Tak po zhruba roce jsem se k tomu vrátil. Nedokážu odhadnout jak často sem budu kapitoly přidávat ale rozhodně to nebude jedna za rok

Omlouvám se za chyby. Pokud jich tam najdete hodně tak to ještě budu upravovat.
1x03 – Vzpomínky
„Ještě ti jednou moc děkuju An-soko,“ řekla ji Rachell.
„Ty víš, že nemáš za co,“ odpověděla ji An-soka a zalezla do postele.
Byli v Rachellině pokoji který byl asi 6x7 metrů velký, oranžově vymalovaný. Podél zdí byl rozmístěn drahý dřevěný nábitek, v rohu stála krásná postel s nebesy a celý pokoj osvětlovala měsíční záře, která sem přicházela velkým elegantním kruhovým oknem. Jediné co tu vyčnívalo, bylo malé sklápěcí lehátko, které si sem Rachell dotáhla.
„To opravdu rodičům nevadí, že tu jsem?“ zeptala se An-soka.
„Ne, myslim že ti to ani nepostřehnou,“ odpověděla ji pobaveně Rachell,která dokončovala odličovací rituál u zrcadla, „pořád jsou někde na služebních cestách nebo večírích. Já se s nima vidim jen když mi dávají kapesné.“
„A není ti to líto, že se ti skoro vůbec nevěnují?“ zajímala se An-soka.
„Je, ale co nadělám,“ odpověděla Rachell a zalezla pod peřinu, „časem jsem si na to zvykla.
„To já rodiče nikdy nepoznala,“ řekla smutně An-soka, „vychoval mě můj strýček, který mě taky všechno naučil. Je to opravdu hodný člověk. Snad je po mém útěku v pořádku.“
„A co se stalo s tvými rodiči?“ zeptala se Rachell.
„To přesně nevím. Podle mě byli zavražděni. Někde jsem dokonce slyšela že to byli zakladatelé Aschenského odboje,“ odpověděla An-soka.
„Tak to je mi líto. Dobrou noc.“ odpověděla smutně Rachell.
„Dobrou noc.“
„Ano, ano, myslím že to máme,“ zaradovala se nadšeně An-soka a dopisovala poslední poznámky.
Byla ve velké kruhové laboratoři. Všude po stranách byli jakésy ovládací konzole a uprostřed místnosti stála velká průhledná klec, ve které byly ostatky lidského těla.
„Vykliďte prosím testovací místnost,“ požádala An-soka jednoho svého podřízeného.
Sama se pak chopila jakésy „vysílačky“ :
„Hoangu? Tady je An-soka. Myslím že to máme. Příjďte sem co nejrychleji.“
„Skvělé An-soko. Věděl jsem že jste nejlepší,“ ozvalo se repráčku.
O něco později se dveře do laboratoře otevřeli a dovnitř vešel kancléř Hoang, který byl očividně celý natěšený a ihned řekl An-soce:
„Okamžitě začněte, už se nemůžu dočkat“.
An-soka jen kývla hlavou na svého asistenta, který se chopil kozole a zmáčkl žluté tlačíto. To co pak násladovalo bylo opravdu příšerné. Do klece se trasportovali dva lidé. Muž a žena. Oba křičeli a bušili na zeď. Ta žena dokonce brečela. Hoang se však jen pobaveně koukal dál. Ovšem na An-soce bylo znát že by nejradši utekla.
„Vpusťe virus,“ řekl Hoang.
Asistent ochotně zmáčkl červené tlačítko a do klece se vyvalilo malé množství jakésy páry. Následující děj byl opravdu nechutný. Ti lidé přestali křičet a jen před sebe zírali do prázdna.
Najednou začli oba zvracet a řvát z plných plic, kůže jim praskala a krev stříkala všude kolem. Nakonec jejich těla doslova explodovali.
„Bravo An-soko,“ za tohle vás odměna nemine usmál se sladce Hoang.
An-soka, se probudila celá zpocená a udýchaná.
„Byl to jen zlý sen,“ snažila se sama sebe ujistit.
Bohužel, její snaha byla marná. Tohleto se totiž skutečně stalo. Potom propadla do bezesného spánku a byla zvědavá co ostatní řeknou na věci co přinesla, až jim je zítra ráno v továrně ukáže.
„Podařilo se mi vzít několik věciček. Krom toho štítu který nás chrání, sem vzala několik menších, které se dají rozmístit třeba do dveří,“ vysvětlovala An-soka a postupně vytahovala z pytle další věci, „ tohleto jsou obyčejné Aschenské ruční zbraně. Vysílají krátké laserové paprsky a musejí se samozřejmě dobíjet.
„Zbraně? Skvělé,“ zajásal Thomas který se právě oběvil ve dveřích.
V tu chvíli sebou Rachell, An-soka i Joe leknutím škubli a sjeli Thomase nazlobeným pohledem.
„Omlouvám se, jdu pozdě, po tom včerejšku sem byl vážně unavenej,“ hájil se Thomas.
„Chápu, ale tamhleto jsou dveře, tak příště zaklepej jestli chceš aby sme dostali infarkt,“ odpověděl mu Joe a sledoval co dalšího An-soka vytahuje.
„Tohle snímá obraz, který je za bránou a taky to zjistí základní životní podmínky,“ řekla An-soka a lovila v pytli dál:
„Ah, můj osobní počítač. Bude se nám hodit, je v něm taky databáze planet. Získali jsme ji od jedné rasy, se kterou sme chtěli uzavřít smlouvu. Ale prokoukli nás. Naštěstí tu databázi zapoměli vzít sebou. První brána vedla na planetu, kterou vysávala černá díra, ale ty další světy už byli v pořádku.“
„An-soko,“ zeptala se Rachell, „nevíš jestli v nejbližší době probíhá na nějáké planetě uzavření smlouvy?“
Ansoka čekala celá netrpěliváv terminálu u Aschenské brány. Byla tak nervózní, že si pořád musela urovnávat vlasy a upravovat si hábit. Potom ještě vytáhla zrcátko a snažila se najít i ty nejmenší chyby na svém obličeji. Není divu, že byla nervózní. Tohle bylo její první vyjednávání....
„.... ehm co si říkala? Něják jsem tě přeslechla...“, odpověděla zasněná An-soka.
„Ptala jsem se, jestli nevíš kde v nejbližší době probíhá na nějáké planetě uzavření smlouvy?“ odpověděla netrpělivě Rachell.
„No... vim, na planetě Nasya,“ odpověděla An-soka.
„A víš kdy?“ , zeptal se Thomas.
„Na tohle bychom si měli připít že?“ odpověděl s úsměvem malý šedovlasý muž, který právě podepsal jakýsi papír, „koneckonců, jste to nejlepší co nás potkalo. Díky vám se nám bude dařit mnohem lépe.“
Stáli ve vetší dřevěné místnosti, která byla určená pro jednání. V čele byl velký stůl u kterého seděla rada a naprotim nim, seděla se svými lidmi An-soka. Ta se pokusila o úsměv, ovšem byl tak falešný že i ona cítila jak ji stéká po tváři.
„To rozhodně,“ prohlásila, „vše, včetně vakcíny proti stárnutí vám dodáme během zítřka.“
Poté ten muž, zbytek rady a Ascheni sedící naproti nim včetně An-soky pozvedli skleničky a připili si.
„An-soko,“ střásl s ní Joe, „jsi v pořádku?“
„Jo, jsem, odpověděla zmatená An-soka, „je to ještě dnes,“ podívala se do svého počítače, „podle Aschenského času přesně za dvě hodiny.“
„Tak fajn, balíme,“ řekl suveréně Thomas.
Rachel i Joe pokývli hlavou.
„Počkejte... vy to chcete překazit?“ zeptala se nejistě An-soka.
„No samozřejmě,“ odpověděla Rachell, „říkala jsi, že tam Ascheni chodí v pouze v pěti až desíti. To zvládneme ne? A dřív než si toho ostatní všimnou, řekne lidem, ať zakopou bránu a budou v bezpečí.“
„Zatím“, podotkl Joe.
„No já nevim – a není to nebezpečné?“ strachovala se An-soka.
„A co je horší? Víš jak dopadnou ti lidé?“ zeptal se ji Thomas.
„Už se těším až konečně uvidím použití naši nejnovější zbraně v praxi“, usmíval se Hoang. Spolu s An-soko stáli v terminálu před bránou kde již stála nachystaný biologická zbraň. Byla to v postatě hustá šedá pára, kterou obkolopalo modré silové pole.
„Výborně. Začněte zadávat“, řekl netrpělivě Hoang.
An-soka jen přešlapovala na místě a zdála se nervózní.
Jakmile se brána otevřela, biologická zbraň byla vyslána zkrz. Hoang se pousmál a vedl An-soku k počítači aby se podívali na to, co se bude dít dál. An-soka se však dívala jinam. Nechtěla vidět ten pohled na bezbranou vesnici, kde postupně doslova explodují všichni její obyvatelé... ženy i děti.
„Skvělá práce An-soko. Do měsíce tam můžeme jít a vybudovat další kolonii. Aschenský národ je ti vděčný,“ pochválil ji Hoang.
„Je několik způsobů. Máte pravdu musíme tam jít a překazit to,“ odpověděla Thomasovi An-soka.
„Fajn,“ řekla Rachell.
Za půl hodiny měl každý svoje věci sbalený. Všichni si vzali po jedné ruční zbraně a Rachell si k sobě vzala dálkové ovládání na vypnutí štítu.
„An-soko, pojď sem prosím zadat symboly té planety,“ poprosil ji Joe.
Všichni netrpělivě sledovali jak An-soka přešla místnost k počítači a postupně zadala všech 7 symbolů.
„Tak a teď počkejte, uvidíme jestli je někdo před bránou,“ řekla An-soka a chopila se malé čtvercové konzole, kterou namířila na bránu.
„Ok, vzduch je čistý tak jdeme.“
Hned na to prošla čtveřice branou.
Pokračování příště.