Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x16 - Sabotage

1x16 - Sabotage

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.5.2010 02:11:57
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tá Aurora mala hyperpohon, ale mala ho poškodený.

Příspěvek 10.5.2010 02:19:01
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nejenže letěla podsvětelnou, ale byla poškozená, třída Aurora letá hyperprostorem. Destiny má něco jako warp a mezi galaxiemi prostě letí rychleji, lépe řečeno neustále zrychluje takže nakonec to netrvá tak dlouho. Hyperpohon Antikové zavedli asi proto, že byl bezpečnější a se ZPM i rychlejší.

Příspěvek 10.5.2010 02:56:02
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jasně, to vím. Ale pokud měli k dispozici rychlejší FTL, proč instalovali pomalý podsvětelný pohon a ne ten nejrychlejší, co měli k dispozici? No ale i tak si myslím, že i s FTL musí letět mezi galaxiemy měsíce nebo roky, pokud to hyperpohonu trvá týdny. Která rasa lítá mezi galaxiemi něčím jiným než hyperprostorem?

Příspěvek 10.5.2010 07:18:38
forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Asi proto, že hyperpohon byl lepší, tak proč dávat dva druhy nadsvětelného pohonu :-)

Příspěvek 10.5.2010 08:27:18
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:) To zní logicky. Já totiž žiju v přesvědčení, že s FTL se dá letět i pomaleji, třeba i podsvětelnou rychlostí. Nevšiml jsem si totiž, že by Destiny měla ještě jiné mototry. Ale možná se pletu.

Příspěvek 10.5.2010 09:48:38
forton Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

možná záleží kolik energie do nich teče :-) v epizodě light jak nabrala energii zapla motory a neskočila hned, všichni pocítili to zrychlení a raketoplán jí nestačil jak zrychlovala, pokud se nepletu :-)

Příspěvek 10.5.2010 15:11:52
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Letěla podsvětelnou, protože jí hypermotor vypadl a antici se rozhodli pokračovat podsvětelnou.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 10.5.2010 15:23:13
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kanzaki píše:
Co mě ovšem nejvíc zarazilo, byl časový nepoměr cesty mezi galaxiema. Tady to vypadá, že to plánujou na pár týdnů?

Přesně tak! A i kdyby jsme počítali s tím, že má nějaký warp (slyšim o tom prvně) tak si spočítejte kolik galaxií proletěla (cca 15?) a za jakou dobu (?). Příjde mi jako kdyby to chtěli proletět za 2 měsíce, ale v "reálnější" verzi by jim to mohlo trvat několik stovek let

k přesnějšímu číslu by to chtělo dosadit přesnější počet galaxií a jak dlouho je Destiny v pohybu

Příspěvek 10.5.2010 16:00:58
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Že je to něco jako warp se pozná podle toho, když šmoulí bramborolodě přiletěli opruzovat mezi galaxiemi, tak je na videu krásně vidět, jak se zakřivila galaxie za nimi. Tzn. že technický poradce vymyslel jak vyměnit okoukaný hyperpohon za pěkný klouzavý let alá ST, ale jen těsně kolem lodi a ještě s tím, že počas letu se rychlost navyšuje. Jinak ty předchozí galaxie byly od sebe různě vzdáleny a tyto dvě nejsou tak daleko od sebe. Co tedy technicky podělali je to vytočení bránou, loď sice zastavila, ale brána ver. 1.0 už byla pěkně daleko podle vzhledu galaxie klidně i několik desítek tisíc l.y., no taky ten návrat stál za houby. Ale úplně jsem si vzpomněl, jak v Air 2 se Young pokusil vytočit bránu s nedostatkem energie, a ta se začala normálně vytáčet, i když Destiny byla ještě v FTL, než vyskočila a TJ se šla podívat co se stalo.

Příspěvek 10.5.2010 16:20:01
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kanzaki píše:
:) To zní logicky. Já totiž žiju v přesvědčení, že s FTL se dá letět i pomaleji, třeba i podsvětelnou rychlostí.

Jenom taková poznámka, to si trochu protiřečí. FTL znamená Faster Then Light. Takže těžko může letět rychleji než světlo podsvětelnou rychlostí. :) Ale jinak by to bylo možné, že ten pohon (umožňující i FTL) umí letět podsvětelnou.

Jsem taky zastáncem toho warpu, a to proč to mezi galaxiemi netrvá tak dlouho se dá vysvětlit různě, třeba jak už bylo zmíněno tak, že vlastně pořád zrychluje, nebo taky ten pohon nějak ovlivňuje gravitace hvězd v okolí (což je pravděpodobné, jestli skutečně smršťuje a roztahuje prostor za sebou) a mezi galaxiemi, kde hvězdy nejsou tak může dosáhnout daleko vyšší rychlosti.
Good night, Destiny!

Příspěvek 10.5.2010 16:33:16
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Co jsem pochopil já tak "smršťuje". Ovlivnila totiž let Destiny sluneční soustava která tam neměla co dělat a Destiny chvíli trvalo než se dostala z jejího vlivu.

Příspěvek 10.5.2010 17:09:25
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

ehm nebudu na nic moc reagovat, ale tady prostě musím :D
dolph1888 píše:
Ale úplně jsem si vzpomněl, jak v Air 2 se Young pokusil vytočit bránu s nedostatkem energie, a ta se začala normálně vytáčet, i když Destiny byla ještě v FTL, než vyskočila a TJ se šla podívat co se stalo.

Ano ZAČALA se vytáčet, ale NEVYTOČILA se.
a pokavaď to nechápeš, tak vysvětlím => jednoduše by došlo k tomu co se již stalo i v SG1, kdy stejnojmený tým přišel na jistou lodičku, která si to pomocí HP hnala k naší malé bezvíznamné planetce....Onen tým opravdu začal vytáčet bránu, ta se dokonce i točila, ale co to?.... Ano tušíš správně poslední zámek nezapadl a celý námi milovaný tým si začal myslet že se dostal do patřičných míst :D

btw:
není to útok na tvojí osobu, jen mi to nedalo ;)

jo a někdo tu psal něco o patnácti galaxiích...osobně bych ono číslo zvedl minimálně na trojmístné...nehledě na to že let v galaxii trvá déle než mimo galaxii, neboť jednak letí pomaleji a hlavně dost často zastavují...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 10.5.2010 17:38:55
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

rben píše:
Co jsem pochopil já tak "smršťuje". Ovlivnila totiž let Destiny sluneční soustava která tam neměla co dělat a Destiny chvíli trvalo než se dostala z jejího vlivu.
Jo, to je fakt, další důkaz pro tuto teorii. Jenom ten warp, pokud se nepletu, tak dělá to, že smršťuje prostor před lodí a roztahuje prostor za lodí.
Dragon píše:
jo a někdo tu psal něco o patnácti galaxiích...osobně bych ono číslo zvedl minimálně na trojmístné...
Teď jsem se díval na to, jak tam v Air 1-2 mají tu mapu kudy Destiny letěla a aspoň deset galaxií tam bylo přímo vidět, navíc se vzdálenosti mezi nima pořád prodlužovaly, a pak už na to nebyl záběr, ale byl pořád slyšet ten zvuk, že to zobrazuje další a další galaxie. Potom Rush prohlásil, že jsou miliardy světelných let od domova, takže se vůbec nedivím, že to Destiny trvalo několik stovek tisíc let, zatímco pohyb mezi tady těma galaxiema (50 000 ly) bude tak na pár týdnů (uvidíme).
Good night, Destiny!

Příspěvek 10.5.2010 19:05:48
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já tak nějak doufal ze ta IOAčka Wrayová umře a ta Fyzička tam zůstane. Byla by to celkem zajímavá dějová linie.

Příspěvek 10.5.2010 19:14:20
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jenomže, když někdo umře na jedné straně, tak umře i ten na straně druhé. Nevím ale jako ta Amanda Perry je velmi talentovaná fyzička, tak ji alespoň mohli za to darovat výlet k Tokrům, aby ji vyléčili (nemyslel jsem, že by ji dali do hlavy hada)
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 20:16:51
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Aha, já myslel že ten druhý zůstane v těle hostitele. Ok my bad.
Já bych prostě chtěl aby se na destiny nějakym způsobem dostali nový xichty :cry:

Příspěvek 10.5.2010 20:33:37
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo tohle mě taky slušně sere, strašně si protiřečí jak v SGA, tak v SGU....minimálně normální sarkofág by ji v pohodě vyléčil. Carterová s goauldskou léčivou schopností, nespočet spojenců a jejich zdravotnické technologie, na které si teď nevzpomínám, ale bylo jich nespočet atd...stejně tak asgard, co ho maj na Daedalu....z toho by mohli něco vyšťourat, vždyť víme že asgardi přeleťeli z jedné galaxie na konec druhé za několik desítek minut.... :rflmao: scénaristi a dramaturgové a ostatní co to dělaj to strašně zamotávaj....je to jako by to vůbec s sg1 a sga nesouviselo....lodě wraithů a lucianské aliance by měli dát naše asgard beam paprsky na ránu....ale jsou to najednou hrozní ultranamakaní nepřátelé....dělají z nich něco co nejsou...naše galaxie, ori galax a pegas už sou trapné :lol: tam se nic neděje tam sme my "pánové"....osobně přicházím čím dál tim víc na myšlenku, že potřebujem nového super nepřítele!!! ti co nám dělaj problémy by neměli stát za povšimnutí, ale přesto sou luciáni hrozní nepřátelé....jako by nestačilo hodit hyperpohon na daedalos, přijet k jejich planetě, přenést tam naši atomovku, konec šmitec.... :yahoo:
ObrázekObrázek

Příspěvek 10.5.2010 20:42:01
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a víš, že nemůžeš nic přenést, když má protivník štíty zaplé a Luciáni určitě nemají svou hlavní planetu. Nejsou blbí jako goauldi. A jestl narážíš na Incursion, tak tam Pozor velký spoiler!!!!!
Toto je spoiler!!!:
chtěli tu planetu nejdříve převzít, protože díky ní mohli aspoň lidem na Destiny poslat vojáky, jídlo, munici, vybavení. Ale pak cosi Marks vyplivl ze sebe něco co sem nerozuměl a tak Sam nařídila útok

ale už jsme dost off-topic
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 21:37:09
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To je jedno že nemaj vlastní planetu....je to prostě až moc složité....atomovku přeneseš na planetu ne na jejich lodě....ty lodě dáš na jednu střelu z beamu :rflmao:

nějaké CP určitě maj
ObrázekObrázek

Příspěvek 11.5.2010 10:34:32
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

koko9 píše:
asgard, co ho maj na Daedalu...

WTF?

Příspěvek 11.5.2010 11:51:02
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Double WTF?!
Obrázek

Příspěvek 11.5.2010 13:35:43
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

koko9: asgardi uz jsou nejakou dobu mrtvi..;-)i ten co byl na Daidalovi se pripojil k osttnim na "hormadnou sebevrazdu"..;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 11.5.2010 14:47:11
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo aha, zapoměl jsem že sga překrývalo sg1. :rflmao: ale než se zničili tak jim daly všecky vědomosti, tak ten hyperprostor tam taky někde bude...daedalos 3 týdny do pegasu, asgardi by tam byly za půl hodky a odyssea bude taky rychlejsi jeste se zpm
ObrázekObrázek

Příspěvek 11.5.2010 17:16:21
MorfeusCz Airman
Airman

Odpovědět s citací

A expedice Atlantis tam byla za zlomek vteřiny, když nepočítáš přípravy, tak by se stejnym způsobem mohli s celym městem dostat i k Destiny, ne? :rflmao:

Příspěvek 11.5.2010 17:21:25
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dyt jim to vybilo 3 ZPM a to bylo jen z pegasu do mw :lol:
ObrázekObrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách