Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x15 - Lost

1x15 - Lost

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.5.2010 22:48:07
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

NoMouse píše:
Jestli ale Destiny poletí mimo galaxii, tak to jí to asi bude trvat hooooodně dlouho ne? Nebo se přepne na nějaký rychlejší pohon?

FTL 2.0
...
Parádní epizoda, ten konec jsem vůbec nečekal a to i přesto, že jsem si tu četl, že je ten konec nečekaný :D.

Příspěvek 01.5.2010 22:59:19
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No díl byl suprovej už se nemůžu dočkat na další. Sice jsem doufal, že ji chytnou, ale myslel jsem si, že to je rush a oni to nestihnout, páč už tomu dost napovídal název: Lost.

Ale já si myslím, že trio vrátí zpět do děje. Protože žádnej scénarista neodbouchne dvě hlavní postavy (Scot a Eli) najednou. Podle mě se nechají chytit šmoulama, napovídají jim pohádky o tom jak dobít destiny a použijou je jako taxi.

P.S. Kdyby měl někdo ¨něco proti, nedělá problém to dát celé do spoileru.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 01.5.2010 23:29:05
D.Dušek

Odpovědět s citací

Ze začátku jsem si myslel, že tam nechají Greera. Ve chvíli kdy začali Scott a spol spěchat, jsem měl takové podezření, že se bude někdo vracet a bude blokovat hvězdnou bránu na Destiny a oni to nestihnout. Měl jsem pravdu :-).

Příspěvek 01.5.2010 23:37:22
Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tedka jsem si vzpomel, že se v SGU objeví i BC-304 George Hammond. Tudíž je možné že je vyzvednou po cestě k Destiny.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 02.5.2010 00:20:44
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super diel, brutálny koniec.

Příspěvek 02.5.2010 06:29:34
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Patas - sice asi široce známá věc zde ,ale přeci jenom je to spoil . jen :
Toto je spoiler!!!:
on nepoletí za destiny ,ale budou nejspíš flashbacky jak LA útoči na icarus
a stěma šmoulama souhlasím :) psal jsem to i v topicu o příštím dílu .K tomu pohonu
Toto je spoiler!!!:
Pokud vím Destiny má myslím 12 ftl motorů a na přelet galaxií jedou všechny naplno (proč by rush poté říkal že to lod nezvládne , když bouchnul jen jeden motor ) no a normál v galaxii nemusej používat všechny ,ale třeba jen 6 :D jestli to nějak ovlivní rychlost to netuším
Obrázek

Příspěvek 02.5.2010 06:53:34
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mš je to čím déle letí v FTL, tím mají větší rychlost

Příspěvek 02.5.2010 08:03:15
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já bych tady teď rád uvedl na pravou míru ty spoilery. Ano, toho je sekce spoiler a každý kdo tady jde musí počítat s tím, že se k dané epizodě něco dozví. Na druhou stranu by ale bylo fajn, kdybyste (alespoň před vydáním titulku, než díl většina lidí uvidí) dávali ty největší dějové zvraty do spoileru. Kdo chce si to přečte, kdo tady jen tak nakoukl aby zjistil reakce na díl pak o nic ochuzený nebude. :)

Jinak ještě připomínám, že spoilery na další epizody, patří do spoileru automaticky!! Když tady někdo jen tak napíšete, že v příštím díle se stane to a to, pak je to špatně.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 02.5.2010 10:05:15
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Freizy píše:
Podle mš je to čím déle letí v FTL, tím mají větší rychlost

:idea: No to je zajímavá teorie, jestli to tak je ale těžko odhadneme. Musíme si taky uvědomit, že FTL není typ pohonu, ale zkratka pro Faster Than Light, tedy jakýkoliv nadsvětelný pohon a imho tam spadá i klasický hyperpohon. Destiny hyperprostorem neletí, jak říkal Rush, ale podle mě je to prostě nějaký jiný neznámý pohon, třeba to může být něco na způsob warpu.
Good night, Destiny!

Příspěvek 02.5.2010 10:45:56
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mne osobne se taky dil velmi libil a hlavne konec :)

jinak to vypada ze mame konecne nejake vysvetleni ohledne SGU Brany -> 1.0 :)
coz vysvetluje proc ma omezeny dosah a nema DHD
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 02.5.2010 11:00:30
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

epka celkem dobra 7.5/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 02.5.2010 11:13:44
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

dal bych 8/10...dost dobre....konecne se neco deje :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 02.5.2010 11:36:06
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Huckllebery píše:

vysvetlenie uz bolo vo webizode.
Obrázek

Příspěvek 02.5.2010 12:45:02
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wow díl chudáci uvízuli na planetě. Dílu dávám 8 z 10 . Ale jsem dost zvědavej na přístí díl protože serial jde pořáde nahoru
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 02.5.2010 13:56:25
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem zvědav jak tohle vyřeší. Mam docela rád tyhle překvápka, ale bojim se, že to dopadne tak, že se během jednoho dílu nějakym stěží vysvětlitelnym způsobem vrátí na Destiny. Spoilery nečtu, takže nevím. Ale epizoda byla dobrá. Neřikam že výborná, ale dobrá určitě :)). Dinosaur byl pěknej, pouštní bouře taky. Akorát mi přišlo divný jak to Greer rychle rozběhal. Hezký bylo, že Chloe věděla co znamenají ty nápisy. Vcelku logický, když během věznění měla na spánku tu psychověcičku.
Stejně u všeho platí, že druhé půlky jsou lepší než ty první, takže jsem zatim spokojen mnohem víc, než jsem byl na podzim.

Příspěvek 02.5.2010 14:01:15
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Docela se mi tento díl líbil. Jsem hlavně rád, že to neskončilo dobře a dobré je, že se snaží osvětlovat minulost postav. A samozřejmě jsem zvědavý, jak se dostanou zpátky.

Příspěvek 02.5.2010 14:07:16
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Evil píše:
Huckllebery píše:

vysvetlenie uz bolo vo webizode.

aha, tak to se omlouvam :)
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 02.5.2010 14:39:33
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Super epizoda. Konec jsem jako většina lidí nečekal. Greerovo dětství mi nevadilo. A ani se tam nějak nerozebírali vztahy. Konečně jsem se dočkal dobrého dílu. SGU se fakt vylepšuje. Jen tak dál. 9/10 :yes:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 02.5.2010 15:44:42
fang Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jsem spokojen a překvapen. Je vidět, že SGU jde jinou cestou než předchozí seriály. Ke konci jsem úplně viděl jak na Destiny všichni stojí zoufale před bránou. Čas běží a v tom minutu před skokem se roztočí brána a ztracení se v poslední sekundě vrátí. A těsně za nimi se brána zavře a loď skočí dál.....Ale tohle mně fakt překvapilo. Snad si seriál udrží stávající atmosféru a styl.

Příspěvek 02.5.2010 17:23:07
MorfeusCz Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodně dobrá epizoda. Jestli seriál půjde v takovémhle tempu, tak se máme dost na co těšit.
Toto je spoiler!!!:
Po shlédnutí traileru na příští díl, mě napadl další děj. Emzáci přeběrou loď, zajmou všechny na palubě a pak je zrovna tahle trojice nějakym způsobem zachrání - nedivil bych se, kdyby využili nouzového signálu jako Rush k dopravě k Destiny (prozatimní děj by tomu zatím napovídal).

Příspěvek 02.5.2010 17:41:05
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Díl dobrej, 8) hlavně mě potěšila jedna věc. Ještě před odvysíláním epizody tady bylo plno spoilerů, jak ty krystaly budou mít zvláštní moc, bude se z nich čerpat energie, budou mít vliv na postavy, psychicky se zblázní atd atd..... a teď v seriálu čekám co se stane, a ono jen pár obrázků a dál nic :rflmao: Taková okrasa....kde ty spoilery berete :rflmao:
zastavím se nad logickými nedostatky.....první věc: na greera se sesypou tuny kamení, a on se zavalen, v pohodě probudí a vyhrabe ven, bez postižení sprintuje krajinou :rflmao: :rflmao: máme tady nového Ramba.
když byli u toho dinosaura, vytočení brány jim trvalo pár sekund..
planeta s písečnou bouří...když přišli na sněhovou, žádné stopy po písku, na oblečení, čepkách...
ta mapa v jejich lodi....jestli z ní něco vyčetl tak je to silnej mástr, věděl kde Destiny je, nejrychlejší cestu...hm kam?
To jen tak k zamyšlení.....

jinak byla epizoda super, plno zvratů, které bych nečekal....už jsem viděl jak Greer v posledních sekundách skáče do brány za Scottem, a s Eliho ůsměvem na tváři sem čekal vrácení se na Destiny... :yahoo: za ty chybky 8/10, mohli si s tím trošku víc pohrát
ObrázekObrázek

Příspěvek 02.5.2010 17:44:50
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

V Talionu Teal'c bojoval s Arkadem postřelený, probodnutý a já nevím co ještě a nakone ho porazil, takže s tím Rambem bych byl trochu střídmější
Obrázek

Příspěvek 02.5.2010 17:54:41
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jdu si to pustit po 3. potom sem napíšu něco o té epizodě
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 02.5.2010 19:09:41
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Právě jsem si přečet jeden " skvělej" komntář k týhle epizodě na csfd a fakt nevím co si o tom člověku mám myslet, protože podle toho co mu na sgu vadí, nevím jak mohl sledovat Sg-1 a SGA. Posuďte sami:

Co to mělo byt? Greera tam totálně zasype tuna kamení, on se z toho vyhrabe a potom tam běží jak na olimpiádě s menším škrábancem na ksichtě, jako by se nic nestalo... tož to ne, to by nedal ani Chuck Noris. Trapas... A ty planety? Bože, to je jako bych se díval na Beara Gryllse (Boj o přežití). Taky mohli zapojit trochu fantazie a upravit ty kouty našeho světa trochu na počítači, ať to pořád nevypadá, jako by vždycky Destiny vytočila zemi a oni jeli závod Cesta kolem světa za 80 dní (Sahara, Polarní kruh, Kanadské lesy, oblast nějaké činné sopky atd...fakt mám pocit, jako bych se díval na 1.serie Beara Gryllse)... v brzké době očekávám planetu co bude vypadat jako nějaká texaská nebo mexická poušť, kde budou kaktusy a obří štíři :D ...ti pavouci to bylo teda taky něco, jak nápadité. Ale abych jen nehanil, tak Greerův flashback se mi líbil (zatím asi jediný)...monstrózní bestie byla taky fajn (jen jsem se nemohl nesmát, jak do ní střílel, a když už byl krok od vytočené brány a mohl v klidu odejít-bestie byla hodně daleko- a ještě museli ukázat akci jak sviňa, jak do ní zbytečně vyprázdní půlku zásobníku. Oni mají nekonečnou zásobu nábojů či co)... no a to, že jim ,,ujel vlak,, bylo taky fajn, to jsem nečekal a překvapilo. Ale kluk, co celý život hrál jenom videohry je tak chytrý, že vymyslí jak vytočit bránu do jiné galaxie (kde mimochodem bude mít Destiny zrovna další okno), i když má jen KINO a PSPčko..nebo si zajdou ještě na tu mimozemskou loď a ta krává rozluští celou mimozemskou databázi a poznatky, aniž by věděla jak :D a hurá do jiné galaxie. Bohužel je těch špatných dílu o hodně víc než těch dobrých, a tak shlédnu první řadu, a potom budu dlouho přemýšlet, jestli budu sledovat další...ale oni tam určitě nakousnou novou mimozemskou rasu a já ji budu chtít poznat, takže budu muset sledovat, i když je to místama fakt opruz.

Já fakt nevim co to je za lidi na tom csfd. :roll: :stupid:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 02.5.2010 19:18:33
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevztahuj to na všechny na CSFD a co? Je to jeho názor.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách