Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x19, 1x20 - Incursion

1x19, 1x20 - Incursion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.6.2010 20:23:40
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

TENTHIUS: V BSG když někdo udělal chybu, tak to dost často nepřežil ;-).
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 05.6.2010 20:25:24
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Coconut: Tady jde o to že to měl udělat ještě dřív než se to takhle pos****.

Příspěvek 05.6.2010 20:25:35
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

TENTHIUS: Pokud vím, ty jsi s tím vysáváním dal taky 5/10, já jsem tuhle epizodu hodnotil taky tak, protože z ní mám opravdu smíšené pocity. Imbecila Shepparda transportovat mohli, ale dva piloty ne? Tahle scéna tam byla jenom tak, aby ukázala, Sam v tom horším světle. S jejím mozkem by ji ten transport napadl během pár vteřin. A už mě začínají štvát už od SGA, co s její postavou provádějí. A to s těmi piloty není jediná věc
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 20:29:11
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Cocount: No podle mě by TJ Kiva nedala...vzhledem k tomu že je medik, tak je jedna z nejdůležitějších na palubě.

Nogard: To je fakt no. Ale třeba Tigh tam nadělal pěknou paseku na začátku S2 a přežil...pořád je to jen seriál.

DAVE!: Yep...dal jsem epizodě 9/10 co se kvality týče. A kdybych měl epizodu hodnotit podle toho Youngova rohodnutí, tak bych jí dal 5/10. I když přiznávám, že jsem to psal chvíli po zhlédnutí, takže jsem nad tím tak dopodrobna nepřemýšlel a z vlastních pocitů jsem tam frknul to 5/10. Teď s odstupem už to vidím jinak a toho co jsem tam napsal trochu lituju.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 20:32:05
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

gravidus: na SGTT je psaný za 6 dní ;)

Freizy: sám si mohl vidět, že Greer byl zachráněnej dřív než ostatní, takže zůstat tam byl lepší plán.

To stejný teďka, nechápu, proč Eli táhne Chloe někam do háje a nepočkaj u toho výtahu, kam je vidělo jít několik lidí a kde by je našli daleko rychleji...

LA jsou přeci jenom lidi, co by měl být ten humanoid?

Vypuštění atmosféry trvá ani né minutu, jak říkali, okamžitě po projítí měl vypouštět, popř. poté, co se začali dávat do kupy. Možná to bylo jeho blbý rozhodnutí, ale bylo a když si vezmu minulé díly, kdy civilisti přepadli vojáky a převzali loď atd... to rush, wrayrová (možná i scott) se nemohli postavit a vypustit tu atmosféru?

BSG byla celkově jinak koncipovaná, tam většinou lidi, byli jen lidi a né superhrdinové jako tady a chyby nebyly tak průhledný a tak okatě udělaný jako tady... A jak psal Nogard, když udělal někdo chybu, tak zemřel, buď ho zabili nebo ho to dohnalo a spáchal sebevraždu jako plno lidí tam ;) . Tigh byl výjimka, s ním se znal Adama jak dlouho, Leeovi a Kaře taky odpouštěl naprosto všechno ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 05.6.2010 20:35:17
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted: S tou vzpourou to nemůžeš moc srovnávat tam šlo o jejich vlastní lidi.
A jinym humanoidem jsem myslel Jaffu, takový ty ušatý pašeráky nebo prostě kohokoliv kterej nevypadá jako klasickej člověk.

Příspěvek 05.6.2010 20:37:55
Major
Major

Odpovědět s citací

Dobře no... tak hned na začátku jsme viděli, jak wrayrová šílela, že tam Telforda mučí, po chvíli se přidal scott a greer mu dal málem do držky... to už stačí, ne? Potom tam evidentně všichni vidí, jak je young měkký, rush jen držkuje, ale nikdo už nezasáhne?

