jak asi měla za Doctorem bežet přes dveře, které se otevírají jenom, když zmáčkneš jedno z tlačítek
Měla dvě možnosti - zmáčknout Protestovat (nevěděla přeci, že ji za to budou chtít zabít, a byla to jediná možnost, pokud si nechtěla vymazávat paměť), a nebo jedoduše začít bouchat na dveře s řevem "Pomoc!" a čekat, až si pro ní Doktor příjde

Protože ona měla 12 let na to aby "snila" o tajemném Doctorovi který jí spravil zeď.
Vzhledem k tomu, že za tu hoďku, co s ní tou dobou strávil, materiál ke "snění" tvořilo akorát zmatené chování čerstvě zregenerovaného TimeLorda s ještě neurčenými rysy, který za tu dobu stihl akorát vypadat otrhaně, plivat se jídlem, spravit zeď, naslibovat hory doly a pak zmizet, tak i za těch 12 let z toho mohla těžko uvařit něco platného, a pokud si ho opravdu představovala ve všech těch detailech správně, tak by to byla akorát obrovská klika.
Co mám proti Amy? Jak už jsem možná psala, podobný typ hrdinek prostě nemám v oblibě. A tuším, že začátek je ještě relativně ok v porovnání s tím, co bude dál. Co se týče dělání problémů - to, že tím svým chováním (které bylo podle mě prakticky neopodstatněné a spoléhalo se na pochybnou intuici a štěstí) nezpůsobila pohromu, nebylo nic jiného než velká klika.