Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 17.03. 2006: Review epizody 920

17.03. 2006: Review epizody 920

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 18.3.2006 00:04:08
Damacon Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To je pravda, rychlost střelby neměla fenomenální,ale zase na druhou stranu si vezmi, jak se ta střela štěpila mezi všemi loděmi... zasáhl by vlastně všechny 4 i když s menší intenzitou než hlavní cíl... a hlavně jsme vlastně neviděli v pořádné "akciů Raova oka, ale s nima byl schopen zničit planetu.... nevim co na to šíty Ori. Ale ještě se nabízí hypotéza, že by s touhle super lodí nečekali na to až přiletí,ale zničili by Supergate hned... měl by na to myslim.

-za to velký písmo se omlouvám

Příspěvek 18.3.2006 00:11:09
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem to konečně viděl a taky se zapojím do diskuze. Postavení a taktika byla určitě strašná, ale co mě daleko víc zaráží je, že z celý naší galaxie tam bylo jen pár mizernejch lodiček. Proč Asgardi neposlali celou flotilu? Kde byli tokrové? V SGC přece říkali že shání lodě. Jaffové mají obrovskou flotilu a tady bylo do 10 lodí? Proč nekontaktovali i jiné vyspělé rasy? Noxy? Mohli část flotily skrýt? A co ta rasa jak pořádá ty závody? Ty měli vyspělejší technologie než Goa'uldi už před staletími!

Příspěvek 18.3.2006 00:17:03
Bruno.zemi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

taky nechápu,kde byli ostatní spojenci a nebo proč tam nebylo více lodí... ta velikost jednotlivejch věcí mi taky nesedí..to udělali pěknou chybu :? ,ale podle mě to neni tak zásadní... :cry: měli by si to hlídat

Příspěvek 18.3.2006 09:36:15
Ráďa

Odpovědět s citací

Ja si myslim, ze budou dve verze techto dilu, jedna televizni a druha DVD. Tu televizni uz jsme videli, tu DVD s lepsimi triky u zaverecne bitvy, no pani uz se na ni tesim :rendeer: (kez bych mel pravdu)

Příspěvek 18.3.2006 09:45:43
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Damacon píše:
To je pravda, rychlost střelby neměla fenomenální,ale zase na druhou stranu si vezmi, jak se ta střela štěpila mezi všemi loděmi... zasáhl by vlastně všechny 4 i když s menší intenzitou než hlavní cíl... a hlavně jsme vlastně neviděli v pořádné "akciů Raova oka, ale s nima byl schopen zničit planetu.... nevim co na to šíty Ori. Ale ještě se nabízí hypotéza, že by s touhle super lodí nečekali na to až přiletí,ale zničili by Supergate hned... měl by na to myslim.

-za to velký písmo se omlouvám

Myslím že na Orii štíty by neměla. Ale supergate by zničila.

Příspěvek 18.3.2006 09:48:57

Odpovědět s citací

Kanzaki píše:
Tak jsem to konečně viděl a taky se zapojím do diskuze. Postavení a taktika byla určitě strašná, ale co mě daleko víc zaráží je, že z celý naší galaxie tam bylo jen pár mizernejch lodiček. Proč Asgardi neposlali celou flotilu? Kde byli tokrové? V SGC přece říkali že shání lodě. Jaffové mají obrovskou flotilu a tady bylo do 10 lodí? Proč nekontaktovali i jiné vyspělé rasy? Noxy? Mohli část flotily skrýt? A co ta rasa jak pořádá ty závody? Ty měli vyspělejší technologie než Goa'uldi už před staletími!

V taktice souhlasím. Já myslím, že Asghardi byli rozumný. Kdyby tam poslali celou flotilu a po pár výstřelech by viděli že to nemá cenu. Tak by možná nestačili utíct. Takhle to ozkoušeli a mohli rychle vypadnout. Myslím, že to byl jedinej dobrej taktickej tah v týhle bitvě. Tokrové s těma bych už nepočítal. No s těma Hatakama. Když s stopneš záběr kde se Vala dívá na bitvu tak je jich tam vidět hodně, ale musíš mít představivost. Noxové by nebojovali ani v sebeobraně :D A ta závodící rasa no těžko říct. Ale myslím, že by taky neměli šanci bejt tam.

Příspěvek 18.3.2006 09:50:29

Odpovědět s citací

Bruno.zemi píše:
taky nechápu,kde byli ostatní spojenci a nebo proč tam nebylo více lodí... ta velikost jednotlivejch věcí mi taky nesedí..to udělali pěknou chybu :? ,ale podle mě to neni tak zásadní... :cry: měli by si to hlídat

Já myslím, že byla hodně zásadní, protože to zkazí celej dojem z bitvy. A hlavě důvěryhodnost ke scénaristům.

Příspěvek 18.3.2006 10:16:50
Damacon Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mohl by mě někdo zasvětit, v kterém díle byla vidět loď Orion, že tu o ni dost často mluvíte...nějak se mi nevybavuje. Díky

Příspěvek 18.3.2006 10:23:51
stranger Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Damacon píše:
Mohl by mě někdo zasvětit, v kterém díle byla vidět loď Orion, že tu o ni dost často mluvíte...nějak se mi nevybavuje. Díky

Atlantis Inferno myslim

Příspěvek 18.3.2006 10:25:56
Johnyf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BTW velikost seperbrany byla spatna uz driv. I tam to bylo do oci bijici! Byl tam pekny zaber, jak jednotlive casti vyletaji z brany na planete a radi se do kruhu. Mezi tim, nez dorazili na konecne misto se ale museli nekolika nasobne zvetsit (to je ale blbost :x ), protoze nakonci mezi ne prileti vala s Teltacem, ktery je rozhodne vetsi nez brana. Ve srovnani Teltacu, cloveka a jednoho kusu superbrany by velikost puvodnich casti a casti suberbrany ve 2x20 byla zhruba stejna, i kdyz ve 2x20 jsou ty casti jeste vetsi.

Příspěvek 18.3.2006 11:01:14

Odpovědět s citací

Johnyf píše:
BTW velikost seperbrany byla spatna uz driv. I tam to bylo do oci bijici! Byl tam pekny zaber, jak jednotlive casti vyletaji z brany na planete a radi se do kruhu. Mezi tim, nez dorazili na konecne misto se ale museli nekolika nasobne zvetsit (to je ale blbost :x ), protoze nakonci mezi ne prileti vala s Teltacem, ktery je rozhodne vetsi nez brana. Ve srovnani Teltacu, cloveka a jednoho kusu superbrany by velikost puvodnich casti a casti suberbrany ve 2x20 byla zhruba stejna, i kdyz ve 2x20 jsou ty casti jeste vetsi.

Teda já jsem vždycky myslel, že ta loď kterou tam přiletěla Vala normálně bránou propluje?????!!!!! Kdyžtak mě vyveďte z omylu.

Příspěvek 18.3.2006 11:43:48
stranger Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nn nepropluje to jen puddle jumper a ten starej kluzák

Příspěvek 18.3.2006 13:53:48

Odpovědět s citací

stranger píše:
nn nepropluje to jen puddle jumper a ten starej kluzák

A jo. S tímhle jsem si to spletl :oops: Díky

Příspěvek 18.3.2006 17:08:01
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

A co když, ty bloky co prolétaly bránou se teprve složily v bloky které tvoří Supergate????
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 18.3.2006 17:16:37

Odpovědět s citací

No v tom původním díle tam kde pak Supergate zničila Vala se skládali ty kousky které prolétali bránou. A proč by to teď dělali jinou technologií???

Příspěvek 19.3.2006 08:30:35
Návštěvník

Odpovědět s citací

No to že jedna asgardská loď neporazí orijskou ještě neznamená, že 5 asg nevyhraje. Poslat jen jednu a rychle utýct mi nepřijde příliš taktické.

Příspěvek 19.3.2006 08:40:52
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě taky ne, přijde mi to spíš zbabělé.

Příspěvek 19.3.2006 08:48:38

Odpovědět s citací

No ale musíte si představit, že jste v kůži Asghradů. Nevíte do čeho jdete, proti čemu stojíte. Jaký mají štíty, zbraně, rychlost. Nevite vůbec nic. Mě přijde taktičtější poslat jednu průzkumnou loď na zjištení jak jsou Orii lodě na tom. Než tam poslat 20 O´Neillů, zjistit že nemaj šanci a bejt rozstříleni. Takhle nepřišli o žádnou loď ale kdyby tam poslali všechno co mají tak přijdou o většinu. Asghradská taktika byla jediná dobrá taktika ze všech taktik co jsme v tomhle díle viděli.

Příspěvek 19.3.2006 10:05:48
Sirius Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím jestli je dobrá taktika poslat jednu loď, která se podívá jak nepřátelé pozabíjí spojence a pak zdrhne, měly tam poslat flotilu a pomoci spojencům, kdyby bylo třeba s flotilou utéct, tak nevím proč by nemolhi se stáhnout. A kdyby tam spojenci nebyli, tak těžko s tou svojí průzkumnou lodičkou na něco přijdou, když by to byl jediný cíl.
Za blbost se platí.

Příspěvek 19.3.2006 10:38:46

Odpovědět s citací

Sirius píše:
Nevím jestli je dobrá taktika poslat jednu loď, která se podívá jak nepřátelé pozabíjí spojence a pak zdrhne, měly tam poslat flotilu a pomoci spojencům, kdyby bylo třeba s flotilou utéct, tak nevím proč by nemolhi se stáhnout. A kdyby tam spojenci nebyli, tak těžko s tou svojí průzkumnou lodičkou na něco přijdou, když by to byl jediný cíl.

No ale Asghradi právě nevěděli jestli jim pozabíjí spojence nebo jestli to zmáknou hataky a lidi sami. Možná tam tu flotilu měli poslat. Ale absolutně nic by to nezměnilo. Stejnak by neměli šanci. A proč by tam ty spojenci nebyli????? A Asghardi jo??? Přece by jim poslali zprávu!! Nemohli by tam bejt sami.

Příspěvek 19.3.2006 13:43:02
Návštěvník

Odpovědět s citací

stranger píše:
Můj názor:
Tady nemůžete ani moc mluvit o taktice když v podstatě nevíte proti čemu stojíte. Možná ty lodě mohly bejt postavení líp, ale nikdod z nás neni vojenskej velitel na posouzení taktiky.
Dál velikost lodi. Odyssey měl dobrou velikost oproti Haatakum. Supergate se mi zdála v poho. A azgaradi maj určitě nějaký průzkumný lodě.
Jinak až na to že byla bitva krátka byla dobrá

maš pravdu napřiklad v dile 401 byla menši lod podobna třidě biliskner tak proč by tahle nemohla byt podobna třidě o'neil

Příspěvek 19.3.2006 13:48:02
Návštěvník

Odpovědět s citací

lidi proč by asgardi nemneli mit pruskumny lode vždyt v dile 401 byla a byla stejna jak biliskner ale mnohem menši tak proč by ted nemneli mit podobny třidě o¨neil?

Příspěvek 19.3.2006 13:53:11

Odpovědět s citací

Asi ji mají. jen je divný, že oni ještě nebyla řeč.

Příspěvek 19.3.2006 13:57:51
Shorty

Odpovědět s citací

Prece kazdymu nebudou roztrubovat, ze maj pruzkumny lode. Tohle se bere jako samozrejmost. PPrece nebudou zkoumat vesmir O'Neillama. A Daniel Jackson je spis vedecka lod nez pruzkumna.

Příspěvek 19.3.2006 13:58:05
Návštěvník

Odpovědět s citací

to viš zrovna se jim to hodilo no:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách