ivimila píše:
Je to tak, vlastně jsem čekal až mě někdo opraví. Pokud budeme počítat s tím, že je na cestě deset miliard let a proletěla asi 12000 tisíc galaxií (podle výpočtu dolph1888), takže 10000000000:12000=833333. Takže cesta z jedný galaxie do druhý by trvala 833333 let
Musím zareagovat, ale jen stručně. Někdo si tady plete jednotku času a vzdálenosti a navíc z mé strany to bylo jako příklad ke stáří vesmíru (13,7 mld), které tady někdo špatně nastudoval, tedy např. 10 miliard l.y. vzdálenost.
koko9 to napsal výstižně, dá se říci, že cesta mezi galaxiemi je brnkačka, zdržují ty návštěvy planet. Už jsem psal jinde, to konzoloidní zobrazení galaxií, na začátku SGU bylo právě takové nespočitatelné, aby se do toho autoři nezapletli, a proto se mimo záběr ozývalo píp, píp... jako že galaxií bylo mnoho. Závěrem, Rush říkal několik miliard (us billion) l.y. tj. klidně 2, 4?, a stáří Destiny, taky někdy řeknou statisíce let, jindy milion? prostě neurčitě. Ještě je dobré než člověk začne něco počítat, mrknout na fakta aldebaran.cz, wiki, nasa atd. a hned je jasné, že i 100.000 galaxií může být málo a Destiny má vlastně pěknej kvapík. Ale hlavně, zrovna tyto dvě galaxie byly zobrazeny chytře, pěkně blízko u sebe, je to vidět z animace.