Díl byl průměrný až pod průměrný. z počátku nalezení planety na nevysvětlitelném místě s nevysvětlitelnou historií vyvolalo pěkné tajemno. Znásobil ho i obelisk u o kterém jsme se vubec nic nedozvěděli, akorát to že v noci svítí. Průzkum lodi byl super. Na bedny které se před tím ve spoilerech objevovaly jsem se těšil a překvapil mě jejich obsah. Podle mého jsou v nich bud bitevní nebo opravářští roboti. Vypadali na styl veliká hlava kde je mozek a různé senzory a několik chapadel. Typuji že si jednoho Rush ochočí a bude s ním opravovat lod nebo dělat nějakou neplechu. TJ je těhotná. Z článků na hlavním webu jsme se dočetli že herečka těhotná opravdu je a dopadlo to stejně jak jsem to čekal, akorát o něco dřív ( čekal jsem to až ve 2. sérii ale pro reálnost je to dobré ). Ulízaný Scott který je tam za naleštěného rytíře a po tomto dílu u mě za děfkaře, ( táhne to s cloe a nejspíš má i něco s Tamarou ) propadl. Neudělal nic užitečného. Nejdříve všechny nutí do práce a chce se vrátit z5 co nejdříve ale nakonec ho překecá modrooká barbie.

. Co se mi na tomto dílu líbilo je to že IOAčka Wrayová (nevim jak se to píše a jestli to je zprávně) je psychicky na dně, plukovníkovi to nahrává a vypadá to na ještě jeden nebo 2 menší zvraty na lodi v podobě šachů které má plk. rád :]
Díl si udržel průměrnost, dobrých scén málo těch citových dnes až moc.
4/10