Takže...jak napsal skywalker, kolimátor jde skutečně seřizovat! Ty šrouby které drží kolimátor na hlavni skutečně nejsou jen na okrasu, a jelikož jsou aritační, tak mají v podstatě dva závity - jeden kde šroubuju ten šroubek, a druhý těsně nahoře, a tam mohu povolovat čímž dosáhnu toho, že se mi to zvedne buď nahoru nebo dolu, tak samo doleva nebo doprava.
Skutečně tedy upravovat jde.
Nicméně, toto můj problém neřeší, jelikož aritační šrouby jsou sice pěkná věc, ale já nepotřebuju zvednout kolimátor vpředu, ale právě vzadu (u hlavně). Jelikož on mi míří dolů, a tím, že to zvednu vepředu si to ještě zhorším.
Proto jsem dneska vyzkoušel jen jestli to půjde - zadek (u hlavně) jsem podložil kouskem dřeva, aby se kolimec zvednul, a ono to vážně zabralo. Zítra tedy na na kolimec dozadu (tzn. u hlavně) vyvrtám závit, nahodím aretační šroub, a budu moct aretovat právě tak jak potřebuju - nahoru a dolu VZADU tzn. u hlavně. A tím vyřeším svůj problém.
Takže...aritační šrouby sice na kolimci jsou, ale jsou platné jak mrtvému zimník, jelikož se to dá zvedat pouze z přední strany = kolimec míří více dolů, on ale míří hodně dolů, čili to potřebuju zvednout na přední straně.
Asi zítra si s tím pohraju, případně vám potom hodím fota jak jsem to dokončil.