Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

An American crime/Americký zločin:
http://www.csfd.cz/film/227630-americky-zlocin/

Nemyslím, že jde o výbornou "filmařinu", jak se říká v případě jiných filmů, ale spíš člověkem pohne to téma. Film je podle skutečné události, a dá se o tom najít určitě i nějaké info, ale ve vlastním zájmu bych si informace před shlédnutím filmu nehledala. Připravila bych se tak o překvapení (v tomhle případě je to moc pozitivní slovo, spíš bych řekla zvrat) a o postupné gradování a houstutí atmosféry. Většinou jsem jen kroutila hlavou nad tím, co dokáže davové zblbnutí a jeden manipulující magor (v tomhle případě spíš "magorka"). Rozhodně to není žádný odpočinkový film na odpoledne, a už vůbec ne nic, na co bych se znovu podívala, ač bych tomu dala nejvyšší hodnocení (zase spíš za to, jak dobře je dané téma natočené a zobrazené). Ellen Page se mi třeba v Juno moc nelíbila, ale tady byla opravdu dobrá a Catherine Keener byla přesně taková, jaká její postava měla být - labilní, manipujující a bláznivá.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

mikiquicna píše:
Iron Man 2
Právě sem se vrátil ze Slovanskýho domu z originálu a musím říct že to bylo skvělý. Mě se osobně víc líbila dvojka. Pravda, občas ty dialogy byly nudný,ale akce to vynahradila. Jinak, počkejte si až do uplnýho konce.

ahoj..rikas ze je to dobry tedy jo?? ja sem slysel ze tam je akorad 2 akcni sceny dlouhy a jinak sami keci...na csfd to melo 64% a ted to ma 82%
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ale to, že to nemá moc akční scén neznamená, že to není dobrý film :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

no jasny ale prej to mimo tech akcnich scen bylo nudny...
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Prej ne. Máš divný zdroje.
Největším plusem filmu jsou i tentokrát (takže už ne tolik "překvapivě") jeho dialogy. Jsou rychlé, nápadité, zřejmě částečně improvizované a břitké tak, jak dnes v Hollywoodu není zvykem, natož v hollywoodskýh drahých superhrdinských filmech. Kdykoliv někdo s někým mluví, je to většinou aspoň mírně zábavné. Přinejmenším.

Abych nebyl OT, viděl jsem někdy před týdnem poslední Chaplinův film A King in New York, který se strefuje do McCarthyovské éry půlky 50. let (aneb politické monstrprocesy zdaleka nebyly jen komunistickým koníčkem), která donutila Chaplina odejít ze Států zpět do Anglie. A přesně tak i film působí - jako ublíženecká satira. A nedal jsem to slovo do boldu bezdůvodně. Jakkoliv mi liberálně levicový Chaplin může být desetkrát sympatičtější než opportunistický politik, tak A King in New York je čistá propaganda jeho myšlenek bez jakékoliv ohledu na argumenty protistrany. Scénář je mišmaš různých kritických scén a Chaplin nenechá nit suchou ani na reklamě, kinematrografii, plastické chirurgii atd. atd.
Takže je to vlastně něco jako Ulovit miliardáře s pár vtipnýma groteskovýma scénama. A nedal jsem to slovo do boldu bezdůvodně.
2/5
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ray: tak to já od všech slýchám, že ty rozhovory neměly smysl a že to byly kraviny (neříkám, že všichni říkali, že to bylo dobře nebo špatně), ale originalita, nápaditost... možná tak v blbosti :D . Uvidím v úterý ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: A ti co to říkaj byli na jaké verzi s dabingem nebo bez? Co jsem četl tak právě u verze s dabingem ty dialogy moc nedávaj smysl
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Major
Major

Odpovědět s citací

Právě, že tohle nejvíc říkali lidi, kteří byli na dabingu a ještě ta novinářská verze (která byla prý extra potichu). Ale hodnocení dost stouplo... o víc jak 10%...
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Tak jsem se právě vrátil z Velkýho Špalíčku z originálu Iron Mana 2... A musím říct... nejvtipnější film, který jsem za poslední dobu viděl... Tolik scének a hlášek... kino se smálo celou dobu včetně mě... Na konci to jeden týpek nevydržel a začal smíchem dokonce mlátit rukou do sedačky... :D :D . Akční scény taky docela fajne... Rozhodně se mi to líbilo více než 1... tam jsem se místy nudil, tady rozhodně ne... A Robert Downey... to je maniak :D :D ale dobrej maniak :D
Obrázek

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kick-Ass :yahoo: Skvělý film, sice jsem podle trailerů čekal, že to bude probíhat malinko jinak, ale rozhodně skvělý film :D Blbé, že dvojka nejspíš nebude :roll:

Major
Major

Odpovědět s citací

Na csfd to má už docela dost...

Kde si to viděl? Kino či stáhnuté (jaká kvalita) ?
Obrázek

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

samozřejmě, že kino... na tohle jsem se těšil od prvního traileru, tak si nebudu kazit zážitek :wink:

Major
Major

Odpovědět s citací

Ve Špalíčku na to byly všude plakáty a trailery... Taky bych to chtěl vidět, ale tuším, že to tam ještě v promítání nebylo... Ještě vypadal dobře film, jak se dostali pomocí bazénku do roku 1986 :D :D
Obrázek

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hot Tub Time Machine? na to se musím podívat, trailer vypadal zajímavě. A Kick-Ass si taky stáhnu.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dnes jsme byli na Iron Manovi 2 a musím říct, to jsem fakt nečekal. Smekám před lidmi, co to viděli s dabingem, protože já jsem to v originále měl problém vydržet. Byla to docela nuda, jen místy to bylo průměrný. Pár vtipných momentíků tam bylo, ale v malé koncentraci i množství. Nestálo to za to. Jednička se mi líbila mnohem víc.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Solomon Kane 85%

The Losers 72%
" IMMORTALITY "

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Včera jsem byl pracovně na Iron Manovi 2 a IMO velmi příjemná konverzační komedie s extrémně dobře zvládnutým castingem (Sam Rockwell si mě svou parodií na Starka získal rozhodně více než v Moonu) a průměrně zvládnutou akcí. Řemeslně zvládnutý film, který vás svou stylovostí nabije.
8/10

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ravenous ObrázekObrázekObrázek
Slušné hororové béčko s Robertem Carlylem v hlavní roli. Mnou oblíbené prostředí divokého západu tady ale plně nevyužívá svůj potencionál.
Postavám tu není dán moc velký prostor, oblíbil jsem si prakticky jenom Carlyleho postavu a to hlavně díky herci.
Hudba byla místy hodně nevkusná. Například když Carlyle začne honit vystrašeného kněze, působí scéna spíše komicky (u RCho "Run!" jsem se skutečně musel smát).
Příběh má spíš podobu povídky a s celým vyzněním filmu bych jej vážně řadil spíš jako epizodu nějakého hororového seriálu alá "Historky ze záhrobí", či jak se to jmenovalo. Místo Wendiga si navíc klidně můžete dosadit upíra (i když jsem velmi rád, že si bestie zachovala lidskou podobu a nebyla vykreslena jako chlupaté vlčí monstrum).
„Moralita, poslední bašta zbabělce.“

EDIT: Kdybych dával numerické hodnocení, musel bych právě zvýšit. Právě ta nevkusně rozdělená hudba z toho dělá docela černohumorný filmeček. Pokud to berete vážně jen jako odreagovačku, pak rozhodně doporučuju. Ale pokud čekáte strašidelnou atmosféru, lekačky a skutečná jatka, budete zklamaní. Krve tu sice protečou hektolitry, ale jinak to není žádný horor. Možná se někdo ale bát bude, kdo ví. :-)
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:37:31, celkově upraveno 1

Major
Major

Odpovědět s citací

Tillion: já i celé kino se smálo od začátku do konce (jde to i slyšet v camripech :D )

Abych nebyl OT... Kick-Ass... parádní filmek, dobrá hudba (Prodigy)... Začal jsem i pomale přemýšlet, že něco takovýho taky zkusím... asi se na to dobře balej holky (z těch všech filmů, co jsou :D :D )

S Robertem Carlylem je dobrý The Tournament, i když tam hraje kněze, kterého zachraňují, ale jako odreagovací akční film to bylo výtečné...
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Dracula ObrázekObrázekObrázekObrázek
Zajímavý film, který mě i přes otřesný český dabing navnadil k přečtení knižní předlohy. První půlka se tak nějak vleče, není moc zajímavá, prostředí a kostýmy taky nejsou nic moc. Teprve s příchodem Hopkinsova doktora Van Helsinga to začíná nabírat grády, děj začíná být velmi napínavý a prostě nedokážete odlepit oči od obrazovky. Konec už je opět ve stejném duchu jako začátek, všechno se opět děje moc rychle, nestačíte se ani rozkoukat a jen odpočítáváte minuty do konce.
Ale ta přehlídka známých tváří a ta všudypřítomná uchylnost... film opravdu stojí za to vidět a doufám, že ani knížka mě nezklame :-)
Naposledy upravil Vanguard dne 08.6.2010 06:37:48, celkově upraveno 1

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Solomon Kane - pěkný fantasy se spoustou bláta :) 7/10
Cloverfield - Záhada z Blair witch s Godzillou v hlavní roli, tak povedenej film 7/10
Obrázek

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

komedie Cop out s Brucem Willisem, povedla se ! 87%
" IMMORTALITY "

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud se sem počítají i seriály tak ej to Polda z marsu
Ale pokud film tak určitě Země mrtvých
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

The Blind Side - Beru, že tohle je podle skutečného příběhu a rozhodně je pravda, že život sám často píše ty nejzajímavější příběhy. Ale nějak pochybuju, že to ve skutečnosti bylo všechno tak prosvětlené, pozitivní, cukrkandlové a že všichni (vážně úplně všichni) chtěli tomu klukovi tak upřímně pomoct. Co se týče samotného filmu, tak samotné čistě americké téma mi nevadí, jenom mi tam v tom chyběl nějaký vyloženě dramatický prvek. Pořád jsem čekala, kdy se něco pokazí, ale i k dramatu směřující okamžiky se vytratily do prázdna.
Sandru mám ráda už od první Nebezpečné rychlosti, a ani některými infantilními komediemi mě neodradila. Tady předvedla zajímavý výkon, rozhodně dokázala, že hrát umí, ale že bych jí za to dávala Oscara, to asi ne.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

The Losers
Neuvěřitelná sračka. Trailer byl IMO super, daleko stylovější než A-Team, kterému jsou Losers hodně podobní, ale film je přehlídkou extrémně špatného režisérství. Byl potenciál na parádní a oddechový konverzační akčňák, něco jako třeba Iron Mani, namísto toho je drtivá většina vtipů tupých jako kámen, herci hrají v polospánku (s vyjímkou Chrise Evanse! Kde to jsme?!) a vše korunuje megazlý záporák, který měl asi parodovat superzlé komiksové antagonisty, ale výsledkem je, že vypadá hrozně trapně a dementně. Pokud se vám líbil trailer, pusťte si ho znovu. Všechny podařené scény totiž najdete v něm.
1/5

PředchozíDalší

Zpět na Filmy