Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x18 - Subversion

1x18 - Subversion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.5.2010 10:59:19
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jestli se luciáni dostanou na destiny tak to bude celkem mela :) docela by mě zajímalo jak to vyřešej. Doufám že s sebou přinesou zaty nebo nějaký jiný nekonvenční zbraně do kterých se nedávaj náboje... Protože stylem že do jednoho pavouka vykropěj půl zásobáku, nebo celej do dinosaura když může utéct branou... by jim jejich zásoby moc dlouho nevydrželi.

Příspěvek 23.5.2010 11:00:33
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Taky si říkám,kdy přijdou s tím, že nemají náboje...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 23.5.2010 13:47:56
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

díl dobrej , napínavej dávám 8 z 10
Toto je spoiler!!!:
Podle mě se zaty nepřidjou spíš nečím podbným co používali Geniové , nebo přijdou nanejviš s tyčovkama..
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 23.5.2010 13:54:56
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Docela se mi to líbilo, ale snad bude závěr série lepší. Ale Telford měl pravdu s tím vměšováním se lidí do záležitostí jiných planet a kultur a jsem rád, že jsme mohli vidět zase nějakou jinou loď, než Destiny a doufám, že se Luciánská aliance na Destiny dostane, mohlo by to být zajímavé, pak by se ale taky nemohli vrátit zpět.

Příspěvek 23.5.2010 14:18:56
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

skvělej díl, s titulkama ještě lepší 8) 9,5/10 nechybělo tomu nic :bravo:
ObrázekObrázek

Příspěvek 23.5.2010 16:54:35
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keď má toto byť príprava na finále, tak............ sa z finále asi všetci poserieme! :D Parádička :)

Příspěvek 23.5.2010 21:27:42
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Spolu s pilotem nejlepší díl první řady. Nechybělo tomu vůbec nic! Mix napětí, akce, a nádechu staré dobré SG1 spolu s hláškami RDA a hodně akčním Daniellem. 9,5/10
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 23.5.2010 21:49:14
Terry Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Z nostalgie miluju SG-1, ale v SGU dostávají postavy a vůbec všechno takový jiný, nový rozměr. A tenhle díl byl prostě perfektní, i když musím přiznat, že většina z nich byla docela dost napínavá. Rozhodně mě zajímá další rozvoj postav. Konfrontace členů Luciánské aliance s posádkou Destiny bude asi ještě hodně zajímavá. A taky přinesou snad i jiné zbraně. Jak řekli tady jiní, taky čekám, kdy jim dojdou náboje :) A třeba někteří budou zběhlí i v technice (kromě chudáka uškrcenýho) Zkrátka...asi se máme na co těšit. A já se vážně nemůžu dočkat dalšího dílu :shock: :D
Lorne: "Wow... you must really be some kind of genius!"
McKay: "Well, as a matter of fact, I, um... wait a minute. See, why would you say that now?"
Lorne: "Something has to have kept Colonel Sheppard from shooting you all this time!"

Příspěvek 23.5.2010 23:00:05
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo. Perfektní epizoda. Naprostá špička, co se 1. série týče. Crossovery byly vždycky výborné (a tohle je první pořádný v SGU).

A hlavně... Odai Ventrell. :yes:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 24.5.2010 09:53:24
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ne, není to Odai Ventrell, jen stejný herec.

Příspěvek 24.5.2010 10:03:00
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak to je trošku divné ne? Vždyť právě Ventrell zabil Nathana. Takovou obrovskou chybu by tvůrci neudělali snad
Obrázek

Příspěvek 24.5.2010 10:22:22
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Parádní díl zrovna jsem ho zkouknul. Akce aliance super, Rush byl skvělej ale nejlepší Daniel a Jack už se moc těším na další díl
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 24.5.2010 13:37:45
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Akorát by mě zajímalo jak by to v případě příchodu Aliance na destiny dopadlo s velením. Jestli by si to lidé udrželi, kdo by vedl vědce Rush ? Vojáky by měl pod palcem Greer ?

Příspěvek 24.5.2010 13:56:06
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jak by to dopadlo? Civilové by toho nejdřív využili aby získali vládu nad lodí, uzavřou se, zatímco se budou vojáci a aliance střílet... Dopadne to špatně a civilové budou muset jít poprosit Younga o pomoc :rflmao: (to mi připomělo ten obličej Wray když absolutně netušila co dělat) :lol:

8/10

Greer... :rflmao:

Příspěvek 24.5.2010 14:05:14
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

já se bojím toho, že aliance přijde a postřílí všechny co tam uvidí :rflmao:
ObrázekObrázek

Příspěvek 24.5.2010 14:15:23
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to bysme měli po seriálu :lol: nebo ne...to by vyřešil následující díl se strojem času na Destiny :lol:

Příspěvek 24.5.2010 14:36:53
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Skrilax píše:

Tak to je hodně hloupý...
Na imdb je uveden jako nějaký Varro. Fakt nechápu. To mají sami tvůrci tak blbou paměť nebo co? Vždyť by to tentokrát dávalo naprostý smysl, kdyby se znovu objevil v téhle roli. Je fakt že bylo trochu blbý už to, když se objevil v SGA epizodě Tracker, protože takhle výrazný herec nemůže jen tak bez povšimnutí střídat role. To už je skoro parodie.
Sakra ale mohli vybrat jiného herce, když už to teda nemá být Ventrell, protože je to takhle pro každého, kdo si trochu všímá, docela matoucí.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 24.5.2010 14:53:02
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ehm, nevšimol som si ho v SGA a tu už vôbec nie :lol: A to som SG-1 nevidel raz...
Z môjho pohľadu je to asi taká chyba, ako červené barety v Siege.

Příspěvek 24.5.2010 16:30:29
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Praxis píše:
Spolu s pilotem nejlepší díl první řady. Nechybělo tomu vůbec nic! Mix napětí, akce, a nádechu staré dobré SG1 spolu s hláškami RDA a hodně akčním Daniellem. 9,5/10

Naprosto souhlasím.

Příspěvek 24.5.2010 17:07:16
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Skrilax píše:

Tak to je hodně hloupý...
Na imdb je uveden jako nějaký Varro. Fakt nechápu. To mají sami tvůrci tak blbou paměť nebo co? Vždyť by to tentokrát dávalo naprostý smysl, kdyby se znovu objevil v téhle roli. Je fakt že bylo trochu blbý už to, když se objevil v SGA epizodě Tracker, protože takhle výrazný herec nemůže jen tak bez povšimnutí střídat role. To už je skoro parodie.
Sakra ale mohli vybrat jiného herce, když už to teda nemá být Ventrell, protože je to takhle pro každého, kdo si trochu všímá, docela matoucí.

A jak bys vysvětlil to, že ho mu velí Kiva? (když *on* by byl "předsedou") :wall:

Příspěvek 24.5.2010 17:56:03
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ježíš a já si myslel, jakej jsem štoura. Opakování stejných herců, ve vedlejších rolí je staré jak SG samo, a proč si tím kazit seriál. Prostě se seriál točí za určitý obnos prostředků, v tomto případě jedna epizoda kolem 2 mega $, a pak už se jen platí, autoři, štáb (od poskoka až po přesun do natáčecích destinací), CGI, herci v hlavních rolích, a pak ostatní. Castingy dělají většinou ty samé agentury a tak do vedlejších rolí obsazují často herce, se kterými již dříve spolupracovali, a pro ty herce je to také výhodné. Většinou jsou to ti, kteří bydlí v místě natáčení apod. neboť to snižuje dodatečné náklady. Je pravda, že to dělají někdy dost okatě, ale to je jejich blbost. Podívejte se na celé SG-1, SGA, SGU a všimnete si nejen jednoho, ale mnoha stejných herců. To přeci, ale nijak nesnižuje úroveň např. tohoto dílu, nebo ano?

Příspěvek 24.5.2010 18:00:45
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já si spíš myslím, že pokud k tomu byla příležitost, mohli zkusit na tu původní postavu skutečně navázat. Ono to neubírá dílu nic na kvalitě, ale znalému dívákovi to chtě nechtě kazí dojem.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.5.2010 18:08:47
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mnoho ludi co aj divalo SG-1 si ho nepamataju...tak ako si nepamataju herecku co hra Youngovu zenu Emily ako Anticku Ayianu z SG-1 a z camea v pilote SGA, herecku co hra poručičku Jamesovu z SGA ako Willu, herca co hral Franklina z SGA z epizody Vegas ako toho "nemocneho typka" co klopal tomu Wraithovi na dvere.

no kolki si to okrem mna pamataju?Kolkí?
Obrázek

Příspěvek 24.5.2010 18:10:55
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Já si spíš myslím, že pokud k tomu byla příležitost, mohli zkusit na tu původní postavu skutečně navázat. Ono to neubírá dílu nic na kvalitě, ale znalému dívákovi to chtě nechtě kazí dojem.

Pravda, to je právě ta okatost. Ale nekřičel bych na ně kvůli tomu. SG-1, je z jejich pohledu už minulost, částečně se k ní hlásí, ale jen k něčemu. Autor, i když třeba stejný píše tu epizodu na čistý list, a pokud už zná herce v hlavních rolích, tak v těch vedlejších kolikrát ne. Takové pravomoce přeci jen nemá, a když to produkce takto schválí tak to tak je. Někdo by sice řekl, že mají mít někoho, kdo to hlídá, ale to zase bude o penězích.

Příspěvek 24.5.2010 20:02:08
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Odai Ventrell ten herec který ho ztvárnil už byl jednou v SG1 jako jiná postava myslim že to byl 8x14 full alert kde ztvárnil ruského plukovníka.
Takže tyhle dvě postavy by se potkat nemohli :)))
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách