Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

2Wanted: Díky za upozornění na tenhle film...

Bitch Slap
Stejně, jako Black Dynamite ad absurdum parodoval akčňárny z 80. let, Bitch Slap vychází z akcí typu Charlieho andílci a přetahuje je do naprostejch extrémů.
Na to, jak béčkově to zezačátku vypadalo jsem se u toho fakt bavil, ani Kevin Sorbo mi to nezkazil (snad jeho jediná role, do který pasoval :lol: ), akční to vcelku bylo a zakončený je to mym oblíbenym citátem z knihy Art Of War.
9/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

CZ píše:
Neznáte někdo nějakej film podobnej filmu Šifra mistra Leonarda??? Někde sem tu čet, že podobnej existuje, něco s templáři, ale nedaří se mi to znovu najít.

Posledný templár (The Last Templar).
Inak Anjeli a démoni sa mi páčili viac než DaVinciho kód, teda minimálne kniha určite.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

500 Days of Summer- zajímavý, povznášející, místy depresivní, se zajímavými nápady, hudbou a režií. Chtělo by to víc takových filmů. Joseph-Gordon Levitt vypadá úplně jako Heath Ledger a Zooey Deschanel už asi neumí být nic jiného, než roztomilá s vykulenýma očima - i když tady byla prezentována trochu jako mrcha. Oba byli ale velmi dobří :) Některé scény a hlášky byly tak skvělé, že se na to musím někdy podívat znovu, abych si to zapamatovala. :)

Nebeští jezdci - česká klasika, která by nevznikla, kdyby nebylo krátkého uvolnění před srpnem 68. Trochu mu z dnešního pohledu škodí to, že je kvalita obrazu už trochu horší, ale jinak myslím, že rozhodně snese srovnání s Tmavomodrým světem. Dokonce bych řekla, že je lepší, protože to přátelství dvou pilotů je tu uvěřitelnější. Každopádně to není za úplně plný počet bodů (i když nehodnotím číselně), protože se tam motalo dost postav, a v tom relativně krátkém čase jsem si kromě "Prcka" a "Študenta", nestihla vytvořit moc vztah k nikomu z nich. Poslední záběr je ovšem velmi sladkobolný a skoro symbolický.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Shutter Island- Jak nemám di Capria zrovna v lásce, tak si Shutt. island nedovedu představit bez něj. Film je to vynikající, temná atmosféra a poodhalování záhady zmizelé pacientky je zpracované na jedničku. I když jsem v půlce filmu tušil konec a trefil jsem se, tak mě celkový obraz a závěrečných patnáct minut opravdu dostalo

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jak vycvičit draka - Já chci domů taky draka. Živého. :D Nádherný animák, a hlavně i skvělý film. Obyčejný příběh, ale s duší. Asi ti draci dělají hodně. Mrzí mě, že kvůli špatné propagaci tenhle film dost možná zapadne, případně ho odstrčí Toy Story 3, což je škoda.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ok, právě jsem dokoukal jeden z nejlepších a nejhorších filmů zároven, co se dá čekat od produkce s názvem: “Cheezy Flicks Entertainment”, ale film I Am Virgin
http://www.imdb.com/title/tt1568927/
překvapil po shlédnutí traileru
http://www.youtube.com/watch?v=wzE6J2wngOY
jsem neodolal a stáhl si celý film a opravdu to stojí za to, sranda dobře natočené upírky jež vymýšlí i nemožné aby dostaly posledního panice... opravdu nářez.... tady nějakej popis od fanoušků...:
I don’t know for you but judging by title and story this seems to be “I Am Legend” but instead of Will Smith & bloodthirsty zombies here is virgin kid with sexthirsty vampire chicks.
a tady oficiální popis:
It came without warning. The virus wiped out most of the world’s population in just a few days, and everyone who survived became a vampire with an insatiable thirst for sex. Everyone except Robby. He’s the last normal man in a world of unbridled sexuality, and he’s a virgin. Accompanied by his trusty Basset Hound, Billy, he’s looking for love in a city full of vampire vixens who want nothing more than the next depraved thrill. Faced with temptation, Robby must resist the lure of this world of lust and sensuality or risk becoming one of the sex-mad undead creatures himself!
8)
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

2012
Wow. Vždycky jsem měl rád Emmericha. Den nezávislosti je moje dětství a dodnes si ho rád dám. Dokonce i z Dne poté oceňuju některé serióznější elementy filmu a třeba i to, že v něm světová katastrofa není zastavena. S tím vším je film 2012 ovšem nesrovatelný, protože tentokrát jde o neskutečnou kokotinu. Sice se neshodnu se spolubydlícíma, jestli je to horší nebo lepší než 10 000 BC, ale rozhodně to je už někde na úrovni megasračky Transformers 2...
3/10 za pár CGI scén

Souboj Titánů (ten starej)
Jelikož píšu recenzi na nový Souboj Titánů, sehnal jsem si starou verzi, kteoru jsem sice jako dítě viděl několikrát, ale už si vůbec nepamautju o co v ní šlo. Z dnešního pohledu je starý film čímsi mezi Star Wars a Hloupým Honzou s horšími triky, nicméně přesto s určitou poetikou. Nicméně, docela mě zajímá co je na remaku tak děsivě nelogického, protože ona i stará verze tak nějak po ději nedává moc smysl...
7/10

A pak jsem viděl čtyři dokumenty na AFO, festival dokumentárních filmů v Olomouci, o kterých budu psát do festivalových novin, ale radši se o nich nebudu vyjadřovat.

Zítra recenze nového Souboje Titánů.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Souboj Titánů (ten novej)
Nenáročná triková jízda s příjemným soundtrackem a opět cool hlavním hrdinou. Metrosexuální hrdina původního filmu je pryč, tenhle Souboj Titánů si bere hodně spíše ze Třístovky nebo Pána prstenů Díky bohu za devadesátiminutovou stopáž. Díru do světa to neudělá, ale měl jsem z toho příjemný dojem - a rozhodně je nesmysl téhle eyecandy vytýkat nelogický děj (který tak nějak měl i původní film).
6/10
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Shutter island 9/10

Pandorum 8/10

Defendor 7/10
" IMMORTALITY "

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Funny Games USA
Teď nevim, mě to přišlo hrozně vtipný, ale objektivně je to asi spíš tragédie. Provedení postav rozhodně zajímavý: nevinná rodinky která udělá prakticky každou představitelnou chybu a podle Darwina si zcela jistě zaslouží vyhynutí a dokonalý vrazi, splněno je i klišé o zbrani ze začátku filmu... celkově mi to stylem trošku připomínalo Swordfish :-)
8/10

Kung prásk - Smrtonosná smrt (Kung Pow: Enter the Fist)
Tento film obsahuje scény ze snímku Styl tygra proti stylu jeřába natočeného v Hong Kongu v roce 1976, avšak původní zvuk byl nahrazen novým.

Parodie na KUNG - FU filmy
, jaká tu ještě nebyla! Autoři sestříhali dohromady dva hongkongské bojové
filmy a nově natočené scény s novými postavami
a dialogy. Původní postavy tak říkají úplně jiné věci a vás čeká skutečně pořádná zábava! Film Kung prásk smrtonosná smrt nepostrádá typický scénář - legendární válečník, zvaný "Vyvolený", chce pomstít SMRT své rodiny, a tak se vydává na cestu
přes celou zemi
, aby našel vraha. Nechybí ani pořádná akce a neuvěřitelné efekty. Vše je ale trochu jinak - a vás nepřejde smích od samého začátku až do úplného konce! (oficiální text distributora)

Vážně naprostá úchylárna, nesoucí se v podobnym duchu, jako například Prosíme přetočte (Be Kind Rewind). Ve všech rolích v českém znění Martin Sobotka (tj. všechny lidi ve filmu dabuje jen on).
Naprosto si to netroufám hodnotit, protože přes geniální myšlenku a přes to, že jsem se u toho tlemil vážně od začátku do konce to prostě neni víc, než naprostá slátanina :lol:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou premiéru Ironman 2 a musím teda říct, že paráda :) Akce není tolik jako v prvním dílu, ale film velice slušně bavil, krásně se na něj dívalo a dolby digital jel na plné obrátky. Nejvíce mě překvapil povedený dabing, i když jsem jeho zarytý odpůrce tak to bylo kvalitně zpracováno. Samozřejme jak bude možnost dám si originál :) V celkovém shrnutí krásné ženy, krásná auta, krásný oblek a démonický záporák :yahoo:

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Heh, tak teď nevím... lidi na csfd v komentářích píší naprostý opak :D :D . Hlavně kritizují dabing, že ty dialogy byly naprosto trapný a neměly smysl... Ale, že v originále by to mohlo být lepší...

Když se to tak vezme, tak v 1 byly 3 akční scény (1. když utíkal od teráčů, 2. když letěl zničit ty rakety a 3. závěrečná)... Každopádně na to jdu do Palace Cinemas v úterý, tak uvidím, trailer vypadal dobře :)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Neměl jsem možnost vidět originál :) ale co vím, tak ty dialogy ani smysl mít nemají... na CSFD už se vážně nedívám, protože tam jsou lidi schopni strhat X-man: Wolverin za to, žr v nedokončene verzi bylo vidět lana...... :rflmao:
Co vím, tak je spousta rozhovorů natočená jako "spitball", nwm jestli je to ze 70. let nebo někde tam. Ty postavy mluví přes sebe, páté přes deváté, takže tam moc smyslu najít nelze. Jasně, že dabing to nevystihne, ale po deseti minutách jsem ho přestal vnímat a to dabingy nesnáším. Rozhovory, které měly mít smysl ho měly a vzhledem ktomu, že se smál celý sál tak to asi trapné nebylo ;)
EDIT: Je tam narážka na cpt. Americu, pak řekni, jestli si všimneš :D

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A bude vůbec Iron Man 2 v kinech v originále? Všude, kam koukám je jen dabing.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Je v originále, ale prudce inteligentní distributor pro ČR asi došel k názoru, že tady o originál nikdo nestojí a v celé ČR jsou jen čtyři kopie v angličtině, z toho dvě má cinestar a pokud vím, tak v Praze na Špalíčku je jedna

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hm, to je škoda. Asi si budu muset počkat na nějaký DVD Rip.

Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Kdyžtak v originále to dávaj ve Slovanském domě v Praze. Ale teda taky mě tímhle přísupem naštvali. Na Andělu to hrajou ve dvou sálech a v obou je to dabovaný a já tomu dabingu nevěřím. A btw: souhlasím, že Wolverine měl být strhán za jiné věci, ale strhání si zaslouží.

Jedna věc na dabingu Ironmana je ale dobrá. Když jsem hledal, kde ho dávaj s titulky, narazil jsem na nějaké předpromítání (nevím ani proč to hráli včera, když všude píšou, že premiéra je 6.5.) Kick-Asse. Samozřejmě jsem nezaváhal a šli jsme na to... TO BYLO BOŽÍ!!! Kombinace dokonalý akce s neskutečně paradníma vtípkama. A Cage tam nevypadal jako idiot. Ani nevím, kdy mě film v kině takhle zaujal... vlastně ani film obecně. Čekal jsem hodně, ale dostal jsem mnohem víc.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak vycvičit draka (2010). (How to train your dragon) - Klasická kreslená americká dobrodružná pohádka o tom jak vycvičit draka. Čekal jsem zábavu a smích a to jsem i dostal. Bavil jsem se výborně, některé scény jsou opravdu nezapomenutelné. Jestli se chcete parádně odreagovat před maturitou tak doporučuju. Jinak dějově uplně stejné jako ostatní pohádky o "divných" hrdinech. 7/10 za český dabing díky kterému jsme přišli o velice dobré hlášky
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Major
Major

Odpovědět s citací

Jak vycvičit draka byl dobrej filmek, zasmál jsem se u toho ;)

Teď u nás v Brně mají akci, že ve Velkým Špalíčku za 99 Kč pro studenty... je tam buď dabing nebo T (titulky :D ), samozřejmě jsem si dal originál s titulky... Jinak to tam běží "souběžně", jak dabing tak originál...

Nevím, co je "spitball", tudíž moc nechápu, proč by měli mlet nesmysly a cpt. Americu myslíš koho? (cpt. Amerika mi říká jen to, že v Generation Kill tak přezdívali jednomu týpkovi :D )
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Captain America je komiksová postava. :)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Je tam zmínka o kapitánovi Americe a na konci má cameo Thor (opět potitulková scéna) Oba dva budou potřeba pro film The Avagers, který se chystá na 2012 :) America je klasický amík, oslava amerikanismu, jejich stylu života, rube nepřátele nezničitelným štítem a je oblečený v kostýmu z americké vlajky :D A je tu krásné spojení s wolverinem, ale toho snad do Avagers tahat nebudou.

Major
Major

Odpovědět s citací

Snad každý komiksový hrdina má americkou vlajku jako svůj oblek... spiderman, superman... :D
Obrázek

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dokonalý únik nebo Podivní
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Iron Man 2
Právě sem se vrátil ze Slovanskýho domu z originálu a musím říct že to bylo skvělý. Mě se osobně víc líbila dvojka. Pravda, občas ty dialogy byly nudný,ale akce to vynahradila. Jinak, počkejte si až do uplnýho konce.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Wanted: Jo to jo, ale ti jedou jenom v barvách... cpt. America má na sobě suveréně Americkou vlajku jako takovou :D

PředchozíDalší

Zpět na Filmy