Tak následující díl je pouze pro občany České Republiky starší osmnácti let, kteří se dostavili k volbám
Ne, teď už beze srandy, doufám, že se bude líbit, i když se tam nebojuje. "Vrátí" se nám jedna postava a i když vím, že se s tím opakuju.... Tento díl, jako všechny ostatní,
ovlivňuje hlavní děj
prodigal son returns
Byla noc, Jack ležel v posteli a díval se ven z okna na stoupající měsíc. Adria nebyla v posteli, někam se ztratila a už hodinu ji neviděl. Po chvíli slyšel přes otevřené okno její hlas a šel se podívat, co dělá. Vytrčil hlavu z okna a viděl ji, jak sedí na zemi opřená o stěnu, hlavu nakloněnou na bok, jakoby ji měla položenou na něčím rameně a prozpěvovala si. Chvíli ji pozoroval a poté se zase vrátil do postele s tím, že ji nebude rušit, ať už dělá cokoliv.
Adria zvedla oči k oknu ložnice, kde před chvílí stál Jack a špitla „Tak co si o něm myslíš?“ k muži o jehož rameno měla opřenou hlavu.
„Řekl bych, že lépe jsi si vybrat nemohla, Adri.“
Adria se usmála a začala broukat další písničku, do které začal muž tiše prozpěvovat.
Když se ráno probudil, tak už vedle něj Adria spala a klidně oddechovala. Jack se potichu vyplížil z ložnice a když po patnácti minutách vyšel z koupelny, tak se rozhodl připravit snídani. Počítal s tím, že Adria se neprobudí příliš brzy, když strávila půl noci venku. Musel rozkopat polovinu kuchyně, ale našel všechny potřebné ingredience a začal kuchtit. Po půlhodině míchání, šlehání, krájení a smažení měl hotové lívance. Dal je na podnos, kde už čekal talířek s čerstvým ovocem, sklenice mléka, hrnek s čajem a dva druhy marmelády. Vyrazil zpátky do ložnice a nechal za sebou kuchyni, která vypadala jako bitevní pole.
Položil podnos na stolek, sedl si na kraj postele, lehce ji pohladil po vlasech a políbil na čelo. Adria otevřela oči a protáhla se. „Dobré ráno“ popřál ji Jack, vyklopil na podnosu nožičky a postavil jej na postel. Adria se na něj usmála a dala se do jídla. Jack sek ní po chvíli přidal a v tichu snědli snídani. Jack se původně chtěl ptát, co večer dělala venku, ale došel k závěru, že to není jeho věc.
Když byla Adria v koupelně, tak na něj do ložnice zavolala „Vím, že jsi mě včera viděl, cítila jsem tě.“ Davis si poposednul na posteli a čekal jestli bude sama pokračovat. „Mluvila jsem s tátou...“ řekla záhadně a Jack měl pocit, že asi něco zapomněl.
Pokud se pamatoval dobře, tak byl doktor Jackson mrtvý, sama to říkala... leda, že by se zase povznesl, ale to by ho nenechali zasahovat. A tak opatrně zkusil „Zlato, neříkala jsi, že Daniel zemřel?“
Adria věděla moc dobře, že vysvětlování bude složité.
„Je tady.“ Řekla a ukázala si na hlavu, protože Jack podle jeho výrazu vůbec nechápal, tak pokračovala „Můžu ti tady celý den vysvětlovat, jak to myslím, nebo ti to můžu ukázat.“ Jack přikývnul a Adria si k němu sedla na postel. Chytila ho prsty za spánky a podívala se mu do očí.
Stále seděli v té samé místnosti, nevypadalo to, že by se něco změnilo. Tedy až na malou drobnost
„Zdravím Jacku.“ Ozvalo se v jeho zádech. Se škubnutím se otočil a spatřil Daniela Jacksona v bílém roláku.
„Tak ty prý chodíš s mou dcerou“ řekl rázně.
Jack se zarazil „Ehmmm tak nějak...“
Po Danielovi tváři se rozlil úsměv a Jack se uklidnil, došlo mu, že ho jenom strašil. „Doktore Jacksone pokud se můžu zeptat... co tu děláte?“
Jackson se posadil na řidli v rohu místnosti a spustil „Tak zaprvé mi říkej Danieli. A odpověď na tvou otázku je poněkud složitější... Dá se říct, že Adri svými schopnostmi udržela mou mysl naživu, ale protože jsem neměl tělo a nemohl jsem se povznést, tak mi uvolnila místo v její mysli...“
Jack se cítil trošičku zvláštně „Takže vy jste celou dobu u ní v hlavě?“
Adria, která doteď mlčky seděla bokem promluvila „Nemusíš se bát, nemůže ovládat mé tělo. Má možnost používat mé smysly, pokud si to přeje a já mu to umožním, ale jinak je v podstatě živá vzpomínka v mé hlavě.“
Jack se díval z jednoho na druhého a zvažoval, co říct. „Takže on nemůže vidět, co jsme...“
Adria se usmála „Ne...“
Daniel sedící na židli se očividně bavil Jackovým zmatením „Abych pravdu řekl Jacku, připomínáte mi O’Neilla za mlada.“
Jack vstal z postele, došel k Danielovi a podal mu ruku „Sice nevím, jestli jste to myslel jako lichotku, ale to je jedno... Bylo mi ctí, snad se ještě někdy uvidíme.“
Daniel ho ujistil krátkým pokýváním a rozplynul se. Když se Jack otočil, tak za ním stála Adria a usmívala se. Davis si sice nebyl jistý, že to chce udělat, ale řekl „Když už jsme tady, pokud chceš vidět moje vzpomínky, tak můžeš...“
Adria přistoupila ještě o krok blíže, její šaty se rozzářily a bíle zářící energie je pomalu obklopila. Jack viděl Adriiny vzpomínky z dětství, viděl jak ji Daniel vychovával a hrál si s ní. Působil jako ideální otec. Mezitím Adria bloudila v jeho hlavě, kde nebylo moc pěkných vzpomínek, většinou šly od špatných ještě k horším.
Po smrti rodičů vychováván babičkou, které také zemřela v sedmdesáti letech na infarkt, potom skončil v dětském domově, kde nepatřil mezi moc oblíbené děti. Na střední škole zažil tvrdou šikanu a seznámil se s Thompsonem, který ho zachránil před staršími dětmi, které ho bily. Po škole spolu nastoupili k armádě, prošli spolu výcvikem i Afghánistánem, ale i tuhle vzpomínku kalili všichni ti mrtví, noční deprese, strach...
Potom byl Jack vybrán pro jednotky Seal a splnil několik ne příliš oficiálních misí. Nezabíjel, když nemusel, ale i tak kvůli krvi na svých rukou nemohl pořádně spát. Adria se rychle přesunula dále, ale moc si nepomohla, narazila totiž na vzpomínky na ni. Tedy na ni z Jackovy reality.
Sledovala své rudě hořící dvojče, jak se baví zabíjením milionů nevinných, ničící planety, solární systémy a nakonec zabíjí i Antiky samotné. Adria s prudkým trhnutím přerušila spojení a se slzami v očích se otočila k Davisovi zády. Nebyl si jistý, co viděla, ale měl slušnou představu...
„Jak se na mě můžeš vůbec podívat?“ řekla s pláčem a neustále se otáčela k Jackovi zády. Ten ji nakonec chytil za boky a silou ji otočil čelem k sobě.
„Protože to si nebyla ty. Tam tu mrchu nenávidím až za hrob, ale tebe... tebe miluju.“
Adria se konečně přestala bránit, cítila Jackovy myšlenky a myslel to naprosto vážně... musela ho obdivovat za to, že se vyrovnal s tolika problémy v životě a stále rozlišuje zlo a dobro, nenávist a lásku, tu Mrchu a ji. Natáhla ruce kolem jeho krku, políbila ho a špitla „Já tebe taky.“
Těžko říct, jak dlouho tam tak stáli, ale vyrušil je až zvonící telefon. Adria ho zvedla a odpověděla pouze „Nebojte, pamatuji se.“ Otřela si slzy z tváří a podívala se na Jacka „Šel by jsi semnou na jednu společenskou akci?“
Jack bez váhání přikývnul, byl rád za každou minutu s ní a byl zvědavý, co myslí společenskou akcí. „Budeme muset do Spojených států, letadlo letí za hodinu.“ Řekla ještě Adria, když odhopkala do šatny.
Jack se zamyslel „V tom případě máme ještě asi osm hodin čas.“ Adria vystrčila hlavu ze dveří s nechápavým výrazem.
„To myslíš, že když jsem zástupce velitele na Phoenixu, tak nemám žádné výhody?“ řekl a mrkl. Adria se zase vrátila do ložnice, dlouze Davise políbila, moc dobře věděl, kam tím míří a začal ji něžně hladit po šíji.
O osm hodin později
Adria měla dlouhé večerní šaty a Jack černý padnoucí oblek. „Tak kam to bude madam?“ zeptal se Jack a nabídl ji rámě. Když uslyšel odpověď byl trošku v šoku, ale zapnul vysílačku a vydal povel „Přeneste nás na letiště v Hollywoodu.
Na letišti již bylo šero a čekala na ně limuzína. Oba nasedli a auto se rozjelo. Jack už věděl, kam jedou a byl víc a víc nervózní. Když se blížili k cíli, tak všude kolem cesty stáli lidé, spousta z nich měla foťáky a cvakali s nimi jako šílení.
Limuzína zastavila u červeného koberce a Adria se k němu s úsměvem otočila „Připraven na křest ohněm?“
Jack nervózně přikývnul, načež Adria vystoupila z limuzíny a počkala na něj u dveří. Už když se objevila ona, tak fotografové nestíhali mačkat spoušť. Když však vystoupil Jack a Adria ho chytila za ruku, tak dav doslova explodoval. Všichni se na něco ptali a snažili se získat co nejlepší fotku. Adria se naklonila k Jackovi a špitla „Úsměv a mávat.“ Oba se vydali ke dveřím a mávali.
Druhý den se titulky po celém světě v podstatě nelišily. Všechny se nesly v duchu: „Všichni milují naše zachránce, Adria to však vzala doslova!“