Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

SG: Phoenix 56.díl ...Jsme položili své živo

Dáme si 26.8. (dneska) další díl? Hlasování do 19:00 :D

ano
31
89%
ne
4
11%

Celkem hlasů : 35

Příspěvek 19.4.2010 16:34:14
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Příspěvek 19.4.2010 16:42:19
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No předpokládám, že Ice má i jiné starosti ;) práce, přítelkyně, případně manželka a s trochou smůly dítě a na čtení ti moc času nezbyde :D

Příspěvek 19.4.2010 16:45:13
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Věř mi, že kromě školy mám taky dost věcí na práci a i tak myslím, že i kdyby St0rm zdvojnásobil produkci tak bych neměl nejmenší problém to stíhat... :wink:
Ale asi nemá smysl se o tom dohadovat, je to otázka priorit a hospodaření s časem. Myslím, že každý, kdo opravdu chce, si tu chvilku na čtení najít dokáže...

PS: asi trochu :offtopic: :)

Příspěvek 19.4.2010 18:24:10
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem si konečně přečetl všechny uveřejněné části a zde je pár mých poznatků:

1)Chtělo by to více odstavců a lepší oddělení přímé řeči postav. Někdy jsem se ztrácel v tom kdo komu co říká.

Puk píše:
Príbeh poviedky (a od čoho sa odvíja) beriem, ale chcelo by to viac odstavcov (odsekov) vo vetách.

Ano s tímto musím souhlasit. Více odstavců by neuškodilo a oddělení přímé řeči různých osob (postav) na řádek by také pomohlo přehlednosti. V poslední části jsi to zlepšil a hned se mi to četlo lépe.

jakop píše:
Puk: Asi narážíš na přímé řeči, ale i v knihách nezačíná přímá řeč na nových řádcích a mě osobně se to čte velmi dobře.

S tímto moc nesouhlasím. Schválně jsem se díval do cca 10 knížek, kde je dost přímých řečí a v každé je přímá řeč na nové řádku. Je to lepší pokud jde o dialog dvou osob, kde autor nemusí za přímou řeč psát řekla postava X postavě Y. Mě se to i lépe čte a myslím že to je i více přehledné.

2) Výborně psaný veškerý popis, jak prostředí, tak lodí a vůbec všeho dění.

3)Perfektní obrázky a dodatečný popis k nim - prostě paráda. Aspoň čtenář má lepší představu a může se více ztotožnit s autorovým popisem.

Abych veškeré své poznatky shrnul:
Jako autor povídek musím velmi uznat práci kterou jsi si s tímto dílkem dal. Je vidět, že jsi si s tím vyhrál a domýšlel mnoho věcí do detailů, což mnoho autorů nedělá a já ti to chválím. Věřím, že i Dragon, jako zkušební čtenář dobře poradil co případně vypilovat.
Povídka hezká, děj zatím velmi zajímavý a poutavý. Rychlost vydávání nebudu posuzovat, jelikož vše je jen na tobě a na tom jak vše stíháš :wink:
Jako tvá prvotina to je velmi povedené a věřím, že v nastolené úrovni budeš dál pokračovat a na žebříčku autorů stoupat výš a výš.
Těším se na další pokračování a tvá případná další dílka.

PS: S ženou a dětmi ještě nestraš :D

Příspěvek 19.4.2010 18:31:56
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ice: I já mohu jako druhý "zkušební čtenář" říci, že jsem také s nečím poradil a mohu říct, že já i Dragon jsme se stali silně závislí na této povídce.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 19.4.2010 18:42:44
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ice: Díky moc, tohle jsem vážně nečekal :) s těma přímýma řečma máš pravdu, jenom se to projevuje poněkud pomaleji, protože v době kdy jsem dal sem první díl, měl jsem již napsaných dalších deset a to se blbě přepisuje. Odstavce přibývají s korekturou, ty se přidávají lehce a co se detailů týče tak s tím jsem se narodil :D bez detailů bych nepřežil... :)

Příspěvek 19.4.2010 18:47:32
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To chápu, že pokud máš něco napsané již delší dobu, tak že to nebudeš pracně přepisovat. Jsem zvědav na další díly jak ty na tom budou. Jinak kdybys neměl co na práci a nudil jsi se, tak si tě najmu jako osobního malíře a grafika do mých povídek. Samozřejmě že za symbolickou odměnu, kterou by pro tebe byl dobrý pocit z dobré práce :D

Příspěvek 19.4.2010 20:13:27
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jako grafika si mě klidně najmi :P Dragon má moje icq kdyžtak... ale nemůžu slíbit, že budu mít čas na nějaké rozsáhlé projekty :)

Příspěvek 20.4.2010 16:07:41
Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ice, to můžu potvrdit. Storm nestíhá dělat obrázky nikomu jinému než Dragonovi a sobě.. Tak mě donutil abych si ten 3D program stáhnul a postupně mě v tom zaučuje.. Ale je fakt, že Storm je ochotný ti obrázky doladit na to si už holt čas musí udělat jinak :palka: :palka: :palka:
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 20.4.2010 16:57:41
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Obrázky má opravdu povedené a pokud jde o mě, tak nebudu čtenáře moc rozmazlovat. Ať se snaží trochu myslet :D

Příspěvek 20.4.2010 18:22:33
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No u čtení by jsi přemýšlet měl... ale zajímalo by mě, kolik z těch šestnáctiletých zabííjáků tady na fóru někdy četlo víc než Pejska a kočičku... :D proto obrázky, protože představivost pokulhává x)

Příspěvek 20.4.2010 18:56:09
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To máš pravdu, já však píšu díla pro "náročné" čtenáře :D 8) a ti svou představivost musí trénovat.

Příspěvek 20.4.2010 19:38:02

Odpovědět s citací

Ehm.. to si mě celkem urazil... já toho přečetl... plno knih od J. Verna a kdo ho četl ví, že tam je malé písmo a obrázku tam mnoho není...
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Příspěvek 20.4.2010 19:48:12
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No to jsem tě neurazil, protože si právě doložil moji pointu :) Malé písmenka a málo obrázků neznamená celkem nic :) Klasikou jsem myslel Dumase, Nietzscheho a podobné :) jako dobře pro tebe, že čteš aspoň něco :) až se doplazíš ka matuře tak se bude hodit ;)

Příspěvek 20.4.2010 20:10:32
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nemyslím si, že je vhodné takhle to paušalizovat, existuje spousta výjimek, které čtou a vůbec dělají a přemýšlejí o věcech, které bys v tomhle věku netipoval...
Naposledy upravil Snail dne 20.4.2010 20:12:54, celkově upraveno 2

Příspěvek 20.4.2010 20:11:28

Odpovědět s citací

Maturita všemi proklínané slovo... pokud budu muset maturovat ty státnice z něminy... tak se tu picnu..

Příspěvek 20.4.2010 20:17:54
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Samozřejmě jsou lidi co čtou :) já netvrdím, že ne. A zrovna tady na foru je dost takových. Ale 95% lidí co znám nečetlo krom Harryho Pottera a dnešních novin nic :)

Příspěvek 20.4.2010 20:23:35

Odpovědět s citací

To je fakt... ale Storme už to nezamlouvej a dej sem další díl!!

Příspěvek 20.4.2010 20:56:35
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hmmmmm. Ne :D musím vás trošku podusit... x)

Příspěvek 20.4.2010 21:35:27
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

St0rm: To si se mě dotkl.

Je pravda, že jsem četl i toho celého Harryho Pottera, ale četl jsem i Odkaz Dračích jezdců (všechny 3 knihy), všech 7 dílů Narnie, taky jsem rád četl knihy od Foglara, Maye či Zane Grey. A to nepočítám ty povídky, co mám přečteno zde.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 21.4.2010 15:17:31
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak si dáme další díl :)
Kapitola 04
To the light

Thompson si to šinul na vozíčku chodbou do jídelny a zrovna přemýšlel, co si dá na snídani, když v tom se kolem něj prohnal postarší vědec a málem ho srazil. „Hej! Dávej bacha na cestu“ křikl za ním a pokračoval do jídelny. Když si vybíral snídani, tak se lodí rozezněl alarm a polovina lidí v jídelně se zvedla a vyrazila na svá stanoviště. Thompson je sledoval a s tím, že zbude více jídla pro něj si dojel ke stolu.
„Pane! Plukovníku!“ Řval vědec už z chodby před můstkem. „Už vím, co se s námi stalo. Záření bylo stejné jako při objevení druhého Daedala a vysílání, které prozradilo Wraithům pozici...“ uprostřed věty zůstal stát jako opařený a zíral na hlavní obrazovku můstku, kde si visela modrá planeta „...Země.“ Plukovník se na něj otočil. „ S největší pravděpodobností jsme v alternativní realitě pane. A vzhledem k tomu, že v naší realitě byla Země zničena a tady si poletuje jako by se nechumelilo, předpokládám, že mám pravdu.“ Plukovník se podíval na Davise „ Jak jsem říkal, než nás tady doktor přerušil... Jak jste sakra věděl, že tady bude...?“ Davis se na chvíli zasekl, nemohl přece říct, že mu to našeptal přelud jeho mrtvé matky... „Ehm, při vší úctě pane, rád bych si to nechal pro sebe, alespoň prozatím.“ Westwood přestal tlačit, lepší aby mu to Davis řekl dobrovolně, než tlačit na pilu, což by majora pravděpodobně donutilo lhát. „Jestli se můžu ptát, proč bylo tak naléhavé, aby jsme tady byli? Jsme sice ještě několik světelných minut daleko, ale nevidím jediný důvod pro takový spěch...“ Major už se chystal vysvětlovat, že nemá tušení, ale byl přerušen kormidelníkem. „Pane, tohle by jste měl vidět...“ Zpoza planety se zrovna vynořil měsíc, nebo alespoň co z něj zbylo. Čtyři velké kusy a hromada malých úlomků obíhaly Zemi. „Muselo se to stát nedávno, jinak by se vytvořil prstenec nebo by většina dopadla na Zemi“ okomentoval vědec dění na obrazovce. „Pane zachytávám četné výboje energie, vypadá to, že na odvrácené straně planety se bojuje! Jedna světelná minuta k cíli.“ Plukovník nemusel dlouho přemýšlet, alternativní realita nebo ne, Země byla v nebezpečí. „Bojová stanoviště! A kdo nemá na můstku co dělat pryč. Vy zůstaňte Davisi...“ a usedl do svého křesla. „Třicet světelných vteřin, máme video“ na obrazovce proběhl zoom na flotilu lodí, která pálila na dvě lodi třídy Prometheus, které očividně neměly moc šancí. Na nižší orbitě bylo vidět BC-304 bez energie a s mnohočetnými průstřely, jak padá do atmosféry. „Zdá se mi to, nebo to jsou ha’taky?“ zeptal se Davis. „Předběžný scan potvrzuje flotilu ha’taků, více než padesát kontaktů... Oprava, uprostřed flotily je něco většího, silueta neznámá!“ Goméz chvíli něco prováděl na ovládacím panelu a poté se na obrazovce objevil mnohonásobný digitální zoom bitvy převedený do černobílé pro lepší kontrast. Černá mateřská loď mamutích rozměrů se vykreslila na tmavém pozadí vesmíru. „Anubis, to se mi snad zdá...“ vydechl plukovník. „Deset světelných vteřin, nepřítel nás zaregistroval!“ Plukovník si prohlédl bojiště a jist si svou technologickou převahou zavelel „Přímo středem, všechny baterie palte dle libosti. Pavlove, vy zatím nestřílejte.“
Phoenix letěl přímo proti nepřátelské flotile a na všech frekvencích vysílal identifikační kódy, aby ho pozemské jednotky nenapadly. Letěl přímo na střed formace a pět ha’taků se mu vydalo naproti. Palba začala na obou stranách stejně, ale Anubisovy jednotky neměly proti brutální úderné síle Phoenixe moc šancí. První tři ha’taky explodovaly zároveň a další dva dostaly každý po jednom zásahu asgardskými zbraněmi, které ale nedostaly šanci na druhý výstřel, protože se jejích cíle ocitly za lodí. Plukovník řekl pouze „Pavlove?“ a z trupu Phoenixe se vznesl asi tucet žlutých střel, které si prokousaly cestu skrz obě poškozené pyramidy. „Pane štíty klesly o pět procent, obě spojenecké lodě neschopny bitvy a ztrácejí atmosféru, nepřátelská flotila se přesouvá proti nám. Vlajková loď se začala rozkládat a hromadí energii.“ Nahlásil Goméz a pokračoval „Vypadá to, že má k dispozici Oči vládců soustavy, energetická stopa převyšuje cokoliv, co kdy Goa´uldi měli.“ Phoenix zpomalil svůj postup flotilou a ničil, co mu přišlo do zaměřovače. Anubisova loď se mezitím otočila přímo proti planetě. Davis to celé sledoval a už mu docházelo, proč potřebuje Země pomoc... „Pane o té zbrani jsem četl v hlášeních SG-1, pokud vystřelí, tak je Země v háji.“ Plukovník nehodlal ztratit Zemi podruhé v řadě. „Na plno v před, postavte nás přímo do předpokládané cesty paprsku a pokropte tu jeho kocábku!“ Loď okamžitě vyrazila plnou rychlostí a polovina zbraní pálila na Anubisovu loď, ale její štít odolával. Dorazili na místo právě v čas. Po nástavci lodi projely blesky a mohutný paprsek zasáhnul Phoenixe. Energie ve štítech klesala jako kámen a paprsek nevypadal, že by brzy skončil. „Pavlove vypalte všechny!“ Z Phoenixe se vznesly stovky dronů a okamžitě si to namířily proti Anubisově lodi. Planetární zbraň očividně potřebovala obrovské množství energie a štíty byly v důsledku oslabeny. Dost na to, aby si pár dronů našlo cestu skrz a zasáhly loď. Zbraň téměř okamžitě přestala pálit a Anubisova loď se začala otáčet od planety. „Ten parchant se snaží utéct! Palte vším!“ Štíty Anubisovy lodi byly pod obrovským zatížením a z povrchu planety se hnala asi stovka dronů. Anubis ovšem nehodlal jenom tak zemřít a zbytky jeho flotily mu vytvořily živý štít a umožnily ústup. Mateřské loď zmizela v hyperprostoru a nechala za sebou přes padesát zničených ha’taků. „Přeneste personál ze zničených lodí do našeho hangáru, snad se tam vlezou“ rozkázal plukovník. „Pane drony z planety kolem nás začaly kroužit.“
„Opakuji, neznámé lodi. Identifikujte se, nebo budeme nuceni použít sílu.“ Plukovník naznačil, ať mu dají i obraz a na displeji se objevila starostmi zvrásněné tvář Jacka O’Neilla. „Poslední výzva, identifikujte se!“ „Plukovník Christopher Westwood, kapitán lodi UEF Phoenix, sériové číslo DSC-0001, třída Victory.“ O’Neill byl chvíli ticho... „Naše planeta nikdy nepostavila loď jménem UEF Phoenix a žádný plukovník Westwood nikdy u armády nesloužil. Dám vám poslední možnost!“ Plukovník se nadechl a spustil „Plukovník Christopher Westwood, kapitán lodi UEF Phoenix, sériové číslo DSC-0001, třída Victory.“ Sotva dořekl, tak se drony Země pokusily Phoenixe zničit, ale neškodně se rozmázly o štít. O’neill na obrazovce cítil, že jde do tuhého, když v tom se do rozhovoru vložil Davis. „Generále! Plukovník vám říká pravdu, patříme ke spojeným silám Země a obdrželi jsme volání o pomoc, proto jsme tady.“ Generál i plukovník na něj nechápavě pohlédli. „V mém... v mém snu jsem byl požádán o pomoc a povedlo se mi přesvědčit plukovníka, aby nás sem vzal...“ O’Neill byl stále skeptický i když asi tušil odkud volání o pomoc přišlo... „To ovšem nevysvětluje odkud jste a proč máte platné identifikační kódy naší flotily.“ Davis se podíval na plukovníka jestli může odpovědět a ten jenom přikývnul. „Pošlete k nám pár vašich lidí osobně, na telefonní hovor je to příliš složité.“ O’Neill se podíval někam za kameru a po chvíli souhlasil. „ Za hodinu k vám pošleme nákladní loď s naší delegací. A jako důkaz dobré vůle bych byl rád, kdyby jste nám vrátili naše posádky na tyto koordináty.“ Westwood přikývnul.
Během následující hodiny na Phoenixu provedli přípravy pro přijetí delegace ze Země. Nachystali potřebné soubory, opravili trčící kabely a nepřišroubované kryty, uklidili zasedačku a nachystali všech pět kajut určených hostům, kterými loď disponovala. Davis byl pověřen vyjednáváním a připravoval se na všechny možné otázky, které by mohly padnout. Nejhorší, co ho čekalo, bylo vysvětlení odkud se vzali, zvláště když sám pořádně nevěděl, jak je to možné. „Loď s delegací se blíží“ ozvalo se z interkomu. Davis dopnul slavnostní uniformu a vyrazil z kajuty směrem k místu přistání. „Loď na pozici, zámky zapadly“ hlásil technik přes interkom. Před dveřmi přepážky stála osmičlenná skupina vojáků ve dvojstupu, na jejich konci Davis a plukovník Westwood. Dveře se, se zasyčením, otevřely. První vstoupila na palubu čtyřčlenná skupina bodyguardů. Rozhlédli se po kolem stojících vojácích a poté přes vysílačku dali znamení, že nehrozí nebezpečí. Ze dveří vyšel armádní generál Jack O’neill a brigádní generál Sheppard. Westwood s Davisem je uvítali zasalutováním, oba nově příchozí pozdrav opětovali a přistoupili blíže. „Generále tahle ochranná opatření nejsou za potřebí, dokud jste v našem okolí tak vám nebezpečí nehrozí a kdybychom měli nepřátelské úmysly, tak už Země neexistuje“ poznamenal Westwood. „Plukovníku ta ochranka není pro nás... já i tady John se o sebe umíme postarat, ta je pro naši delegátku a ukázal do dveří, ve kterých se objevila mladá žena s tmavě hnědými vlasy, jejíž štíhlou postavu zvýrazňovaly jednoduché bílé hedvábné šaty bez ozdob. Okamžitě, jak vstoupila na palubu, všichni přítomní členové posádky vytáhli příruční zbraně a namířili na nově příchozí. Ochranka reagovala stejně, akorát namířila na Westwooda a Davise. „Co ta tady sakra dělá?!“ zavrčel Westwood mířící na hlavu O’neilla.
Naposledy upravil St0rm dne 22.4.2010 14:31:53, celkově upraveno 1

Příspěvek 21.4.2010 16:04:39
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zajímavý,
Toto je spoiler!!!:
Adria
jako delegátka Země. By mě opravdu zajímalo, jak TOHLE vysvětlíš :?: :?: :wink: :wink: :D :D
Naposledy upravil sgcatlantis dne 21.4.2010 16:07:39, celkově upraveno 1

Příspěvek 21.4.2010 16:05:00
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Prosím odhady do spoileru :D

Příspěvek 21.4.2010 16:18:48
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zaujímavé a teraz by si mali ísť po krku. :rflmao:
Som veľmi zvedavý kto s nimi prišiel. :wink:
Že by:
Toto je spoiler!!!:
Adria :?:

Síce tomu neverím, ale čo už môžem čakať od niekoho kto to sekne pred odhalením jej totožnosti :?: :!: (A následnej reakcii vojakov :?: )
:rflmao: Pokračuj v písaní. :wink:
:bye:
P.S.: Kým som stihol dopísať pribudlo pár príspevkov. :rflmao: :rflmao: :rflmao:

Příspěvek 21.4.2010 16:28:40
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkné.
Toto je spoiler!!!:
Z hlediska vašeho tipu moc nesouhlasím. Že je to Adria by vysvětlovalo reakci posádky, ale nic ostatního. Dobrovolně by se nepřidala(leda že by konvertovala Zemi). A kdyby to byla ona(viz. plán dát do ní Tokru) tak by Zemi ochránila v pohodě sama...

Vím, že dotaz je to asi dost velký, ale mohl bys mi prozradit jestli
Toto je spoiler!!!:
zůstanou v této realitě, nebo se vrátí do původní?

Nejlepší by bylo, kdybys místo odpovědi rovnou dal pokračování :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky