení se štěnicí, která se zapne v přítomnosti antika (ATA genu) a odešle informaci "Sedím v místnosti s nositelem ATA" až na Attero. Praktický důvod takovéto schopnosti v koncích války s Wraithy mi poněkud uniká - v té době už Antici stahovali svoje galaktické ocasy, naprosto nepotřebovali mít v tom klíči "lokátor" a "odhalovač ATA", protože oni sami jaksi věděli kde jsou další jedinci s ATA (kdyby najednou "jejich vlastní" nefungovalo či co).

Chápal bych, kdyby do klíče dali rozpoznávání ATA jako do křesla - chrání si tak svoje nejvyžší technologie (obzvlášť zbraňové). Proč ale lokátor?

Jasně v tom díle to vysvětlili tak že Janus je "kanec" a nechal Attero po 10 000 let spojené s tím klíčem aniž by ho (klíč) deaktivoval. (mimochodem zajímalo by mě jaké měl účty za proud, protože i blbá žárovka za takovou dobu sežere HODNĚ energie).

Jediná odpověď, která by logicky vysvětlovala tuto situaci bez předpokladu že za to můžou magnety (O´Neillova odpověď na všechno technické), je to, že "klíč" sice nemá v sobě lokátor,ale Vanirové něják dokázali vystopovat vysílání (kterým byl spojený s Atterem) a na konci našli Atlantidu.

Nebo už věděli kde Atlantis je a letěli najisto (a jenom se zorientovali na místě aby trefili správnou místnost). Tohle ale zase vyvrací skutečnost, že Atlantis se mezi "Rising" a "Lost tribe" přestěhovala na jinou planetu.

Pořád si ale myslím, že před vznikem (odletem) Vanirů byli už Asgardi v Alianci a školení/obeznámení s antiky, protože do Pegu letěli evidentně najsito a informovaní o tamních poměrech. Po jejich odletu se ale asi rozhodli, že krédo "Cokoliv pro přežití" se vtahuje i na to nechat antiky ať dostanou od wraitů nakopáno, aniž by se pletli mezi wraithskou botu a antickou zadnici.

Příspěvek 10.6.2010 10:47:32
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Po jejich odletu se ale asi rozhodli, že krédo "Cokoliv pro přežití" se vtahuje i na to nechat antiky ať dostanou od wraitů nakopáno, aniž by se pletli mezi wraithskou botu a antickou zadnici.
Tak přesně tohle vystihuje, zbytečnost naší zuřivé bitvy o Asgardy v Pegasu. Celá hádka začala na tom, že já napsal, že Asgardi v Pegasu nejsou spojenci Antiků. To jak to bylo předtím (v Idě, MW), je mě osobně úplně jedno. Takže nakonec mi tato věta dala za pravdu, souhlas, né?
:yahoo:

Příspěvek 10.6.2010 13:40:56
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Souhlas. Ještě souhlas od Ultramarinuse a můžem se přestat hádat.
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 10.6.2010 18:41:18
dave12983 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ti asgardi nebili spatny ale ve filmu kdibi nebili ani by me to nevadilo ve filmu by mohl byt novi nepritel
Ne pane´´

Příspěvek 10.6.2010 21:32:52
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak vzhledem k tomu, že jsem psal: "Asgardi byli spojenci antiků" a Vanirové si uchovali vědomosti získané z dob, kdy ještě byli jejich "spojenci", tak nechápu proč jste měli pocit že vás přesvědčuju že vanirové bojovali bok po boku s Antikama proti wraitům. Netuším jak vy, ale z mých předchozích komentářů k tématu kde jsem pečlivě rozlišoval "asgardy" a "vaniry" bylo naprosto zřejmé že jsem vaniry do chomoutu s antiky nikdy neposílal (ačkoliv jste si to tak prvně jeden a na základě jeho reakcí i druhý vysvětlili).

Navíc jedinci, kteří se od asgardů odtrhli a založili si klub "zlobivých Vanirů" byli (všichni do jednoho) svého času antickými spojenci (než vzali kramle do Pegu), protože po 10 000 let jejich počet zůstal díky klonování stejný a jejich osobnosti + vzpomínky také. Jinými slovy - každý z nich si pamatuje jaké to bylo "být spojencem antiků" a jejich odchod od bráchů z Idy. A zničení jejich lodí. A cokoliv jiného co kdy jako skupina prožili.

Jak jsem ale psal, ve chvíli kdy už se odtrhli se na spojenectví vybodli. Mnohokrát jsem Vám to opakoval a vysvětloval, ale vaší reakcí na to, že jsem řekl: Ale Vanirové pocházejí z asgardů kteří BYLI spojenci antiků a tak mají znalosti jako "spojenci" antiků, bylo: "Ale Vanirové nebyli spojenci antiků :bounce: " Sorry, ale netuším odkdy jste mé komentáře vlastně začali ČÍST a nejen pročítat, že jste konečně pochopili co jsem opakoval.

Netuším také, proč jste kvůli špatnému pochopení 4 slov dokázali udělat haló na několik stránek (ale je mi to vcelku jedno).

Příspěvek 11.6.2010 00:56:13
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak ty si tiež napísal príspevok, ktorý by sa dal zhrnúť do 2 viet, na 20-násobok :D

Příspěvek 11.6.2010 09:21:09
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak hlavně, že se to vyjasnilo. Na druhou stranu, hádka musí být, tvrdá a drsná, krutá a nemilosrdná, abychom nezapomněli, že žijeme a nebyla :bounce: .

Příspěvek 11.6.2010 15:09:10
Major
Major

Odpovědět s citací

Foo Fighter: Na délku příspěvků jsem si nestěžoval. Tím "haló" jsem myslel to, že to vystačilo na témata příspěvků všech ostatních po několik stránek. Osobně preferuju spíš jeden hustší příspěvek, než deset krátkejch a nicneříkajících. Když jsou lidé ochotní to číst, dozví se z toho víc.

dolph1888: Souhlas. :yes:

Příspěvek 11.6.2010 15:57:06
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super tak se pojďme hádat o něčem jiném :D
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 11.6.2010 16:08:15
Major
Major

Odpovědět s citací

Ale musí to být o "asgardech v SGA". Tak co třeba tohle

Jak si myslíte že to skončilo s Hermiodem z Deadalu, poté co se asgardi rozhodli vyrazit za předkama? Něják jsem přeslechl v SGA, že by řekl něco ve smyslu: "Šlus kluci, už mě to tu s McKeyem nebaví, jdu se vyhodit se zbytkem své rasy do luftu". Ale evidentně to nejspíš přesně takhle udělal.

Příspěvek 11.6.2010 16:40:27
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oni už ho asi už ani nepotřebovali. Proč tam vlastně přišel? Protože potřebovali pomoc s tím mezigalaktickým pohonem. Tak jim pomohl zachránil jim zadky a po pár cestách už ho nepotřebovali a tak odešel. Chvilku potom se jeho soudruzi rozhodli že se odpálí a jemu nezbylo nic než se odpálit s nima. A tak skončil život Hermiodův. :cry:
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 11.6.2010 17:39:20
Major
Major

Odpovědět s citací

No, mezigalaktickej pohon a hafo asgardské techniky mají na těch lodích pořád, takže to s čím by mohl pomoct nezmizelo. Jistě, lidé se o těch zařízeních naučili něco trochu víc, ale nechce se mi věřit, že by byli na roveň se školeným asgardskym expertem (starým, trénovaným a školeným déle než deset tisíc let) po roce co se mu koukali pod ruce. Navíc kdyby žil, mohl sloužit jako prostředník mezi Vaniry a expedicí... :(

Příspěvek 11.6.2010 18:23:35
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to jsi asi neviděl SG-1 s10e20, mají tam asgardskou databázi i s holoprojekcí všeho důležitého, dokonce si mohou vybrat, který "holoasgard" k nim bude mluvit. A můžeš si být jistý, že znalostí mají zvláště o své technologii předprogramováno dost. Také je vidět, že na ostatních lodích je rovněž asgard core, hyper motor a žádného živého tam nepotřebují.

Trochu to s tím souvisí, ale když se potřebovali zeptat Asgardů tak to šlo, a na Atlantis kde byla ta holomístnost tak se Daniel ptal na takový pitomosti. Nikdo se nezeptal na to důležité, jak na ZPM a co drony, a co adresa s devíti ševrony, jak vypadá ta loď, plány a nákresy, kolik je potřeba energie, budou stačit 3 ZPMka? místo té nestabilní planety? Jo pardon, v SGA ještě neměli o SGU ani zdání.
:rflmao:

Příspěvek 12.6.2010 11:14:29
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak to je vidět, že Ty jsi neviděl ten díl SGA, kdy říkali, že všechny ostatní 304ky kromě Odyny mají jenom asgardské zbraně (a k nim přidělané generátory, aby je utáhly), jinak jsou stejné jako byly a NEMAJÍ asgardské počítačové holojádro s databází. Ta nešla vyjmout, zkopírovat ani jinak ochcat, proto taky daly Odysei ZPMko (páč by bylo trochu smutné přijít o celou asgardskou databázi kvůli nějáké druhořadé přestřelce, do kterých se také dostává).

Antická holomístnost neodpovídala a v asgardské by nebylo info z antické databáze.

Příspěvek 12.6.2010 11:31:54
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Nebo už věděli kde Atlantis je a letěli najisto (a jenom se zorientovali na místě aby trefili správnou místnost). Tohle ale zase vyvrací skutečnost, že Atlantis se mezi "Rising" a "Lost tribe" přestěhovala na jinou planetu.

Kdyby veděli kde Atlantis je,tak by jí obsadili :wink:

Příspěvek 12.6.2010 11:38:55
Major
Major

Odpovědět s citací

Bez ATA genu a představy jak dlouho vydrží štít dost těžko, když už měli útulnou toxickou planetu a obleky, ve kterých byla jen útulná.

Příspěvek 12.6.2010 16:36:29
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak, že v ostatních 304kách není Asgard databáze je jasný, napiš, číslo dílu, kde mluví o těch jádrech všechno si nemůžu pamatovat, ale tohle mi vysvětli
Ultramarinus píše:
Antická holomístnost neodpovídala a v asgardské by nebylo info z antické databáze.
Jakto, že v asgardské databázi by info nebylo, sám tady pořád opakuješ, že Asgardi se s Antiky v Idě a MW znali né? A jelikož říkáš, že o nich jako spojenci vyčmoudli co mohli, nebo jim to Antici dokonce dali, tak informace o ZPMkách a dronech by v asgardské databázi být prostě musely, Atlantis už v té době existoval. A nedostala Odyssea náhodou to Asuranské ZMPko už před databází, Daniel ho pak mohl zneviditelnit a tak?
Naposledy upravil dolph1888 dne 12.6.2010 22:15:08, celkově upraveno 1

Příspěvek 12.6.2010 18:41:12
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Bez ATA genu a představy jak dlouho vydrží štít dost těžko, když už měli útulnou toxickou planetu a obleky, ve kterých byla jen útulná.

Ok to je pádnej argument
Ale zase takhle vyspělá rasa by měla 10 000 let na to hacknout ty systémy bez ATA genu a to by asi dokázali :hmmm:

PředchozíDalší

Zpět na Rasy