Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách "Trapné,nudné SGU"

"Trapné,nudné SGU"

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.4.2010 07:10:07
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Rok? :rflmao: Oni jsou daleko několik miliard světelných let od země. Nikdo neví, co šmoulové mají za pohon, jsou to pouze spekulace. 18 dní trvá cesta z Pegasu do MW a to je vzdálené tři miliony světelných let. Když to spočítám, tak by za 360 dní (což je téměř rok) urazili vzdálenost 60 milionů světelných let. Aspoň myslím, že to tak je, kdyžtak mě opravte v matice jsem nikdy dobrý nebyl
Obrázek

Příspěvek 24.4.2010 09:52:48
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Se ZPM byli v Pegasu na to tata :D

Sasa.cz: možná sis to uvědomil, ale čekáš na nemožné, tohle se tam asi neobjeví nebo ne v takovém měřítku jako dřív a asi ani ne tolik, co ty očekáváš a chceš...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 24.4.2010 14:52:20
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

Můj skromný názor:

Podle mě SGU není vůbec nudná ani nezábavná. Naopak mě celá atmosféra SGU strašně přitahuje. Destiny je skvělá loď a postavy jsou skvěle napsány. Každý díl si náležitě užívám a nemůžu se dočkat na další.

Mnoho lidí chce StarGate jak byla dřív ale to se prostě nestane.

PS: Rozčiluje mě jak si z tý lodi dělaj upnej holubník. Klidně si tam do toho řežou díry jako by se nechumelilo, jako kdyby nestačilo, že je Destiny už tak dost rozbitá.

Příspěvek 24.4.2010 16:00:50
Serge333 Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak dneska zaručeně nejnudnější díl celé série.. hnus velebnosti, todle se mi nestalo za celé roky sledování SG :shock:

Příspěvek 24.4.2010 17:38:53
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
Rok?...

to sem jen plácnul nějakou dobu...

Wanted píše:
Sasa.cz: možná sis to uvědomil, ale čekáš na nemožné, tohle se tam asi neobjeví nebo ne v takovém měřítku jako dřív a asi ani ne tolik, co ty očekáváš a chceš...

jo to mi došlo hned po třech dílech ale koukám na to stejně protože mě to baví.. sice se toho moc nedočkám a když už tak jen kouskama ale i tak aspoň něco..
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 24.4.2010 17:52:15
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

serge: aha ty si týpek bez titulků, určitě si to všechno chápal.. o čem to bylo a tak.. :wall: dost zajímavý díl,
Toto je spoiler!!!:
podívali jsme se do Rushova života, stihli jsme navštívit nejzajímavější planetu, problém o hlavním heslu lodě. tým uvízl na planetě...
málo, že??
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2010 10:23:21
MorfeusCz Airman
Airman

Odpovědět s citací

Novej díl fakt super. Ke konci jsem čekal typické SG klišé
Toto je spoiler!!!:
(že to v poslední vteřině zachrání a dostanou je z těch ruin
, ale to se naštěstí nekonalo. Seriál je čím dál tím lepší.

Příspěvek 25.4.2010 12:48:02
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

morfeus přesně tak, já sem si říkal, že je 100% zachrání, jsou to hlavní hrdinové a v tom mě universe zase velmi hezky překvapil. reálné a zajímavé :yeah:
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2010 13:05:09
Serge333 Airman
Airman

Odpovědět s citací

koko: Já bez titulků? Ne kdepak.. Akorát mi stačí anglický pro ujištění když náhodou nějakému slovu nerozumim.. a 35 minut naprostá nuda, to se mi v životě u SG nestalo a u SGU od začátku zatím taky ne.. že bych byl schopnej odvrátit hlavu od monitoru.. A když si zmínil ten konec, ano to bylo asi tak jediný pozitivum na tomhle dílu, závěr...

Příspěvek 25.4.2010 13:10:28
Major
Major

Odpovědět s citací

Já akorát nechápal na začátku, co se děje, ale pak to ušlo ;) . Ale tady se to řešit nemá...
Obrázek

Příspěvek 26.4.2010 16:08:09
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě to přijde úplně to samý, jako když si odpůrci Capricy stěžují na absenci ekšn aká BSG...prostě to tam není. Než začali vysílat Capricu nebo i SGU, dopředu říkali, že to tam nebude, takže to pro nikoho, kdo si aspoň předtím na netu přečetl info o seriálu (a že těch informací uteklo docela dost...) nemůže, nemůže, nemůže být jakýkoliv překvapení!

Řešíte proč se na to ty lidi dívaj, když je to nebaví. To je mi třeba absolutně jedno. Je mi jedno na co se dívají lidi, který pravděpodobně v životě neuvidím. Vadí (vadilo) mi že každý týden píší jakej je to shit, do všech možných témat tady na fóru. Proti díky-ti bože, nebo osobo, jež založila tento topic! amen..

PS: kdyby se seriál jmenoval jenom třeba Destiny, nebo Neuvěřitelná cesta domů (kdyby už se tak předtím nejmenoval úžasný film o cestě mladého boxera, zlatého retrívra a kočky domů do san francisca), jistě by to vzalo vítr z plachet těm co se na to dívají kvůli nálepce SG.

Jaffa cakes si nekupuju, že bych očekával že uvnitř bude zat nebo tyčová zbraň, ale protože miluju malinový želé uvnitř!

Příspěvek 27.4.2010 10:59:23
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Není možné srovnávat SGU s původními seriály, protože SGU je absolutně o něčem jiném. Jediný co tyhle seriály mají společné je ta brána a příběh antiků. SG-1 a SGA bylo o prozkoumávání neznámých galaxií, ale SGU je o tom, jak se banda vojáků a civilistů dostala "omylem" na antickou loď absolutně nevybavena, několik miliard světelných let od země a snaží se přežít. A seriál odsouvá akci na druhou (nebo třetí) kolej a zaměřuje se na vztahy a napětí mezi posádkou, která je uvězněna v kusu šrotu, takže třetí reinkarnaci O'neilla už neuvidíme. Spíše by se mělo SGU srovnávat s Capricou, které je prakticky to samé. Kvalitativně SGU na Capricu prostě nemá (i když se Wright a Cooper hodně snaží, na Rona Moora a jeho BSG a Capricu to prostě nemá), ale když se kouknete na ratingy, tak Caprica snad nikdy nepřekročila hranici 1,5 M diváků (jenom pilot co si vzpomínám). Dokonce měla i 960 000 diváků což zatím SGU nemělo. Ratingy zatím ukazují, že SGU je na tom lépe
Obrázek

Příspěvek 27.4.2010 15:07:25
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale jde to dolů, 2,4 milionů diváků bylo krásně číslo ale ted human a 1,3 mega coz je rating 0,9 je hodně slabé, i když ještě né tak jako caprica
ObrázekObrázek

Příspěvek 27.4.2010 16:36:09
Major
Major

Odpovědět s citací

koko9: Caprica to bere z nahrávání a DVD jako BSG ;) . A SG si za ty roky udělalo asi větší základnu, už jen z toho, že na SG čuměl každej, i ženský, který neměli co dělat (u nás), kdežto BSG sledovali jenom fanoušci (víceméně)...
Obrázek

Příspěvek 27.4.2010 18:30:57
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak se mi SGU začíná v druhé polovině (čili od Space dál) hodně líbit. I poslední díl na mě nebývale zapůsobil. Já toho Rushe prostě začínám žrát. :D
Celkově to začíná být zajímavé. Už se nebojím, že bychom spadli do trapného a nudného. Jakmile cracknou ten command code, rozjede se to podle mě ještě mnohem víc. Už se na to těším.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 27.4.2010 19:28:36
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo je to super, serou mě akorát ti amíci, at se na to ku*va divaj ja chci 3 mega lidi v posledni epizode sezony :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 02.5.2010 14:48:53
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak dílem Lost a vůbec druhou polovinou si u mě SGU hodně polepšilo. Můj minulý příspěvek ignorujte. Současný názor je že je to takový průměrný až lepší seriál u kterého fanda sci-fi nebo jenom SG měl vidět aspoň pár dílů. Podtrženo sečteno: SGU stále není lepší než SGA ale je na dobré cestě Dávám mu 6/10
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 03.5.2010 19:28:00
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já si myslím, že se to s SGA nedá srovnávat vůbec. Čas "pohádek" už totiž v SGU nadobro skončil. Neberte to ale tak, že bych Atlantis znevažoval. Naopak, pořád patří mezi mé nejoblíbenější, akorát nikdo nemůže popřít, že tam jisté elementy pohádek vždycky byly. I v SG-1. :) Ale proto jsme to vlastně měli rádi, že jo.

Je to nakonec dobře, že je třetí seriál natolik odlišný. Jenom bych ještě rád viděl předchozí projekty řádně dotažené do konce. Enemy at the Gate přece nemůže zůstat jako ukončení pětileté ságy. Krize nebo ne, tohle ještě fanouškům dluží.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 03.5.2010 20:20:04
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Radšej nech robia najprv SG-1 film, kým je RDA ešte schopný sa hýbať :D

Příspěvek 03.5.2010 20:38:34
Major
Major

Odpovědět s citací

Udělají přes PC jako Arnolda v Terminátorovi 4 ;) :D
Obrázek

Příspěvek 08.5.2010 23:27:13
vatr Airman
Airman

Odpovědět s citací

Musím jenom potvrdit.Jsem docela zklamaný.Nudné monology,trapný děj a chování postav,muzika je nevýrazná,no celkem z toho udělali hotový paskvil.
Zhlédl jsem téměř vše,co bylo kdy ve sci-fi natočeno za posledních 30 let,včetně seriálů (tedy,co se dalo sehnat,mnoho filmů bylo na VHS a ty se dodneška nikde neukázali, no historie...).Ale toto je opravdu nepovedené dílko.SG seriál jsem viděl nejméně 20x,ale SGU,tam se skoro musím donutit se na díl seriálu podívat.
Civilisti se chovají hystericky,vojáci,to jsou vyloženě záporňáci,vědci jsou podrazáci....No a těmi kameny to jenom dorazili.Trapné scény,viz popis v příspěvcích výše.NUDA.

Příspěvek 08.5.2010 23:44:42
Atlanťan Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sakra lidi když vás to nebaví tak se na to NEDÍVEJTE!!!!
Tak se na to prostě vyse*te.
P.S.:Vim že to tu píše téměř každej ale stejně...
Hitotsu Futofukutsu No Seishin O Yashinau Koto.
Nikdy se nevzdávej!!!...

Příspěvek 09.5.2010 00:11:35
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Chápu, že SGU neapeluje na některé diváky zvyklé na huránadsazený styl SG-1, ale dostávají mě názory "odborníků" majících za sebou prý milióny filmů, kteří dovedou scény označit za trapné, monology za nudné (?monology? On je v SGU nějaký voiceover?) a hudbu za nevýraznou. I objektivní názory, které SGU nějak echt nechválí, v tomhle prostě nesouhlasí. O pozastavování se nad komplexnějším (ve srování s SG-1/SGA) ztvárněním vztahů civilisté vs. armáda nemluvě. Možná kdyby tihle experti zvládli základní pravidla gramatiky, začali by chtít i náročnější příběhy. IMO je stejně většina těch místních škarohlídů jeden člověk, kterej se registuje furt dokola :lol:
Naděje v rozum lidstva -5
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 09.5.2010 21:25:50
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Atlanťan píše:
Sakra lidi když vás to nebaví tak se na to NEDÍVEJTE!!!!

Když ti to vadí tak to NEČTI!!! :roll:
Obrázek

Příspěvek 09.5.2010 22:02:24
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mám dojem, že lidi kterým se SGU líbí by sem neměli přispívat, tohle není vlákno o tom jak je SGU dobré, ale naopak.

Já osobně už do této sorty lidí nepatřím, ale jejich výhrady chápu, sám jsem je ze začátku seriálu měl :wink: .
Naposledy upravil CZ dne 12.6.2010 19:22:47, celkově upraveno 1
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách