Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Válečný serial

Válečný serial

Příspěvek 18.3.2010 12:28:30
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Kdyby útočili takticky tak byjich umřelo míň... máš pravdu, ale je plno důvodů proč Rusové ze začátku nemohli. Hned na začátku války neměli nikoho zkušeného, bo Stalin nechal všecky generály (kromě jednoho a to protože byl daleko na Sibiři) odstranit a ty co tam dosadil neměli žádné zkušenosti vedení boje, taky neměli ze začátku dost zbraní a tak byli rozděleni do dvojic, kdy jeden měl zbraň a druhý jenom náboje a ubraň si musel sehnat sám + to co napsal CZ atd.
a k Japoncům... u nich nemůžeš používat svoje myšlení... oni prostě byli vychovani poslouchat rozkazy a zemřít za císaře. Ke konci války, když jim nadřízení začali přikazovat aby s letadlem vrazili do americké lodě, tak to udělali.
Vzdát se nebyla možnost, proto taky na ně američani hodili atomovky, bo kdyby se Japonsko pokusili dobýt normálně, tak to by teprv bylo mrtvých. :wink:
Naposledy upravil Skrejm dne 18.3.2010 12:30:00, celkově upraveno 1
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 18.3.2010 12:29:25
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Já vím, ale přeci jen jde vidět, že ta armáda USA, dokonce i němců je trochu jinde, tihle nikdy neútočí nijak bezhlavě alá náběh na kulometní hnízdo, ale snaží se jej takticky dostat (alespoň amíci ;) )
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 18.3.2010 12:54:02
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jinej kraj = jinej mrav

Každej má svůj styl...
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 18.3.2010 14:25:21
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak ono taky záleží na oficírovy co velí, některej provede tohle, třeba v téhle konkrétní bitvě, to neznamená že všechny bitvy probíhali stejně.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 18.3.2010 14:26:41
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

CZ píše:
Tak oni o tom náběhu sami ani nemohli přemejšlet, byly vycvičeni k boji za vlast a pro císaře. Dostali rozkaz k útoku a hotovo. Kdyby se stáhli přišli by o čest.... Vždyť si vem kolik japonců se vůbec za války vzdalo...

Jo, to je fakt, tak to chápu. Zrovna včera jsem si četl o Kamikaze v bitvě o Midway, že se mnozí Japonci hlásili i dobrovolně.

Příspěvek 18.3.2010 16:45:59
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hodně záleží na propagandě, ale už jsem trochu offtopic.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 18.3.2010 19:15:23
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: Shrnuto podtrženo - náběhy tohohle stylu byly za války v pacifiku víc než normální. Divný nebo ne z tvého hlediska :wink:

Japonci byli fanatickej národ, zemřít za císaře byla čest. Neúspěch v boji se nepřipouštěl.

Banzai útoky, či hromadný sebevraždy, když už neměli kam utéct prostě byly částí války v pacifiku, stejně jako odpálení sama sebe když je mariňáci přišli prohledat (jak sis mohli všimnout v seriálu).

Podívej se na Dopisy z Iwo Jimy, tam je jejich filosofie dobře vidět.
Obrázek

Příspěvek 18.3.2010 20:28:12
Major
Major

Odpovědět s citací

Proto tam ten Japončík tak řval v té vodě, docela by mě zajímalo, co to řval :)
Obrázek

Příspěvek 18.3.2010 21:52:27
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

aby ho už konečně zabili... :wink:
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 18.3.2010 23:29:10
Major
Major

Odpovědět s citací

To jsem pochopil, neboj, ale mluvil jaksi dýl než, aby řekl zabte mě... :D
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 01:51:09
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ad Pacific. 1. díl byl fajn, i když mi vadí přeskočení výcviku (u BoB tak člověk aspoň pochopil, že jde o fakt elitní jednotku a ne nějaké pobudy s puškama), druhý díl mě ale vyloženě zklamal. Nejprve se od veteránů dozvíme, že teda Guadalcanal byl fakt hustej, načež v episodě vidíme takový príma letní tábor plný srandovního kradení jídla Armádě a pozorování dělobuchů na horizontu. Kdybych to měl srovnat s Bastogne, tak bída a děs. Tady měli kurva ty postavy nějak umírat na letišti, nebo být úplně mimo, měli to aspoň natočit nějak surrealisticky, cokoliv je lepší než tohle nic. A do toho naprosto otřesně natočená přestřelka v noci, u které bylo vidět ale totální hovno. Hodně zvláštní, vzhledem k tomu, že to napsal scénárista 1-01 a režiroval to ten pán, co režíroval v BoB díl Replacements, který se mi poměrně dost líbil.

Z postav si zatím pamautuju jen toho cápka, co píše Věře, a toho co měl běhavku. A plukovníka. A toho s tím srdcem. Jinak je to kanonfutr a kdyby padali jako hrušky, nepoznal bych to.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 02.5.2010 21:23:45
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Poslední dva díly The Pacific (6., 7.) byly perfektní, bylo v nich všechno, co jsem od tohoto seriálu chtěl. Jak se mi první díly moc nezamlouvaly, tak teď to žeru. Škoda, že už nás čekají jen 3 díly. Jediný, co mě tam teď vadí je to: "Previously on the Pacific..."

Příspěvek 02.5.2010 21:42:24
Major
Major

Odpovědět s citací

Ray: Srovnávat to s BoB nejde, což plno lidí nechápe... Robert Leckie napsal knížku podle které je to natočený... ještě je to podle jedné, ale to napsal někdo jinej, tudíž je tam asi nejhlavnější hrdina nebo jak to říci ;) . John Basilone je tam taky v popředí, ale ten má chcípnout granátem :D

Peleliu je hustý místo... Vyrobili celej ten korálovej cosi :D . Scéna, kdy háže kamínky do té ustřelené hlavy k nezaplacení... Teď nás čeká Iwo Jima a doufám, že tam ukážou tu jednu z nejslavnějších scén s vlajkou ;)
Obrázek

Příspěvek 02.5.2010 21:45:24
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ještě Eugene Sledge napsal knihu, pokud vím.

Příspěvek 02.5.2010 21:51:45
Major
Major

Odpovědět s citací

Leckie jich napsal víc, se snažil být reportérem... Už si ale opravdu nevzpomenu, co to bylo za 2. knížku, z které čerpají tvůrci...
Obrázek

Příspěvek 03.5.2010 20:40:48
Major
Major

Odpovědět s citací

Škoda
Toto je spoiler!!!:
Johna Basilona, ale myslím, že kdyby nebyl tak aktivní (jestli to tak ve skutečnosti alespoň trochu bylo) a kdyby myslel na svou ženu a držel se při zemi, tak by mohl možná ještě žít...

Jsem se tak těšil, že budou vztyčovat vlajku a ono nic... To tam jako Mariňáci u toho nebyli či co? Navíc díl se jmenoval Iwo Jima a 80% bylo někde v USA kolem Basiloneho...
Obrázek

Příspěvek 03.5.2010 20:48:09
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Však tohle byl první den invaze a vlajka se vztyčovala až o pár dnů později :wink:

EDIT:
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Basilone#Iwo_Jima ještě tam něco vynechali :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 03.5.2010 21:51:23
Major
Major

Odpovědět s citací

Já psal, že ho má zabít granát či něco takovýho... ale tak na kulku ty rány vypadaly veliký, tak možná to nějaký ty šrapnely byly :)

Jo to vím, ale jelikož jsme se během pár dílů přenesli přes rok, tak to tam mohli střihnout, takhle to tam asi nebude, jedině, že by příští díl ještě chvíli na Iwo Jimě pokračoval, ale názvem už je na jiným ostrově...
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 18:43:43
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Jsem se tak těšil, že budou vztyčovat vlajku a ono nic... To tam jako Mariňáci u toho nebyli či co? Navíc díl se jmenoval Iwo Jima a 80% bylo někde v USA kolem Basiloneho...

Bylo to o Basilonem a v době kdy se vztyčovala vlajka na Iwo byl Basilone už dávno po smrti.... A Pacific je zaměřenej na tyhle tři postavy, nemá vyjádřit celou pacifickou kampaň a všechno co se událo na každym ostrově (na to by to nemohla bejt minisérie ale muselo by to mít tak 20 dílů)
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 18:46:34
Major
Major

Odpovědět s citací

No v příští epizodě boje ještě budou, tak možná bude pokračovat chvíli Iwo Jima. Furt v to věřím :D :D

Vím, že to bylo o Basilonem, tak se to mohlo jmenovat jako 2. epizoda: Basilone... Na to, že největší podklad pro to je kniha od Leckie, tak tam je z nich nejmíň :D
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 18:50:14
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě vůbec nevadilo, že se v tom díle bojovalo až na konci. Ten scénář byl fantastický, kulisy skvělé. Prostě ta atmosféra doby byl skvělé vyvedená. Ta hodina dílu mi utekla jako nic a vůbec jsem se nemusel koukat, v jakém čase to je. U několika seriálu furt koukám na čas a neutíká to, tady to mohlo být klidně ještě delší. Moc se mi ten díl líbil a podle ukázek na další bude boje ještě dost.

Příspěvek 09.5.2010 18:53:45
Major
Major

Odpovědět s citací

Jako mně nejde teďka o tom, co v té epizodě přímo bylo, mně se to taky líbilo, já jen, že se ta epizoda jmenovala podle 5 minut :D
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 07:43:10
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
No v příští epizodě boje ještě budou, tak možná bude pokračovat chvíli Iwo Jima. Furt v to věřím :D :D

Jasně a proto se ta epizoda jmenuje Okinawa.... Sni dál... 8)
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 10:37:44
Major
Major

Odpovědět s citací

Jak jsme se již přesvědčili, názvy jsou naprosto o ničem... Snil jsem o Iwo Jimě, název tam byl a z toho ostrova tam bylo naprosto hovno :D
Obrázek

Příspěvek 10.5.2010 14:40:07
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mimochodem úvodní znělka se mi líbí stále víc a víc. Zrovna si stahuju OST a taky jsem našel dokument Profiles of The Pacific (Představení skutečných vojáků a jejich osudů, jejichž příběh The Pacific vypráví - Eugene Sledge, John Basilone, Robert Leckie, Romus Valton Burgin, Sidney Phillips), tak jsem na to zvědavý.

PředchozíDalší

Zpět na Další seriály