Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Velký počet ještě neznamená vítězství. Vzpomeň si na druhou světovou válku, kde v bitvě o Bastogne stála 101. divize proti třem divizím fašistů myslím a Bastogne ubránili
Obrázek

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak ono Pegasus byl dlouho sužován sklizněmi, takže počet obyvatel prudce kolísal, samozřejmě za vlády Ori se ta situace určitě zlepšila, ale za dvacet let to zase nemohlo narůst nějak extrémě. Naproti tomu na Zemi muselo dojít k velkému růstu a po odhalení Hvězdné brány ještě víc, jelikož se otevřela možnost těžit suroviny na jiných planetách a také je osidlovat a kolonizovat, takže je to diskutabilní.
Množství taky neznamená všechno, jde i o výcvik, morálku, vybavení. I když v tomhle jsou síly asi celkem vyrovnané, i když to asi bude loď od lodě, pokud nabíraj vojáky z vesnic, kde voják byl původněš rolník, tak asi bude rozdíl když voják sil EF je profesionální voják, který to má jako svoje hlavní zaměstnání a je tak cvičen.

Což mě vždycky fascinovalo na scifi a jako vůbec, že SG 1 byla profesionální jednotka a Jaffové se vždycky chovali jako tupé ovce, které jim naběhly pod hlavně a vůbec se nějak nepoučovali se mi zdálo. To samé třeba mi třeba přišlo u Star wars, kdy Stormtroopeři byly dobře vycvičené jednotky a přišlo mi, že se dávaj nějak moc lacino.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak díl super jako obvykle byla to nádhera...ještěže přiletěla 5. flotila..:) GO EARTH GO

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

parádní díl, opravdu povedený, aneb opět a zas smekám .)

jsem zvědav na další postup Ori a doufám že se dozvíme něco o Wraithech...přeci jen to byla do nedávna hlavní rasa...tedy přesněji do konce první řady...ale jejich potenciál zůstává netknut, nezapomeň že porazily antiky, tak musí mít nějaké to eso v rukávu (a nekoukej na to že se Antici porazit nechali :D)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Opět gratuluji,a asi se také pustim do vlastní povídky
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Všem vám děkuji za komentáře. :wink:

Dragon: Ale Antici se nechali porazit.. :lol:
Edicius, DAVE!, pařan: Křižáků je určitě víc než pozemských vojáků, ale křižáci jsou proti pozemským armádám v technické nevýhodě a jejich výcvik je horší. Ale žádná strana nemůže dost dobře bojovat na povrchu bez toho, aby ovládala orbitu. Proto jsou klíčové hlavně vesmírné bitvy. Jedna 304ka klidně odrovná 3 divize křižáků, stejně jako jeden lehký křižník s přehledem odrovná 3 divize pozemských vojáků, v tomto jsou si rovni.

g.o.d: Zajímavá myšlenka. :wink:

A teď jedno nehezké oznámení, za které mě budete chtít ukamenovat, nicméně pokud to uděláte, tak už nevyjde další díl, tak si to rozmyslete, než začnete z chodníku vytrhávat dlažební kostky.

Vzhledem k nehezky se blížícím zkouškovému období je pravděpodobné, že díly budou vycházet méně často, tudíž ne každý víkend, jak jsme se doposud snažil. Nevylučuju, že po dobu zkouškového budu muset přestat úplně, ale to je zatím nejisté.

Tak, vzhůru pro dlažebky.. :oops:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak jelikož mě za rok čeká matura a svým způsobem se už na to psychicky připravuju tak ode mě rozhodně kostky nečekej..xD..hlavně když to potom doděláš...:)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mikey: Chápem, promíjíme, odpouštíme :smile: , nejsi jediný, kdo se musí vypořádávat s časově otravnou/náročnou školní situací :lol:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

mikey:
říkal jsem ať se na to nevymlouváš :rflmao:

jinak já tě naprosto chápu, mám obdobný problém, jak jsem na PC tak si chci vydechnout a na ICQ, popřípadě u seriálu se uvolnit i když ve mě již roste jistý tlak nutící mě k tvorbě...každopádně tě chápu a z mé strany se kamenování, lynčování, a ani jiné obdobné praktiky bát nemusíš ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey: Ani ode mě za to, že se zaměříš na školu dlažební kostku nečekej, ty si schovávám, když se mi nelibí díl, takže jsem je zatím nemusel použít :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ode mě taky ne,nicméně mám podobný problém protože se stěhujeme a hodně dlouho budu bez internetu takže sem budu psát jen opčas když bude možnost.
Obrázek
Albert Einstein

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuji Vám za pochopení.

Dragon: Ale ono to je tak evidentní, že se na to nedá nevymlouvat... :rflmao:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak poviedku som si precital len teraz a musim uznat ze ma dobrý dej a je dobre spracovana ....

ak by niekto vedel este o nejakej poviedke zameranej hlavne na ori alebo s pohladu ori tak prosim aby sem hodil link

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

mikey:
Co je na tom tak očividného? vždyť si jen snad i doslova vypěstovaly svého nepřítele, technologicky mu pomohli (tím jak ho podceňovali), pak ho podcenili v bitvě, báli se použít pořádné zbraně, neustále ustupovaly a jako by to nestačilo tak jim doslova věnovali několik ZPM :D
nevím jak ty, ale já na tom nic evidentního nevidím...takže dle mě se jen vymlouváš abys nemusel psát další linii pro Wraithy, kteří by mohli (obzvlášť pdo vedením Toda) pořádně zamávat s celou situací...sice nevím jak na tom jsou početně a technologicky nyní, ale stále tu jsou ;) :D
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tož, zcela evidentní. To věnování ZPM je vůbec celé pochybné, ale i kdyby, technologická převaha antiků byla příliš velká. Podle mého by s klidem vyrovnala i početní převahu Wraithů. Ale nejvyspělejší rasa galaxie si umanulu, že bude posílat lodě do boje po jedné, patrně z důvodu "férovosti". :rflmao:

Ne, prostě mi to takhle přijde, ale dost často nesouhlasím s tím, jak se ubíral děj filmu. Pořád si myslím, že Palpatin neměl ani omylem oddělat 3 mistry Jedi z rady během 10s atd.. :roll:

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jo, to mi tkay vadí, že scénáristi si prostě věci upravujou jak se jim hodí a přitom to jde s odstupem proti logice daného univerza.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Bohužel no :( můžeme jen doufat že se v SGU pokusí napravit....
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

overlord15 píše:
tak poviedku som si precital len teraz a musim uznat ze ma dobrý dej a je dobre spracovana ....

ak by niekto vedel este o nejakej poviedke zameranej hlavne na ori alebo s pohladu ori tak prosim aby sem hodil link

http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=6007
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak co??? kdy se dočkáme dašího dílu??..:)

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zrovna jsem se chtěl taky zeptat...
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no dnes mají čtenáři na 3 dny "švédské stoly" :D takže pokud bys chtěl a malinko jim to vylepšil (i mě 8) ) tak bys asi tak v pondělí mohl dát další díl :D
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Už se začíná blískat na lepší časy, v pondělí předposlední zkouška a pak až za týden. Pokusím se dodat nový díl co nejdříve, ale nic neslibuji.. :oops:

Kreplik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fakt tohle je super. Teď sem to během pětí dnů přečet a opravdu smekam před tebou :yes: :bravo:

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasim,a dobře nespěchej jen se soustřeď na ty svoje skoušky a ať je uděláš přeji.
Obrázek
Albert Einstein

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Všetci Ti prajú aby Ti vyšli skúšky, tak sa pridám. :D
Maličká poznámočka:
Toto je spoiler!!!:
Vieš, že ľudia musia vyhrať?

:rflmao:
:write: :write: :arrow: :yahoo: