Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Dr. Who Renewed Doctor Who

Renewed Doctor Who

seriál o poutníkovi časem, který zachraňuje vesmír a s pomocí kolegyně ze Země i naši planetu ...

Příspěvek 05.4.2010 14:26:03
Maagus Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hmm, koukám, že jsem asi jediný, kdo proti tomu má výhrady a po zkouknutí tohohle dílu se slzou v oku vzpomínal na RTD s Tennantem (Ecclestonem). Počínaje io9, přes BBC tak konče tady, všude samý pozitivní názory, tak přispěju trochu se svými výtkami :D

Koukal jsem na to dvakrát, je to fajn, líbilo se mi to, ALE:

1) přišlo mi to moc jednoduché. Doctor se pořád směje, všechno je hrozně easy, fun a ani známka po nějaké vážnosti nebo doctorovské "hrůzostrašnosti".

2) Není tam žádný "náběh", to znamená že díl měl celou dobu konstantní vyrovnané, i když pravda, hodně dynamické tempo, ale tím pádem tam nebyl žádný "wow" moment nebo zkrátka něco, kde tempo trochu zvolní, aby vzápětí diváka napnulo až do konce. Tohle uměl dobře Davies. Z toho Moffatova "hmm, máme dvacet minut do zničení světa", nic takového nepůsobilo.

3) Závěr byl evidentně inspirován Tennantovým dílem se Sycoraxy. Bohužel musím říct, že Tennantův díl byl procítěnější, emotivnější (zatímco Smithův byl celý vyjuchaný a jednoduchý).

Zkrátka celkově vzato mi v The Eleventh Hour chyběla hloubka. Přišlo mi to tak nějak povrchní a epizodní. Ostatně svědčí o tom to, jak Doctor kontaktoval ty různé organizace. Zatímco Daviesův Doctor byl provázán s Unit a bylo to takové osobnější, bližší (mělo to nějaké pozadí), tak Moffat to odbyl naprosto neosobně dvouminutovým videokonferenčním hovorem s naprosto neznámými organizacemi, představiteli atd., které nemají žádný základ v Doctor Who světě (kde byl Torchwood, Unit ?).

Na druhou stranu vzhledem k tomu, že Blink, SIlence in the Library aj. se mi líbily, doufám, že to byl jenom výjimečný Moffatův pokles a že to bude jen lepší a lepší.

Příspěvek 05.4.2010 14:54:37
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

1, Tohle je poregenerační epizoda. Tyhle epizody jsou ve všech Doctorech takové víceméně fun epizody, kdy Doctor dělá věci, které pak už většinou nedělá. Ale po RTD na to není nikdo zvyklý, když se Tennant v poregenerační epizodě skoro vůbec neobjevil a 9. zregeneroval kdo ví kdy před prvním dílem. :wink:

On je Doctor nekontaktoval, on se jenom naboural do jejich konference a ty organizace mají základ v našem světě. :wink: a když se podíváš na starší Doctory tak tam taky Doctor při každé "blbosti" nevolá UNIT, nehledě na to, že někdo z UNIT se té konference mohl účastnit. :wink: A k Torchwoodu... dost pochybuju, že ještě nějaký je, když ten v Cardiffu byl poslední a
Toto je spoiler!!!:
žijou snad už jenom 2 lidi z něho a ten jeden je jinde než na Zemi.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 05.4.2010 18:44:24
Anyanka Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Maagus: Nejsi, taky mám své výhrady, spíš se divím, že po celém netu je sotva pár ne stoprocentně pozitivních ohlasů. Tedy, ne že by mi Smith či ten díl přišel nějak otřesný, zdálo se mi to relativně slušný, ale i tak jsem čekala aspoň od zapálených DT fanoušků výkřiky "nabalte zpátky Davida" či "Smith sucks" a podobné variace.

Já jsem po prvním zkouknutí byla na rozpacích, nějak jsem nemohla Smithovi úplně uvěřit, že je Doktor. Sice jsem si říkala, že to bude nezvykem, ale přišlo mi, že nemá tu dávku sebevědomí, kterou každý správný Doktor má. Přišel mi takový... normální. Sice se nechoval normálně, to ne, ale to byl scénář. Taky bych to mohla napálit do stromu či dát si rybí prsty s pudinkem a nebyla bych o nic víc zvláštnější než jsem teď, jen bych se prostě chovala divně. Spíš než někdo, kdo je excentrický, může ze sebe dělat idiota a přitom o sobě ví, že je king, na mě působil dojmem roztržitého intelektuála, což mi k Doktorovi prostě nesedí. A bez té neustále vyzařující sebejistoty to množství komických scén ve mě taky občas vyvolává dojem povrchnosti.

Koukala jsem na některé scény opakovaně, a snažila se Mattova Doktora nějak vyfigurovat, a nakonec jsem si řekla, že si na něj asi prostě musím zvyknout, a myslím, že to nebude zas tak těžké, i když doufám, že se časem přeci jen bude zlepšovat.

Co se týče Amy, malá verze se mi zamlouvala, starší verze - nevím, dvakrát sympatická mi není, ale třeba si zvyknu, pochybuju ale, že z ní budu nějak výrazně nadšená - bojovné a tvrdohlavé mladé hrdinky v krátkých sukýnkách mám už přejedené.

Díl samotný se mi líbil, i když nesouhlasím s titulem "nejlepší poregenerační epizoda", co jsem sem tam zahlídla, pořád mám radši Christmas Invasion, i když Doktor hodně času proležel, o to efektnější byl jeho nástup.

Jsem zvědavá na další vývoj.

P.S.: Amelia Pond je opravdu krásné jméno, škoda, že se z ní stala Amy :)
Just be magnificent!

Příspěvek 05.4.2010 18:56:10
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Anyanka: Ono to bude asi tím, že zapálení fanoušci totiž viděli víc než 9tého a 10tého Doctora. A jsou tak zvyklí skoro na všecko. ;)
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 05.4.2010 19:37:57
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To Skrejm: Proto jsem psala "zapálení fanoušci DT", a ne DW obecně ;)
Just be magnificent!

Příspěvek 05.4.2010 19:55:06
Maagus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skrejm píše:
1, Tohle je poregenerační epizoda. Tyhle epizody jsou ve všech Doctorech takové víceméně fun epizody, kdy Doctor dělá věci, které pak už většinou nedělá. Ale po RTD na to není nikdo zvyklý, když se Tennant v poregenerační epizodě skoro vůbec neobjevil a 9. zregeneroval kdo ví kdy před prvním dílem. :wink:

On je Doctor nekontaktoval, on se jenom naboural do jejich konference a ty organizace mají základ v našem světě. :wink: a když se podíváš na starší Doctory tak tam taky Doctor při každé "blbosti" nevolá UNIT, nehledě na to, že někdo z UNIT se té konference mohl účastnit. :wink: A k Torchwoodu... dost pochybuju, že ještě nějaký je, když ten v Cardiffu byl poslední a
Toto je spoiler!!!:
žijou snad už jenom 2 lidi z něho a ten jeden je jinde než na Zemi.

To máš pravdu, každopádně mi tam chybělo to pozadí. Ono se to dost těžko vyjadřuje slovně, ale zkusím to. RTD si vybudoval, resp. uměl pracovat se světem Dr.Who. To znamená, že ostatní účastníci, ať již jedné či více epizod, tam měli nějaké svoje životy, dokázal představit jejich charaktery a přinést je do děje a pracovat s nimi. Třešničkou na dortu pak byl spinoff Torchwood, který dokázal taky pěkně zařadit do děje. Tohle všechno dávalo dohromady takový ucelený a žijící svět, zároveň se nebál pro charaktery a postavy vracet x dílů či dokonce sérií zpět. Zatímco po tomto díle jsem tam žádný ucelený svět, kdy postavy mají vlastní životy, neviděl. Připadal mi moc "doktoro-centrický".

Ale může to být tak jak píšeš, že je to jen kvůli tomu, že to byla nová regenerační epizoda a že Moffat si bude pracovat na vytvoření svého "světa" nebo pozadí Dr. Who. Osobně v to doufám. Těžko říct, jestli bych překousnul, kdyby se měl z Dr.Who stát epizodní a šablonovitý seriál zaměřený jen na dvě (resp. tři spolu s River Song) postavy a zbytek by ignoroval.

Příspěvek 05.4.2010 20:06:41
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Anyanka: ups :oops: toho jsem si nevšiml

Maagus: Tak Moffat si taky určitě udělá svůj svět. Třeba taky proto přesvědčil RTD aby nezabil "Doctorovu dceru" a taky minimálně pro tuhle sérii nepočítá s postavama co vytvořil RTD. Jen bude potřeba čas. RTD to taky všecko začal hlavně až se druhou sérií.

