Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x12 - Divided

1x12 - Divided

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.4.2010 15:59:26
slizik007 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nj 100 ludí sto chutí. Tak ale nesťažujem si páči sa mi to ako to je len posudzujem, keby som ja civilista tak určite to tak nenechám. Ale jednoznačne je to takto reálne a to je fajn preto sa mi to páči viac ako predošlé SG a tak isto mi aj postavy viac prirástli k srdcu :bounce:

Příspěvek 11.4.2010 16:01:14
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

vojáci jim tam od té doby zachraňují krky. Kdo jim zajistil vzduch? Voják. Kdo jim zajistil vodu? Voják. Kdo jim zmařil jejich pokus o návrat na Zem? Civilista. Kdo je za celou dobu té "vzpoury" tahal za nos? Civilista.
Naposledy upravil DAVE! dne 11.4.2010 16:02:49, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 16:01:59
maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Souhlasím s tím, že divák má určitě větší šanci si vytvořit vztah k postavě/postavám, jelikož děj je řekl bych rovnoměrně rozložen na část příběhu a část věnovanou postavám. Tedy, vyvíjí se příběh i postavy a je v tom rovnováha, což mě osobně předešlé série nedaly. A právě proto jsem si SGU velmi oblíbil. Jednou jsem to přirovnal k O.C ve vesmíru-je to velmi nadsazené, ale v podsatě ono.

DAVE!: právě proto jsem pro vojenské velení-je nutné.

Příspěvek 11.4.2010 16:12:13
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Opravdu výborná epizoda u které jsem sám nevěděl, která strana je ta lepší a správnější. Civilové nebo vojáci? Opravdu nevím na jakou stranu bych se přidal. A to se mi na tom nejvíce líbilo. Nebylo to to klasické dobro vs. zlo a člověk tak ani nevěděl komu má fandit.
No a samozřejmě musím zase pochválit hudbu. Snad od epizody Time zase zajímavé huební motivy a další plus za úvodní song.
8/10

Příspěvek 11.4.2010 16:12:41
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

slizik007: ještě něco. Být tam v tu dobu já a mít po ruce Zat, tak je tam všechny výstražně omráčím
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 16:30:41
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keď si spomenul ten Zat, tak práve dnes ma napadlo, že prečo oni vlastne nemajú Zaty? Nepoužívali ich SG tímy ako sekundárnu zbraň?

Příspěvek 11.4.2010 16:33:28
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak to v SGA je taky vůbec neměli a přitom by se jim mnohdy hodili.

Příspěvek 11.4.2010 16:35:18
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

V SGA střídali pistole s wraithskými stunnery. Měl bych ještě dotaz na někoho vojensky znalého. Ta vesta co oni nosí s tou pistolí na břichu. Taková hrůza opravdu existuje?
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 16:44:07
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ano existuje. Link:
http://www.lapolicegear.com/blomelvecrdr.html
A když příjde na věc, tak ono to není tak hrozné, je to pohodlnější, než-li třeba stehenní pouzdro na pistoli, mohu potvrdit z vlastní airsoftové zkušenosti.

Příspěvek 11.4.2010 16:47:10
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no střelit tam do mě týpek s tyčovkou, tak pistole v řiti+všechno ostatní
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 16:47:58
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To moc žereš, nemůžeš to brát tak do detailu.

Příspěvek 11.4.2010 16:48:14
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
ještě něco. Být tam v tu dobu já a mít po ruce Zat, tak je tam všechny výstražně omráčím

A já mít po ruce Zat, narvu ti ho do pr*ele. Áno, všichni vojáci jsou hodní, všichni civilisti hloupí a zlí, všichni černoušci jsou dobří, všichni bílí jsou zlí náckové, všichni Italové jsou fašisti, všichni Amíci jsou špekatí a jezdí v Hummerech, všichni Dánové jsou ožralí a všichni v Holandsku hulí. Ty že jsi dospělý člověk s volebním právem?
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 11.4.2010 16:50:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano, jsem na straně vojáků. Oni se tam o ně starají, zachraňují jim krky a oni se jim odvděčí vzpourou? Co tam oni za celou dobu udělali? Vypěstovali kytky a jeden z nich šel do křesla
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 16:53:30
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak myslím, že "kytky" sú dôležité nakoľko je to jedlo aspoň malé množstvo kyslíku, liečivé biliny atď. Potom keby nebolo Rusha, Eliho a iných vedcov na Destiny by si vojaci asi ani neprdli a ani vzduch by nemali a ani vodu bo by nevedeli ako na to. Takže myslím že je to 50 na 50 a ani jedni by sa neobišli bez druhých.

Příspěvek 11.4.2010 17:01:06
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi jsem divnej, ale tak odvařenej jsem z toho nebyl. Young mě příjde jako špatnej velitel takže jsem vyjímečně fandil civilům. Doufam že do konce série se to nějak zaonačí a dostanou se na palubu další lidi a toho debila Younga někdo vystřídá...

To zařízení na konci ten turbospešlák Scott rozstřelil ?

Příspěvek 11.4.2010 17:03:51
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na palubě houstne atmosféra. Ani jedna z stran není schopná konstruktivně a věcně jednat. Mezi jednotlivými členy posádky rostě vzájemná nedůvěra, což má za následek eskalaci konfliktů a v konečném důsledku oslabení celé posádky vůči vnějším hrozbám ..... přesně takto si to představuji :bravo:
Hodnocení: 9/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 11.4.2010 17:31:40
Pechy082 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Young se mi taky pomalu přestává líbit. Ovšem je to realističtější než styl SG, kde byly všichni pořád v pohodě nehledě na situaci. Young nechal Rushe na tý planetě což bylo jednoznačně špatné rozhodnutí, ale v dané situaci zcela lidské. A nezapomínejte že vzpoura na lodi se trestala a za některých okolností ještě trestá smrtí :palka: Jinak když někam vtrhnou speciální policejní jednotky, tak taky neřvou jen proto aby se o nich vědělo, ale taky pro ten efekt. Nesmí dát zločincům šanci reagovat a všechno musí jít rychle, protože jakmile je necháš přemýšlet tak někdo udělá nějakou kravinu. No a jak se jednou začne střílet, tak už to jen tak nezastavíš.

Příspěvek 11.4.2010 18:28:36
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nezapomínejte taky, že všichni na Destiny přišli z vojenské výzkumné základny, kde hlavní slovo měli taky vojáci.
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 11.4.2010 18:49:46
David Zelenka Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevite kde bych mohl shlednout dil divided s cz titulkama většinou už to v tuto dobu bylo diky.

Příspěvek 11.4.2010 18:52:52
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pěknej díl. Až na úplný začátek.
Chloe byla konečně k něčemu a jen nepoklusávala za ostatníma. Vzpoura zajímavá. Líbilo se mi, že se s tím nemalili, nicméně přímo životy sobě samým nebrali.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.4.2010 21:22:06
YxUw Airman
Airman

Odpovědět s citací

11.dil good 12.dil taky ! :?
nevim komu se nelíbí ve SG Universe kamera a hodně psychologie,ale prave to dela Universe jinym serialem.
Mozna ztrati skalni priznivce,ale nove ziská.

Edit by Tar-ara: Poupraveno, viz SZ.

Příspěvek 11.4.2010 23:00:10
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No určitě to bylo lepší než minule, ale nebyla to žádná sláva...

Komu sem fandil? Civilům, ale také jsem chtěl aby to vyhráli vojáci, protože pak by to byla fraška. Ta vzpoura byla celkem dobrá, trvala chvilku a vojáci neměli problém ji uklidnit, ale to hrozný klišé co se tam objevilo....
1. Že to Scott stihl na poslední chvíli mě iritovalo...
2. To následné rádoby-nepromluvení s Cloe bylo taky ujetý...
3. Když kvalifikovaná lékařka řekne že ten zákrok bude oříšek a nějaká nekvalifikovaná TJ to pak má hned mi přišlo také trochu... ehm...

Na druhou stranu se mi líbilo že se nějak neprděli s vypínáním a jednoduše to rozbily Další dobrá věc bylo, že nestříleli, ale nechali si energii jenom pro štít a naštěstí nebylo další klišé typu: "Shield are down on five percent, another hit is going to take us down!" "Hold a sec we are jumping into the FTL!" "Wow... that was close!".... Něco takovýho sem čekal, naštěstí nebylo...

No doufám že příště to bude zase o něco lepší... 19/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 12.4.2010 07:15:41
Hyperdrive Airman
Airman

Odpovědět s citací

dobry tato epizoda je moc dobra ale ja zastavám nazor že by young mel velet , a stejně si myslim že ta vzpoura mezi rushem a youngem byla pouze fraška aby si young upevnil svoji pozici velitele destiny a veděl kdo je na jeho straně a kdo ne. Akorat nechápu jednu věc proč si do toho křesla nesedl young protože to křeslo je dělany pro kapitána destiny , v atlantis jak byl dil aurora tak taky na nem seděl kapitan a tom měl udělat, aspon by ted nebyla žádná vzpoura a byl by jediny kdo by velel napořád. to je muj názor

Příspěvek 12.4.2010 07:29:12
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ehm to jsi trošku nepochopil. To křeslo není jako ty na auroře. Tohle křeslo je pravěká verze toho "mozkocucu" co O'neillovi dvakrát nahrála znalosti antiků
Obrázek

Příspěvek 12.4.2010 12:38:40
Hyperdrive Airman
Airman

Odpovědět s citací

To jsem pochopil jsem to akorat špatně napsal , jen mi šlo o to že jako velitel si tam mel sednout on

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách