Tak trochu opožděně -
5x02- líbil se mi ten nápad s hvězdnou velrybou. Ta scéna "na jazyku" byla vtipná a docela originální, stejně jako Británie plovoucí vesmírem. To, že na řešení přišla Amy v posledních dvaceti vteřinách mi taky trochu vadí, hlavně proto, že stovky let mučený tvor by se spíš naštval - a je úplně jedno, jak moc je inteligentní. Narozdíl od prvního dílu mi tu přišlo, že se Amy s Doctorem trochu míjejí a to objetí přišlo najedou a moc se mi tam nehodilo. Třeba zrovna Donna s Doctorem si tak nějak sedla hned, ale snad to ještě přijde.
5x03 - Přiznám se, že jsem se prvních asi 15 minut dost nudila. Líbí se mi, jak se snaží v každé sérii vytáhnout nějakou historickou postavu, jelikož jich má UK plno, určitě jim nedojdou.

Při pohledu na prvního Daleka mě v první chvíli napadlo "nebudou mít každý jinou barvu, že ne?", aby mě následně pro změnu napadlo "a prodávají je v různých barvách"

Působí trochu jako umělohmotné hračky, než jako stvoření, kterých bychom se měli bát.
Amy tam v prvních chvílích je tak někde postávala, aby na konci byla celkem dobře akční, ale ať se proboha ta holka nají. Nevím, koho napadlo, že tam má pobíhat v minisukni, ale ty její nohy (a v jedné scéně i ruce) mi přišly nezdravě hubené a docela to odvádělo mou pozornost. Je to prkotina, ale pro mě osobně dost rušivá.
Pořád si nejsem jistá ani Amy, ani Doctorem, tedy ani jejich představiteli. Soudit po třech epizodách je brzo, snad mě to zase správně chytne jako dřív.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.