Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách "Trapné,nudné SGU"

"Trapné,nudné SGU"

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 22.4.2010 19:47:32
pumelo1 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pro Darth_RevanCZ
asi ti nic neříká loajálnost k SG jak v horších tak lepších časech.A to jestli napíšeme ,že to zatím za nic nestojí, nemá vliv na to zda na to koukáme či nekoukáme.Dle tebe, když máme negativní názor na seriál, tak se na to nemáme čumět a držet h..u.Dost zvrácená logika,typicky česká!!

Příspěvek 22.4.2010 20:35:55
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Řekněme, že já zase nechápu logiku toho, proč bych měl koukat na něco, co se mi nelíbí. Beru to, že někdo kouká na Stargate od první řady, sám jsem zažil ještě první série s českým dabingem, vždycky o třetí hodině v průběhu týdne, ale nikdo těmhle lidem nenakazuje koukat na SGU, pokud se jim nelíbí. Celý tohle je postavený na tom, že se ti to ze začátku líbilo a teď už to není ono ale děláš, jako by si na to "MUSEL" koukat. Kdyby se ti to ze začátku nelíbilo, řekněme kdyby SG-1 byla pro tebe od začátku stejně "sračkoidní" jako SGU, tak taky by si na ten seriál z "loajálnosti" vydržel koukat 10 let? Asi těžko.

Dejme tomu, příklad ze života - máš oblíbenou restauraci, chodíš tam každý den na jídlo a chutná ti tam. Ale po nějaký době dojde ke změně majitele, ten původní nestačil platit nájem, tak restauraci koupil někdo jiný. Cena jídla šla rapidně nahoru, zatímco kvalita rapidně dolů. Otázka - budeš chodit dál do stejný restaurace, i když ti tam nechutná a musíš platit víc, jen proto, že chceš být "loajální" nebo si najdeš jinou restauraci, která ti víc vyhovuje?

Se seriálama je to podle mě naprosto stejný. Znám spoustu lidí, co například začali sledovat Lost nebo Heroes a v půlce seriálu toho nechali, protože se jim seriál přestal líbit. Vynechme teď detail, že SG-1, SGA a SGU jsou "tři seriály", každý s trochu odlišným konceptem, berme prostě Stargate. Kdo mi nakazuje, že se musím na seriál dokoukat dokonce? Nikdo, je to moje svobodná volba, jak nakládat se svým volným časem.

Co se týče vyjádření názoru - Nikomu jsem neřekl, že má držet h**u. Jen jsem napsal, že mi přijde směšný psát pořád dokola "Je to sr*čka ale stejně na to koukám". Protože to podle mě postrádá logiku.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 23.4.2010 13:16:14
pumelo1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ty to asi nechápeš,právě že to logické je,totiž tvé přirovnání k hospodě čili k jídlu je nelogické,nehledě na to,že bych to tomu hospodskému ihned řekl jako nyní o seriálu.Logické je to např. přirovnat k závodníkovi kterému fandím, tak se přeci na něj nepřestanu koukat jenom proto,že se mu nedaří.Správný fanda drží basu vždy,což tobě jak už sem jednou zmínil nic neříká!Čili nemá cenu s tebou o nějaké logice či nelogice diskutovat..

Takže shrnutí.1) skalní fanda se kouká i kdyby byl na smrtelné posteli a byla to sebevětší sr..čka!2)vyjádřit svůj názor mohu kdykoliv a jakkoliv ať už je negativní či pozitivní! Toto je logika skalního fandy :bravo:
Mám to ještě vyvětlit jinak než polopatě? :wall:

Příspěvek 23.4.2010 13:23:29
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím, že obe prirovnania sú správne (reštaurácia aj závodník). To ako to každý berie, je každého vec. Keby sa mi SGU vôbec nepáčilo, tak ho nepozerám, napriek tomu, že SG-1 som videl asi 4x.

Příspěvek 23.4.2010 14:16:07
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Souhlasím s Foo Fighter :wink: .

Je to věc názoru a taky toho jak to kdo prožívá. Pokud je někdo blázen do scifi seriálů obecně, tak může jen mávnout rukou pokud se mu SGU nelíbí a sledovat něco jiného.

Na druhé straně, když na nějakém seriálu (když to tak řeknu vyrostu), tak se na něj taky dívám už jen z povinosti. Můj případ, bohužel mě koncept seriálu SGU moc nenadchnul, možná proto, že podobných už je tu celkem dost.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 23.4.2010 15:09:03
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Když si takový skalní fanoušek, tak bys správně neměl o tom ani říkat, že je to sračka...

Tvůj příklad se závodníkem... třeba fandím Rossimu v GP, když spadne nebo 4 závody po sobě nezajede nijak dobře (což se nestává), tak nad tím mávnu rukou... Mám bývalého spolužáka, který těžce fandí Liverpoolu, i když (řekněme si to na rovinu) hraje "hovno", na Arsenal, Manchester nemá, ale nikdy by neřekl, že hrajou špatně... takže nazývat se skalním fanouškem až za hrob a zároveň o tom říkat, že je to pí*ovina je kravina a souhlasím s Revanem... Takovýhle názory, že je to kravina, ale přesto na to koukám se tu objevili milionkrát... ale ti lidi jsou asi úplně vypatlaní ;)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 23.4.2010 16:04:15
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Mám bývalého spolužáka, který těžce fandí Liverpoolu, i když (řekněme si to na rovinu) hraje "hovno", na Arsenal, Manchester nemá, ale nikdy by neřekl, že hrajou špatně...

To je, ale zase věc názoru, dám taky příklad když už je tu všichni dávaj. Třeba u nás samej hokejovej fanda. A i když se klubu v některej sezónách nedařilo, nekteří neřikali, že hrajou prd a někteří ano. Tohle už je hold názor každéjo jednotlivce.

Wanted píše:
takže nazývat se skalním fanouškem až za hrob a zároveň o tom říkat, že je to pí*ovina je kravina a souhlasím s Revanem... Takovýhle názory, že je to kravina, ale přesto na to koukám se tu objevili milionkrát... ale ti lidi jsou asi úplně vypatlaní ;)

Tak není to kravina, je to určitej pohled na věc a tvrdit, že jsou ty lidi vypatlaný mi příjde zbytečný. To se dá říct i naopak, ale k čemu to bude k ničemu.

Příspěvek 23.4.2010 16:31:26
Major
Major

Odpovědět s citací

Dobře, to beru... ale jak zde psal i Revan... prostě o něčem říct, že je to kravina a stejně se na to pořád koukat/používat to/chodit tam, je blbost, hodně velká blbost... tohle rozumně uvažující člověk neudělá... Ještě mi řekni, že ty jo... Kdyby se mi SGU vůbec nelíbila a zastával bych tu ty názory, že je trapné a nudné atd., tak bych se na to nedíval (i když se mi SG líbilo, pustil bych si to raději znova), je spousta jiných seriálů, daleko lepších, na které se dívat... je jedno, jestli stáhnete 350MB SGU nebo FlashForwardu (nebo 1,5GB - 720p)...
Obrázek

Příspěvek 23.4.2010 16:37:40
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jasný, já chápu jak to myslíš, jenom se mi zdá, že si tu lidi myslí, že můžou být jen dva názory - špatný/dobrý . A jak říkáš ty, když se mi to nelíbí můžu si pustit SG-1 a SGA.

Bohužel u mě to už tak nejde, ty starý SG mi příjdou teď moc chabý, jestli mě chápeš. V SGU vidím že je to propracovaný, a celkem reálně vzatý co do chování postav a tak. Ale jak už jsem tu psal, mě tenhle koncept extra nesedne, ale uznávám ho. Jenom škoda, že bránu teď dost dlouho vynechali.

Příspěvek 23.4.2010 17:18:32
Major
Major

Odpovědět s citací

Já neberu jen 2 strany: dobrý/špatný, ale když už je to tak špatný, že pomale lítají sprostý slova, tak nemá cenu se na to dívat... A s 2. odstavečkem víceméně souhlasím a určitě nebudu sám ;)
Obrázek

Příspěvek 23.4.2010 18:40:07
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych jen řekl, že nazývat slepé fanatiky do čekoholiv vypatlanci není zbytečné kdykoliv a kdekoliv. Přehnaná loajalita je zlo ať se jedná o službu totalitnímu režimu nebo věrnost seriálu, jehož kvality se nepopiratelně zhoršují. Namísto hádání se o ultrasmyslu loajality by někteří jedinci mohli začít používat svůj mozek i k něčemu jinému než jako těžítko hlavy.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 23.4.2010 19:31:00
Major
Major

Odpovědět s citací

Si mi asi neporozuměl, já nenazýval skalní fanoušky vypatlanci, nýbrž ty jedince, kteří na to nadávají v každém topicu, zakládají vlastní jen, aby mohli pořád dokola říkat, jaká to je kravina, ale přesto se na to každý týden dívají...
Obrázek

Příspěvek 23.4.2010 19:43:44
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevadí, já si to přeformuloval.

Příspěvek 23.4.2010 20:31:01
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No tak mě se zatím líbilo jen pár dílů jinak se mi ten seriál vůbec nelíbí.. Koukám nato jen z toho důvodu že jsem velký fanda SG a tohle pod SG patří, a taky protože se chci zas dozvědět něco o antické technologii.. ale zas když už o něčem začnou kecat tak to hned přeruší stejně jak s tím křeslem.. posadí se do něj a už uplynuly 3-4 díly a nepadlo o něm ani zmínka... ano teď o něm má být díl.. ale jde o princip... stejně jako že vůbec neřeší kdo na ně na icarosu útočil..
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 23.4.2010 20:39:27
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

proč by proboha měli řešit, kdo a proč na ně útočil? Spíš musí řešit jak se dostat domů, jak sehnat jídlo, vodu atd.
Obrázek

Příspěvek 23.4.2010 21:06:09
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zásadní problém je, že se někdo prostě dívá na seriál (snažící se být) o postavách s tím, že ho zajímá nějaká fiktivní technologie. To je jako kdybych četl Annu Kareninu snažíc se dozvědět něco o ruské železnici 19. století a pak se vztekal, že tam ty vlaky jsou jen párkrát.

Příspěvek 23.4.2010 21:37:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Asi tak... si ty lidi asi neuvědomují o čem ten seriál je, jak je založen a že je úplně jinej než ty předchozí...

No, možná si to přeformuloval, ale vyznělo z toho, že podle mě jsou skalní fanoušci vypatlanci... :D
Obrázek

Příspěvek 23.4.2010 21:37:53
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dave a rayi, jde spíše o to, že je to hvězdná brána. Sasa.cz(aspoň doufám) se chce dozvěďet spoustu nových věcí o hvězdné bráně, technologiích, nepřátelích, luciánské alianci....Taky by mne to zajímalo, ale prozatím to tak neberu a čekám kdy se to všechno pěkně vysvětlí.(alespoň něco) Já osobně se na to nedívám jen z povinnosti k SG, ale baví mě všechno co se tam děje. Sasu.cz už třeba těhotná TJ tolik nezajímá. Neberte to tak realisticky, pořád je to scifi a pro někoho řešení vody, vzduchu blabla není vůbec podstatné. V sg1 nebo sga tyhle detaily unikaly, ale o hvězdné bráně tam toho bylo zase více.
ObrázekObrázek

Příspěvek 23.4.2010 21:40:35
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Problém je, že saša si neuvědomil, že SGU je jiný format než SG-1 a SGA a bude se tam řešit méně absurdních technoblábolů a více těhotenství a vztahů. Pokud ho primárně zajímají ty technobláboly, tak se jich prostě nedočká (pokud se scénáristi nezblázní), protože o nich seriál není - a je na vkusu každého, jeslti mu to vadí nebo ne. Ano, občas se tam objeví něco zajímavého (solární pohon Destiny je, pravda, víc cool technoblábol než cokoliv co se kdy objevilo v SGA), ale SGU na tom není postavená a je hloupost ji to vytýkat. Dokumentu o Bibli taky nevytýkám absenci bukkake. Ono je celkem jedno*, že to má nálepku Stargate - kdyby vyšla svačinová krabice s nápisem Stargate, abych bych ji nevytýkal absenci hvězdné brány

*Nebo teda není to jedno, existují žánrové konvence které je záhodno dodržovat - noirová detektivka s queer gayem v hlavní roli by taky nebyla úplně populární - ale SG potřebovala nějakou revizi a revoluce se neobejdou bez obětí.
Naposledy upravil Ray dne 23.4.2010 21:54:54, celkově upraveno 1

Příspěvek 23.4.2010 21:52:45
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ano, přesně to je pravda, ale fanouškům sg1 to tak nevysvětlíš. Je ovšem také pravda, že se to zase menuje StarGate, tak by to o té bráně mělo být víc. Je těžké to pořád porovnávat. Každému vyhovuje hold něco jiného. To že se tam řeší vztahy a je to více realistické mi nevadí asi až tolik, jako např sasovi. To, že bych tam rád viděl technologii, luciány, jako sasa mi vyčítat nemůžete, ale tak horlivě jako on, po tom zas netoužím. Jsem neutrál, každý je jiný. sasa má taky v hodně věcech pravdu
ObrázekObrázek

Příspěvek 23.4.2010 21:56:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když si vezmeš počet episod pozdních řad SG-1 a SGA, tak to taky o bráně už moc nebylo. Naopak vypadalo trapně, že většinou tam hlavní zápletky řeší na palubách křižníků, kde trénovaným posádkám a ostříleným velitelům radí nějaký archeolog nebo vůdkyně lesního kmene.

Příspěvek 23.4.2010 22:03:17
Major
Major

Odpovědět s citací

Očekáváte od toho to samý jako od automatu na Coca Colu, že vypadne Pepsi... Když na tohle nejste, tak se ničeho jinýho nedočkáte a nemusíte se na to koukat... Kdyby se to jmenovalo SG - něco a ten styl seriálu byl třeba jako Esmeralda nebo tak, tak bych se na to rozhodně nedíval, i kdyby se to tak jmenovalo...

Ray: přesně tohle jsem teď psal, ale předběhl si mě :D
Obrázek

Příspěvek 24.4.2010 06:07:45
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Ray píše:
Problém je, že saša si neuvědomil, že SGU je jiný format než SG-1 a SGA..[/size]

to jsem si ale uvědomil, vím o čem sgu je, že se tam řeší prostě lidské vztahy a snaha na přežití a na návrat domů ale přesto mě víc zajímá technologie destiny než ty vztahy.
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 24.4.2010 06:10:44
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Oni se hlavně potřebují dostat na Zem a to jde jedině bránou
Obrázek

Příspěvek 24.4.2010 06:48:29
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

no jde to i jinak... ukradnout emzáckou loď... ta má hyper pohon teda alespoň to tak vypadalo.. sice by to netrvalo do naši galaxie 3 týdny jak z pegasu ale třebas rok ale k zemi by se dostali... Pokud tedy ta loď hyper pohon má

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách