K mé další tvorbě se dostanete přes Navigační panel.
All the Dummies...
Bylo nebylo, jednou pod čejenskou horou seděl v kanceláři generál Hammond a nudil se. A tak zavolal svou sekretářku, seržanta Waltera, a povídá mu: "Waltere, já se nudím."
Walter se zamyslel a dostal nápad. Skvělý, úžasný nápad, jako když nebeský posel sestoupí na Zem a hlásá příchod dalšího Páně.
"Už vím, jak zaženete nudu, generálku můj!" Hammond tázavě zdvihl obočí a Walter pokračoval: "Dáte dohromady tým a budete mu přikazovat, aby probíhal tam a zpátky tím velkým šedým kruhem, který nevíme, k čemu slouží. A aby bylo veselo, já ten kruh ještě roztočím, abychom měli správnou atmosféru."
Hammondovi se ten nápad líbil.
O dva dny, dvacet jedna hodin, čtyřicet sedm minut a jedenáct vteřin později stáli v Hammondově kanceláři čtyři osoby. Plukovníkáč O'Neill, který nedávno odešel do důchodu, protože se jeho syn zastřelil jeho zbraní, ale plukovníkáč i přesto stále trousil samé vtípky. Kapitánka Carterová, holka z vojenské rodiny, co se nemohla rozhodnout, zda má být chytrá, drsná nebo pěkná, tak byla vším zároveň. Doktůrek Danny Jackson - nevlastní bratr slavného popového zpěváka - který byl tak vymindrákovaný bratrovým úspěchem, že se mu snažil vyrovnat a kudy chodil, tudy trousil nesmysly o mimozemšťanech, dveřích do nebe a svítících očích. A nakonec Jaffík Teal'c, ten sem přišel Hvězdnou bránou, o které nikdo netušil, k čemu slouží a jak funguje, a Teal'c byl tak zamlklý, že to z něj nemohli dostat.
Generálek přikývl a ukázal oknem na velký šedý kruh.
"Máte zelenou."
Tým už chtěl vypadnout, ale O'Neill je zarazil a tázavě se na generálka podíval. "Jen aby nedošlo k nedorozumění, pane, jakou mají oni?"
Hammond se zamračil. Dobrá otázka. Jakou barvu mají oni? A kdo jsou oni? Na tu druhou otázku se sice plukovníkáč neptal, ale Hammonda by odpověď zajímala stejně. Generálek však nemohl dát před svými lidmi najevo nejistotu. Kdyby si toho plukovníkáč všiml, okamžitě by se chopil příležitosti a podle pradávné klingonské tradice by Hammonda vyzval na souboj o vedení smečky... tedy hory.
"Oni mají žlutou," prohlásil nakonec. "A teď už padejte."
Tým vypadl z kanceláře a následující tři dny, po které měla jejich mise trvat, pobíhali ti čtyři Hvězdnou bránu tam a zpátky, doufajíc, že se někdy zapne a oni projdou na jinou planetu.

jen tak dál pokračuj