Jéééj, na ty jsem úplně zapomněl. Ale jaffové... ti už nejsou, berou tretonin, znaky mají jen nakreslený, takže už se pomale neliší od lidí... Navíc ty jsem u LA snad ani neviděl... A tamti mutanti, s kterýma si zahrával Mitchell... to už by bylo asi moc :D a zjevně jim už nevěří, potom co udělali Natanovi :D
Naposledy upravil Wanted dne 05.6.2010 20:39:29, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 20:39:27

Odpovědět s citací

Wanted: Nejsem si jistej, ale neříkal Eli něco, že ten výteh je blokovanej, nejspíš ze strany LA? Co si pamatuju z pilotu tak výtah je hned vedle tý šestiúhelníkový místnosti co spojuje Gateroom a KINO room. Není tam teď náhodou LA? Nejsem si úplně jistej co zabrali a co ne.

cvigy: Jaffové a ti "gumanoidi" co s nima obchodovala Vala mi do SGU moc nesedí. Chtějí z toho dělat trošku reálnější show a proto bych řekl, že tam nejsou ani ty zaty a Hammond nepoužil asgard beam - trošku mě ale mrzí jak se k tomu SG-1 dědictví otáčej zády v zájmu zachování reálnosti...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 20:42:05
Major
Major

Odpovědět s citací

Je blokovanej, tím pádem ví, že tam jsou, LA asi tím pádem nemá zájem tam jít a ti jejich by se po nich hned šli podívat...

Tak to asgard beam by se asi použít nedalo, přeci viděli, co se stalo na Icarus base, když na ni zaútočili... oni nechtěli, aby to vybuchlo znovu...

To mi připomíná... jak to mohla být zásobovací cesta, když ty planety všechny po vytočení Destiny vybuchnou :D :D (a do téhle to nesypali jako do Icarusu)
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 20:45:11
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mě spíš už trochu štvou s tou naquadrií. Nejdříve říkají, že se v přírodě vůbec nevyskytuje a musí se vytvořit uměle a to se dělalo pouze na Langaře a najednou se v galaxii objevili už dvě naquadriové planety.
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 20:48:07

Odpovědět s citací

Wanted: No tahle si myslím že bouchla, protože Rush nedokončil ty propočty. To tam říkal, že planeta exploduje. Za chvíli budou všechny Icarus type planety v galaxii na prach :D Btw. k tomu, že si jich někdo všiml když šli do výtahu, na to bych úplně nesázel. Byla tam docela bitka. Možná je někdo z našich zahlídl jak běží pryč, ale nevim jestli do výtahu. Vždyť přece myslej, že jsou v zajetí LA, Scott to tam říkal.

DAVE!: Na Langaře s tím experimentovali nějaký goauldi ne? Tady v tý pyramidě bylo několik symbolů Ra. Bych se ani nedivil kdyby tam dělal nějaký experimenty. Nicméně máš pravdu, že tohle je nedomyšlený.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 20:53:19
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nesouhlasím s tím, že se jednalo o chybu scénáristů. Young prostě selhal. Všichni víme, že je tam omylem a jeho vůdcovské kvality nejsou bůhvíjaké. Hledat tady nějakou kolosální chybu je nesmysl. Lidé často i pod menším tlakem dělají spoustu iracionálních rozhodnutí.
V BSG když někdo udělal chybu, tak to dost často nepřežil

:rflmao: :rflmao: Lidi to snad nemyslíte vážně :rflmao: :rflmao: Kdyby to byla pravda, pak by Kara "jsem přesně, tak namyšlená a egoistická, jak vypadám" Thrace, Gauis Baltar aj. postavy byly dávno po smrti.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 05.6.2010 21:17:03
Coconut Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zrovna mě napadlo, že kdyby byli v blízkosti kvasaru nebo černé díry tak by to vyřadilo nějaké systémy (nebo by blbly) jako to je třeba se senzorama. A třeba by to znemožnilo skočit Destiny do FTL (vysoké gravitaci neunikne ani světlo a i když je to faster then light neznáme přesnou hranici gravitace černý díry a jaká rychlost je potřeba pro únik). Kvasar by taky vysvětlil tu radiaci ten vyzařuje ohromný množství všemožnýho záření...
Naposledy upravil Coconut dne 05.6.2010 21:18:30, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.6.2010 21:17:32
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ten lucianskej vojak byl upir a kvuli te trhline v lodi na nej zasvitilo slunicko a zbytek uz asi znate :D
jinak epizoda pekna :) mohl by Eli najit nejakyho super robota kterej by je vymlatil, ale to asi nebude :D

Příspěvek 05.6.2010 21:25:21
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl se mi na poměry SGU moc líbil. Bylo tam několik iracionálních rozhodnutí a tím nemyslím to, že Young nevypustil atmosféru při příchodu Lucianské aliance. Byl tam Telford/Rush a on ho nechtěl obětovat, chápu to, prostě si to potom nechtěl vyčítat. Fakt ale je, že jiný velitel by to asi udělal. Spíš jsem nepochopil, proč Eli táhl Chloe někam hlouběji do nitra lodi. Jaký to má smysl? Ale očekávám, že tam v příštím díle objeví něco zvláštního, čímž zasáhnou do patové situace u brány. Pak mě taky zajímá, co se stalo s tím Luciánem, který se proměnil v prach. No, líbilo se mi to, příště to bude zajímavé, jen mohli oba díly spojit nebo je odvysílat po sobě, jako je to u jiných seriálových finále.

Příspěvek 05.6.2010 21:31:47
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Arekol píše:
ten lucianskej vojak byl upir a kvuli te trhline v lodi na nej zasvitilo slunicko a zbytek uz asi znate :D

To by vysvětlovalo ten jejich Blade-Underworld styl oblékání :D :D
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 21:35:22
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE: Však ona tam vlítne Buffy a natrhne jim všem prdel :lol: .

Jinak by mě docela zajímalo co se jim stalo se zbraněma, když v některých záběrech si to ti z LA valili prostředkem chodby, vojáci po nich stříleli a oni si v klidu šli dál.
Chápu, že chtěli, aby to bylo drsný, ale tohle je ještě horší než v SGA. A co se týká toho vypouštění vzduchu, měl ho vypustit ještě předtím než přišli ne...
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 05.6.2010 21:43:26

Odpovědět s citací

CZ: Mohli mít neprůstřelný vesty. A předtím ho vypustit nemohli, pač nevěděli, jestli nepřijdou naši...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 21:45:43
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je fakt, ale když už začali procházet... No myslim, že by se nic nestalo, ale nechci tady zase o tom začínat nějakou debatu, která jak jsem koukal tu už o vypouštění atmosféry byla.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 05.6.2010 21:49:11
Major
Major

Odpovědět s citací

DAVE!: taky jim velí upírka :D :D

Fancipal: potom nechápu, jak mohl být na Icarusu nebo vůbec, jak může mít tak velkou hodnost, když jako velitel stojí naprosto za hovno a jako voják pomale taky, je už starej...

Kara byla miláček (jako dcera) a Baltar... toho neměli tak moc rádi, až ho měli :D (tohle se projevuje i v soutěži Survivor :D )
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 21:59:06

Odpovědět s citací

By the way: Doteď byl na Destiny jen jeden člověk, který měl být v původním týmu co tam měli poslat - Rush. Teď už tam jsou dva - přibyl Telford. Konečně se mu splnil sen a dostal se tam. :D Doufám, že se udrží dlouho.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 22:02:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já si myslím, že z původní expedice je jich tam dost. Když si z Air vzpomenete na ten nástup, kde byly členové Telfordovi expedice, tak pár tváří z tama jsem už na Destiny zahlédl.

Wanted: Raději Blada, má skvělé hlášky :D :D
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 22:59:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Byl bych radši, kdyby tam byla upírka z prvních dvou Underworldů :D
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 23:19:14
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Diel dobrý, Young to znova posral, ale stále sa mi ako postava páči. Dej bol zaujímavý, aj keď tie vsuvky s Eli a Chloe ma trocha nudili. Úžasný bol ten Telfordov výraz keď Wrayová povedala, že armáde velí civilná vláda.

Vyzerá to tak, že SGU bude oveľa zaujímavejší seriál. Len dúfam, že to nebude druhý Voyager ala Federácia a Makisti, po pár dieloch najlepší kamaráti.

Příspěvek 05.6.2010 23:21:36

Odpovědět s citací

spoil

Toto je spoiler!!!:
incursion II dotahuje scénaristickou zhovadilost do extrémů,totální slátanina ,jsem zvědavý jak z toho chtějí vybruslit :lol: ,navic TJ postřelená,tolik k trotlismu ...z nějakého důvodu jsem si myslel,že to schytá a ona to fakt schytala ...,celý ten koncept s luciána zavání dementním natahováním seriálu,tohle si fakt mohli odpustit,je to ohrané ,trapné a sere mě to :evil:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách