Díl se opět povedl, doufám že budeš v takovéhle kvalitě pokračovat i nadále.
Ori předvedli zajímavou strategii a jsem zvědavý jak jim výjde zakončení plánů. Dakaru sice asi neudrží ale na oplátku zničí stanoviště Avalon, vcelku dobrá výměna. Navíc vážou prakticky celou pozemskou flotilu aby se nepletla do jejich akcí ve zbytku galaxie.
Pozemské lodě se ukázali jako velice silné a to obzvláště Dreadnoughty, sám jsem nečekal takovou výdrž jejich štítů, pokud jsem to dobře četl tak ztratili pouze jednu BC-304 a stíhačky. Síla coilgannů byla v mezích toho co jsem očekával ( kombinovaná palba 3 Dreadnoughtů dá Těžký křižník na 3-5 salv ) ale ty štíty byly již moc silné podlě mě, ano těch 10 výstřelů od první skupiny uvěřitelné ale dalších 14 výstřelů a stále funkční?
Toto je spoiler!!!:
|
S takovou Superdreadnought vydrží okolo 40-50 zásahů. Zhruba 26 zásahů na vyčerpání štítu Dreadnoughtu napájeného 2 reaktory -> cca 13 zásahů/reaktor. To pro štít Superdreadnoughtu napájeného 3 reaktory znamená 39 zásahů. A to do toho nepočítám možnost převedení energie ze čtvrtého reaktoru. |
Jinak předvedené schopnosti pozemských lodí jsou báječné a to co předvedly bombardéry, prostě skvost.
Jinak mám dotaz na schopnosti satelitu na rušení hyperprostoru co použily Ori u superbrány v galaxii Pegasus ( Díl 11.: Nowhere to retreat ), pracuje i přes spuštěnný štít, mohou podobné zařízení používat i plavidla Ori?
Abych nezapoměl: Ori do toho!