Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica Caprica epizody

Caprica epizody

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Líbí se Vám Caprica?

Ano
38
78%
Ne
11
22%

Celkem hlasů : 49

Příspěvek 17.4.2010 15:04:43
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ralen: Opět: Je to něco víc, než názor? Kolik lepších technologií máme od našich předků? Žádnou pokud vím, jenom se na nich stavělo dál a dál.
Jestliže si kolonisti mají miliardové populace a mezihvězdné cestování , pak takováhle Caprica retra nedávají smysl.

Skot: Ano, může to být jenom hodně velká klika, že to nikdo neviděl. Ale i u Greystoneů doma, to už mi to přijde jako pěst na oko.

Příspěvek 17.4.2010 15:51:21
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Gesser: Myslím že by sis měl uvědomit, že od nás Capricu nedělí zas taková dlouhá doba. IMHO je to tak +-100 let před námi. Nadávat na retro je naprostý nesmysl. Existuje auto co dá z nuly na sto za 3 sekundy, ale myslíš že ho maj všichni? Můžou si ho dovolit všichni? Kolik lidí pořád jezdí ve starých autech, proto že nemá na nový. Jde o to do jaký sociální skupiny se díváš. Sou bohatí, jsou chudí.
Graystonovi sou bohatí, mají nej techy. Adamovi jsou střední třída, mají průměr. A určitě najdeš v koloniích místa, kde jsou lidi chudí a hladoví (Saggitarion?).
To že chodí oblíkaní stejně jak u nás mě vůbec nevadí, a ani bych to nijak neřešil. IMHO obleky a kravaty se stejně budou užívat i za sto let, neříkej mi prosímtě že žereš ty kecy ze scifi kde každá vyspělá rasa chodí oblečená v bílých nebo šedých kombinézách :)
Proč zakázat papír? No ono je to něco jak mobil a pc s připojením na net v jednom. Podle mě zrušili veškerou zasíťovanou techniku, ale taky všechno co potencionálně zasíťovat jde. Pořád uplně nevím co Cyloni udělali že vyvolali takovou paranoiu, ale IMHO kolonie zničily cokoliv u čeho jenom byla možnost vytvoření bezdrátovýho spojení. Až v miniserii začali pomalu se k těmhle techům vracet.
S robotem u Graystonu souhlas se Skote, jasně že tam je kamera, ale nesedí tam žádnej člověk co by to hlídal, a proto že se nic nestalo tak ty záznamy nikdo neprojížděl.Policie průmyslový kamera a kamery v objektech taky projede až když tam něco vyšetřujou, nebo si myslíš že to někdo každej den projíždí jestli někdo náhodou neházel na jejich barák odpadky? :-D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.4.2010 16:39:12
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dobrá, kamery s krčením ramen beru. Furt si ale myslím, že minimálně Surge je dost vyspělej na to, aby něco oznámil. Policii zvládá skoro sám :lol:

No móda... Nějaké změny se ale dějí pořád. I v tom ultralevném B5 se předělávaly oblekům límce, a jak dobře to vypadalo. Tady občas zapomínám, že to je jiný svět.
Ve světě, kde se děti rozhodnou Utečeme na Gemennon! už nějakou vyspělost čekám i v nižších vrstvách.

Kdyby ten papír byl jako mobil a PC v jednom, nedostávali by ho členové buněk jako tajná psaníčka.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 17.4.2010 16:45:00
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

A proč jako ne? Oni si přez to posílaji jenom heslovtý krátký vzkazy pokud si to pamatuju dobře. A mimochodem, jak realní teroristi někdy odpalujou dálkově bomby? Ano, přez mobil.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.4.2010 17:01:40
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mobil běžně seženeš anonymně za pakatel, a toho teroristi taky využívají. A jestli takové multifunkční papíry dávají kvůli 'krátkým heslovitým vzkazům', neměli by jezdit v Tatře 87.
Obrázek

Příspěvek 17.4.2010 18:00:47
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Co se týče "robota v podkroví" to mí příjde taky takoví divný, takové věci by měli být uzavřené v nějakém dobře střeženém institutu. Obzvlášť, když tam mají fanatický teroristy a Graystonovi jsou jako superstar, ale třeba ta oblast nějak střežená je, ale to se dá těžko říct, když si tam Sam Adama přijede jen nějakých 50-100 m od baráku a bez problému vidí do kuchyně jejich baráku.

A technologie. To se dá vysvětlit rychlým technologickým vzestupem. Nové a lepší techy přicházejí rychleji než stačí odcházet ty starší, ale ty vrtulové vzducholodě a ta letadla jak z období mezi první a druhou světovou ať raději zůstanou ve virtuálním New Cap city.

Příspěvek 17.4.2010 21:01:31
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

on může být papír a papír, mobily taky můžou vypadat stejně, ale můžou se lišit počtem funkcí. A to, že se Sam dostal 100metru k baráku neznamená to, že by se stejně snadno dostal do baráku, či přímo do labolatoře
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 17.4.2010 21:53:29
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Ralen: Opět: Je to něco víc, než názor? Kolik lepších technologií máme od našich předků? Žádnou pokud vím, jenom se na nich stavělo dál a dál.

Nevim, jestli přesně chápu tvoji otázku. Pokud se ptáš na to kolik technologií zapadlo a poté bylo znovuobjeveno, tak určitě hodně - technologie, co zanikly s antikou (viz zmíněný parní stroj), ale nejspíš by se našly i nějaký novější, možná něco z toho co vynalez Tesla ...nevim přesně, až zas tak sem po tom nebádal. Každopádně pokud chceš něco víc než názor, tak Thomas Kuhn dokázal určitou diskontinuitu v lidskym poznání.
Geser píše:
Jestliže si kolonisti mají miliardové populace a mezihvězdné cestování , pak takováhle Caprica retra nedávají smysl.

Podivej se na to jak si lidi představovali budoucnost třeba v 18. století, nemůžeš vědět, že pro civilizace schopnou mezihvězdnýho cestování nebudou mít spalovací motory žádný smysl.
Geser píše:
Kdyby ten papír byl jako mobil a PC v jednom, nedostávali by ho členové buněk jako tajná psaníčka.

Poslat něco přes síť je nebezpečný - nikdy nevíš kdo poslouchá. ;-)
Obrázek

Příspěvek 18.4.2010 11:19:34
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Koukám, žes to vůbec nepochopil :)

Kolik mohli najít kolonisti lepších technologií? Našli snad na Caprice nějaký obelisk, kde byl runami popsán princip spalovacího motoru, a tak si řekli Hustý, tohle využijeme v osobní dopravě! ? Budu předpokládat že ne. Stejně jako budu předpokládat, že Adama si nevyměnil ve dvaceti oči, ikdyž to jediný by dávalo smysl.
Btw díky za článek, ale na kolonisty to aplikovat nejde.

Poslat něco přes síť je nebezpečný - nikdy nevíš kdo poslouchá.

Takže budu rozdávat svoje osobní počítače. Aha.
Anyway řešili jsme tím něco jiného.
Obrázek

Příspěvek 18.4.2010 21:05:30
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Koukám, žes to vůbec nepochopil :)

Pokud jsem to nepochopil, pak si tomu timhle příspěvkem vůbec nepomohl. Význam onoho obelisku mi naprosto uniká. :hmmm: Care to explain?

Anyway řešili jsme tím něco jiného.

Tvrdil si, že posílaní papíru jako psaníčka vylučuje jeho funkci jako mobilu a PC a já to popřel, co je na tom "jinýho k řešení"?
Obrázek

Příspěvek 18.4.2010 22:01:43
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Balial: jelikož na Zemi přiletěli v BSG v době, kdy lidé neuměli pomale ani mluvit, tak to +- 100 let nebude... bylo to v tisících ;) . Dále, co asi Cyloni udělali, že se chtěli zbavit všeho zasíťovaného... stačí se podívat na začátek Minisérie, popř. začátek The Plan, co pár stíhaček udělalo s flotilou, popř. letkou Viperů ;)

S tím, že má toho robota jen tak... myslím, že tam není taková kriminální aktivita, aby se vloupávali do baráků jako u nás, možná to bude i více chráněné, třeba ty dveře, ač vypadají křehké nepůjdou jenom tak rozmlátit, třeba i nějaký obranný mechanismus? Robot je vyplej, proto není důvod pátrat, jestli něco dělal, pro Graystoneho a pro ostatní je to jenom kus plechu, který poslouchá rozkazy, když je zaplej.

Geser: Jak by sis představoval, aby ta Caprica vypadala? Ty auta možná vypadají jako naše (kdo by se taky chtěl dělat s kompletně futuristickou společností), ale třeba jezdí na tilium (nebo jak se to jmenuje) nebo tak a nedokážu si představit takovouhle společnost, že by se dopravovala stejně jako v SW na Corusantu, to je prostě nereálná věc, když vidím, co se děje na českých silnicích dnes, ani si nedomýšlím, co by se stalo, kdyby se takhle létalo ve vzduchu...

K očím Williama... neboli Adamy staršího z BSG... je několik teorií, jedna je hodně zajímavá, sám Deus mi ji řekl... uvidíme...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 18.4.2010 22:15:06
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

On Balial asi myslel technickou vyspělost...

add retro styl... No nevím, ale leckdy se stává, že se móda vrací. Není důvod vyčítat Caprice, že používají stará auta, když tím chtějí pouze ukázat na to jaký tam je styl. A že používají starou Tartu? No dobře postav jim jiný podobně vypadající auto a oni ho vezmou. On totiž seriál nemá dost rozpočet na vytváření si vlastních aut, tak prostě vezmou normální auto ve stylu který tam chtějí a kopnou ho tam. Pod kapotu tomu autu nevidíš, tudíš nemůžeš říct, jestli je zastaralé nebo ne...

Ještě jako menší ilustraci Morgan Aeromax a Morgan V6 Roadster jsou nová auta v retro stylu... Stěžovat si Carice na retro je jako stěžovat si na tohle... Prostě je to styl, tak se s tím smiř... Lidem se to tam lídí, tak si to kupují.

Add oči Adamy, jak tu někdo říkal, oči můžou časem změnit barvu stejně jako vlasy...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.6.2010 18:48:04
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Capricu jsem přestal sledovat po druhém díle, nudil jsem se u toho. Ale jak teď skončila seriálová sezona, tak jsem se k ní vrátil a jsem rád, že jsem to udělal. Dneska jsem zkouknul od 1x03 po 1x08 a solidně jsem se bavil, nevím, čím to je, že předtím ne. Potenciál to rozhodně má. Jen je teď škoda, že když jsem se k tomu vrátil, budu zase muset tak dlouho čekat na další díly.

Příspěvek 12.7.2010 06:41:08
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já všechny díli stahuju ale pustím si je až budu mít aspoň sérii.
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Příspěvek 22.7.2010 05:58:23
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak Caprica byla opět odložena, tentokrát na leden 2011, to už opravdu není dobré. Na BSG.cz začala hromadná kampaň proti SGU :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica