Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Za všechno můžou Antikové

Za všechno můžou Antikové

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 16.10.2009 20:02:38
Utapau Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Co dali Antikové lidem? Nic...
Orájové alespoň své ovečky nevykořisťovali, nesklízeli a nezotročovali, co je na tom se modlit? Kde byli Antikové, tam panovalo zlo. Tvůrci druhé generaci lidí jim nedali nic - ani zásady, víru či řád. Podle pozemských legend, Bohové - podle jiných emzáci, dali lidské rase aspoň něco - poučili je o zákonech, seznámili třeba s pěstováním plodin, učili lidi... Antikové na nás pohlíželi jako stejně, jako se my díváme na mravence někde v lese na mraveništi. I podle Bible se Bůh smiloval nad lidstvem, Antikové ne..
Myslíte si, že by si v galaxii Orájů někdy škrtli goauldi nebo wraithi?

Příspěvek 16.10.2009 21:13:46
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oriové jsou strašně hodní....jen neumožňují nikomu dalšímu se povznést nebo budovat rozvinutější civilizaci. Ano, v Ori galaxii by si Goauldi ani neškrtli, ale taky by si tam neškrtla civilizace jako je na Zemi. Ori lidi naučily jen to málo, co bylo potřeba k životu a skrze ortodoxní náboženství počátku je nutili žít pořád v době středověku - něco jako islámské právo šarija. Když bych si měl vybrat mezi Antiky, kteří se o mě nebudou starat, ale budu svobodný v rozhodování, nebo Ori, kteří mi sice zabezpečí jídlo, vodu, oblečení, přístřeší atd., ale budu žít vlastně v umělém světe diktatury, kde systém rozhoduje za mě, tak volím Antiky. To je můj názor.

Příspěvek 17.10.2009 18:33:05
Utapau Airman
Airman

Odpovědět s citací

a jaký je mezi nimi rozdíl?; myslíte si, že wraithi nebo goauldi by dovolili, aby se druhá generace lidské rasy vyvinula tak, že by je mohla ohrozit; Orájové jsou v podstatě nehmotní a musí mít své převory, kdežto goauldi působili přímo a nikoliv zprostředkovaně, pokud vím, Antikové vyhladili jednu civilizaci, které bylo pomoženo jiným, nezodpovědným Antikem, hezká nezúčastněnost - goauldům je umožněno přežít a zotročovat, lidem nikoliv! dokonce Antikové připustili, že goauldi zkopírovali jejich vlastní technologii!
kolik civilizací zlikvidovali Orájové ve své domovské galaxii?; ano, orájové zabráňovali povzneseni lidí, ale kolik lidí z druhé generace povzneslo v galaxií gouadlů a wraithů? pokud bych si měl vybrat, vyberu si život, byť budu muset chodit na modlitby, než žít v otroctví nebo sloužit jako potrava...

Příspěvek 17.10.2009 19:21:57
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdaleka ne všechny civilizace v mléčné dráze byly zotročené goauldy - v Oriské galaxii všechny. Nejde o to, že bys přetrpěl nějakou modlitbičku, ty bys musel opravdu věřit (jinak by Oriové nedostali moc), když ne, tak by tě zabili, ač bys raději volil je místo Antiků. Zkrátka bys neměl tu možnost nad tím vůbec přemýšlet. Kdyby jejich uctívači věděli, že nejsou bohové, tak by je neuctívali, ostatně to se pak taky stalo. Za těhle okolností by je šel uctívat jen člověk, kterýmu je jedno v co věří, hlavně že bude na straně těch silnějších....

Příspěvek 20.10.2009 11:54:56
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jako ostatně většina naší populace.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 20.10.2009 12:35:41
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Utapau píše:
Co dali Antikové lidem? Nic...

Nic? Celou dobu galaxii ukrývali před Ori aby tam nepřišli. Postavili na Antarktidě antickou základnu plnou dronů, která porazila anubisovu flotilu. Díky platformě na Dakaře porazila země replikátory. Díky hvězdné bráně, kterou oni postavili a díky svým spojencům hlavně z řad asgardů je Země tam, kde je. A ještě k tomu mají v ruce kompletní asgardské jádro, celou jejich historii a technologii. A to všechno jenom díky tomu, že asgardi zase pro změnu čerpali od Antiků
Obrázek

Příspěvek 20.10.2009 13:44:20
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

neni zase takovej rozdíl, mezi tim co se děje na Zemi a co se dělo v Orijský galaxii. Že se tam lidi modlili? To tady taky. Tady lidi choděj do kostela, muslimáci mlátěj pětkrát denně hlavou o zem a uctívaj pouštního prznitele malejch dětí. Zas takovej rozdíl v tom neni. Kdyby tam přiletěli goa'uldi nebo jinej šmejd, tak s nima Ori udělaj krátkej proces, tady by žádnej Antik nepohnul ani prstem. Sice by to Ori nedělali z láskym k lidem, ale kvůli tomu, aby jim někdo nepovraždil zdroj energie, ale ve finále záleží na tom, jestli by ti lidé žili nebo ne.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 23.10.2009 17:09:18
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale určitě pár antiků by aspoň prstem hlo :D
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
by alfel

Příspěvek 27.10.2009 19:03:08
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

vyjádřím se jen k některám věcem:

re na první příspěvek od Utapau na této stránce: Antici nás možná jen pozorovali ale o to právě šlo... chtěli zjistit jak se vyvíjíme... když přijde nějaká pohroma jak se s ní vypořádám nebo jak se vypořádáme s mocí... nechávali nám prostor k samostatnému životu a v ničem nás neomezovali... prostě pozorovali jako my ty mravence na mraveništi.
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

Příspěvek 12.11.2009 15:19:27
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No dá se říct že Antikové přišli,zanechali po sobě brány,základny,atlantidu,loď Destiny a zase odešli do vyšších sfér....
chránili naši galaxii před objevením Ori.Rozseli život po celé galaxii.
ale i nechali mnoho špatného: Replikátory,Wraithy,mnoho jejich nešťastných pokusů,které mohly skončit zničením vesmíru,a Goau'ldy kteří okopírovali jejich technologii a zotročovali celou galaxii.....
ale zase kdyby nebylo tohoto tak by nebylo na co se koukat
bez antiků by nebyl skvělý seriál a filmy :ok:

A stejně za všechno můžou producenti :palka:

Příspěvek 16.11.2009 14:01:26
Vinas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

John Glassblower píše:
A stejně za všechno můžou producenti :palka:

no jo no, ale producenti jsou přece jenom LIDI :D
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. I když tím prvním si nejsem jist." - Albert Einstein
---------------------
Avernakis -> Avalon -> Terra -> Atlantus
Universe -> Milky Way -> Earth -> Atlantis

Příspěvek 27.11.2009 21:29:31
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale kéž by ti lidi/producenti těm Antikům rozuměli
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

canary Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

možno sa medzi producentmi skrývajú aj nejakí antici xD zistili, že takýmto seriálom nás najlepšie pripravia na pravdu o vesmíre xD

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě by se takovej vesmír nevadil vždycky bych věděl že existuje SG-1 která všechno zachrání :D
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
by alfel

sturdik Airman
Airman

Odpovědět s citací

micke píše:
Tak mě napadlo že za všechny problemi v MLOéčné dráze i Pegasu vlastně mohou Antokové. Kdyby na domovskou planetu Goauldu nedali branu tak by se nerozšiřili po cele galaxii a spousty ras by nežily v otroctví. To samé i v Pegasu. Kdyby neosídlili lidmy planetu kde žil iratusský brouk nevznikli by Wreithi a kdyby nevytvořili Replikatory, bylo by zase o nepřitele miň. Ti antikove dělaji problemy snad všude kde jsou. I ted, kdyz jsou povzneseni, a maji moc vse napravit tak to neudelaji a sleduji jak zlo ktere vytvořili postupně ovlada galaxii. Tak to teda když už s tim něco udělat můžou, tak proč to neudělaj. Stěžujou si jak je všude zlo a nic s tim nedělaj. :palka:

kebi antikovia nedali k goaldom branu a neosidlili planetu ludmi de bol irattusky chrobak a kebi nestvorili replikatorov tak bi nebol serial vies ?? :D :D :D :D

machovka007 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hairy Ass píše:
Když bych si měl vybrat mezi Antiky, kteří se o mě nebudou starat, ale budu svobodný v rozhodování, nebo Ori, kteří mi sice zabezpečí jídlo, vodu, oblečení, přístřeší atd., ale budu žít vlastně v umělém světe diktatury, kde systém rozhoduje za mě, tak volím Antiky.

S tímhle absolutně souhlasím. Kdyby mě někdo nutil modlit se 20× denně proti mé vůli a dělal ze mně loutku, tak by se mi to určitě nelíbilo.
"Po více než čtyřech miliardách let své existence dospěl svět do století, kdy stačí málo, aby lidstvo samo sobě připravilo zkázu a smrt. Je člověk vůbec schopen udržet na uzdě všechnu tu ničivou sílu, kterou mu technický pokrok vtiskl do ruky?"

david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No mě by to modlení moc nevadilo spíš by mi vadilo to že když v ně nebudu věřit tak mě upálí.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

D.Dušek

Odpovědět s citací

Tento témat mě názvem zaujal, ale první příspěvek mě zas tak moc neuspokojil. Mám na to trošku jiný názor.

Antikové byli zajisté velcí myslitelé, ale ze spousty dílů jsem pochytil, že to byli také pěkně nafoukaní, arogantní týpci, za což bych jim dal body dolů. Ostatně pár věcí se zvrhlo hlavně díky jejich nezájmu (viz Wraith, sice ne přímo, ale kdyby se starali o to, co se děje s lidma na planetě, na kterou je vysadili, neřešili by takové problémy, jako byla třeba porážka Wraithů). Další věcí jsou rozdělané projekty, od kterých upustili. Co si asi mysleli? Je normální rozbitej kanon, kterej je schopnej během pár chvil vyhodit do vzduchu solární systém, normální nechávat bez dozoru, téměř neporušenej na planetě? Prostě ho mohli zničit a nezahrávat si s náhodou. To samé stroj času, díky kterému O'neill s Teal'cem uvízli v časové smyčce. Nefungoval, tak proč ho proboha nezničili? Je to krásnej příklad toho, jak jsou chytří lidé ve skutečnosti blbí :) ... to je tedy můj názor. 8)

canary Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Antici boli naozaj geniálny národ...len mne stále vŕta v hlave že keď už sa dokázali povzniesť do vyššej úrovne bytia tak prečo si nevatvorili nejakú zábezpeku aby sa ich rasa zanechala? ako energia môžu existovať večne, ale stále tí istí? trocha že ponorková choroba alebo zakrpatenie? :D podľa mňa v tomto urobili chybu mnohé rozvinuté rasy...ajk asgardi. toľko si geneticky upravovali telá až neboli nedalej možní rozmnožovať sa...

Odpovědět s citací

Každej génius je arogantní,povýšený a trochu nepraktický viz Newton,Einstein,Edison,Antikové a Ori prostě to k tomu patří a že udělali pár chyb no to se stane jenom na zemi sou takový borci co nikdy žádnou chybu neudělali jo počkat carterova málem zničila slunce a tím zabila celou civilizaci ale asgardi to urovnali.

MC Michael Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
Jak už trochu naznačil Foo Fighter, tak tohle je lehce diskutabilní. Antikové používali bránu jako jeden ze způsobu "cestování" a pokud umístili bránu na nějakou planetu, tak je asi nezajímalo, že za pár tisíc let se z místních zmutovanejch ještěrek stane hrozba pro půlku galaxie. Gou'uldi stejně tak jako Wraithové vznikli dlouhodobým vývojem. Goa'uldi zpočátku parazitovali na Unasích a žili více méně divoce.

Já bych jenom dodal, že Goa'uldi byli kdysi prdátory (byli dvakrát tak velcí) a později se vyvinuli v parazity, kteří nejdříve používali Unase jako hostitele a později, když se naučili používát SG, tak začali používat lidi jako hostitele a pak je začali rozvážet do vesmíru.....a to všechno co následovalo už víme.
So, I'm (normal?) SG Watcher...OK don't lie... I'm SG maniac xD My other favourites serials are The Simpsons, MacGyver, Knight Rider, Futurama, Star Trek..... for now I'm looking for new episodes of SGU.

novoto Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

antická společnost

1. představte si Rodneyho( icarus project, arogance, inteligence, technologie, ...)

2. a představte si civylizaci plnou Rodneyu

3. a máte antiky

:rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:
Obrázek

Asgardská nejvyší rada označila zničení Země za politováníhodné.
O'Neill: A potom jsem se tam trochu rozčílil.
Hammond:Co to přesně znamená?
Daniel: Jack udělal poznámku o Freiově matce

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Antikové dost promitivní rasa. Furt řikaj kolik miliónů let existovali a co je výsledek 2 galaxie plný bran (co se týče destiny no comment). Pár super technologií a jinak nic.

Vždyť jen Pegasus, oni jako osídlej celou galaxii, ale neviděl jsem město velikosti celý planety jako např replikátoři. Oni místot toho stavěj furt města ve stylu Atlantis, která je několik milionů let stará.
Vždyť ten národ se vůbec nevyvíjel. Několik milionů let stáli na místě.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Odpovědět s citací

No ono je těžký se vyvíjet nebo aspoň něco stavět když furt válčíš,utíkáš a používáš zdroje k rozesetí života po galaxii.

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

david.p41 píše:
No ono je těžký se vyvíjet nebo aspoň něco stavět když furt válčíš,utíkáš a používáš zdroje k rozesetí života po galaxii.

Tak pochybuju že válčili 3 milióny let (zlatý Star Wars).
Na Anticích je náramě vidět jak je to celý nedomyšlený, bohužel :( . Vždyť jenom vývoj na zemi za 100 let a antikové za několik milionů let?? Osobně mi to příde nic moc. Scénáristi jim dali moc let, kdyby jim nedali hned několik milonů, ale třeba jen pár set tisíc byla by to jiná.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

PředchozíDalší

Zpět na Rasy