Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x15 - Lost

1x15 - Lost

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.5.2010 14:40:38
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

to je asi jasné , že se tu bude diskutovat co v té epizodě bylo , právě proto je tento topic do vydání titulků v sekci spoiler !k té ceně dílu - myslím že nejvíc stála epizoda space :)
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 14:46:25
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jistě, ale je spoiler a je SPOILER. Technicky když napíšu o SW E5 "Impérium napadne základnu Rebelů", tak je to méně šokující a dojemkazící než když napíšu "A ukáže se tam, že Darth Vader je Lukův otec". Obojí jsou přitom spoilery. V titulkové sekci nečekám, že se dozvím, je-li episoda ok nebo sračka.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 01.5.2010 14:59:40
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

hele, tak už toho nech. Jsme už dost :offtopic:

EDIT: aha, už ses činil jak koukám
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 15:04:29
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Šak PM adminům jsem už napsal, kdybyste se tady každý nedivil proč chci co chci, nemusel bych to vysvětlovat třikrát.

Příspěvek 01.5.2010 15:11:27
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
NESKUTEČNEJ KONEC!

To je vše, co k tomu mohu říci.
Toto je spoiler!!!:
Nicméně jedna z těch planet vypadala jako náš pozemský pravěk :D

Příspěvek 01.5.2010 16:26:22
dlouma Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wow lidičky
Toto je spoiler!!!:
Takový konec jsem tedy fakt nečekal!!! Vůbec mi nedošlo, že venku je ještě Rushův tým a ten se vrací zpátky. Myslel jsem, že bude happy end. No tak měli smolíka, vlastně díky Rushovy a jeho špatně načasovanýmu příchodu, kterej zablokoval uvízlému triu možnost spojit se s Destiny. Ale jinak za celou epizodu musím říci bravo :bravo:

Příspěvek 01.5.2010 16:44:17
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Šlo to. Přišlo mi to ale poněkud překomplikované - de facto tam bylo pět různých dějových linií, což si naposledy pamatuju že skoro zařízlo Heroes. Plus za efekty a konec, nicméně více mi vyhovuje pomalejší a ucelenější vyprávění.

Příspěvek 01.5.2010 16:44:32
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

jedna z nejlepších epizod!!! taky jsem čekal
Toto je spoiler!!!:
happy end

a místo toho to skončilo
Toto je spoiler!!!:
špatně pro ono trio
... už jsem se chystal zvracet z toho růžového konce :D díky bohu, 9/10 (+ dino byl super)

Příspěvek 01.5.2010 16:59:19
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak jsem si ještě všiml, že při záběru na Destiny opravdu chybí ten druhý raketoplán, další bod k dobru. Tak přeci jen je to jiný seriál.
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 17:06:54
Gabza Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epizoda Lost byla skvělá.
Mé hodnocení 9,5/10

Jedna věc mě přišla zvláštní. Jak ELI věděl na té Emzácké lodi, že Destiny opouští galaxií, jak to na mapě mohlo být? Když na lodi zničili všechny sledovací zařízení od Emzáku.
Protože jinak by ti Emzáci asi při každém vyskočení z FTL na ně nejspíš zaútočili.

Příspěvek 01.5.2010 17:24:52
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je právě ta logická chyba, jak někdo psal. Díl byl opravdu povedený, i když já bych nehodnotil tak vysoko max. 7/10, výš to už už by musela být bomba. Ale jedna věc u efektů mi už vadí, jak na konci vstupuje Destiny do FTL ten záběr už použili mockrát, pryč středem a pak mírně doleva, chtělo by to i jiné záběry vstupu do FTL. Ale všechno nemůže být dokonalé.

Příspěvek 01.5.2010 17:28:58
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Opakování záběrů je kámen úrazu u brány celkově. Jsem rád, že v SGU se občas objeví i nějaký nový.
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 17:31:51
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Myslím, že v SGU je to zatím naprosto v pohodě. Žádné opakování záběrů do oka nebije, až jsem překvapený, kolik nových věcí pořád ukazujou. Já tohle beru jako velké + zvlášť když to srovnáte s SG-1 a SGA :)
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 01.5.2010 17:43:50
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no některým SG-1 a SGA dost chybí, například tomuhle týpkovi, je to z Human, kde popisuje jak by si představoval on tu epku

Další zmršenej díl. Ach jo. Sice to nebylo úplně podělaný. Ale mohli to udělat mnohem líp... Při pohledu na pavouka v jeskyni sem se už nemohl dočkat až poběžej skrz labyrint těch jeskyní se stovkama těch pavouků v zádech, přímo někde do jejich hnízda který vyhoděj do vzduchu c4kou.... no to by nesmělo bejt SGU že.... bum pavouk tuhej zasypaný v jeskyni.. a nuda jak svině.. to samý Rushův trip v křesle... mohli z toho udělat hustou psycho jízdu skrz Rushovu mysl, ale místo toho sem si připadal jak když sleduju jeden z přiblblejch flashbacků v Lostu, takže sem to nevydržel a vždycky u nich použil 2x rychlost přehrávání abych je měl rychlejc za sebou a dostal se dřív k zajímavý části dílu, která byla bohužel až v poslední minutě na konci kde zůstali na tý planetě.

Nikoho neodsuzuji, že má jiný názor, ale co je moc toho je příliš. Nevím co někteří od SGU čekali, když se tvrdilo, že to bude jiné.
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 17:49:23
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jo to jsem četl taky :D ale když zapátrám v paměti když jsem se díval na sga tak tam nebyl taky každý díl plný akce , kord v první sérii moc akčních dílu nebylo,aspon ne tak akční jak si představujou lidi jako ten citovaný člověk :) fakt nevím co by chtěli ... aby se 42 minut jenom střílelo , střílelo , střílelo , střílelo , happy endovalo ? taky jsem to tam někam napsal a píše to snad každý že SGU nemá být o kulervoucích bitkách ...
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 18:53:20
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray píše:
Přišlo mi to ale poněkud překomplikované - de facto tam bylo pět různých dějových linií...

Jj, taky jsem si říkal. Ale kupodivu to zvládli celkem dobře. Ze začátku jsem měl strach, že to zmršej jako vždycky a bude to takovej "salát" scén a ono se do docela povedlo a bylo to i celkem přehledný.

Gabza píše:
Jedna věc mě přišla zvláštní. Jak ELI věděl na té Emzácké lodi, že Destiny opouští galaxií, jak to na mapě mohlo být?

Nebyl to náhodou systém hvězdných bran? Nejsem si jistý, anglicky moc dobře neumím, ale podle english titulků
Eli:
Rush said he we was able to boot up the computer On that alien ship.
in the small time that he was there, He was able to glean some information
About the shape of this galaxy And where the stargates are.

A o chvíli předtím říká:
Destiny is traveling down a path, Basically a corridor of gates Left behind by the ships that were sent in advance. It meanders somewhat, But generally, it heads in one direction. I mean, they wouldn't put gates on every planet in every galaxy.

z čehož usuzuji, že pokud emzáci vědí kde jsou brány, znají i kurs Destiny. Z těch bran co gateseedery vyložily je možný celkem sestavit kurs Destiny.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 01.5.2010 19:21:30
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud znají šmoulové kurz, pak nechápu, proč nečekali na Destiny u poslední brány v systému?

Příspěvek 01.5.2010 19:26:59
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Možná chtěli, možná to nestihli, nebo možná mají plán! :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 01.5.2010 19:39:51
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No oni sice Šmoulové vědí, kudy Destiny poletí, ale nemají páru o tom, kde zastaví a nemůžou mít hlídku na každý světelný hodině. (To je kolik km? :D ) Ale co se traileru na příští epizodu týče,
Toto je spoiler!!!:
Budou na Destiny čekat v pásu mezi Galaxiemi. Je tam jasně vidět, jak za těma vyskakujícíma loděma je jedna velká galaxie a v pozadí malá červená.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 01.5.2010 19:40:45
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ako vravel Rush v "devided"..."Utocia teraz lebo si myslia ze my urobime chybu"...videli ze stity neprebili(to ze boli na pokraji so stitmy asi nezistili) takze sa na nich zatial znova vykaslali...
Obrázek

Příspěvek 01.5.2010 19:43:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Každopádně, jelikož Destiny opustila galaxii udělala co udělala, tak bye bye, šmoulové.
Naposledy upravil Ray dne 01.5.2010 20:30:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 01.5.2010 20:17:26
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Můj názor je, že Destiny do jiné galaxie neskočí. Nezbude jí jednoduše energie a nebo Rush přijde na to, jak jí otočit. Jinak by přece neříkali, že například Stavitelé a ten voják s tou ženskou s Air se ještě budou řešit ;-)

Jinak díl se mi moc líbil. SGU se skutečně rozjíždí. První půlka se mi sice taky líbila, ale tohle je opravdu něco. :-) 9/10

Příspěvek 01.5.2010 21:27:23
Pvt.Kuba Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Perfektní díl, ale na chvíli jsem si říkal že je to nejhorší díl, to kvůli tomu jak to zasypalo Greera, chvíli jsem myslel že je tuhej, ale naštěstí ne..

Konec mě opravdu dostal, čekal jsem šťastný konec a ono ne, jsem moc zvědavej jak to bude pokračovat :)

Dílu dávám 10/10
Rodney : Do hajzlu.
Hermiod : Co jste to udělal ?
Rodney : Prohnal jsem to překladatelem, je to wraithsky.
Hermiod : Do hajzlu, vskutku.

Příspěvek 01.5.2010 21:47:02
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Možná chtěli, možná to nestihli, nebo možná mají plán!

Jsem si zase vzpoměl na Battlestar Galacticu. :D
Mimochodem, musim přiznat, že chvílemi jsem se taky začínal nudit... Naštěstí konec to celý zachránil. Fakt si nedokážu představit,co bych dělal kdybych tam takhle uvíznul
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 01.5.2010 21:56:41
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak tento díl byl fakt hustodémonsky krutopřísný. Normálně číselné hodnocení nepoužívám, ale tady se nebojím dát 10/10. Hodně věcí fakt nečekaných.
(Doufám, že nemusím dávat spoiler, Rayův názor jaksi nesdílím, naopak, když dá někdo do diskuze k nějaké epizodě spoiler, tak čekám, že je to spoiler na další díly)
Když to zasypalo Greera, tak jsem myslel, že je po něm. Pak když dobíhal k bráně, tak jsem myslel, že to stihne...no ale ten KONEC, říkal jsem si, že když už je tam nechali v minulé epizodě, kde už to bylo dost nečekané, tak že teď už to určitě stihnou...
Gabza píše:
Jedna věc mě přišla zvláštní. Jak ELI věděl na té Emzácké lodi, že Destiny opouští galaxií, jak to na mapě mohlo být?

Myslím si taky, že tam byla jen mapa galaxie s hvězdnými branami, a Eli prostě viděl, že už jsou na samém kraji galaxie.
Jestli ale Destiny poletí mimo galaxii, tak to jí to asi bude trvat hooooodně dlouho ne? Nebo se přepne na nějaký rychlejší pohon?
Good night, Destiny!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách