Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Válečný serial

Válečný serial

Příspěvek 12.5.2010 16:03:47
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Pro mě je to docela zklamání. Nesrovnávám to s BOB, ale prostě nevím proč mě to hrozně nudí... Skončil jsem u Peleliu Hills a vůbec nemám chuť stahovat další. Za nejzáživnější díl považuju Melbourne. Jinak...
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 12.5.2010 17:29:51
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak BoB je starší, možná, že v podvědomí to srovnáváš... Taky z Evropy je toho daleko více... o téhle válce toho moc není a je jiná než ta "u nás" . Taky je to jinak podaný ten seriál... V Hills atd. se nejvíc válčí, co ti na tom přijde nudný :D

Daedalus.cz: ten jsem si stáhl ještě než vyšli titule na 1. díl :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 12.5.2010 17:35:44
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Ray: Srovnávat to s BoB nejde, což plno lidí nechápe... Robert Leckie napsal knížku podle které je to natočený... ještě je to podle jedné, ale to napsal někdo jinej, tudíž je tam asi nejhlavnější hrdina nebo jak to říci ;) . John Basilone je tam taky v popředí, ale ten má chcípnout granátem :D

Proč by to nešlo? Protože to je podle knížky? To je přece snad i BoB. Je prací filmařů ten seriál převést z papíru na plátno (obrazovku) tak, aby fungoval i tam. Vymlouvat se na předlohu je nesmysl, Pacific je prostě podle prvních pěti dílů (dále jsem se nedostal) strašná nuda. A není to ta nuda á la Mariňák, kdy to měla být nuda, tady je to prostě jen a pouze nuda.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 12.5.2010 18:30:05
Major
Major

Odpovědět s citací

Já už si ten celej článek nepamatuji o tom, že to srovnávat nejde...

Srovnávání s BoB není na místě

Na fórech, v diskuzích a všude možně neustále čtu, že Bratrstvo Neohrožených(BoB) je lepší. Přitom takovéhle srovnání není moc oprávněné. Zde se jednalo o úplně jinou válku – noční přepady, boj nejen proti nepříteli, který je učil jak s ním válčit, ale i boj proti přírodním podmínkám a nemocem. Více vám osvětlí dvou minutové video v celém článku, kde např Tom Hanks říká: „Museli jsme najít nový způsob vyprávění o válce v Tichomoří, aby byl seriál jiný než všechny před ním. Nechtěli jsme se jen opakovat, pokusili jsme se objevit nová území.“

http://www.youtube.com/watch?v=l8tOfoHc2oE&feature=player_embedded
Obrázek

Příspěvek 12.5.2010 20:51:41
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano, tak tohle jsou typické PR kecy. Srovnávat to samozřejmě jde, protože je to stejný žánr, stejně jako můžu srovnávat BoB a Generation Kill na bázi toho, že je to válečná minisérie/seriál. Je úplně fuk, že je to jiná válka, zábavný může být i seriál z prostředí komparzistů.

Příspěvek 13.5.2010 08:15:52
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jediné co podvědomě srovnávám, je to že v BOB byl příběh. Což v Pacificu není teda až na výše zmíněný díl Melbourne. Jinak je to nudný "příběh", který velkolepé efekty nevylepší...

Příspěvek 13.5.2010 11:32:56
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dobře řečeno :wink: .

DAVE!: necituj příspěvek nad sebou :rules:
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 13.5.2010 12:09:35
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

The Pacific je válečná minisérie. V seriálu vidíme 3 příběhy 3 lidí : Lekiho, Basilona a Sledghammera. BoB je uplně někde jinde, v BoB se sleduje příběh celé roty od začátku až do konce, tady se sledují 3 lidi a jejich zvraty. V tom je ten rozdíl. Některé lidi The Pacific nebaví protože o něm nic neví, o válce v Pacifiku se toho moc nepsalo někdo si vzpomene akorát na Pearl Harbor, Iwo Jimu a možná i na Okinawu. Nikdo neví jak to tam vypadalo akorát to, "že to tam bylo hustý". O frontě z Francie přes ní až do Německa se toho ví všechno protože je to tady kousek. To je ten rozdíl, kdyby natočili příběh 3 lidí z války v Evropě tak se to bude líbít. Podle mě je The Pacific nepochopený seriál.
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 13.5.2010 13:02:38
Major
Major

Odpovědět s citací

Tady zase já napíšu: dobře řečeno ;)
Obrázek

Příspěvek 13.5.2010 14:42:46
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je prostě nesmysl. Podle vás nás Pacific nebaví, protože víme prd o válce v Paficiku. Myslím, že na tomhle foru je to jednak diskutabilní (rozhodně jsem se o Guadalcanalu dozvěděl více z dokumentů a článků před Pacificem než z Pacificu), a druhak populární film/seriál má být natočen tak, aby zaujal aniž by si divák musel zjišťovat nějaké historické informace o tom kdy, kde a za jakých okolností se odehrává. Když pustím svojí nemilitaristické sestře BoB, tak se na to bude dívat aniž by někdy něco zjišťovala o válce v Evropě - BoB je prostě dobrý seriál. Když ji pustím Breaking Bad, tak se na to taky bude dívat aniž by někdy něco zjišťovala o vaření pervitinu - BB je prostě taky dobře natočený a napsaný seriál. Naopak Pacific nezaujme, protože je prostě špatně napsaný a natočený.

Pokud je Pacific koncipovaný (podle vás) tak, aby zaujal jen historiky, tak je to špatně a je to chyba autorů, kteří vytvářeli "nástupce BoB" a "velkolepou minisérii pro HBO". Nemá to být art.

Příspěvek 13.5.2010 14:49:35
Major
Major

Odpovědět s citací

Přímo to nástupce být neměl...

Zajímavý, že to dělali ti samí lidi, kteří BoB a přitom je to naprosto jiný :roll:
Obrázek

Příspěvek 13.5.2010 14:50:39
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to máš jako s SGU. Taky se to odlišuje od SG-1 a SGA a dělají to ti samí lidé, ale to je jenom příklad
Obrázek

Příspěvek 13.5.2010 15:06:10
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přečetl jsem několik knížek o válce v Pacifiku a viděl jsem několik filmů(ve většině dokumentů). Ale nepřijde mi to jako nějaké věrně zobrazená historie, jednoho z nejbrutálnější bojišť WWII. Zároveň to nemůže stavět ani na dobrém příběhu. Souhlasím s Rayem a považuji to za chybu autorů.

Příspěvek 13.5.2010 15:12:00
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGU moc dobrý příklad není, protože tam se evidentně snažili o úplně jiný vizuál i narativ, prostě o seriál současné generace a ne o seriál 90. let, jako byli SG-1 a SGA. Naproti tomu Pacific se o žádnou revoluci ani evoluci nesnaží (není to například něco jako od Ridleyho Scotta s jeho agresivním stylem) a je natočený úplně klasicky, snad i více než BoB.
I když to s BoB srovnávat nebudu, tak to prostě propadne.

Příspěvek 14.5.2010 07:05:47
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pacific je po dějové či zábavné stránce horší, ale stále je slušný.... jinak viděli jste nový seriál z UK: UK Strike Back,
Spooks star Richard Armitage has been staring in a UK Sky1 adaptation of one of ex-SAS solider Chris Ryan's novels. The show also features Andrew Lincoln ( UK TV shows This Life (as Egg), Teachers and afterlife. He also played the role of Mark in the film Love Actually), Jodhi May (Last of the Mohicans, Sister My Sisterand the BBC TV adaptation of Tipping the Velvet), Orla Brady, Laura Greenwood and Nicola Stephenson. The drama follows the lives of two former soldiers, Major Hugh Collinson (Lincoln) and discharged veteran John Porter (Armitage), as they're about to meet for the first time in seven years in a Middle East hostage crisis."Shot in South Africa with stunning locations and high octane HD action sequences on a grand scale, Chris Ryan's bestselling novel will be a truly uncompromising, compelling, action drama."
Je to šeti dílný, zatím jsou venku první 4 díly a je to skvělý, herecky nádherně obsazeno, lokace a efekty nádherný a britský humor k tomu... doporučuji skouknout...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 22.9.2010 13:46:39
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mám otázku na zdejší militaristy. Právě jsem dokoukal Over There a nejspíš jsem našel nějaký velký kiks. Seriál pojednává o příběhu družstva z 3. pěchotní divize a jaktože teda ti vojáci mají na nášivkách Ranger? Dokonce jsem myslím na Angelově uniformě viděl levé straně nášivku Airbone signalizující Rangers, ale co vím, tak to mají být obyčejní pěšáci ne?
Obrázek

Příspěvek 22.9.2010 16:44:43
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE!: Nášivku "Ranger" má na ramen Sgt. Silas, pokud se dobře pamatuju, ne Angel. Jinak, Ranger tab není u pěšáků žádný error, v armádě se normálně nosí. V tomhle případě nesignalizuje příslušnost k jednotce (to by ta nášivka musela vypadat jinak, musel by tam být uveden prapor a pluk Rangers - např.: 1st/ 2nd / 3rd Battalion 75th Ranger regiment etc.) ale kvalifikaci. Tedy pouze to, že danej jedinec prošel "Ranger kurzem". Některý jednotky, jako například 82nd Airborne nebo 10th Mountain, dokonce svoje poddůstojníky do Ranger kurzů posílají nebo tam poddůstojníci chodí sami z vlastní iniciativy (vypadá to dobře v záznamech a může to pomoct při povyšování).

Ranger Tab

Obrázek

Ranger Shoulder Sleeve Insignia

Obrázek
Obrázek

Tady SFC. Lopez od 7th Special Forces Group (červená nášivka s odznakem Special Forces na baretu) má krom "Airborne" a "Special Forces" kvalifikace za sebou taky Ranger kurz - viz. nášivka na rameni.

[img][./images/thumbs/15grxuq_1285170221.jpg]http://i39.tinypic.com/15grxuq.jpg[/img]

Nebo tady zmínění pánové od 82nd Airborne a 10th Mountain...

[img][./images/thumbs/79134_1285170278.jpg]http://www.blackfive.net/photos/uncategorized/2008/03/04/79134.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/size0-army-mil-48233-2009-08-17-120857_1285170226.jpg]http://www.army.mil/-images/2009/08/17/48233/size0-army.mil-48233-2009-08-17-120857.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/awards4_1285170232.jpg]http://newsblaze.com/pix/2008/0924/pix/AWARDS4.jpg[/img]

... dokonce jsem jednou viděl i týpka od 2nd Armored Division, kterej měl na rameni Ranger nášivku. Takže chyba to není, naopak Silasovi to zvyšuje index drsnosti :lol: .
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Předchozí

Zpět na Další seriály