Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x12 - Divided

1x12 - Divided

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.4.2010 07:21:57
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak já musim říct, že se mi to líbilo a to moc. Rush se ukázal jako ještě větší manipulátor než předtím. Mám radši takovýhle díly, než díly jako Time a popravdě se mi tohle líbilo víc než Space. Šmoulové byli fajn a určitě je nevidíme naposled. Jsem zvědavej jakou to bude dohru napři. mezi Chloe a Scottem
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 10.4.2010 07:36:15
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

sorry za double - Tak jsem to konečně doukoukal :) jako vždy nerozumím tolik aj , takže na věci typu proč Rush nezapnul zbraně rovnou dokud štíty nebrali tolik energie se radši ani neptám :D epizoda docela dobrá , rozhodně jedna z těch lepších v sgu .Co mě trochu mrzí - jestli scénáristé mezi ty 3 šmoulí epizody počítaly i tudle tak nám zbývá už jen jedna :( ,ale co aspon doufám že bude pořádná když budou i na
Toto je spoiler!!!:
destiny
Této epizodě dávám 7/10
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 07:45:40
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
ta třetí vypadá, že bude monstrozní, protože šmoulové přijdou tentokrát bránou

btw: zatím to vypadá klidně v tomhle topicu
Naposledy upravil DAVE! dne 10.4.2010 09:54:22, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 09:31:41
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak tuhle epizodku si jako jednu z mála budu pouštět víckrát :)
Rush s Wray krásně oblbujou civilisty. Young mě ale na úplném konci naštval. Tohle se snad má řešit...
Emzáci tentokrát ukázali, že ty jejich lodičky nejsou letadlovky a fakt uměj střílet. Což vysvětluje ten jejich slabej letovej park v minulý epce.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 10.4.2010 09:36:34

Odpovědět s citací

ta vojanda se mi líbí čím dál víc,navíc je i pěkně drsná :lol: :lol:

Příspěvek 10.4.2010 10:10:16
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naprosto coolózní epka!
Mnohem lepší než Space, dokonce se přetahuje s Time o nejlepší epizodu SGU vůbec a jednu z nejlepších epizod SG ever. Konečně se po místy uspěchaném Space vrátila do SGU ta atmosféra prvních 10 dílů, kterou na tom seriálu tak miluju. Herecké výkony, CGI, drama velmi podobné BSG i hudba byly naprosto famózní a nemůžu si pomoct, ale Space na tohle prostě nemá.
Toto je spoiler!!!:
Co se konkrétních věcí týče. Líbí se mi, jak se vyvýjí vztah Chloe+Matt, Chloe+Rush a Chloe+Eli. Sice mi přijde, že je Chloe tím únosem trošku pošahaná a chová se divně, ale o to víc suprovější to je. A dneska byla užitečná, dámy a pánové. :D Taky se mi líbilo, jak se z konfliktu Wray vs. Young nakonec vyklubalo Rush vs. Young, přičemž Rush nakonec samozdřejmě tahal za nos všechny, protože se bál o svůj vlastní zadek. Emzáci se taky konečně po dlouhé době v SG chovají racionálně. Pěkně nejdřív vyřídit štíty, invaze až potom. A mají pěkný nabíjení zbraně. :) Palec nahoru za CGI, obzvlášť za procházku po Destiny. Narozdíl od znovupoužité hudby v minulém dílu tu máme pěknou novou, která famózně doplnila to drama, kdy ani já - naspoilovaný člověk nevěděl, jak to vlastně všechno dopadne.

Takže pro mě to je 9,5/10 a doufám, že tohle tempo a úroveň dramatu udrží i dál...viva la revolution!
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 10.4.2010 10:12:53
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak zatím nejlepší díl co byl. opravdu se mi líbil začátek a hidba celkově, příběh pěkně pokračoval a ten konec se očekával, dokud nedostanou nějaký lidi navíc tak se uvidí kdo bude velet, já osobně bych to vzal za Jackem at rozhodne jestli to bude vojenská mise či ne... ale uvidíme... opravdu strhující epizoda, dávám tomu 9,5/10 ..
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 10.4.2010 10:16:49
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

všichni házejí devítky a já jenom sedmičku, s připadám divně :D :D No kouknu se na to ještě s titulky, třeba zvýším své hodnocení
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 10:41:18
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dave tak to jsme dva :) mě trochu nesedlo že ta vzpoura tam skoro ani nebyla ...zvláštní taky bylo že štít na Destiny se v předchozích dílech sotva vykresloval a najednou štít přes půl lodi . Co se mi hodně líbilo byly kino záběry na lod , a ta vycházka Younga a Greera :bravo:
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 10:51:49
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

No protože ty zbraně po rozplácnutí se na ten štít rozlehly.
Souhlasím ta vycházka to byl originální nápad a jak se objevily ty lodě.

Příspěvek 10.4.2010 10:59:28
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Inpernak:
No ona vzpoura byla udělaná docela zajímavě. Já jsem se nejdřív děsil, jak chtějí vzpouru nacpat do jednoho dílu, i v BSG to byla na dva díly celkem málo. Ale oni to udělali celkem dobře, ta vzpoura se nestihla ani rozjet...ono pak když se ukázalo, že
Toto je spoiler!!!:
Rush si chce vlastně zachránit svůj vlastní zadek

tak se to stejně pomalu rozpadlo. Hlavně jim asi došlo, že jedni odříznutí od potravin a vody a druzí od vzduchu asi nemají moc velkou šanci na přežití. Mě se to takhle líbilo.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 10.4.2010 13:27:50
D.Dušek

Odpovědět s citací

Aaah, ten díl byl úplně suprovej. Líbilo se mi, jak je Young s Greerem "přemočili", a na začátku ta hudba spojená s Chloe a její noční můrou také stála za to. Viděl jsem to bez titulek, takže mi možná nějaké souvislosti utekly, ale i tak mi to přišlo, že se to konečně začíná trochu pohybovat dopředu.

BTW: Myslím si, že Chloe měla zůstat na té šmoulovské lodi, vůbec se na Destiny nehodí - výborným příkladem bylo jak v minulém díle (Space) se někdo prořezává stropem a ona se tam jde podívat... fakt navedená :D

A ta Jamesová - to je kost :D ta mě fakt baví ze všech vedlejších rolí po Greerovi nejvíc.

Příspěvek 10.4.2010 13:53:59
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pěkná epizoda, rozhodně lepší jak ta předchozí, možná by se dalo říct, že patří k těm nejlepším co mohla SGU zatim (doufám, že jen zatim) nabídnout. Jedno musim SGU uznat, a to je váženě povedená hudba - což tahle epizoda (zvláště tahle epizoda) opět potvrdila.
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 14:22:36
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to tu nikoho netrapi co spravili s tym kruhovitym orezom zo stropu Destiny?

Preco TJ a ten vojak neomracili Chloe ked boli v "cele"?

Preco si Eli vydychol prave vtedy ked Young vstupil dovnutra na palubu Destiny ked to Eli nemal skade vediet ze je uz dnu?

Preco lode strielali na Destiny ked ju emzaci chcu pre seba?
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 14:40:38
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

protože se poučili a nejdříve vypnou destiny štíty, zničí děla, a pak nalodění
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 23:28:28
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jak se pls jmenuje ta písnička, jak je na začatku, jak se Chloe zdá ten sen, dík, když tak do pošty :D

názor na epku řeknu pozděj, nemam ješte dokoukaný :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 10.4.2010 23:43:50
Atlanťan Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo tenhle díl je fakt dobrej patri k takovy elite
Ja davam 8,5/10
Hitotsu Futofukutsu No Seishin O Yashinau Koto.
Nikdy se nevzdávej!!!...

Příspěvek 11.4.2010 01:05:52
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já to nějak nechápu, tak mi to snad někdo pomůžete vysvětlit.
Bylo řečeno, že šmoulové chtěj technologie Destiny a sledovali jí ještě dřív, naž na ní přišli lidi.
Pakliže Destiny sama od sebe neopětuje palbu a jak bylo vidět v minulém díle, šmoulové se nemaj problém prořezat dovnitř, tak proč sakra ještě dřív, než přišli lidi, neobsadili loď pro sebe??? Rush tvrdil, že jsou šmoulové Destiny přímo posedlí, ale v minulým díle obětovali hromadu lodí JEN A POUZE pro to, aby někoho unesli. Mnohem logičtější by bylo je poslat na Destiny, aby jí obsadili a kdyby se to nepovedlo, tak jako plán B někoho unýst pro víc informací.

To Tommaso: Ten song se jmenuje You Won`t Know od Brand New
http://www.youtube.com/watch?v=hwsT-GJW8cg
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 11.4.2010 01:47:25
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

best ep ever, bylo tam vše co se dá počítat za Star Gate příběh. Myslím že tahle epka byla opravdu dobrá. :hmmm:
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 11.4.2010 08:12:50
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak konečně jsem to shédnul i s cz titulkami a hodnocení opravuji na 8/10 :) jen by mě zajímalo jak je tedy najdou příště ? a jestli Elli dostane ovládání zas zpátky do Centrálního pc
Ještě jedna věc - Jak rush říkal že oni jsou Destiny přímo posedlý - tak
Toto je spoiler!!!:
už asi víme kdo bude ve Faith uctívat antiky :D
,ale o to nejde . Ještě říkal že už útočili kolikrát ,ale nikdy se nedostali přes obranné systémy lodě . A v tom j ten háček ? Obranné systémy lodi spočívají v tom , že lod do sebe nechá šít ? přeci jenom jako plně automatizovaná lod by měla sama rozhodovat co a jak :D a zatím jsme viděli že vždy někdo musel zapnout štíty a zbraně ...
Naposledy upravil Inpernak dne 11.4.2010 09:21:05, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 11.4.2010 09:19:41
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nogard: Emzáci jsou sice Destiny posedlí ale nevěděj, jak Destiny funguje. Většina systémů se na lodi začala aktivovat, až když tam naběhli lidi. Proto se na konci 3tího dílu z Destiny odpoutal jeden z těch emzáckejch modulů aby honem běžel "domů" říct, že se na palubě konečně něco děje. Rushe a Cloe unesli proto, aby jim z mozku vytáhli informace o technologiích a dalších věcech.

Jinak, nic proti, ale spíš ten tvůj plán je lehce nelogickej aneb nejdřív někde naběhnu, bez toho abych věděl, co tam je nebo jak to funguje, případně nechám se zmasakrovat a až pak začnu sbírat informace? :lol:
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 11.4.2010 10:33:56
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Rozhodně se nejedná o nejlepší díl, jak tu někdo psal, ale byl mnohem lepší než minulý. Neberu v potaz, že všechno se děje za minutu dvanáct, na to jsem už prostě zvyklý ze všech sci-fi. Sice by si to zasloužilo trochu rozvést (v BSG bychom měli děj na tři epizody dopředu) a neopakovat tolik fráze z minulého dílu... a to je to hlavní minus: opět budeme dělat jako by se nic nestalo. :roll: Modul z minulého dílu se neřešil, jak jsem předpokládal. Kvůli tomu všemu si epizoda devítku prostě nezaslouží. 8/10

Příspěvek 11.4.2010 10:36:02
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ: Destiny je i na šmouly hrozně vyspělá, takže mi přijde že nechávat takhle vyspělou technoligii někomu jinému, tedy lidem, je velký riziko. O tom že je to špatný rozhodnutí svědčila minulá epizoda, kdy dali lidem už dost času aby aktivovali zbraně. To je asi jako kdyby se teroristi zmocnili atomovky a armáda by nejdřív měsíce získávala info než by zaútočila.

Toto je spoiler!!!:
Ovšem pokud vim, tak se trochu mluvilo, že emzáci tu budou něco jako v District 9 a tam nebyli přímo nepřátelští i když se při útoku se bránili. Navíc v nějakým traileru na druhou polovinu sezony bylo vidět jak šmoulové procházej bránou a přitom nejsou nijak ozbrojení.
Naposledy upravil Nogard dne 11.4.2010 10:51:49, celkově upraveno 1
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 11.4.2010 10:40:54
D.Dušek

Odpovědět s citací

Nogard: Díky, také jsem potřeboval to jméno :).

Příspěvek 11.4.2010 11:06:18
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Modul z minulého dílu se neřešil, jak jsem předpokládal.

však to byl ten, co Young se Scottem odpálili ne?

Inpernak
: Destiny střílela automaticky do té doby, dokud tam nikdo nepřišel. A pokud jsi dobře poslouchal, tak Rush zablokoval zbraňový systém schválně

Darth_RevanCZ: souhlasím. Vzhledem k tomu, že Šmoulové jsou slabí jak čaj (když už ho zabil Rush), tak nevím co by dělali proti bandě vojáků s útočnými puškami, když by nejspíš stačilo mu dát pažbou a byli by po smrti
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách