Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x14 - Human

1x14 - Human

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.4.2010 20:13:27
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

dolph: Brána se stejně po 38 minutách uzavře a za takovou chvíli by to vykopávání rozhodně nestihli.

Jinak k epizodě. Moc se mi to líbilo, až na podruhé jsem si všiml jak se všude ty "46" opakují. Třeba na univerzitě jak byl pořadník přednášek, tak Rush měl 46 a pak to v "rekapitulaci" když mu to začalo docházet vůbec neukázali. Jinak ten houslový motiv byl Goldsmithův, nebo nějaký již existující? Chválím užití Vissa d'Arte...teď už víme, proč si ji Rush v Air I. pouštěl. Doufám, že ty ruiny jen tak nepřejdou a už nikdy se nic nedozvíme, jak bývá zvykem...a jsem zvědavý na Greerovu backstory, která tu byla tak zajímavě nakousnuta.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 24.4.2010 21:16:57
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl se mi celkem líbil, rozhodně byla hodně zajímavá Rushova linie, ale ten výlet byl dost o ničem a zbytečný. Zase na druhou stranu tu máme napětí do příště, jak se dostanou zpátky. Děj seriálu to ale moc nikam neposunulo.

Příspěvek 25.4.2010 00:20:00
helix Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daedalus.cz: Tak to si dovoluji nesouhlasit. Velmi reálná možnost získání plného ovládání Destiny a odříznutí čtyř hlavních postav od zbytku, neřku-li že podle spoilerů to předznamenává
Toto je spoiler!!!:
rozdělení děje na příštích pár epizod
...

Příspěvek 25.4.2010 07:34:41
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevím, spoilery nečtu, ale podle mě se na loď určitě vrátí a co se týče ovládání Destiny, tak říkali, že by jim mohlo trvat, než na to přijdou i několik let. Nicméně je to opravdu dobře načrtnutý děj do příště.

Příspěvek 25.4.2010 11:51:01
mmasterkil Airman
Airman

Odpovědět s citací

To s tim kodem neni nic o tom ze ten clovek musi mit urcitou genetickou vybavu. Jak ja jsem to pochopil tak jde pouze o spravnou kombinaci chromozomu kterych ma clovek 2x23, tedy 46. S tim mu pomohl prave Daniel ktery to podelil 2... Tedy nemusi existovat clovek se spravnou genetickou vybavou jen musi nejak prepsat do master hesla oprimalni poradi chromozomu. A to je min nez 46^46 kombinaci :D. spis "jen" 46^23 pokud si dobre pamatuju tak musi odpovidajici chromozomy lezet proti sobe a k nekterym muzou byt dosazene 2 stejne. Tusim ze Adenin a Thymin jsou prohoditelne, ale tady uz asi hodne kecam.

Příspěvek 25.4.2010 12:18:20
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no po trech dobrych epizodach opet jedna tezce slabsi

6/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 25.4.2010 12:22:20
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak díl docela dobrý, občas tu Rushovu linii zbytečně protahovali, ale celkově byla zajímavá dost.
DAVE! píše:
no teď jsem si ten díl pustil a přijde mi, že ten Brody říká opravdu neurological, asi to i vypadá na chybu v těch titulkách

Tak v titulkách od SGTT je neurologický, ale ve slovenských bylo numerologický. Ta slova se ale vyslovují skoro stejně, takže je těžko poznat, co z toho to bylo. Nicméně logičtější se mi zdá numerologický, ten kód je přece tvořený čísly, nevím co by to byl neurologický kód...Pak tam mluví o možných permutacích a o tom že Rush udělal program, který všechny vyzkouší, a ten program přece bude zkoušet čísla.
Good night, Destiny!

Příspěvek 25.4.2010 12:27:42
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no SGTT dělá titulky z odposlechu a slovenské vychází z anglických titulků
Obrázek

Příspěvek 25.4.2010 13:19:28
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

jen nechápu překlad April six jako 4. dubna? btw pořád tam jsou neúprosné chyby a to hlavně ve skloňování mě/mně.. dost to bije do očí

Příspěvek 25.4.2010 13:23:28
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE!: Rozhodně je tam "It is definitely numerological." - je to tam slyšet docela dobře, plus v anglických titulcích je všude taky numerological. Co se týče výslovnosti, tak Broody jasně řiká: nu'mer·o·log'i·cal, neurological se vyslovuje trochu jinak neu'ro·log'i·cal a navíc by to nedávalo smysl v návaznosti na další větu, kde se mluví o rozluštění kódu (cracking a code) a těžko může někdo "luštit" neuorologický systém.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 25.4.2010 13:40:39
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Souhlasím s Darth_Revanem. Pro jistotu se ještě můžu zeptat na Mallozziho blogu, třeba mi odpoví, ale taky myslím, že je tam numerological.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 25.4.2010 13:41:28
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak mají chybu v českých titulcích no. Jde vidět, že moje angličtina je pořád bídná :)
Obrázek

Příspěvek 25.4.2010 13:44:56
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak teď jsem narazil na takovou věc. ty tunely byly strašně dlouhé a skoro nekonečné, proto nechápu proč tam pořád vyhrabavávali ty kameny. určitě se tam nějaká cesta najde, tihle hrdinové nezemřou a dle mého bude v dalším díle řečeno, že našli cestu. další věc nekonečné tunely a když tam dávali c4, johnsová se jich ptala jak daleko můžou jít aby to na ně nespadlo, a prej 10 metrů...jakto když můžou jít přece do těch nekonečných chodeb. :scratchanym:
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2010 14:41:58
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ha, teď tu vidím poslední příspěvek před 46 minutama. To číslo je všude!
Jinak Daniel to s tou 42 a pak s 23 dobře zazdil. :)
koko9: Oni neříkali, že můžou jít 10 metrů od toho, oni říkali, že teď jsou 10 metrů od toho a pak jim řekla, že teda mají jít co nejdál. Aha, teď se dívám, že v titulkách od SGTT je to tak, jak říkáš, já se díval se slovenskýma a tam to bylo takhle. Stejně tak bylo ve slovenských 6. dubna, jak to mohli přeložit jako 4. dubna mi taky uniká...
Good night, Destiny!

Příspěvek 25.4.2010 15:23:57
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mám noční můry z čísla 46 :rflmao:
Obrázek

Příspěvek 25.4.2010 15:37:46
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tady je ten Pabouk:
http://img269.imageshack.us/img269/7772/sgu114spider.png
http://img687.imageshack.us/img687/8084/sgu114spider2.png

Všiměte si tý čelisti lol

Příspěvek 25.4.2010 17:02:47
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No alespoň že tam jsou zvířata. Je tam vidět určitá snaha o podobnost s LOST přeci jen flashback, pak čísla, no serial skvělí. P.S. díl je podle mě pořád stejně kvalitní jako min, díly
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 25.4.2010 17:56:35
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nevšimnul si někdo jestli v této epizodě na Destiny kotvil jeden nebo dva shuttly ? jeden jsem zahlédl určitě.
Hezký odkaz na LA :) jinak jsem zvědav kdy Rush rozlouskne ten genetický kod antiků
Obrázek

Příspěvek 25.4.2010 18:23:47
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

alfel píše:
No alespoň že tam jsou zvířata. Je tam vidět určitá snaha o podobnost s LOST přeci jen flashback, pak čísla, no serial skvělí. P.S. díl je podle mě pořád stejně kvalitní jako min, díly

s tím musím nesouhlasit, nejednalo se o flashbacky, nýbrž o vědomou cestu za účelem zisku informací skrze svoje podvědomí, kde se svými vzpomínky dokonce manipuloval, vědomě, navíc podobnost čísel je absolutně mimo - už hlavně kvůli narážkám na filmy, ve kterých se ta čísla zjevovaly (23 atd.) ... nebo je to taky podobný něčemu jinému jen protože tam jsou čísla? :)

Příspěvek 25.4.2010 19:35:55
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

by me zajimalo jak dostanou zpatky zbytek teamu
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 25.4.2010 19:52:22
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
emzaci emzaci a este raz emzaci ich najdu na planete a vyzdvihnu ..Elimu zoberu DHD a povedia "Vytoc Destiny...ideme na Destiny s Vami alebo vas hodime do nadrze a kazdemu implantujeme analnu sondu.
Obrázek

Příspěvek 25.4.2010 20:31:41
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:rflmao: :rflmao:

já tipuju, že najdou normálně cestu ven ale kino nenajdou a proto, když půjdou na tu planetu scott bude riskovat, ale jinak greer tam někde asi uvízne, jak sme mohli vidět v traileru
ObrázekObrázek

Příspěvek 25.4.2010 21:15:54
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

O Rushovi se už dlouho chci něco dozvědět. Tohle mi přišlo poněkud zdlouhavé, ale alespoň jisté informace tam byly. Škoda, že k postavám prostě stále nemám vybudovaný nějaký hlubší vztah. Kdyby ano, líbilo by se mi to o mnoho víc.

Daniela jsem viděla moc ráda...nicméně to nebyl on, moc tam nebyl a nic moc tam neudělal (ok, ne, že by měl, ale nemám ráda, když si takovýhle hostující herce vyplýtvají na role, kde to ani nejsou oni...). Ovšem to s "42" byla krásná narážka :-D.

Prozkoumávání zvláštních ruin na planetě...sice chodit dolů není úplně bezpečný nápad, na druhou stranu mám ráda prozkoumávání. Jen tedy doufám, že tam taky něco najdou. Že to nebude jen "tak něco vymyslíme a zachráníme se, ale ty jeskyně a pradávná civilizace je jen hrubé pozadí".
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 25.4.2010 22:01:48
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Zajímalo by mě, který autor SF tuhle epizodu psal, byla moc pěkná. Takže i ten Weber nás asi opravdu čeká (čekal).
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 26.4.2010 00:57:14
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taký príjemný priemer vrámci SGU, dávam 9/10.
Btw. to len mne to na začiatku pripomínalo Matrix? :D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách