Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače PC-pls. poradte mi

PC-pls. poradte mi

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 09.5.2010 18:17:52
Wornos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Chcel by som si kupit novy pc ale neviem sa rozhodnut neporadili by ste mi niaky? Dobru pc zostavu aj s monitorom a zo vsetym co k tomu patri do 600 Eur. :hmmm:
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 18:32:02
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

kup si notes, na alze ted maj za 15 k slusny delo s intelem i3 ati 5400 +-, 640 GB hdd, 6 GB RAM...proste notesy ted letí a já mám jeden za 12, a i když super fpska týhle doby na tom nerozjedeš, je super, baterka, výkon..
ObrázekObrázek

Příspěvek 09.5.2010 18:37:03
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To asi dost záleží na určení toho PC. Jaký jsou požadavky?

Mě by třeba notes nuspokojil už jen kvůli malýmu monitoru.

Doporučuju projít nějaký testíky na netu a kouknout, jaká je situace - najít si nějaký srovnání CPU a vybrat si něco vhodnýho s ohledem na cenu, to samý grafika a to ostatní už jsou v podstatě detaily.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 09.5.2010 18:44:38
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Air Force: asi neznáš, že LCD jde připojit do ntb, že ? :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 09.5.2010 19:17:53
Fighter Airman
Airman

Odpovědět s citací

Notebook je hlavně mobilní ale pokud tuto vlastnost majitel často nevyužívá je lepší koupit PC. Už třeba kvůli chlazení. V notebooku jsou komponenty moc natěsnány na sobě a dochází k přehřívání a to je to vidět na výkonu. :bye:

Příspěvek 09.5.2010 20:22:24
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

2Wanted: Píše, že to chce i s monitorem ale notes, kterej se i s externim 22"+ LCD vejde do daný ceny asi nebude žádnej med.

Notes má svoje výhody, ale taky svoje slabiny. Chce to rozhodnout se, k čemu to člověk potřebuje a využije. Pokud nevyužije výhody notesu, byl by nerozum nechat se omezovat jeho nevýhodama.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 09.5.2010 20:37:34
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Not a na hry ? Na to kámo zapomen. Ne jen že se ti bude srát a vysere se ti hned po 2 letý záruce, ale je na hraní extrémně nestabilní přehřívá se a výkon je taky na bodě mrazu. Z notebookového šílenství sem už vyrostl a not prostě nejni na nic jinýho než na praci. Klasika stolní ve všech směrech vítězí. Už jenom proto že se u stolního pc nemusíš nastavovat své tělo jak si notebook žádá
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 09.5.2010 21:17:48
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

souhlas s rigix...ystih to presne..jestli chces na hry kup stolni..jesl¨tli jne tak for fun tak si kup notebook
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 09.5.2010 21:20:14
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Asi takhle, pokud to nepotřebuješ přenášet, je notebook kravina. :)

Jako stolní PC bych ze zkušenosti doporučil koupit komplet sestavenou bednu od HP nebo Aceru.... spolehlivé, velmi malá hlučnost a cena je hodně podobná, jak kdyby ses totéž snažil sestavit sám...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 09.5.2010 21:37:24
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak to s Quinixem budu muset nesouhlasit :) hotova sestava je sice uzasna vec, ale cena podobna neni ani omylem. Kdyz si kupuje pocitac za 15tisic a z toho da tisicovku za stavbu a tisicovku za znacku, tak se to docela projevi. Nereknu, kdyby porizoval stroj za 35-40tisic. Ale dva tisice z patnacti je hodne.
Zase na druhou stranu by pri nakupu na dily potreboval nekoho, kdo mu to postavi, pokud to sam neumi.

Příspěvek 09.5.2010 21:39:29
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Počítač se nedá nesestavit. Je to blbu vzdorný, věci pasují jen tam kam patří.

Příspěvek 09.5.2010 21:58:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Rigix to by jsi se divil kam se nektere veci daji nacpat :D
A jinak pocitac, ktery bych za ty penize poridil ja:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=SBS01ODQ01RR601SK501WWR01QLH01X5Y01K0F01

pri soucasnem kurzu mi zbylo jeste 110kč :) ale zakladatel topicu je slovak, takze tam tezko odhadovat cenu presne na korunu.
Za stejne prachy jsem porizoval pred 1,5rokem pocitac a jeste ted mi na nem jedou i nejnovejsi hry. To notebooky za 15tisic tvrdit nemuzou.

Příspěvek 09.5.2010 22:03:47
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Osobně bych ušetřil cca. 200 až 400 stovky na disku dal bych tam 640 a místo HD 4850 bych si tam dal grafiku HD 5750 1 GB např:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVUS6

Výkon je větší než u HD 4850 a to nemluvim o OC potenciálů a provoznim vlastnostem.

Popřípadě jestli dotyčného zlákali nvidia reklami a jejich slavna cuda tak touhle kartou taky neprohloupí.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BXNSD

Ale osobně bych si momentalně nvidii určitě nekoupil :-)

Každopádně ta GTS 250 se pohybuje zhruba na výkonu HD 5750 ale radeon o maličko vede, po přetaktování obou karet je jasné že se nvidia výkonem vzdálí radeonu ( jako že ta GTS 250 ma podstatně horší OC potencial kdo by nepochopil stava se to :-) . ) Ale v každém případš jsou obě karty o dost lepší než HD 4850.
Naposledy upravil rigix dne 09.5.2010 22:07:53, celkově upraveno 1

Příspěvek 09.5.2010 22:06:12
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ovšem má jenom 128-bit sběrnici :) která to brzdí neuvěřitelným způsobem ( znám z vlastní zkušenosti :) ) a vzhledem k tomu, že disk se do ceny vleze pouze jeden, je základ 7200 ot/min, protože na něm bude i systém a 5400 by ho opět brzdilo, což by v případě namontování tebou vybrané grafiky nedávalo smysl :)

Příspěvek 09.5.2010 22:10:47
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zapomínáš že výkon rozhoduje sběrnice X frewence pamětí. To co myslíš ty že ovlivnuje výkon karty je výsledná propustnost pamětí a sběrnice. GDDR 5 tikaji na základní frekwenci dvakrát rychleji než na HD 4850 ale s poloviční sběrnicí takže = propustnost obou grafik je +/- pár bodíků úplně stejná a když se podíváme na OC možnosti GDDR 5 co ma HD 5750 a GDDR 3 co ma HD 4850 tak z toho zase vychází HD 5750 podstatně lépe. Sběrnice hold nejni vše. Např. HD 4870 s 128 bit. sběrnicí s pamětí GDDR 5 na taktu 5000 Mhz budou podstatně výkonější než HD4870 s 512.bit sběrnicí s GDDR 2 na taktu 1000 Mhz. (ty hodnoty sběrnice ber s rezervou protože se v takové verzi HD 4870 vůbec nedělá)

Edit. - Jinak musim pochvalit zvolený procesor. Spousta lidí chce pořad intel core duo kvůli OC potenciálu. Ale tenhle procesor za 2000 tisíce můžeš směle konkurovat i nejdražšim intel core quad, protože mají podstatně lepší OC potenciál i s lacinym chlazenim to se o intelu říct nedá. Hold nechapu ty nadrženece na intel core za nechutný prachy s malym výkonem. :-)

Další

Zpět na Počítače