Příspěvek 05.4.2010 20:40:34
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen drobný dotaz k tomu Torchwoodu a jeho zařazení do děje...
Toto je spoiler!!!:
V Journey's End, když Torchwood přispěl svým dílem ke kontaktování Doktora, vzhledem ke kontextu se to odehrávalo v čase po tom, co skončila třetí řada Torchwoodu, kde z jejich základny nezbyl kámen na kameni, tak jak to, že je zas ukazovali na té staré základně?To ji jako stihli od základu přebudovat za tak krátkou dobu? Nemohli na to mít víc jak rok, vzhledem k tomu, že na konci třetí řady Doktora(kdy se Jack vrátil ke svému týmu) ještě nebyla zničena a na konci čtvrté řady už byla zázračně nedotčená, ačkoli se to odehrávalo po jejím zničení.
Pořád to nemůžu vyfigurovat, uniká mi něco?
Just be magnificent!

Příspěvek 05.4.2010 20:57:20
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Uniká ti to,
Toto je spoiler!!!:
že Journey's End není po třetí, ale po druhé sérii torchwoodu. V třetí (mini)sérii byl Torchwood zničen, jediná Gwen zůstává na Zemi a Jack odlétá. Viz díl Doctora "end of time" kde se s jackem loučí ve vesmírném baru.

Příspěvek 05.4.2010 21:05:40
Maagus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Anyanka píše:
Jen drobný dotaz k tomu Torchwoodu a jeho zařazení do děje...
Toto je spoiler!!!:
V Journey's End, když Torchwood přispěl svým dílem ke kontaktování Doktora, vzhledem ke kontextu se to odehrávalo v čase po tom, co skončila třetí řada Torchwoodu, kde z jejich základny nezbyl kámen na kameni, tak jak to, že je zas ukazovali na té staré základně?To ji jako stihli od základu přebudovat za tak krátkou dobu? Nemohli na to mít víc jak rok, vzhledem k tomu, že na konci třetí řady Doktora(kdy se Jack vrátil ke svému týmu) ještě nebyla zničena a na konci čtvrté řady už byla zázračně nedotčená, ačkoli se to odehrávalo po jejím zničení.
Pořád to nemůžu vyfigurovat, uniká mi něco?

Tady jsem našel Timeline pro rok 2009 ve světě Dr.Who: http://tardis.wikia.com/wiki/2009 Journey's End se odehrávalo v květnu 2009. Ke zničení Torchwoodu došlo až v září.

Příspěvek 05.4.2010 21:20:52
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No jo vlastně, já jsem si to trochu popletla, myslela jsem si, že to je po třetí řadě vzhledem k tomu, že
Toto je spoiler!!!:
Tosh a Owen už byli po smrti, a nějak mi nedošlo, že zemřeli na konci druhé a ne třetí řady...
. Hlava děravá XD
Just be magnificent!

Příspěvek 05.4.2010 22:58:31
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak nový Doctor se líbil i mojí mámě (a ta nenáviděla Smitha od první fotky! :D "Na to už koukat nebudu, nebudu! A ne nebudeš tady mít jeho plakát ani náhodou!") A líbilo se jí to - hodně!

Takže opravdu si myslím, že se to může nelíbit jen Tennantovo filkám a těm kterým se líbil 9 Doctor (pff 9 Doctor :-D). Myslím, že ty kteří viděli alespoň něco ze starých Doctorů a prostě vědí, že Doctor je pořád 1 Muž s 11 tvářema a ne 11 různých mužů - tak se jim to prostě musí líbit :)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 06.4.2010 08:09:18
matolas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podľa mňa tiež najlepšia poregeneračná epizóda. Christmas Invasion bol síce fajn ale tváril sa od začiatku príliš vážne (a práve tam to Doctor vyhral len tak z úsmevom akoby nič) a naopak vyznievalo to dosť vtipne. A som rád že RTD je preč pretože srsly posledné špeciály až na WOM sucks.
Tennant mi navyše pripadal po tretej sérii nudný a ničoho nového sme sa od neho nedočkali preto vítam Smitha a musím povedať že je skvelý.
Čo sa týka Amy tak tiež skvelá a páčilo sa mi že sa chvíľu aj bavili v TARDIS nie ako v 1x01 keď Rose len nabehla dnu a už išli.
Záverečná scéna bola úplne super.
A čo sa týka toho UNIT a TORCHWOODU, každopádne UNIT po odchode Brigadiéra mi prišiel veľmi vtipný a TORCHWOOD zničili na konci Children of Earth a tehotná Gwen by Doctorovi moc nepomohla.
K tomu Moffat bol vždy skvelý v dialógoch a to množstvo hlášiek sa nedá ani zapamätať. A vety typu All of time and space, everything that ever happen or ever will, where do you wanna start? pridávajú veľmi veľa na akejsi "magickosti" čo predtým DW nemalo.
Ešte Rory mi je sympatickejší ako Mickey.
Páči sa mi aj nová úvodná znelka.
Celkovo 8/10.

Příspěvek 06.4.2010 18:09:15
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na úvod musím říct, že se mi strašně líbí ty kladné ohlasy na Smitha (vzhledem k těm názorům co se objevovali na jeho osobu předtím :) No i já se přidám samozřejmě k těm kladným. Bylo to absolutně úžasný. Matt jako Doctor byl stejně skvělý, jak napovídaly ukázky, ačkoliv se těším na nějakou řadovou epizodu kde se víc projeví jeho ztvárnění Doctora. Tyhle poregenerační díly jsou občas dost zavádějící, ale souhlasím určitě názorem nejlepší poregenerační epizody, (ačkoliv Castrovalva taky nebyla nejhorší). Amy skvělá společnice a vzhled nové TARDIS se rozhodně líbí.Zatím se tahle řada jeví hodně slibně...
9/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 06.4.2010 21:15:21
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dojem z nového Doctora je vesměs dobrý. Vpravdě lepší, než jsem čekala, i když jsem nepatřila k těm, co by to přímo odsuzovali. Počkala jsem a koukám, že to je vážně dobré.
I když tedy ten začátek...ten mě trochu nahlodal. Protože když kolem sebe začal plivat jídlo, tak mě vážně štval. :palka:
Co se týče příběhu. Některé věci až příliš do očí bijícně předvídatelné (holčička je Amy o x let později, lidské obydlí jako planeta, svatba staff). Příběh sám o sobě...mno, těch 20 minut je imo poněkud přehnané. Svolání světových organizací a Jeff do toho...ehm...mno. Ale jinak docela dobré. Rozhodně bych to označila za docela pěkný díl. I když je fakt, že mi přišel takový...jednodušší.
Doctor samotný. Tak čekala jsem něco horšího. Uvidim tedy až při dalších epkách, ne hned tuto "poregenerační". Tou rozjařeností je imo velmi podoben Desátému, ale u tohodle mi to přijde trapné. Ale tak...první epka. Jinak to jde. Tedy ten motýlek se mi fakt nelíbí, ale oblek se mi taky nelíbil :).

Znělka je docela zajímavá, i když mě trochu odsouvá od pocitu "toto je Doctor Who", ale jasně, znělky se mění, to k tomu patří. Je docela pěkná.
TARDIS mě příjemně překvapila. Čekala jsem nějakou sterilní hrůzu, něco jako u prvního Doctora či tak, ale tohle se mi líbí :).
Amy jako společnice se mi celkem hodně líbí. Ráznější, neufňukaná, nevrhající žádné postranní pohledy...ještě uvidíme, ale zatím jsem spokojená.
Hudba super :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.4.2010 22:21:37
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takže...hodně řečí o tichu (slence) a o knihovně (library) a taky doctor umí TARDIS otvírat lusknutím prstů....řekl bych, že na jednu epizodu docela dost narážek na epizodu Silence in the Library...tak že bychom se dočkali nějakého pokračování téhle epizody v páté řadě?

Příspěvek 06.4.2010 22:29:47
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Stačí se pořádně podívat na upoutávku na konci Eleventh Hour aby odpověď byla nalezena :lol:

Příspěvek 07.4.2010 07:22:43
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tu upoutávku jsem jaksi nedokoukal...protože bych pak byl moc natěšenej na další díly... :D

Příspěvek 10.4.2010 19:17:04
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak to bylo geniální! :yahoo: Ale bylo to od Moffata - dalo se čekat snad něco jiného? :D

Naprosto skvělí - Matt Smith rozhodně JE Doctor! A Amy je rozhodně (už po 2 epizodách) nejlepší společnicí obnovených řad (zatím, možná za chvíli z ní bude nejlepší společnice vůbec :D )

Jo a přiznám se... brečel jsem. Ne moc, ale jo rozbrečelo mě to :) To bylo prostě krásný :) A taky to bylo trochu Obrázek

EDIT: Jo a strašně se mě líbíli ty přechody mezi humornými scénami mezi ty "děsivé" - Moffat prostě umí :) Teď jsem jen zvědavej co předvedou ostatní :)

Příspěvek 10.4.2010 22:35:19
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ok, díl to byl pěkný a Amy je čím dál tím lepší, osobně se těším na další díl, upoutávka mě navnadila jak nikdy......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 10.4.2010 22:57:02
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Libilo, hodne libilo :) ale tak trosku to na me pusobi, jako by Doctor byl společník od Amy :D

Příspěvek 10.4.2010 23:16:11
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Moc se mi líbilo. Amy mi sedí čím dál víc a Matt je opravdu dobrý Doctor. Upoutávka na další díl mě opravdu navnadila a už se nemůžu dočkat.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 11.4.2010 12:38:42
matolas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Veľmi vážna epizóda opäť zo skvelými dialógmi, ja netuším ako to ten Moffat robí. A Smith na konci bol úžasný.
8.5/10

Příspěvek 11.4.2010 17:49:41
Maagus Airman
Airman

Odpovědět s citací

OK, tak jak jsem první díl zkritizoval, tak u tohohle mi naopak spadla čelist a mám na něj jen: Wow.

A jsem hrozně rád, že jsem se ve svém předchozím komentáři mýlil. 5x02 byla naprosto, ale úplně podle mého gusta. Smith to zahrál naprosto fantasticky a Doctora jsem mu na rozdíl od prvního dílu věřil.

Příspěvek 12.4.2010 20:14:07
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl nebyl špatný, začátek byl obzvlášť působivý, ta scéna s dětmi. Překvapilo mě ale tak mírumilovné vyústění po všem tom ječení, skandálech a děsivých básničkách. Smitha už celkem beru, sedí mi do toho. I když na rozdíl od předchozích dvou celkem pohodář - Časová Válka, vyhynutí všech Time Lordů, a on na to jednoduše: "It was a bad day." :D
Amy ale občas nepobírám, co to mělo bejt za šílenou reakci? Jako jo, taky mám ráda zvířata, ale v panice si vymazávat paměť, když ti někdo řekne, že společnost je postavená na mučení zvířete? Si nevybavuju, že by byla doma aktivistka v boji proti týrání či experimentování na zvířatech, a teď najednou taková muka, a jen aby se to Doktor nedozvěděl a bla bla... Bejt jí, tak naopak běžím za Doktorem, protože ten nejspíš dokáže vymyslet něco, co pomůže oběma stranám, přecijen je to Doktor, ten přeci může všechno, ne? XD Moc velkou důvěru v něj asi nemá. A je divný, že na konci na všechno přišla Amy a ne Doktor. Ano, vypadalo to působivějc takhle, ale jde to proti mý logice. Dřív než by se Doktor rozhodl někoho zabít, tak by prozkoumal a zkusil všecko možný i nemožný.
Konec byl trochu přehnaný, nějak nejsem zvyklá na takové citové výlevy hned na začátku nového seasonu, když pro ně ještě není připravená půda. Zajímalo by mě, jakým způsobem ho ta Amy za těch pár hodin stihla tak proštudovat... měla s ním tak hoďku, když jí bylo 7, půlhoďky když jí bylo 19, a cca tu hoďku teď, a už mu prakticky "vidí do duše", když minimálně jí ani nestihl říct, že mu je přes 900, a ona odněkud ví, že je strašně starý. A s tou děravou pamětí... když už jí řekl v Eleventh hour, že je z jiné planety, a ona se ho ptá, jak to, že ho počítač nebere za člověka (po čemž následuje zkopírovaná scéna z Planet of the Dead XD), opravdu nevím, jak ho zvládla natolik vyfigurovat...
(jo jo, nepopírám, začínám nesnášet Amy. V prvním díle mi nějak nepřirostla k srdci, a když jsem ji chtěla ještě dát šanci, tak jsem narazila na pár interview... no a je těžké mít rád postavu, když už začínáš nesnášet taky samotnou herečku).
Just be magnificent!

PředchozíDalší

Zpět na Dr. Who