Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x19, 1x20 - Incursion

1x19, 1x20 - Incursion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.6.2010 17:21:14
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

cvigy: myslím že ano
Jinak díl dobrej , akorát jsem zvědav co bude Eli dělat s Chloe a jak se odtamud dostanou. A k tomu odsátí vzduchu máte pravdu něvěděli kdo přijde ale mohli alespoň odsát vzduch z místnosti s bránou , né odsát úplně ale jen aby ti co přijdou padli do bezvědomí.
Jinak hodnotím 7,5 z 10
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 05.6.2010 17:34:10
Libor. Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte někdo kde bych se mohl na Incursion podívat s českými titulky? Nemůžu to nikde najít :( :( :(

Příspěvek 05.6.2010 17:38:12
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Si to stáhni nebo se podívej na jednu stránku.(PM) Abych nebyl (zase :D ) obviněn že dělám reklamu
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 05.6.2010 17:42:48
Nepster Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak teď jsem zkouknul Incursion 2 a sem z toho zamtenej
Toto je spoiler!!!:
Na konci je vidět že Younga a Vojenský Personál zajmou.Fak nwm jak se osvoboděj když LA má přesilu
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 17:51:53
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Roman arts :Ok sry s těma vysílačkama si to už nepamatuju :(
Ale souhlasím s tím že vzduch mohli vypustit aspoň v ostatních místnostech/chodbách kolem gateroom

Příspěvek 05.6.2010 17:54:12
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

pokud vím tak za dalšími chodbami za Gateroom byly už vojáci
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 18:07:29
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No právě........ bylo by lepší kdyby tam byli chodby bez atmosféry

Příspěvek 05.6.2010 18:22:06
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Huh...už proboha nenechte psát Mallozziho ty season finále. Vždycky tam je milion akčních scén, přestřelek a lodí, ale pak se vždycky objeví nějaká "plot hole" která tu epizodu vyřídí...
Nebudu říkat, že se mi nelíbila, ale to vypouštění vzduchu tomu docela ubralo na váze. O'Neill to tam dobře vystihl. Carterová obětovala dva svý piloty aby zachránila loď. Beru že Rush je cenná osoba a o Destiny toho ví nejvíc z pozemšťanů na palubě, ale proč prostě Young nedal vysát vzduch a jen jednoduše nevypojil komunikační šutr. (Samozřejmě to nebylo potřeba protože nevěděl, že to je už Telford, ale i tak...) Tím by Rushe zachránil. Dále, gateroom má kolem dokola balkóny. Ty mohli obsadit vojáci a jen si je dole postřílet. I když beru, že to se dá okecat plýtváním municí a proto chtěli vypustit atmosféru.
Já vlastně i na jedný straně Younga chápu. Kdyby Luciáni neměli ty kolečka na otevírání dveří tak je tam mohl držet třeba dokud nepomřou hlady a nedostali by se ven. Ale bohužel jak jsme viděli, Luciáni toho vědí o Destiny fakt hodně. Když se to tak vezme kolem a kolem, ani to nebyla moc plot hole jako spíš Youngova neschopnost. Ten chlap už by neměl bejt ve velení. To samý Scott. Ten by měl odevzdat zbraň a odejít do civilu s tím, jak není schopnej poslechnout rozkazy velícího důstojníka.
Ale abych jen nekritizoval. Líbí se mi, že konečně začli prozkoumávat loď. Sice je k tomu musel donutit až útok záporáků, ale po dlouhý době nějakej průzkum. Super byly CGI efekty - jak ta radiace osmahla toho týpka, tak jsem zůstal civět s WTF výrazem. Zajímalo by mě, co se děje s lodí, i když už jsem teda něco někde četl takže asi vím, ale uvídíme jak to bude doopravdy. Hudba opět super.
Hodnocení: 5/10 - Včetně toho problému s vypouštěním vzduchu
9/10 - Pokud budu vypouštění vzduchu ignorovat
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 18:30:49
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Musím bohužel souhlasit s Tenthiusem, že Mallozzi se opět ukázal v plné kráse. Proč to finále nemohl napsat Paul Mullie, nebo aspoň dvojce Wright-Cooper (Cooper autor Time, Wright, scénarista Air)? Plná prdel CGI ale epizoda nemá hlavu ani patu. Typický Mallozzi. SGU se pomalu ale jistě blíží starému SG konceptu a to se mi vůbec, ale vůbec nelíbí.

Za mě 5/10
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 18:48:59

Odpovědět s citací

DAVE!: Ale ono to nebylo zas tak špatný. Pro mě to byla jedna z nejlepších epizod sezóny. Až na tu pitomost s tím vzduchem.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 18:57:11
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chápu, že mohli jednoduše vypustit vzduch (jenže to by díl nebyl o ničem), ale to že ten vzduch nevypustil zase naprosto postrádá logiku (hlavně když hned v úvodu dílu je řešení, jak na to).

Oproti minulému dílu je to pasměs, sem tam nějaká Kiva, Telford, střílení, smažení, divnej Youngův postup (O'Neill to dobře vystihl :D ).

Dávám 3/10 - je to bída.

Příspěvek 05.6.2010 19:03:03
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Možná bych byl radši aby to bylo o ničem, ale postupovali logicky, než takhle :roll:

Příspěvek 05.6.2010 19:11:45

Odpovědět s citací

Hele, samozřejmě je to váš názor, ale docela mě baví, jak všichni dávaj týhle epizodě čísla jako 3/10 nebo 5/10 jen kvůli tomu vzduchu. Ve minulejch epizodách byly ještě větší nesmysly a všichni tomu dávali 8/10 a 9/10 protože tam byla cool bitka nebo emzáci. Nezapomínejte, že tam Chloe dobrovolně vstoupila pod mimozemskou díru a blbě čuměla a čekala až si ji mimozemšťani odnesou, že tam Rush pobíhal po mimozemské lodi a nepotkal jedinýho mimozemšťana, že v Lost všichni včetně vojenského leadera Scotta poslouchali "děcko" bez zkušeností Eliho a šli z jednoho maléru do druhýho, místo aby zůstali na planetě kde byli a měli tak největší šanci na záchranu. Tentokrát to byla sice taky blbost, ale dá se víceméně odůvodnit proč to Young neudělal. On NEVĚDĚL, že se LA bude umět dostat z místnosti. Jinak ten jeho plán logiku měl...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 19:16:31
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Proč? Jak oni mohli vědět, že se posádka Destiny vrátí? Zajímalo by mě co bys dělal ty.. Poslouchal někoho kdo tomu rozumí jak jsou brány rozestaveny v galaxii a šel dopředu s šancí 50:50 a nebo by si radši čekal a tím mohl promarnit jedinou šanci, kterou si měl, než Destiny opustí galaxii

Příspěvek 05.6.2010 19:23:01

Odpovědět s citací

No, oni neměli ani tušení že Destiny opouští galaxii. Navíc, Young jasně řekl "It's not over, son." čímž dal najevo, že se pro ně vrátí. To že jsme je neviděli předtím cestovat z planety na planetu neznamená, že to nedělali a i Eli věděl, že to jde - samozřejmě. Rush řekl, že ví jakým směrem jít. To musel Eli jako jeho největší poskok na lodi taky vědět, že mají alespoň orientační plán systému bran. Člověk by si dal dvě a dvě dohromady a došlo by mu, že Destiny má velkou šanci vyslat tým, který se pro ně vrátí. Eli nevěděl vůbec nic a i kdyby, jak sám říkal, neměli na Destiny dost velký časový okno, můžou se pro ně vrátit při dalším oknu - vědí přece směr kterým jít. Z mýho pohledu měli den dva počkat, jestli se pro ně nevrátí a až pak to zkoušet sami. Šance 50/50 by byla pořád stejná...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 19:35:40
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Do doby než se Hammond objevil nad planetou tak jsem to hltal tak že jsem skoro nedychal. Když mluvili o výsadku tak jsem se těšil že se konečně objevěj nějaký spejs meríns když už to má být dospělejší seriál. A ono prd... vyslali 302ky :wall: to jsem prostě nepochopil.
Dál mě docela zklamalo že všichni co přišli z Luciánský aliance jsou Lidi. Čekal jsem že tam budou i nějaký jiný humanoidi pro zpestření seriálu :cry:
A taky jsem čekal že si s sebou vezmou aspoň zaty nebo nějaký jiný netradiční zbraně a zase nic...

Nicméně jsem po shlédnutí stáhnul ukrajinskou dvacítku. Nemůžu si pomoct ale :scared: :heat: ... Mámo já tam chci Adamu !

Příspěvek 05.6.2010 19:53:55

Odpovědět s citací

Cvigy: Carterová tam zmiňovala, že k pyramidě transportovali nějaký vojáky. F302ky bych viděl spíš na nějakou vzdušnou podporu nebo tak něco...Co se humanoidů týče tak ti tam nebyli už v Subversion, naděje jsem ztratil už tam. Ty zaty to je pravda no, hlavně by si udělali hodně rukojmích a bylo by to pro ně jednodušší než střílet municí která jim dojde dřív než energie do zatů, ale v SG-1 taky myslím LA používala hlavně projektilový zbraně ne?

Jinak teď jsem na to ještě jednou koukal a Young to tam fakt pros*al no. Bylo to od něj prostě špatný rozhodnutí. Ale bohužel nevěděl, že LA maj tu věcičku na dveře. Kdyby ji neměli tak by to zas tak špatný rozhodnutí nebylo. Rushe/Telforda by si klidně mohli vzít a ten zbytek vypustit do vesmíru. V momentu kdy se rozhodl, že atmosféru nevypustí, nebyl JEDINEJ důvod se obávat, že se LA dostane z gateroom. Když nemá člověk kompletní informace, nemůže udělat správný rozhodnutí. Určitě se všem z nás stalo, že jsme rozhodli a pak se ukázalo že to byla blbost jen kvůli něčemu, co jsme nevěděli. Nechci Younga bránit, na jeho místě bych tu atmosféru vypustil hned, ale to že to neudělal se dá dost dobře zdůvodnit. Koneckonců, Jack mu už za to vynadal...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 20:01:35
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tenthius: Tak to s těma vojákama jsem přeslechl :oops: . Nicméně jestli tam přesunuli vojáky, proč když museli zmizet netransportovali piloty na palubu ? Nemusej z toho dělat drsněj seriál za každou cenu... Piloty tam nesmyslně něchaj a pak nesmyslně zaváhaj s vypuštěním vzduchu. Ale co asi si to pustim ještě jednou :D

Příspěvek 05.6.2010 20:08:37
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemůžete ale obhajovat Yunga, že nevěděl o tý hračičce na dveře. Když se bavili o tom, že vysát atmosféru trvá minutu, tak první co mě napadlo bylo, že za tu minutu stihnou vyhodit nějaký dveře do vzduchu výbušninou. A popravdě, přesně tohle by se dalo udělat nemít ty blbůstky na otevírání. Otázkou je nakolik je to error Yunga a na koli scénáristů.
Naposledy upravil Nogard dne 05.6.2010 20:09:47, celkově upraveno 1
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 05.6.2010 20:09:01
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

U Younga je problém v tom, že on se bojí dělat těžká rozhodnutí, které mají nějaké následky. Pravdou je, že nemohl vědět o těch věcičkách na dveře a postavilo je to trochu do nevýhody, ale měl také debilně rozestavené lidi jako Scotta a Jamesovou, kteří stáli hned vedle dveří. Kdyby ty granáty co házeli byly Stun Granáty a né něco co bouchne, trocha kouře a nazdar, tak by těch růkojmí bylo mnohem více.
Obrázek

Příspěvek 05.6.2010 20:10:06
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nogard: A kdyby aspoň už předem vypustil vzduch v přilehlejch chodbách tak by jim výbušnina ani hračička moc nepomohla

Příspěvek 05.6.2010 20:11:44
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jak to je s těmi díly, nechci tu pročítat zbytečně spoilery.. Já myslel, že budou odvysílány oba díly zároveň a nemůžu na 1x20 najít linky, jenom na 1x19 .. prosím vysvětlete :) dík

Příspěvek 05.6.2010 20:12:03
Coconut Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To že nepoužívaly Zakňaktely mě trochu zklamalo :(

Příspěvek 05.6.2010 20:17:11

Odpovědět s citací

Cvigy: To s těma pilotama bych viděl jako větší blbost než to s tím vzduchem. I když to zas můžeš okecat nějakym rušením z jádra nebo tak něco...je to pořád sci-fi. Pumpování vzduchu bylo fakt čistý, Young prostě nevěděl a bál se udělat těžký rozhodnutí, což vidím spíš jako slabinu postavy než blbost od scénáristů. Oni sami dokonce prostřednictvím Rushe a O'Neilla řekli, že Young měl vysát ten vzduch předtím. Jen mě prostě mrzí, že lidi dávaj takový nízký hodnoty jen kvůli tomu. Když v BSG postava udělala špatný rozhodnutí - a že jich tam bylo, taky hned byla kvalita dílu 3/10? Ale samozřejmě jen můj osobní názor.... :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.6.2010 20:22:40
Coconut Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No přece nenechá udusit TJ. která je těhotná.....A to nepočítám s těma dalšíma, ale kdyby ji vyměnil mezi těma 4 lidma s nejužitečnějšíma s těch zajatejch potom bych to vypustil...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách