Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x12 - Divided

1x12 - Divided

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.4.2010 13:55:58
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hyperdrive: Jako velitel si tam logicky sednout nemohl. Myslím že speciálně US armáda má předpisy, že důstojník chrání velícího důstojníka atd. Možno dohledat.

Příspěvek 12.4.2010 17:30:04
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

rozhodně jsem na straně vojáků, ti mají cíl - dostat se domů, ale fakt nevim, co tam ty civilisti dělaj, když snad všichni věděj, že Rushovi se prostě domu nechce (ale netváří se tak) a navíc co naprosto nechápu - když mají komunikační kameny, tak bych si myslel, že v reálu by je používali neustále - vždy by se někdo vyměnil za vědce a neustále by zkoumali Destiny a pomohlo by to i morálce na lodi

další věc - jak by chtěla Wrayová nebo Rush vysvětlit při vzpouře, kam zmizel Young a ostatní, tady je další otázka - proč se najednou přestaly používat komunikační kameny?

jinak Young u mě hodně poklesl tím, že se nechová jako velitel s respektem

Hyperdrive píše:
To jsem pochopil jsem to akorat špatně napsal , jen mi šlo o to že jako velitel si tam mel sednout on

:lol: takže velitel se nechá zabít, sám řikal, že to nejdřív chce prověřit

Příspěvek 12.4.2010 19:21:23
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nepaci sa mi ako Rush usudil...Chloe nema jazvy nema v sebe zariadenie...robil jej prehliadku on?...a zariadenie moze mat vo vnutri aj bez jazvy.
Obrázek

Příspěvek 12.4.2010 20:01:07
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neříkal Rush že má jizvu? pokud ano a Chloe neměla tak by sledovací zařízení v sobě mít nemohla - neměla jizvu

navíc Chloe byla uvězněná krátce a Rush se jí na to ptal

Příspěvek 12.4.2010 20:02:55
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tohle se teď objevilo na Gateworldu a totálně mě to rozsekalo:
Obrázek
:rflmao:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 12.4.2010 20:06:29
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je dobrý, hodně dobrý. :smile:

Příspěvek 12.4.2010 20:13:36
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

DAVE!: to je pravda, ten byl slabej, ale to neznamená, že budou slabí všichni, třeba mají i nějaký válečníky, třeba mají nějaký obleky, jako měli asg v pegasu, třeba mají nějaký roboty, čert vi, co na nás mužou vytahnout, ja bych je zas tak nepodcenoval :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 12.4.2010 20:15:01

Odpovědět s citací

I když je ten obrázek jen sranda, donutilo mě to zamyslet se nad tím a je třeba si uvědomit, že vzpoura v BSG a v SGU byly trochu rozdílný. Nehledě na to, že Adama byl nejvyšší velitel a Young se musí zodpovídat Zemi, tak vzpoura na Galactice byla krvavá a tekla při ní krev, tady nikdo nezemřel a lidi na Destiny se víc potřebujou, protože když vyhodíte Wrayovou a pár hlavních civilů z airlocku, tak tím přijdete o významnou část posádky, kdežto v BSG si ty dva mohli dovolit...nicméně to je jen moje myšlenka vyřčená nahlas...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 12.4.2010 20:46:04
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ten obrázek je Geniální a celkem solidně obsáhl i můj názor...

T.: Chápu tě, ale na druhou stranu myslím, že Adama by se i v případě Destiny rozhodl vyhodit pár lidí z okna ven a nenechat si srát na hlavu... Vždyť Adama byl odhodlán zavřít Roslinovou ve chvíli kdy vzala ten Raider a myslím že by byl schopen ji i poslat na vyhlídkový let do vakua...

Tommaso: No myslím, ale že se shodneme na tom že je velké plus, že konečně máme emzáky co nejsou super-silní a nemají super-schopnosti, jako naši staří známí Wraithi co přežijí milion let, člověk se jich pomalu neumí dotknout, pokud to není ženská co má v ruce dva klacky, a ještě mají díru na ruce, kterou jsou schopni vysát životní energii :roll:
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 12.4.2010 20:49:59

Odpovědět s citací

Mark Jackob: To je fakt, ale pořád je tady ten rozdíl, že Adama se v těch chvílích nemusel nikomu zodpovídat. Young se zodpovídá O'neillovi a Homeworld Command. I když mohl šoupnout Wrayovou někam na samotku, to je pravda...
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 12.4.2010 22:58:00
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To je taky pravda... i když dokážu si představit Adamu, že by jednoduše natvrdo posádce řekl, že zakazuje používat kameny a nazdar. Nikdo by neřekl ani píp, natož nějakou vzpouru...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 13.4.2010 08:00:23
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Wrayovou bych vyhodil dovolnýho prostoru bo ju nechal samotnou na nějaké planetě bez možnosti návratu...ju ak nesnáším poslední díly..:) aspoň že Woolsey je frajer a jedinej z IOA koho mám rád.:) zybtek bych postřílel

Příspěvek 13.4.2010 11:17:22
Street_cz Airman
Airman

Odpovědět s citací

no já jsem každopádně zvědavý na situaci se Scottem a Chloe... netvářil se, že by z ní měl vyskočit z kuže radostí :D ještě tu podpořím diskusi o mlácení civilistů Jamesovou - to neznáte rovnici čím víc lidí pohromadě tím víc klesá průměrná inteligence? Taky se pak podle toho musí přistupovat! Chování Jamesové a Greera bylo naprosto podle norem a nedopustili se pochybení, neboť ten jeden civilista na Jamesovou vyběhl s jasným názorem, že nebude poslouchat... kdyby mu nevrazila, připojili by se další a hned by měli další vzpouru a vzhledem k poměru vojáků:civilů by ten boj nebyl zas tak vyrovnaný.. a nechtějte vědět, co by dělali ozbrojení civilisté

Příspěvek 16.4.2010 15:48:22
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Wrayová mi nevadí ani za mák, to co udělala bylo logický, to o čem mluvila - 100% pravda, že armádě velí civilní vláda. Chápu že se jí nelíbí co Young udělal Rushovi na planetě, protože ona neví, co víme my. My jsme si vyslechli celý jejich dialog i to že Young se snažil o nějaký kompromis přičemž ho Rush fuckoval do největší míry...

Stejně je to celý vedený k modelu galacticy - vojenské záležitosti vojáci, civilní záležitosti - civilové. Osobně mě zajímá, že když Cloe a Scott byli na opačných stranách barikád, jestli spolu budou ještě spát :hmmm:

A nejlepší scéna epizody, Rush, který se probudil z narkózy. Celkově celá ta operace s tou kardioložkou se mi moc líbila..

Fajn epizoda.. zatím jsem s vývojem seriálu mooooc spokojen!

Příspěvek 25.6.2010 22:00:35
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Z môjho pohľadu na Destiny niesu žiadne veci civilné. Je to mimoriadna situácia a tam rozhoduje presná a nezdieľateľná právomoc k okamžitému riešeniu prežitia osadenstva. Kým by sa vo vyhrotených situáciách :jako: demokraticky :jako: rozhodli civili (npr. hlasovaním a nekonečnou diskusiou), už by ani nemuseli žiť. Tam je potrebné jednať okamžite na vyskytnutý problém.
Preto sa mi nezdá celkové pojatie SGU.

V tomto prípade som skôr už za to, aby lodi velila Kiva a Luciánska aliancia.. :yes:
Civilnú vládu beriem v podmienkach Zeme, alebo veľmi podobných. IOA v žiadnom prípade neberiem ako kompetentnú. (V prípade Destiny, ako vyplýva z môjho príspevku, velenie má byť v rukách armády.)
P.S.: Ak chcem prežiť, tak mi v tomto prípade určite skôr pomôže armáda než vyhúkaný civil.
Toť môj názor.
:heat:

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách