Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x16 - Sabotage

1x16 - Sabotage

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.5.2010 12:57:23
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Už to sosám, uvidíme :)
EDIT: Jdu si uvařit oběd, potom vám řeknu, jestli je to opravdu ono :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 08.5.2010 12:58:24
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

gravidus: Na GW už to pár lidí vidělo a je tam i pár fotek, všecko nasvědčuje tomu, že je to pravda...ale uvidíme no, jak to dopadne.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.5.2010 13:02:24
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Existuje tam nějaká Atlantis TV? Našel jsem i 18 :rflmao: Toť otázka, jestli je to opravdové...no, uvidíme :)
EDIT: No, stejně tomu nejvíc pomohl Google :rflmao: To jejich "živé" vyhledávání a nově aktualizovaný vzhled tomu napomohl ;)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 08.5.2010 20:12:22
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl mě opět potěšil, Země nebyla tak zajímavá, ale vztah Perry a Nicka byl dobrej, to jak se trosečníci vrátili bylo trošku easy, ale na druhou stranu je to reálné, v tom že jestli byli dost blízko a mohli se spojit tak proč ne, měli holt štěstí a ani to nepopírá technologie danýho vesmíru, tak proč ne, hudba opět geniální a Příští díl vypadá moc víc zajímavěji, davám 6/10 , byl to silnější průměr...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.5.2010 21:14:58
nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jak jste tady resili ty unikle dily tak se kdyz tak podivejte do piratske zatoky.org :D tam neco najdete konkretne dil 17 a 18 ale nvm jestli je to ono

Příspěvek 08.5.2010 21:25:01
coaxial Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pár nedostastků.

Ten týpek tlustej co vlezl do toho křesla ( nepamatuju si jeho jméno).
Takže, po prvé vlezl do křesla , rozvrtá mu tu palici. Několik týdnu o sobě neví, pak se záhadně probere ale je jako bez mozku. Načež se najednou chce vrátit do křesla. Najednou se tam vrátí, a je z něj pan chytrej. Ovládání Destiny jako kdyby měl v malíčku, řekne jim at jdou pryč. Zavře si dveře a přemostí FTL pohon a pak se někam vypaří.... jedinej člověk co měl přístup k lodi a ještě jim zdrhne. Tuhle epku jsem vůbec nepochopil.

Co se týče Elliho a scotta jak se vrátily, tak to jsou haluzáci jako prase. Tohle mě sere protože to posrali, takoví happy endy dělaj prostě amící.

Příspěvek 08.5.2010 22:06:43
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se mrknul, a musím napsat, že některé věci jsou mi jasnější. Předně ostatní tady měli pravdu, ten pohon Destiny je opravdu něco jako warp ze Star Treku (pssst), ale autoři to u SG nesmí říct nahlas. Eli říká "raketoplán se bez štítu vypaří", a v 1x16 ty velké šmoulí brambory opravdu zakřivily galaxii za sebou (komprese prostoru), plus ty jejich malé kocábky explodovaly hned jak Destiny skočila do FTL. Tam je tedy technická chyba, protože v 1x03 se ta miniloďka odlepila od Destiny a se štítem ji opustila v FTL takže teď neměly důvod explodovat, asi to vypadalo lépe. Rychlost, mezi galaxiemi tedy může být vyšší než uvnitř. Jinak to byl od poradce chytrý nápad, ST používá warp, který loď vytváří daleko za lodí a před lodí (jako hyperpohon), a to je okoukané (nehospodárné), tak v SGU si řekli, že přeci stačí, když si loď upravuje prostor je těsně kolem sebe, a tak pěkně klouže po štítu. Druhá technická v TjHD kolem 6:30 loď je již mimo galaxii, ale jsou jasně vidět hvězdy na tom by neměli šetřit. A taky jsem si uvědomil dvě věci, ty šmolulové měli být vodní tvorové, ta bramboroloď napuštená vodou..., a že kom. kameny byly blbost! Návrat ztracené trojky no comment!!! 4/10 a přeháním. (Jo těch efektů je málo, protože animátoři si počítaji doslova každé políčko, i když ho už dávno mají v PC a jen ho upraví.)

Příspěvek 08.5.2010 22:10:08
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no vidím že tenhle dobrý díl viděli i lidé bez fantazie já mu dávám 9/10, bod dolu za stručné vyřešní problému. přinutit rushe a younga jedním slovem "GO" oba naráz a bez protestu? :D
coming soon or later

Příspěvek 08.5.2010 22:55:03
mmasterkil Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja teda nevim co jste videli vy, nebo jak moc jste si to spoilery zkazili (ne nadarmo se tomu rika spoil-er), ale ja, ktery jsem si cetl celou diskusi i dohady nasledne jsem spokojen a vidim to na dosud nejlepsi dil. Nechybelo tomu nic a i ty zabery ze zeme mely sve kouzlo a ucel. To ze "trojka" prisla bez obalu a tak snadno je naopak dobre a prekvapujici (ja osobne cekal nejake alieny), nebo byste chteli dalsich 10 minut kdy utikaji pred brontosaurem a jen tak mimochodem uvidi ID Destiny? Posledni 3 minuty super a i zmizeni Franklina me celkem soklo a dodava vsemu napjeti. Nejnapinavejsi dil vubec 9.5/10

Příspěvek 08.5.2010 22:59:56
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takový průměrný díl, který pro mě degradovali dvě věci a to příběh Camille na Zemi. Tak trochu jsem doufal, že už se k těmhle liniím na Zemi nevrátí a pak taky nevysvětlený příchod těch tří figurek, ale to zase doufám, že dovysvětlí, jak to, že se jim najednou objevila adresa Destiny. Konec se mi ale líbil, takže jsem zvědavý na závěr sezony.

Příspěvek 09.5.2010 00:20:13
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jestli jsem to dobře pochopil, tak se jim Destiny oběvila, protože vystoupila z FTL dřív než se dostala z dosahu brány na planetě.
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 09.5.2010 01:00:18
zapoty Airman
Airman

Odpovědět s citací

Malý příspěvek od průměrnýho fandy SG, SG1 super, SGU super akční podívaná u obou když vypadne nějakej ten díl nevypadnu z děje (všechny díly už jsem viděl snad tísíckrát). Můj dojem s universe byl dost rozpačitej, první půlka byla pro mně dost pomalá, po pár dílech jsem vůbec uvažoval zda vůbec stojí za to koukat dál, ale vydržel jsem a pomalu mne to uvedlo do obrazu a začaly docházet souvislosti.Začíná se to rozjíždět a já se nemohu dočkat každého dalšího dílu a i ty co píšou ty horší hodnocení koukaj dál a určitě celý nedočkaví čekají na sobotu až to bude.Takže tvůrci bravo jsem jak bába co čumí na argetinskou telenovelu a komu se to nelíbí tak slovy bývalého gen.řiditele TV NOVA pana Železného:,,Přepněte si'' !!!

Příspěvek 09.5.2010 01:18:21
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Správně. To, že některý díl se mi libí více a jiný méně, neznamená, že napíšu že celá série je shit, plná klišé, pomalá apod. Co já nemám rád, jsou chyby, které jsou vidět, přeci jen jsou tam od toho placení lidé (nejsou to amatéři) a měli by si dávat pozor, aby i po letech byl seriál koukatelný. Jinak hodnocení by mělo být za celek, tedy i dialogy, děj, atd. a 8 a více to jsou ty nejpovedenější díly. SG-1 měla taky spoustu chyb, ale nádhernou myšlenku, uchopila Stargate (1994) a 10 let tvořila sérii, na kterou se i přes všechny nedokonalosti krásně koukalo.

Příspěvek 09.5.2010 01:20:14
rusel89 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Diel sa mi strašne ľúbil. A konečne som mohol vidieť FTL motory z blízka. Aj keď to bol poškodený modul, ale mám nejakú predstavivosť. :smile: A hlavne mi bolo ľúto Camile. Obetovala sa pre ľudí na palube Destiny a prežila niekoľko týždňov, ako telesne postihnutá. A koniec bol tiež taký tajuplný čo bolo perfektné a som zvedavý ako to vysvetlia. :D Takže diel hodnotím kladne a dúfam, že si seriál udrží tempo, aké si udržalo do teraz.

Příspěvek 09.5.2010 07:45:55
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

8/10

jen me hodne zajima co se stalo s Franklinem. trochu si pohravam s myslenkou ze se povznesl
" IMMORTALITY "

Příspěvek 09.5.2010 08:02:49
derkel Airman
Airman

Odpovědět s citací

Celou dobu jsem si myslel e Frenklin je mimozemstan, ktery hraje nechapaveho aby se neprozradil, s cilem dostat se do kresla. Ale nakonec jim pomoch, nebo se to tak aspon zda, uvidime :)
Destiny chci domu

Příspěvek 09.5.2010 08:17:10
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

franklin se podle mě stal součástí samotné destiny
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 08:40:14
derkel Airman
Airman

Odpovědět s citací

Inpernak píše:
franklin se podle mě stal součástí samotné destiny

Taky moznost.
MOzna to destiny naplanovala cele i sabotaz hyperpohonu,prinutit je aby si konecne sedli do kresla, kde meli byt uz davno :D
Destiny chci domu

Příspěvek 09.5.2010 09:20:53
Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No díl bych oznámkoval 8/10. Sice ty scény ze Země mohli, vynechat, ale nějak příliš mi to nevadilo. Docela se mi tam líbil i ten robot, jak opravoval FTL. No a to, že Franklin zmizel, jsem jaksik očekával. Protože bychom měli po seriálu, kdyby mohli ovládat loď. Už by tam nebyl ten šibeniční čas do skoku, apod...
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 09.5.2010 10:06:19
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Taky moznost.
MOzna to destiny naplanovala cele i sabotaz hyperpohonu,prinutit je aby si konecne sedli do kresla, kde meli byt uz davno :D

Sabotovala to ta Jamesová ne?
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 10:09:57
derkel Airman
Airman

Odpovědět s citací

k770i píše:
Taky moznost.

Sabotovala to ta Jamesová ne?

ano, ale nekdo ji ovladnul
Destiny chci domu

Příspěvek 09.5.2010 10:17:39
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jo šmoulové.Aby mohli začít ten útok.Ona si zapoměla vypnout to spojení s komunikačníma kamenama.
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 10:30:42
derkel Airman
Airman

Odpovědět s citací

k770i píše:
Jo šmoulové.Aby mohli začít ten útok.Ona si zapoměla vypnout to spojení s komunikačníma kamenama.

njn, mas pravdu,
Destiny chci domu

Příspěvek 09.5.2010 10:34:57
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

ale jo bylo to dobre ..dam 8/10 za zmizeni na konci :)
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 09.5.2010 10:43:08
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nebo loď nepojmula Franklina jako část trupu a při vstupu do FTL se vypařil :rflmao:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách